Προς το περιεχόμενο

A Plague Tale: Innocence [PC]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• 2 εβδομάδες αργότερα...
  • Απαντ. 140
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Επισκέπτης
Δημοσ.

Μιας και το τελείωσα πριν λίγο ας κάνω ένα μικρό review.

Γραφικά: Πολύ όμορφα σχεδιασμένο, ειδικά οι εξωτερικές σκηνές στα δάση είναι φοβερές. Έχει SSR και πολύ σωστό φωτισμό σε φάση που νομίζεις ότι είναι RT, έχουν φτιάξει μέχρι και αυτό που το φως αλλάζει χρώμα όταν περνάει από ένα κόκκινο τζάμι για παράδειγμα κάτι που κανονικά γίνεται με RT, βέβαια αυτοί το έφτιαξαν στατικά αλλά το αποτέλεσμα είναι πάρα πολύ καλό. Θα βάλω 8/10 μόνο και μόνο επειδή δεν σου δίνει τη δυνατότητα να απενεργοποιήσεις κάτι depth of field και άλλα τέτοια κινηματογραφικά για να καθαρίσει η εικόνα, και επίσης τα animations είναι απλά ΟΚ.

Ήχος: Συντελεί σε αυτή την σκοτεινή ατμόσφαιρα του Μεσαίωνα στην περίοδο της Μαύρης Πανώλης που διαδραματίζεται το παιχνίδι ειδικά αν παίζεις με ακουστικά. Οι ομιλίες ωστόσο είναι έτσι και έτσι. 7/10

Story: Προσωπικά μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρον, γιατί μου αρέσει πολύ αυτή η περίοδος της ιστορίας, και πάντα ήθελα να ξεκινήσω και το επόμενο chapter για να δω τι θα γίνει. 9/10

Gameplay: Το gameplay δεν έχει κάτι το ιδιαίτερο, στην ουσία είναι corridor αφού μόνο προς ένα σημείο πηγαίνεις όπου πρέπει να λύσεις αρκετά εύκολους κατά τη γνώμη μου γρίφους ή να αποφύγεις με στυλ stealth τα περίπολα. Αν θέλεις κάνεις και ένα τυπικό, περιορισμένο exploration για τα collectibles. Έχει 3 αρχηγούς αν θυμάμαι καλά, με αυξανόμενο βαθμό δυσκολίας. Στον τελευταίο κόλλησα λίγο αλλά αν πεθάνεις 2-3 φορές μετά καταλαβαίνεις πως γίνεται. Υπάρχει και ένα υποτυπώδες crafting system. 6/10

Συνολικά, είναι ένα πάρα πολύ αξιόλογο game, με πανέμορφη ατμόσφαιρα και ενδιαφέρον story. Από τη στιγμή που υπάρχει στο Game Pass δεν υπάρχει λόγος αγοράς φυσικά αφού δεν πρόκειται να κάνεις δεύτερο play-through. Αν σας αρέσουν τα adventure και όλη αυτή η Μεσαιωνική ατμόσφαιρα, στα 4 ευρώ που έχει το Game Pass είναι no-brainer..

• 1 μήνα μετά...
  • Moderators
Δημοσ.

Το τελείωσα μόλις. Πολύ μέτριο game, απορώ για την τόση αγάπη που έχει λάβει. Χάλια gameplay, μέτριο στόρι και animations της προηγούμενης δεκαετίας.

Ένα ταληράκι στα δέκα του βάζω για το setting και για το συναίσθημα που έβαλαν οι devs.

• Thanks 1
Δημοσ.

Αυτό που κράτησα εγώ πιο πολύ απ' το game ήταν ότι με έκανε να θέλω να προχωρήσω και να το τερματίσω, κάτι που δυστυχώς δε συμβαίνει συχνά σε μένα καθώς μεγαλώνω.

Πολλά παιχνίδια είναι πιο άρτια από αυτό, αλλά είναι θανάσιμα βαρετά και ανούσια.

• Like 2
  • Moderators
Δημοσ.
2 hours ago, phanispal said:

Αυτό που κράτησα εγώ πιο πολύ απ' το game ήταν ότι με έκανε να θέλω να προχωρήσω και να το τερματίσω, κάτι που δυστυχώς δε συμβαίνει συχνά σε μένα καθώς μεγαλώνω.

Πολλά παιχνίδια είναι πιο άρτια από αυτό, αλλά είναι θανάσιμα βαρετά και ανούσια.

Για να το θέσω κομψά, μου φάνηκε πολύ ερασιτεχνική σαν δουλειά. Σαν να μαζεύτηκαν 10 φιλαράκια και να έβαλαν μπόλικο συναίσθημα για να φτιάξουν το πρώτο τους game (που και πάλι δεν δικαιολογείται, και το πρώτο game της Supergiant ήταν το Bastion, αλλά είχε δέκα κιλά balls παραπάνω). Μόλις το τελειώσα μπήκα wikipedia και έμεινα ενεός όταν είδα ότι ο dev είναι 20 χρονών studio με 25 τίτλους στην πλάτη του! 

Εντάξει κι εγώ για το στόρι το προχώρησα (και για το setting φυσικά που ήταν ομολογουμένως πανέξυπνη ιδέα), όχι τόσο γιατί με τράβηξε per se, περισσότερο για να δω που το πάει και μόλις έφτασα στον τερματισμό 

έσκασα στα γέλια. Δεν παίζει λέω, θα δείξει και λίγο παρακάτω να δούμε τι έγινε με την Beatrice. Thank god, περνάνε τα πρώτα credits και ανακουφίστηκα μόλις ξεκίνησε το Chapter XVII, για να ξενερώσω ακόμα χειρότερα μετά την ανούσια βόλτα που δεν έδειξε τίποτα απολύτως.

Εντάξει, δεν βαριέσαι, κυριλέ. Χρειάζονται κι αυτά τα games, απλά δεν ήμουν προετοιμασμένος για τόση μετριότητα, περίμενα κάτι περισσότερο με όλα όσα είχα διαβάσει.

Δημοσ.

Αγαπημένο παιχνίδι έχει πάνω από χρόνο που το τελείωσα. Αρτια φτιαγμένο με σωστή δυσκολία όσο προχωράμε προς το τέλος ομορφα και ιδιαίτερα γραφικά με σενάριο που δίνει συναίσθημα με το δέσιμο των χαρακτήρων και stealth μηχανισμοί που αν και μονότονοι δεν με χάλασαν. Σίγουρα ένα από τα καλα παιχνίδια εκείνης της χρονιάς. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...