Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Θα ήθελα αν μπορείτε να μου πείτε τι είναι αυτό που κάνει την πιο μεγάλη διαφορά στις οθόνες για gaming?

Πχ έχω μια basic οθόνη iiyama 24" ΤΝ 1080p 75 hz 1ms (με msi 1060 6GB kai i7 8700k)

Σε τι οθόνη πρέπει να πάω για να πω "ouaou, μεγάλη διαφορά";;
Τι παίζει πιο πολύ ρόλο; τα Hz, τα ms, το contrast, η ανάλυση, το IPS, το gsync; 
Σιγουρά όλα, αλλά για να τα έχεις όλα πας τουλαχιστον 800 ευρώ..

Τι να κοιτάξω πιο πολύ για 24άρα;; 
σκεφτομαι για την AOC AG241QG ή για την Dell S2417DG (αν και λένε ότι παρουσιάζει colour banding η συγκεκριμένη)

https://www.skroutz.gr/s/10553884/AOC-AG241QG.html

https://www.skroutz.gr/s/10351322/Dell-S2417DG.html

θα φανεί η διαφορά από 1080p σε 1440p σε 24άρα ή να κοιτάξω πιο πολύ για 144hz σε 1080p;

Επίσης σκεφτομαι να αναβαθμίσω σε gtx 1080 κάποια στιγμή..
Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

Δημοσ.

Έχω δει και αυτή που μου έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον σε 1080p:

https://www.skroutz.gr/s/12294349/Samsung-C24FG73.html#specs

Αξίζει να δώσω 150-200 ευρώ παραπάνω για να πάω στις 2 που παρέθεσα πιο πάνω, δλδ σε 1440p με gsync, ή σε 24" καλύτερα να πάρω τη samsung;

Ευχαριστώ!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βασικά όλα ειναι καλά , όπως είπες. 

Καλό ειναι να μην πάς σε TN panel, 

τα ms μην τα δίνεις και τόσο σημασία. μέχρι 6ms είναι μια χαρά

Πόσα χρήματα διαθέτεις;

Επεξ/σία από Acmilangr2
Δημοσ.

Καλησπέρα, ευχαριστώ για την απάντηση..
το ψάχνω αρκετά είναι η αλήθεια και διαβάζω ότι για gaming είναι καλύτερα τα ΤΝ Panel λόγω καλύτερου ms..
επίσης για online games (που παίζω αρκετά τελευταία) διαβάζω ότι καλύτερο είναι να προτιμάς τα fps από την ανάλυση..
Δηλαδή καλύτερα να έχεις πιο πολλά fps σε 1080p παρά λιγότερα σε 1440p.
Για λεφτά το όριο που έχω βάλει στον εαυτό μου είναι 500 ευρώ, αλλά δε θέλω να δώσω παραπάνω λεφτά για πράματα που δε θα μου χρειαστούν και δε θα χρησιμοποιήσω ή για τα οποία δε θα δω μεγάλη διαφορά.. αν αξίζει το 1440p και το gsync δηλαδή να τα δώσω για την AOC.. αν δεν αξίζει και δε δω μεγάλη διαφορά να μην πληρώνω τσάμπα τα παραπάνω..

Αυτά είναι βέβαια που διαβάζω και που λένε οι πιο πολλοί.. δεν έχω παίξει ούτε σε 1440p ούτε σε 144hz ούτε σε ips οθόνη..
Και δεν μπορώ να πάω κάπου να τα δω και να αποφασίσω μόνος μου... να δω τι μου ταιριάζει καλύτερα...
οπότε δεν έχω, ούτε μπορώ να έχω προσωπική άποψη.. είναι λίγο τζόγος το όλο θέμα..

ΥΓ: Μόλις αγόρασα μια gpu gigabyte 1080 g1 gaming αν αυτό παίζει ρόλο στην απάντηση σου..

Ευχαριστώ

Δημοσ.
2 ώρες πριν, hauntedpunto είπε

Καλησπέρα, ευχαριστώ για την απάντηση..
το ψάχνω αρκετά είναι η αλήθεια και διαβάζω ότι για gaming είναι καλύτερα τα ΤΝ Panel λόγω καλύτερου ms..

Ισχύει, όμως χάνεις σε απόδοση γωνίας και χρωμάτων. Προσωπικά θεωρώ υπερβολή την διαφορά 1ms με 5 η 6 ms

επίσης για online games (που παίζω αρκετά τελευταία) διαβάζω ότι καλύτερο είναι να προτιμάς τα fps από την ανάλυση..
Δηλαδή καλύτερα να έχεις πιο πολλά fps σε 1080p παρά λιγότερα σε 1440p.

Στο 90% των ανθρώπων ισχύει. Το ιδανικό βέβαια ειναι 1440p/144hz 

Για λεφτά το όριο που έχω βάλει στον εαυτό μου είναι 500 ευρώ, αλλά δε θέλω να δώσω παραπάνω λεφτά για πράματα που δε θα μου χρειαστούν και δε θα χρησιμοποιήσω ή για τα οποία δε θα δω μεγάλη διαφορά.. αν αξίζει το 1440p και το gsync δηλαδή να τα δώσω για την AOC.. αν δεν αξίζει και δε δω μεγάλη διαφορά να μην πληρώνω τσάμπα τα παραπάνω..

To G-SYNC Δυστυχώς αξίζει για να μήν έχεις καθόλου tearing και stuterings. ακρίβό και αυτό

Αυτά είναι βέβαια που διαβάζω και που λένε οι πιο πολλοί.. δεν έχω παίξει ούτε σε 1440p ούτε σε 144hz ούτε σε ips οθόνη..
Και δεν μπορώ να πάω κάπου να τα δω και να αποφασίσω μόνος μου... να δω τι μου ταιριάζει καλύτερα...
οπότε δεν έχω, ούτε μπορώ να έχω προσωπική άποψη.. είναι λίγο τζόγος το όλο θέμα..

ΥΓ: Μόλις αγόρασα μια gpu gigabyte 1080 g1 gaming αν αυτό παίζει ρόλο στην απάντηση σου..
Ευχαριστώ

Ένα ενδιαφέρον Monitor είναι το φρέσκο Samsung 27CHG70 Το οποίο τα έχει όλα εκτός απο GSYNC. Επιπλέον έχει QUANTUM DOT και HDR600.

Είναι βέβαια 50ευρώ επάνω απο το budget. Δεν την έχω δεί ποτέ μου. Δεν την προτείνω για να μην εκτεθώ ,αλλα φαίνεται πολύ καλή

https://www.skroutz.gr/s/12178038/Samsung-27CHG70.html

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Ήθελα απλά να ενημερώσω πως τελικά παρήγγειλα την Asus ROG Swift PG279Q από public.. Την έβγαλε σε προσφορά τώρα με τις θερινές εκπτώσεις 637 ευρώ για καμιά ώρα μόνο τη Δευτέρα και είπα να κάνω την υπέρβαση για να πάρω κάτι να μου μείνει για καιρό... (μάλλον έκαναν λάθος στο public το ποσοστό προσφοράς, γιατί μόλις την παρήγγειλα την άλλαξαν από -33% σε -14%).. Τυχερός ήμουν μάλλον...

Εκ πρώτης όψης είδα λίγο BLB στα δεξιά αλλά όχι κάτι να με κάνει να θέλω να την επιστρέψω..

Επίσης δεν παρατήρησα καμμένα pixels... μάλλον πάλι τυχερός..

Δημοσ.

Αν είδες λίγο BLB ούτε στου παπά μην το πεις καθώς η συγκεκριμένη πάσχει πολύ από αυτό. 

Καλοδούλευτη 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...