Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 66
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
14 ώρες πριν, ovidius80 είπε

Εχουν περάσει σχεδόν 3 χρόνια που βγήκαν τα Windows 10 και τα μισώ όλο και περισσότερο. Όταν πρωτοβγήκαν τα 8αρια είπα οκ άλλη μια περίπτωση Vista, θα περιμένουμε την επόμενη έκδοση και αν όλα πανε καλά θα έχουμε τα επόμενα 7αρια. Αμ πως? Βγαίνουν λοιπόν τα 10αρια και φυσικά αρχίζουν τα προβλήματα με πρώτο πρώτο φυσικά την ιδιωτικότητα. Τεσπά το προσπερνάμε αυτό, και πάμε σε πιο λειτουργικά προβλήματα. Ενημερώσεις. Ελεος. Δεν θέλω να ενημερώνονται τα 10αρια οταν θελουν αυτά αλλά όταν με βολευει εμένα. Κι ακόμα χειρότερα θέλω οταν ενημερώνονται να μην με επιστρέφουν στις default ρυθμίσεις που θέλει η Microsoft αλλά στις ρυθμίσεις που έχω επιλέξει εγώ. Αλλά φυσικά αυτό που ζητάω είναι πολύ δύσκολο για τα χεοροτερα windows όλων των εποχών. Χειρότερα ακόμα και από τα millenium και αυτό τα λέει όλα. Και είναι τα χειρότερα για ένα και μοναδικό λόγο ειναι τα λιγότερο και δυσκολότερα παραμετροποιήσιμα windows όλων των εποχών. Ευτυχώς υπάρχει το linux.

Απόψεις?

και γιατι πρεπει και καλα να βαζεις την τελευταια εκδοση του WIndows , απο την στιγμη που οι 2 προηγουμενες 7 & 8.1 εξακολοθουν να εχουν support και χρησιμοποιουνται ?για να λες οτι εχεις την πιο προσφατη εκδοση? οσο για τις force ενημερωσεις ναναι καλα το windows update minitool.

ναχαμε να λεγαμε...

Δημοσ.

Τα 10ρια τα βάλα αναγκαστικά γιατί αποφασίστηκε να μπουν στην δουλειά. Επίσης το support για τα 7αρια δεν είναι πλήρες αλλά μόνο στο κομμάτι του security και όχι σε όλο το λειτουργικό, οπότε αν υπάρχουν προβλήματα δεν υπάρχουν patches. Επίσης για λόγους security δεν μπορώ να κόψω τελείως τις ενημερώσεις ουτε να χρησιμοποιήσω εργαλεία που δεν προέρχονται απο την ίδια την microsoft. Κοινώς την πατήσαμε.

Δημοσ.

δεν θα εχεις προβλημα τα security patches ειναι τα πιο σημαντικα στο εππαγλεματικο περιβαλλον.καιγενικως σταματα να εισια τοσο απολυτος το δοκιμασες το minitool πριν το καταδικασεις.ειναι portable .google it first. μου το εχουν πει ατομα απο εργασιακο περιβαλλον.

Δημοσ.
16 hours ago, ovidius80 said:

Ειμαι windows Administrator εδώ και κοντά 12 χρόνια απο windows server 2003 - xp έως τώρα με windows server 2016 - win10.

Πως γίνεται Windows Administrator με τόσα χαρτιά και πιστοποιήσεις να λέει τέτοια πράγματα; Είναι λίγο κουφό, χωρίς παρεξήγηση... Και όχι αυτά που σου είπα δεν τα ανέφερα από μεριάς οικακού χρήστη, αλλά από εργασιακού τομέα. Συντηρώ σχετικά σε καθημερινή βάση ένα σορό μηχανάκια που τρέχουν Windows 10. Εάν σου πω, πως σχεδόν ποτέ δεν συνάντησα τόσα πολλά προβλήματα - δυσλειτουργίες που αναφέρεις...

17 hours ago, ovidius80 said:

Αυτο δεν σημαίνει όμως οτι πρέπει και να μου αρέσει ή ότι δεν πρέπει να αναπολώ πράγματα που έκαναν την ζωή μου με το μηχάνημα πιο εύκολη και που τώρα η Microsoft τα χει καταστρέψει.

Δεν υπάρχει μου αρέσει, υπάρχει προσαρμόζομαι με τα σημερινά δεδομένα. Κι εγώ αναπολώ λειτουργίες-ευκολίες που μου πρόσφεραν τα Windows 7 και XP, αλλά τι να κάνουμε, έτσι είναι η τεχνολογία μαθαίνουμε να ζούμε με αυτήν και με τις αλλαγές που μας προσφέρει.

17 hours ago, ovidius80 said:

Στην δουλειά μου όμως χρησιμοποιώ συνέχεια Windows και ειλικρινά αν συνυπολογίσω τα προβλήματα με τα οποία μου έρχονται οι χρήστες του δικτύου σε καθημερινή βάση τα Windows 10 έχουν προκύψει πιο ενοχλητικά και προβληματικά ακόμη και από τα Vista.

Αυτό ακούγεται λίγο τραγικό...Τα windows vista δεν μπορούν καν να συγκριθούν με κανένα λειτουργικό σύστημα της Microsoft.

Άμα  βλέπεται ότι δεν τραβάει το πράγμα με τα 10 στα μηχανήματά σας, τότε μπορείτε να κάνετε ένα υπέροχο downgrade σε προηγούμενο λειτουργικό σύστημα, αναφέροντας στους αρμόδιους της εταιρίας ότι δεν γίνεται να δουλέψει ομαλά ο οργανισμός με αυτό το σύστημα. Για όλα υπάρχουν λύσεις, αρκεί να υπάρχει θέληση. Θέληση για μάθηση και δουλειά.

• Like 2
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
17 ώρες πριν, ovidius80 είπε

Θέλοντας και μη λόγω επαγγελματος είμαι αναγκασμένος να είμαι ενημερωμένος σχετικά με τα Windows για ένα και μοναδικό λόγο: Ειμαι windows Administrator εδώ και κοντά 12 χρόνια απο windows server 2003 - xp έως τώρα με windows server 2016 - win10. Σε διαβεβαιώ οτι ενημερώνομαι συνεχώς και βλέπω τι γίνεται με το λειτουργικό. Μπορώ λοιπόν να σου πω οτι αυτα τα προβλήματα εμφανίζονται συνέχεια. Και μπορεί να μην είναι άμεσα ενοχλητικά για έναν οικιακό χρήστη, όταν όμως παρουσιάζονται σε μεσαία και μεγάλα δίκτυα και παρεμποδίζουν την ομαλή λειτουργία των χρηστών του δικτύου τότε μπορείς να δεις οτι δημιουργούν πρόβλημα. Το οτι παραπονιέμαι για συγκεκριμένα πράγματα, δεν έχει σχέση με το αν μπορώ να προσαρμοστώ με το νέο λειτουργικό. Μπορώ να προσαρμοστώ και το έχω κάνει. Αυτο δεν σημαίνει όμως οτι πρέπει και να μου αρέσει ή ότι δεν πρέπει να αναπολώ πράγματα που έκαναν την ζωή μου με το μηχάνημα πιο εύκολη και που τώρα η Microsoft τα χει καταστρέψει. Στο προσωπικό μου μηχάνημα χρησιμοποιώ για τα πάντα εκτός από ορισμένα παιχνίδια linux. Στην δουλειά μου όμως χρησιμοποιώ συνέχεια Windows και ειλικρινά αν συνυπολογίσω τα προβλήματα με τα οποία μου έρχονται οι χρήστες του δικτύου σε καθημερινή βάση τα Windows 10 έχουν προκύψει πιο ενοχλητικά και προβληματικά ακόμη και από τα Vista.

Δε δουλεύει έτσι το IT πλέον. Έτσι δούλευε πριν 12 χρόνια που ξεκίνησες. Τώρα δε βάζουμε χέρι στο τερματικό ,ούτε για το Setup ούτε για το Maintain. Επίσης δε χρειάζεται να κάθετε δίπλα από ένα Server για να γίνουν όλα αυτά. Μπορεί να είναι και στην άλλη μεριά του κόσμου. Σε πολύ λίγο χρόνο δε θα υπάρχει ούτε ο Server έτσι όπως τον φαντάζεσαι. Γενικά είσαι σε δύσκολη θέση. Δεν είναι θέμα προσαρμογής , είναι θέμα εκπαίδευσης , πρέπει να επενδύσεις σε αυτό το μοντέλο, θα μείνει για καιρό.

Δημοσ.
21 ώρες πριν, ovidius80 είπε

Βασικά τα κρατάω μόνο για παιχνίδια που δεν υπάρχουν στο steam για linux.

Καλησπέρα...το steam υπάρχει κανονικά και στο linux. βέβαια δεν έχει όλα τα παιχνίδια που έχει για τα windows αλλά έχει αρκετά από αυτά. Εγώ θα διαφωνήσω και θα πώ ότι τα 10άρια είναι τα πιό καλά windows που έχει βγάλει η microsoft, σταθερά  και εμένα δεν με έχουν δημιουργήσει κανένα πρόβλημα ποτέ. Μην ξεχνάμε ότι πάνω στα windows γράφουν χιλιάδες προγραμματιστές και τυχών προβλήματα δεν ευθύνεται πάντα η microsoft. .Το linux  (ubuntu) το έχω χρησημοποιήσει παράλληλα  με τα windows για πολλά χρόνια. Το βασικό πλεονέκτημα είναι ότι είναι εντελώς δωρεάν, δηλαδή τα κατεβάζεις κάνεις εγκατάσταση  και δουλεύεις κανονικά με πλήρη λειτουργικό και όχι τόσο η σταθερότητα γιατί και τα wimdows είναι σταθερά πλέων.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

τι δεν καταλαβες? μια χαρα κανει η ms κανει αυτο που πρεπει για σενα οτιδιποτε αλλο κανεις ειναι λαθος

αν θελεις τα 10 όπως τα εχεις συνηθίσει περνας τα Windows 10 Enterprise LTSB και τα στινεις στα μετρα σου και οπος θελεις

παρτο χαμπάρι 95% τον χριστοων είναι ΑΣΧΕΤΟΙ και το λειτουργικό αποφασίζει για αυτούς το οτι δεν βολεύει το 5% δεν ειναι θεμα αφου υπάρχουν αλλες λύσεις

Επεξ/σία από Black Demis
Δημοσ.
22 ώρες πριν, vAg0s97 είπε

Τι Windows 10 πέρασες άνθρωπέ μου; Από άλλον πλανήτη!? Και εμείς Windows 10 έχουμε και δεν αντιμετωπίζουμε τέτοια "τραυματικά" προβλήματα :o 

Εάν εξαιρέσεις τις "μεγάλες ενημερώσεις" που  ήταν παλαιά τα Service Packs, στα οποία χάνονται κάποιες ρυθμίσεις ιδιοτικότητας, όλα τα άλλα παραμένουν στην θέση τους απροβλημάτιστα. Έχεις δοκιμάσει να κάνεις κανένα clean install? ή το έχεις πάρει ευθεία με upgrades από το 1510;

Το κράξιμο για την τεχνολογία UEFI και για τον πίνακα ελέγχου, δεν θα τα σχολιάσω καν... είναι καθαρά θέμα προσαρμοστικότητας αλληλεπίδρασης και συνεχούς ενημέρωσης για το λειτουργικό σύστημα.

Απλά πέρνα το 7αράκι που είχες μάθει τόσο καιρό, ρίξε και ένα πάγωμα στις ενημερώσεις και θα'σε εντάξει για αυτά που θες...

Μάλλον τα δικά σου είναι από άλλον πλανήτη. Χίλια μύρια προβλήματα έχουν. Σε κάθε μεγάλο update διορθώνονται κάποια προβλήματα που υπήρχαν αλλά δημιουργούν άλλα. Σαν λερναία ύδρα ένα πράγμα. Στα περισσότερα που λέει ο φίλος έχει δίκιο. Πολλές επιχειρήσεις αποφεύγουν να τα βάλουν και παραμένουν στα 7 και στα XP ακόμα. Δεν αναφέρω ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας που εκεί είναι απαγορευτικά λόγω δυσχρηστίας. 

Δημοσ.

Μάλιστα... το διαβάσαμε και αυτό, το πιο ελαφρύ OS ever της MS σύμφωνα με τα εποχιακά standars και είναι για πέταμα, όταν έχουν ευπάθεια τα updates βγαίνουν σχεδόν την επόμενη ή μεθεπόμενη ημέρα... τα έδωσε στον μισό πλανήτη δωρεάν, το πιο φτηνό λειτουργικό που υπήρξε πότε... κατεβάζεις το εγκαθιστάς και με 4€ έχεις κλειδί.... το ότι σου αλλάζουν οι ρυθμίσεις κλπ και το defender σου κάνει όσα λες με ξεπερνά, μήπως έχουν 3οι πρόσβαση στο PC σου; μπλε οθόνες πλέων βλέπεις μόνο με τα κιάλια και ΑΝ σου βγάλει σου βγάζει και ποιος ο λόγος και το φτιάχνεις και συνηθος είναι όταν κάνεις OC και δοκιμές... το πιο όμορφο μενού που έχει υπάρξει, παραμετροποιήσημα όσο δεν παίρνει(άσχετα με το τι ισχυρίζεσαι) μάλλον θα σου προτείνω να αφήσεις το άθλημα με τα 10αρια και πιάσε Linux αφού σε χαλάνε... επίσης μας λες ότι τα έβαλες για τα παιχνίδια αλλά τελικά αναγκάστηκες γιατί είναι της δουλειάς... δηλαδή στην δουλειά είστε όλοι με το Steam... καλή φάση θέλω κι εγώ τέτοια δουλειά. Εγώ εχω αλλάξει πάνω από 15 υπολογιστές από εποχή Amstrad, Commodore 64 και τελειωμό δεν έχει επέτρεψε μου να μπορώ να λέω άνετα ότι εχω έναν λόγο παραπάνω... τέλος το να ανοίξεις topic για να μας πεις ότι είναι σαν τα vista και τα millennium δεν καταλαβαίνω γιατί το έκανες, τρολ απλά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 hours ago, BlueBlood7 said:

Μάλλον τα δικά σου είναι από άλλον πλανήτη. Χίλια μύρια προβλήματα έχουν. Σε κάθε μεγάλο update διορθώνονται κάποια προβλήματα που υπήρχαν αλλά δημιουργούν άλλα. Σαν λερναία ύδρα ένα πράγμα. Στα περισσότερα που λέει ο φίλος έχει δίκιο. Πολλές επιχειρήσεις αποφεύγουν να τα βάλουν και παραμένουν στα 7 και στα XP ακόμα. Δεν αναφέρω ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας που εκεί είναι απαγορευτικά λόγω δυσχρηστίας. 

χαχαχα, τι να σας πω, μάλλον είσαστε οι "άτυχοι" με το "προβληματικό" hardware ...αλλιώς δεν εξηγείται! Εφόσον αντιμετωπίσατε όλα τα προβλήματα που προανέφερε ο κύριος. Δεν είπαμε και ότι είναι και το πιο σταθερό λειτουργικό σύστημα που έχει κυκλοφορήσει εκεί έξω, αλλά λερναία ύδρα δεν το λες, άμα τα χρησιμοποίησες από την αρχή που κυκλοφόρησαν μέσα στα bugs και τις μπλε οθονούλες, μια χαρά τα έχουν προσαρμόσει.

Φυσικά και στις Ελληνικές επιχειρήσεις αποφεύγουν τα καινούρια Windows {εφόσον περνάει από το χέρι τους}, γιατί εκτός από την κινδυνολογία να δημιουργηθούν προβλήματα όπως και εσύ προανέφερες , κοστίζει αρκετά να "μάθουν" στους τεχνολογικά αγράμματους υπαλλήλους το καινούριο λειτουργικό σύστημα. Πολλές φορές δεν φταίει το λειτουργικό σύστημα αλλά ο ίδιος ο τελικός χρήστης.

Επεξ/σία από vAg0s97
Δημοσ.

Μάλλον εσύ είσαι ο τυχερός. Μια βόλτα να έκανες από το αντίστοιχο θέμα για τα windows 10 ή μια βόλτα από καταστήματα με service ή μια επικοινωνία με τεχνικούς θα σε διέψευδε πανηγυρικά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να πω κι εγώ τι έπαθα χθες με τα 10άρια και εαν γνωρίζει κάποιος τι παίχτηκε να μου το εξηγήσει γιατί εγώ σηκώνω ψηλά τα χέρια....

Έχω στον σύστημά μου 3 δίσκους εγκατεστημένους , έναν SSD με εγκατεστημένα τα Windows 7 Ultimate x64 , και 2 μηχανικούς.Ο ένας απλά για backup και ο άλλος με εγκατεστημένα τα Windows 10 για δοκιμές.Ο SSD και ο μηχανικός για backup είναι αυτοί που δουλεύω μονίμως και όποτε θέλω να κάνω δοκιμές στα windows 10 ενεργοποιώ τον 2ο μηχανικό που τον έχω σε HDD hotswap bay με power button.Βάζω χτες τα φορτώσουν τα windows 10 , φορτώνουν κανονικά , κατέβηκαν και κάποια update και ζήτησε επανεκίνηση.Κάνω επανεκίνηση , πάρτην την μπλε οθόνη.(Process1_Initialization_FAIL).

Οκ λέω κάτι θα έπαιξε με τα update και δεν έκατσαν σωστά.Πάω να μπω σε safe mode , πάπαλα.Η ίδια μπλέ οθόνη.Κάτσε λέω να κλείσω το δίσκο με τα win10 ,να φορτώσω τα win7 να ψάξω στο νετ τι είναι αυτό το Process1_Initialization_FAIL που μου βγάζει.Με σβηστό τον 2ο μηχανικό που είχε τα win10 κάνω boot στον SSD , πάρε άλλη μια μπλε οθόνη με το ίδιο σφάλμα....

Εκεί με έποιασε κρύος ιδρώτας.Έχε πλάκα λέω να έχω θέμα με το hardware.Δεν είχα άλλον υπολογιστή να μπω νετ να δω τι μπορεί να φταίει , ανοίγω το κινητό και ψάχνω να βρω μέσω κινητού λύση.Με τα πολλά διαβάζω οτι μπορεί να είναι από κάποιο corrupt που προξενήθηκε.Δοκιμάζω να φορτώσω από μια microsd το setup των windows7 να κάνω repair , καταφέρνω να μπω και dos prompt , κάνω chkdsk και βλέπω οτι μου είχε γ@μίσει τον bootloader του SSD και επίσης πολλά corruptκαι στον 1ο μηχανικό δίσκο που τον έχω για backup.

Η κατάσταση δεν διορθώθηκε ούτε με το chkdsk και αναγκάστηκα να φορτώσω ένα image των win7 που πάντα έχω και το επανέφερα το σύστημα στα συγκαλά του.Με τον 2o δίσκο που είχε τα Win10 δεν ασχολήθηκα να δω πως να το επαναφέρω και θα φάει διαγραφή.

Και το ερώτημα τώρα που προκύπτει : Από που και ως που τα win10 να προξενήσουν corrupt εκτός του δίσκου από όπου φορτώνουν και σε 2 άλλους δίσκους.Έναν ssd και έναν μηχανικό.

Ασχολούμαι με υπολογιστές από το 91 και μετά και δεν το έχω ξαναδεί αυτό το έργο.Δεν είμαι κανένας άσχετος.Πέντε τουλάχιστον βασικά πράγματα τα γνωρίζω.Πως κατάφερε αν διαλύσει 3 δίσκους μονοκοπανιά μου είναι απορίας άξιο.

Επεξ/σία από tarantules
Δημοσ.

Πολλα μπορουν να γινουν οταν τρεχεις 2 OS , και περνανε και updates.

Δεν μου φαινεται καθολου παραξενο.

- - 

Επισης τρεχω 10 αρια σχεδον απο τοτε που βγηκαν, σπανια ειχα προβληματα.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...