kogi4ever Δημοσ. 13 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Καλησπερα Θελω να στειλω ενα κινητο στην Αμερικη για να μου επισκευασουν την οθονη του. Ειναι μεσω ebay και ειναι mail in service δηλαδη τους στελνω την συσκευη μου την επιδιορθωνουν και μου την στελνουν πισω. Η πρωτη μου ερωτηση εισαι ποσο μεταφορικα θα στειαστω να στειλω μια συσκευη 700 gr στην Αμερικη και οταν ο <<Αμερικανος>> μου την στειλει πισω στην Ελλαδα θα πληρωσω καποιο τελεωνειακο φορο ΦΠΑ? (import fees)?? Επεξ/σία 13 Ιουνίου 2018 από kogi4ever
Salvation81 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2018 51 λεπτά πριν, kogi4ever είπε Καλησπερα Θελω να στειλω ενα κινητο στην Αμερικη για να μου επισκευασουν την οθονη του. Ειναι μεσω ebay και ειναι mail in service δηλαδη τους στελνω την συσκευη μου την επιδιορθωνουν και μου την στελνουν πισω. Η πρωτη μου ερωτηση εισαι ποσο μεταφορικα θα στειαστω να στειλω μια συσκευη 700 gr στην Αμερικη και οταν ο <<Αμερικανος>> μου την στειλει πισω στην Ελλαδα θα πληρωσω καποιο τελεωνειακο φορο ΦΠΑ? (import fees)?? Αναλογα το Πως θα την στειλεις, με ταχυδρομειο φανταζομαι κανα 20αρι στο νερο (με κουριερ αστο καλυτερα). Περα απο αυτο οταν γυρισει αν στην κρατησουν στο τελωνειο στελνεις οτι χαρτι εχεις σχετικα με την επισκευη (μαζι και την αποδειξη αποστολης στην Αμερικη) και στο ξεμπλοκαρουν.
kogi4ever Δημοσ. 13 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουνίου 2018 Ναι αλλα δεν μπορουν να μου φορολογησουν την αγορα που εκανα μεσω ebay?
Moderators Inuyasha Δημοσ. 14 Ιουνίου 2018 Moderators Δημοσ. 14 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, kogi4ever είπε Ναι αλλα δεν μπορουν να μου φορολογησουν την αγορα που εκανα μεσω ebay? Σε τέτοιες περιπτώσεις για να μην έχεις θέμα στην επιστροφή πρέπει να συμπληρώσεις μια φόρμα στα ΕΛΤΑ που να λέει ότι πάει για επισκευή, το θέμα είναι ότι επειδή έχει ενσωματωμένη μπαταρία πολύ πιθανών να στο γυρίσουν πίσω Αν δεν το κάνεις έτσι όταν έρθει κατά 99%θα πληρώσεις τελωνείο, το τι θα πληρώσεις είναι στο όπως θα ξυπνήσει ο τελωνειακός που θα τι ελέγξει Επεξ/σία 14 Ιουνίου 2018 από Inuyasha 1
Salvation81 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2018 9 ώρες πριν, kogi4ever είπε Ναι αλλα δεν μπορουν να μου φορολογησουν την αγορα που εκανα μεσω ebay? Τι εννοεις να στο φορολογησουν; Που ξερουν απο που το αγορασες; Οχι μην κολας εκει απλα η κρατας τα αποδεικτικα η ακομα καλυτερα συμπληρωνεις την φορμα που σου ειπε ο φιλος απο πανω (εγω το εχω κανει χωρις φορμα αλλα αφου υπαρχει μην το ρισκαρεις). 1
Moderators Inuyasha Δημοσ. 14 Ιουνίου 2018 Moderators Δημοσ. 14 Ιουνίου 2018 3 ώρες πριν, Salvation81 είπε Τι εννοεις να στο φορολογησουν; Που ξερουν απο που το αγορασες; Οχι μην κολας εκει απλα η κρατας τα αποδεικτικα η ακομα καλυτερα συμπληρωνεις την φορμα που σου ειπε ο φιλος απο πανω (εγω το εχω κανει χωρις φορμα αλλα αφου υπαρχει μην το ρισκαρεις). Ακόμα και τ μεταχειρισμένα αντικείμενα εφόσον έρχονται εκτός ευρωπαϊκής ένωσης εκτελονιζονται κανονικά (φπα στο ποσό που θα ορίσει ο τελωνειακός +ανάλογο τέλος εκτελωνισμόυ που ξεκινάει από 15 ευρώ για τιμές έως 150 αν θυμάμαι καλά) 1
Salvation81 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2018 51 λεπτά πριν, Inuyasha είπε Ακόμα και τ μεταχειρισμένα αντικείμενα εφόσον έρχονται εκτός ευρωπαϊκής ένωσης εκτελονιζονται κανονικά (φπα στο ποσό που θα ορίσει ο τελωνειακός +ανάλογο τέλος εκτελωνισμόυ που ξεκινάει από 15 ευρώ για τιμές έως 150 αν θυμάμαι καλά) Δεν μιλαμε για μεταχειρισμενα, μιλαμε για επιστροφη απο επισκευη, εκει αν δειξεις αποδειξη οτι εστειλες κατι στον ανθρωπο - εταιρεια που σου στελνει το πακετο δεν σε χρεωνουν εξοδα εκτελωνισμου. 1
jkoukos Δημοσ. 14 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2018 Δεν γίνεται έτσι. Παλαιότερα υποχρεωτικά το δήλωνες στο Τελωνείο σε κατάλληλη φόρμα, ώστε στην επιστροφή να γίνει εισαγωγή αδαπάνως. Προφανώς τώρα γίνεται μέσω ΕΛΤΑ (δεν το γνωρίζω αυτό). Μιλάμε πάντα για χώρες εκτός ΕΕ. 1
renderberg Δημοσ. 2 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) Καλημερα είμαι σε παρόμοια περίπτωση με τον φίλο μόνο που δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι εν έτη 2022.. Στις 15/6/2018 στις 7:02 ΜΜ, kogi4ever είπε Σας ευχαριστω πολυ. Εσένα τελικά όλα καλά; Έστειλες και παρέλαβες χωρίς καμία επιπλέον χρέωση; Η δικη μου περιπτωση ειναι αποστολη για επισκευη κινητου αξιας.. Έχει δεν έχει κλείσει κάποιες εβδομάδες η συσκευή στα χέρια μου παρουσίασε πρόβλημα στην οθόνη και πρέπει να το στείλω αμερική να το διορθώσει το επίσημο σερβις, επικοινώνησα και με αυτούς και μου είπαν ότι το policy τους είναι να εξυπηρετούν μόνο άτομα με residency στην Αμερική, δηλαδή μονάχα κάτοικους της αμερικής. Οπότε αναρρωτιόμουν εάν για αποστολη smartphone απο Ελλάδα ΠΡΟΣ Αμερικη/Η.Π.Α. θα υπαρξουν εξτρα import fees; Θα το στειλω σε γνωστο και θα αναλαβει αυτος να το στειλει σε σερβις κτλπ.. Μετα θα μου το φερει ο ιδιος Ελλαδα, οποτε εκει δεν υπαρχει θεμα.. Ευχαριστώ για τυχόν απαντήσεις. Επεξ/σία 2 Αυγούστου 2022 από renderberg
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα