Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχουν περάσει σχεδόν 3 χρόνια που βγήκαν τα Windows 10 και τα μισώ όλο και περισσότερο. Όταν πρωτοβγήκαν τα 8αρια είπα οκ άλλη μια περίπτωση Vista, θα περιμένουμε την επόμενη έκδοση και αν όλα πανε καλά θα έχουμε τα επόμενα 7αρια. Αμ πως? Βγαίνουν λοιπόν τα 10αρια και φυσικά αρχίζουν τα προβλήματα με πρώτο πρώτο φυσικά την ιδιωτικότητα. Τεσπά το προσπερνάμε αυτό, και πάμε σε πιο λειτουργικά προβλήματα. Ενημερώσεις. Ελεος. Δεν θέλω να ενημερώνονται τα 10αρια οταν θελουν αυτά αλλά όταν με βολευει εμένα. Κι ακόμα χειρότερα θέλω οταν ενημερώνονται να μην με επιστρέφουν στις default ρυθμίσεις που θέλει η Microsoft αλλά στις ρυθμίσεις που έχω επιλέξει εγώ. Αλλά φυσικά αυτό που ζητάω είναι πολύ δύσκολο για τα χεοροτερα windows όλων των εποχών. Χειρότερα ακόμα και από τα millenium και αυτό τα λέει όλα. Και είναι τα χειρότερα για ένα και μοναδικό λόγο ειναι τα λιγότερο και δυσκολότερα παραμετροποιήσιμα windows όλων των εποχών. Ευτυχώς υπάρχει το linux.

Απόψεις?

• Like 7
  • Thanks 1
  • Sad 1
  • Απαντ. 66
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχω υπολογιστή  απο το 95 εχω αλλάξει 3  συστήματα (δεν βάζω μέσα τις αναβαθμήσεις σε parts)  και σιγά σιγά  οδευω για το 4ο (οταν μαζέψω κανα φράγγο)

ποιο σταθερά windows απο τα 10αρια νομίζω πως δεν εχουν βγάλει εκεί στην microsoft είμαι απόλυτα ικανοποιημένος.

Επεξ/σία από zvarthangalos
  • Like 1
Δημοσ.

Από σταθερότητα δεν εχουν πρόβλημα αν και δεν τρελαίνομαι με την απόδοση. Με τρελαίνει όμως το γεγονός οτι συνεχεια μου αφαιρει την δυνατότητα να τα φερω στα μέτρα μου, ότι μου στερεί επιλογές που είχα σε παλιότερα λειτουργικά και οτι ακόμη και εκει που εχω επιλογες τις αναιρεί με καθε νεα ενημέρωση

• Like 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, ovidius80 είπε

Από σταθερότητα δεν εχουν πρόβλημα αν και δεν τρελαίνομαι με την απόδοση. Με τρελαίνει όμως το γεγονός οτι συνεχεια μου αφαιρει την δυνατότητα να τα φερω στα μέτρα μου, ότι μου στερεί επιλογές που είχα σε παλιότερα λειτουργικά και οτι ακόμη και εκει που εχω επιλογες τις αναιρεί με καθε νεα ενημέρωση

για εξηγησε μας

Δημοσ.

Και μονο το γεγονός ότι δεν μπορώ να επιλέξω ποιες ενημερώσεις θα εγκαταστήσω και πότε φτάνει. Αν θες σου λέω και άλλα οπως για παραδειγμα το γεγονός οτι επιστρεφει τις ρυθμίσεις ιδιωτικότητας κι οχι μόνο στα default από μόνο του. Οτι σβήνει .exe από legit προγραμματα χωρίς να με ρωτήσει. Θες κι άλλα? Το πιο απλο. Η γλώσσα. Θέλω να χω τα windows στα Ελληνικά αλλά η γλώσσα εισόδου να ναι αγγλικά. στα 7αρια ήταν ένα κλικ. Τώρα για να κάνω κάτι τέτοιο την πρώτη φορά αναγκάστηκα να ψάχνω  κανα δίωρο για να βρω που είναι η "Παρακαμψη Γλώσσας Εισαγωγής" ή π΄όπως το λεει τέλως πάντων. Θέλω να μπω στο bios η το UEFI. Απο την στιγμή που έχω 10αρια πρεπει να κλέισω τον υπολογιστη με συγκεκριμένο τρόπο για να το κάνω και δεν φτάνει το απλό F2/DEL όπως παλιά. Ακόμη χειρότερα. Θέλω να χω DUAL BOOT το PC μου και να χω και linux (που πλέον είναι το βασικό λειτουργικό που χρησιμοποιώ). Στην ενημέρωση απο 1510 σε 1603 και στην ενημέρωση από 1703 σε 1709 μου διέλυσε το partition του linux. Τα Windows 10 έχουν γίνει τρομακτικά "κτητικά" στο συστημα. Δεν μου άρεσε το UI των 10 και έβαλα το Classic Shell προκειμένου να τα κάνω να μοιάζουν με 7αρια γιατι με βολευαν αφάνταστα περισσότερο. μου το έσβησε το ξαναβαλα και το απενεργοποιεί συνέχεια. Και το κερασάκι στην τουρτα. Εχει χώσει τον πίνακα ελέγχου τοσο βαθιά στο σύστημα που το να ρυθμίσεις οτιδήποτε καταντάει μπελάς. Κι αυτό γιατι το app των ρυθμίσεων δεν περιέχει όλες τις δυνατές ρυθμίσεις που θέλω και πρέπει να πάω στον Πίνακα Ελέγχου. . Και μπορώ να συνεχίσω με πολλά αντίστοιχα αλλά νομίζω οτι είναι κατανοητοί οι λόγοι μου. και δεν τρολλάρω κανέναν

• Like 6
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, ovidius80 είπε

Και μονο το γεγονός ότι δεν μπορώ να επιλέξω ποιες ενημερώσεις θα εγκαταστήσω και πότε φτάνει. Αν θες σου λέω και άλλα οπως για παραδειγμα το γεγονός οτι επιστρεφει τις ρυθμίσεις ιδιωτικότητας κι οχι μόνο στα default από μόνο του. Οτι σβήνει .exe από legit προγραμματα χωρίς να με ρωτήσει. Θες κι άλλα? Το πιο απλο. Η γλώσσα. Θέλω να χω τα windows στα Ελληνικά αλλά η γλώσσα εισόδου να ναι αγγλικά. στα 7αρια ήταν ένα κλικ. Τώρα για να κάνω κάτι τέτοιο την πρώτη φορά αναγκάστηκα να ψάχνω  κανα δίωρο για να βρω που είναι η "Παρακαμψη Γλώσσας Εισαγωγής" ή π΄όπως το λεει τέλως πάντων. Θέλω να μπω στο bios η το UEFI. Απο την στιγμή που έχω 10αρια πρεπει να κλέισω τον υπολογιστη με συγκεκριμένο τρόπο για να το κάνω και δεν φτάνει το απλό F2/DEL όπως παλιά. Ακόμη χειρότερα. Θέλω να χω DUAL BOOT το PC μου και να χω και linux (που πλέον είναι το βασικό λειτουργικό που χρησιμοποιώ). Στην ενημέρωση απο 1510 σε 1603 και στην ενημέρωση από 1703 σε 1709 μου διέλυσε το partition του linux. Τα Windows 10 έχουν γίνει τρομακτικά "κτητικά" στο συστημα. Δεν μου άρεσε το UI των 10 και έβαλα το Classic Shell προκειμένου να τα κάνω να μοιάζουν με 7αρια γιατι με βολευαν αφάνταστα περισσότερο. μου το έσβησε το ξαναβαλα και το απενεργοποιεί συνέχεια. Και το κερασάκι στην τουρτα. Εχει χώσει τον πίνακα ελέγχου τοσο βαθιά στο σύστημα που το να ρυθμίσεις οτιδήποτε καταντάει μπελάς. Κι αυτό γιατι το app των ρυθμίσεων δεν περιέχει όλες τις δυνατές ρυθμίσεις που θέλω και πρέπει να πάω στον Πίνακα Ελέγχου. . Και μπορώ να συνεχίσω με πολλά αντίστοιχα αλλά νομίζω οτι είναι κατανοητοί οι λόγοι μου. και δεν τρολλάρω κανέναν

εφοσον εχεις τοσα παραπανα γιατι δεν τα βγαζεις να μεινεις στα linux?

δεν σε καλυπτουν τσ linux σε προγραμματα παιχνιδια χρηστικοτητα?

Δημοσ.

Βασικά τα κρατάω μόνο για παιχνίδια που δεν υπάρχουν στο steam για linux. Για όλα τα υπόλοιπα χρησιμοποιώ linux αποκλειστικά. Σήμερα λοιπόν είμαι σε αδεια και αποφάσισα να παίξω ένα Rome Total War που δυστυχώς δεν υπάρχει στο linux. Οπότε ανοιξα Windows. Και φυσικά με το που τα ανοιξα ξεκίνησε ενημερώσεις χωρίς να με ρωτήσει αν θελω να γίνουν. Τεσπα τελείωσαν οπότε μεσω steam εγκατέστησα το παιχνίδι. Με το που ξεκίνησα να παίζω διαπίστωσα 2 πραγματα. Οτι πρωτον τα γραφικά ειναι χαλια και δεύτερον οτι μετα απο περίπου 1 λεπτο το παιχνίδι με πεταξε εξω και εκλεισε. Ψαχνοντας διαπίστωσαοτι τα γραφικά ήταν χάλια γιατί δεν υπήρχαν drivers για την Nvidia καρτα γραφικών του laptop και δευτερον ότι το παιχνίδι δεν επαιζε γιατι κάπως είχε σβηστει το εκτελέσιμο. Καινούριοι drivers, ξανα κατέβασμα το εκτελέσιμο από το steam, δοκιμή ξανά και μια από τα ίδια. Τελικά εφαγα μια ωρα να βρω το πως και αλλο ένα τεταρτο να μπλοκαρω οριστικά το defender στην registry για να κατεφερω εγκαταστήσω τους drivers και το παιχνίδι. Και για αυτο εγραψα και το ποστ. Είπα να δω αν υπάρχουν κι άλλοι με ανάλογα προβλήματα

• Like 3
Δημοσ.

Δηλαδή ο defender έκανε όλη την δουλειά ; 

Έσβηνε το εκτελεστικό και δεν άφηνε τους οδηγούς να γίνουν εγκατάσταση 

Δημοσ.

Ναι. Και φυσικά η microsoft δεν σου δίνει το δικαίωμα να τον απενεργοποιήσεις μόνιμα. Οχι. Μπορείς νανα τον απενεργοποιήσεις προσωρινά και τον επανενεργοποιεί απο μόνο του γιατί έτσι θέλει. Και λέω εγώ. Πώς γίνεται να είμαι ιδιοκτήτης του υπολογιστή μου όταν η microsoft αποφασίζει πώς θα λειτουργεί ο υπολογιστής μου μέσω των windows?

Δημοσ.

Τι Windows 10 πέρασες άνθρωπέ μου; Από άλλον πλανήτη!? Και εμείς Windows 10 έχουμε και δεν αντιμετωπίζουμε τέτοια "τραυματικά" προβλήματα :o 

Εάν εξαιρέσεις τις "μεγάλες ενημερώσεις" που  ήταν παλαιά τα Service Packs, στα οποία χάνονται κάποιες ρυθμίσεις ιδιοτικότητας, όλα τα άλλα παραμένουν στην θέση τους απροβλημάτιστα. Έχεις δοκιμάσει να κάνεις κανένα clean install? ή το έχεις πάρει ευθεία με upgrades από το 1510;

Το κράξιμο για την τεχνολογία UEFI και για τον πίνακα ελέγχου, δεν θα τα σχολιάσω καν... είναι καθαρά θέμα προσαρμοστικότητας αλληλεπίδρασης και συνεχούς ενημέρωσης για το λειτουργικό σύστημα.

Απλά πέρνα το 7αράκι που είχες μάθει τόσο καιρό, ρίξε και ένα πάγωμα στις ενημερώσεις και θα'σε εντάξει για αυτά που θες...

• Thanks 1
Δημοσ.

Η εγκατάσταση είναι clean install πριν από τρεις μήνες η τελευταία. Κατέβασμα με το usb media creation tool και καθαρή εγκατάσταση από το usb. Επίσης σε οτι αφορά την τεχνολογία UEFI δεν την έκραξα καθόλου. Αντίθετα. Δεν μπορω να Καταλάβω που είδες να χω πρόβλημα με το UEFI. Είπα απλά ότι όταν θέλω να μπω στο UEFI με τα 10αρια πρέπει να ακολουθησω διαδικασία μέσα από τα windows σε αντίθεση με παλιότερα που ηταν υπόθεση ενός πλήκτρου στο POST. Σε ότι αφορά την προσαρμοστικότητα και την ενημέρωση που λες για το σύστημα. Θέλοντας και μη λόγω επαγγελματος είμαι αναγκασμένος να είμαι ενημερωμένος σχετικά με τα Windows για ένα και μοναδικό λόγο: Ειμαι windows Administrator εδώ και κοντά 12 χρόνια απο windows server 2003 - xp έως τώρα με windows server 2016 - win10. Σε διαβεβαιώ οτι ενημερώνομαι συνεχώς και βλέπω τι γίνεται με το λειτουργικό. Μπορώ λοιπόν να σου πω οτι αυτα τα προβλήματα εμφανίζονται συνέχεια. Και μπορεί να μην είναι άμεσα ενοχλητικά για έναν οικιακό χρήστη, όταν όμως παρουσιάζονται σε μεσαία και μεγάλα δίκτυα και παρεμποδίζουν την ομαλή λειτουργία των χρηστών του δικτύου τότε μπορείς να δεις οτι δημιουργούν πρόβλημα. Το οτι παραπονιέμαι για συγκεκριμένα πράγματα, δεν έχει σχέση με το αν μπορώ να προσαρμοστώ με το νέο λειτουργικό. Μπορώ να προσαρμοστώ και το έχω κάνει. Αυτο δεν σημαίνει όμως οτι πρέπει και να μου αρέσει ή ότι δεν πρέπει να αναπολώ πράγματα που έκαναν την ζωή μου με το μηχάνημα πιο εύκολη και που τώρα η Microsoft τα χει καταστρέψει. Στο προσωπικό μου μηχάνημα χρησιμοποιώ για τα πάντα εκτός από ορισμένα παιχνίδια linux. Στην δουλειά μου όμως χρησιμοποιώ συνέχεια Windows και ειλικρινά αν συνυπολογίσω τα προβλήματα με τα οποία μου έρχονται οι χρήστες του δικτύου σε καθημερινή βάση τα Windows 10 έχουν προκύψει πιο ενοχλητικά και προβληματικά ακόμη και από τα Vista.

• Like 3
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...