Προς το περιεχόμενο

Degrade ο Coffe;

Acmilangr2

Προτεινόμενες αναρτήσεις

5 λεπτά πριν, Nikos747 είπε

Μη τρελένεσαι. Σήμερα είσαι σταθερός που λέει ο λόγος. Μετά από μια εβδομάδα ή δύο που θα κάνει 40άρια δε θα'σαι.

Έχεις δρόμο ακόμα 🆒.

Δεν τρελένομαι, αλλά πλέον πήρα την απόφαση να μην δώσω σημασία στο OCCT

Δεν γίνεται 4 ώρες Realbench και 10 δευτερόλεπτα OCCT

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 201
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Nikos747 είπε

1) Όλα στοκ είναι σχετικό, αν βάλω xmp τις μνήμες δε μπουτάρει που να χτυπιέσαι 😜

2) 100% σταθερός δεν είσαι ποτέ όταν βάζεις το σύστημα να ανταποκριθεί σε εξωπραγματικές συνθήκες.

3) Σα να κάνεις test drive ένα αυτοκίνητο που λέει τα 0-100 σε 8 δευτερόλεπτα και να του έχεις προσθέσει και

800 κιλά ακόμα σε βάρος και να περιμένεις το ίδιο αποτέλεσμα. Αν θέλεις κι ο επεξεργαστής να ανταποκριθεί

σε 200% load πρέπει να του βάλεις και το αντίστοιχο σύστημα ψύξης αλλιώς δε θα δουλέψει.

Με prime avx βλέπεις κάτι 300άρια σε watt στον 8700κ, χαίρω πολύ δε θα πάρω.

1) Δεν είναι τίποτα σχετικό. Όλα στοκ ή optimized default είναι κάτι πολύ συγκεκριμένο. Φυσικά η χρήση του xmp δεν είναι ''στοκ''.

Δεν ξέρω το setup σου, αν έχεις intel μου φαίνεται πολύ περίεργο αλλά όχι απίθανο με στοκ cpu να μη bootάρει με xmp,

αν έχεις ryzen είναι πιθανότερο, αλλά εκεί υπήρχαν / υπάρχουν σε μικρότερο βαθμό κάποια θέματα με τις μνήμες.

2) 100% σταθερός μπορεί να μην είσαι εσύ. Ποιος είναι και ποιος δεν είναι, 100% σταθερός έχει να κάνει με την ανταπόκριση του

συστήματος σε ΟΛΑ τα stress tests χωρίς χρονικό περιοσρισμό και φυσικά στην απρόσκοπτη χρήση του oc setup σε βάθος χρόνου.

Οι ''σύγχρονες'' εκπτώσεις, πχ χωρίς avx, χωρίς το τάδε διαγνωστικό επειδή είναι βαρύ, ή χωρίς να μας πειράζει 1 bsod κλπ κλπ

γίνονται επειδή είναι της μόδας το milestone των 5, όπου κουτσοί στραβοί ''πρέπει'' να το πιάσουν,

άσχετα αν δεν ξέρουν πώς ή δεν ήταν αρκετά τυχεροί στη λοταρία.

3) Σε κάθε παραλληλισμό με αυτοκίνητα ο θεός ξεντεριάζει ένα γατάκι και ταϊζει τα σκώτια του σε πεινασμένες καραβίδες.

@Acmilangr2

52 λεπτά πριν, Acmilangr2 είπε

Δεν failαρει. Το είχα δοκιμάσει. 

Φίλε μου, δεν θέλω να σε στεναχωρήσω αλλά αν περνάει σε στοκ τότε δεν είναι πρόβλημα του occt αλλά του oc setup σου.

Ξεκίνα να ψάχνεις, χωρίς αρνητισμούς, πως θα φέρεις τη σταθερότητα στο σύστημά σου.

Εκτός κι αν ότι παιχνίδι παίζεις, ή όποια άλλη δραστηριότητα κάνεις εκτελείται απρόσκοπτα... αλλά πραγματικά δεν νομίζω..

Επεξ/σία από DiaperCh@nger
  • Like 3

4 λεπτά πριν, DiaperCh@nger είπε

1) Δεν είναι τίποτα σχετικό. Όλα στοκ ή optimized default είναι κάτι πολύ συγκεκριμένο. Φυσικά η χρήση του xmp δεν είναι ''στοκ''.

Δεν ξέρω το setup σου, αν έχεις intel μου φαίνεται πολύ περίεργο αλλά όχι απίθανο με στοκ cpu να μη bootάρει με xmp,

αν έχεις ryzen είναι πιθανότερο, αλλά εκεί υπήρχαν / υπάρχουν σε μικρότερο βαθμό κάποια θέματα με τις μνήμες.

2) 100% σταθερός μπορεί να μην είσαι εσύ. Ποιος είναι και ποιος δεν είναι, 100% σταθερός έχει να κάνει με την ανταπόκριση του

συστήματος σε ΟΛΑ τα stress tests χωρίς χρονικό περιοσρισμό και φυσικά στην απρόσκοπτη χρήση του oc setup σε βάθος χρόνου.

Οι ''σύγχρονες'' εκπτώσεις, πχ χωρίς avx, χωρίς το τάδε διαγνωστικό επειδή είναι βαρύ, ή χωρίς να μας πειράζει 1 bsod κλπ κλπ

γίνονται επειδή είναι της μόδας το milestone των 5, όπου κουτσοί στραβοί ''πρέπει'' να το πιάσουν, άσχετα αν δεν ξέρουν πως ή δεν ήταν αρκετά τυχεροί στη λοταρία.

3) Σε κάθε παραλληλισμό με αυτοκίνητα ο θεός ξεντεριάζει ένα γατάκι και ταϊζει τα σκώτια του σε πεινασμένες καραβίδες.

Φίλε μου, δεν θέλω να σε στεναχωρήσω αλλά αν περνάει σε στοκ τότε δεν είναι πρόβλημα του occt αλλά του oc setup σου.

Ξεκίνα να ψάχνεις, χωρίς αρνητισμούς, πως θα φέρεις τη σταθερότητα στο σύστημά σου.

Εκτός κι αν ότι παιχνίδι παίζεις, ή όποια άλλη δραστηριότητα κάνεις εκτελείται απρόσκοπτα... αλλά πραγματικά δεν νομίζω..

Δηλαδή θα πρέπει να βάλουμε 20 προγράμματα που κάνουν στρες και τα 20 να μην βγάζουν σφάλμα;

γίνονται επειδή είναι της μόδας το milestone των 5, όπου κουτσοί στραβοί ''πρέπει'' να το πιάσουν, άσχετα αν δεν ξέρουν πως ή δεν ήταν αρκετά τυχεροί στη λοταρία.

Ρε Bro !!!

+ 1 δισεκατομμύριο ναούμε,ακριβώς έτσι ;) 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, Acmilangr2 είπε

Δηλαδή θα πρέπει να βάλουμε 20 προγράμματα που κάνουν στρες και τα 20 να μην βγάζουν σφάλμα;

Όχι 20, 400 διαφορετικά stress tests να υπήρχαν πρέπει ένα oc setup να τα περνάει αέρα.

Τα διαγνωστικά, άσχετα με το τι υποστηρίζουν διάφοροι όψιμοι ocers βρίσκονται ένα βήμα πριν την πραγματική σταθερότητα.

Συγκεκριμένα και δεν υποχωρώ ούτε μια λέξη, είχα πολλά (max) oc setups που ξεφτιλίζανε τα διαγνωστικά

αλλά χρειαζόντουσαν περαιτέρω finetuning για απρόσκοπτη χρήση,

επίσης κάποιες φορές, επηρεασμένος κι από τα γραφόμενα σε διάφορα fora, αγνόησα τα διαγνωστικά,

και πάντα, ΠΑΝΤΑ κάποιο bluescreen με περίμενε στη γωνία.

Το πιο παραγωγικό που μπορούμε να κάνουμε είναι να προσπαθήσουμε να νικήσουμε το occt αντί να το αγνοήσουμε.

Βάλε 1.4vcore, 1.4dram, 1.2 vsys vcciio, τέρμα τα max current να δούμε πως πάει, κι ανάλογα ανεβαίνεις κατεβαίνεις στο βολτάζ.

• Like 1

Όχι 20, 400 διαφορετικά stress tests να υπήρχαν πρέπει ένα oc setup να τα περνάει αέρα.

Τα διαγνωστικά, άσχετα με το τι υποστηρίζουν δάφοροι όψιμοι ocers βρίσκονται ένα βήμα πριν την πραγματική σταθερότητα.

Συγκεκριμένα και δεν υποχωρώ ούτε μια λέξη, είχα πολλά (max) oc setups που ξεφτιλίζανε τα διαγνωστικά αλλά θέλανε περαιτέρω finetuning για απρόσκοπτη χρήση,

επίσης κάποιες φορές, επηρεασμένος και από τα γραφόμενα σε διάφορα fora, αγνόησα τα διαγνωστικά, και πάντα, ΠΑΝΤΑ κάποιο bluescreen με περίμενε στη γωνία.

Το πιο παραγωγικό που μπορούμε να κάνουμε είναι να προσπαθήσουμε να νικήσουμε το occt αντί να το αγνοήσουμε.

Βάλε 1.4vcore, 1.4dram, 1.2 vsys vcciio, τέρμα τα max current να δούμε πως πάει, κι ανάλογα ανεβαίνεις κατεβαίνεις στο βολτάζ.

Δεν ειναι της αρχής μου να ανεβάζω τόσο πολύ. Πέρα απο αυτό θα "ανάψει" ο καφες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ποιος το καθορίζει το πολύ? Το έχεις δει γραμμένο από τον κατασκευαστή?

Σε κάθε περίπτωση αν θες βάλε όσο εσύ νομίζεις ότι είναι safe για να έχουμε έναν max μπούσουλα και στην πορεία βλέπουμε τι ανεβο/κατεβαίνει

και με τι κόστος/κέρδος στις επιδόσεις.

1 λεπτό πριν, DiaperCh@nger είπε

Ποιος το καθορίζει το πολύ? Το έχεις δει γραμμένο από τον κατασκευαστή?

Σε κάθε περίπτωση αν θες βάλε όσο εσύ νομίζεις ότι είναι safe για να έχουμε έναν max μπούσουλα και στην πορεία βλέπουμε τι ανεβο/κατεβαίνει

και με τι κόστος/κέρδος στις επιδόσεις.

Το να φτάσω 100 βαθμούς πρέπει να μου το καθορίσει κάποιος κατασκευαστής;

2 λεπτά πριν, Acmilangr2 είπε

Το να φτάσω 100 βαθμούς πρέπει να μου το καθορίσει κάποιος κατασκευαστής;

Απ'ότι ξέρω δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα έστω και με 100 βαθμούς.

Σε καμία περίπτωση δεν το προτείνω πάντως. Στο προηγούμενο post πάντως σε προτρέπω να καθορίσεις την τιμή που εσύ θεωρείς safe.

Από την απάντηση σου αναγκάζομαι να υποθέσω ότι είτε trollάρεις είτε δεν έχεις την ικανότητα αντίληψης των ιδιαιτέρως απλών και εύκολων προτάσεων μου.

• Like 1

Μόλις τώρα, DiaperCh@nger είπε

Από την απάντηση σου αναγκάζομαι να υποθέσω ότι είτε trollάρεις είτε δεν έχεις την ικανότητα αντίληψης των ιδιαιτέρως απλών και εύκολων προτάσεων μου.

Όχι δεν ισχύει ούτε το ένα ούτε το άλλο. 

Χαίρομαι και εκτιμώ την βοήθεια σου.

• Like 1

Μόλις τώρα, DiaperCh@nger είπε

Να είσαι καλά αδερφέ μου.

Βάλε την μέγιστη τιμή που νιώθεις ασφάλεια και πάμε από εκεί να νικήσουμε το occt.

Πάντως επειδή είδα και άλλο παιδί που είχε fail με το OCCT ίσως θα ήταν καλό να  φτιάχναμε ένα topic να δούμε μήπως τελικά είναι πολλοί που δεν βγάζουν το OCCT

Απο τις σημειώσεις που έχω (ούτε λογιστής να ήμουν) βλέπω ότι έχω περάσει το OCCT 4 ώρες stress 4.8GHZ/1.29V (1.31v έδειχνε το monitor) LLC7 

51 λεπτά πριν, DiaperCh@nger είπε

100% σταθερός μπορεί να μην είσαι εσύ. Ποιος είναι και ποιος δεν είναι, 100% σταθερός έχει να κάνει με την ανταπόκριση του

γίνονται επειδή είναι της μόδας το milestone των 5, όπου κουτσοί στραβοί ''πρέπει'' να το πιάσουν,

άσχετα αν δεν ξέρουν πώς ή δεν ήταν αρκετά τυχεροί στη λοταρία.

Όταν μετάβαλλεται η θερμοκρασία του χώρου μπορείς σήμερα να νικήσεις το occt και να είσαι 1000% σταθερός.

Με +5 βαθμούς στο χώρο μπορεί πάλι να είσαι 1000% σταθερός, με +6 θα είσαι ;

Και για να είσαι 100% σταθερός δε θα πρέπει να κάνεις εκπτώσεις πουθενά. Όλο το σύστημα σε 100% χρήση.

Κάρτα γραφικών, μνήμες και πάει λέγοντας. Δε διαφωνούμε απλά είσαι λίγο υπερβολικός

Ποια version occt τρέχεις και ποιο test ακριβώς? 

Linpack ή το "απλό" cpu test?

Πάντως όπως έγραψε και ο white,δεν υπάρχει αυτό το "πολλοί δεν βγάζουν το occt" .Το rock stable είναι ένα και σημαίνει βγάζω τα πάντα. Συνήθως απέχει πολύ από αυτό που ο καθένας έχει στο μυαλό του σαν stable.

Μερικοί τρέχοντας το CB νομίζουν οτι είναι ok .Δεν είναι,Βγάζω CB στα 5 ghz με 1.21v.Το σύστημα όμως είναι φουλ σταθερό με 1.28.Με 1.26 έτρεχα τα πάντα αλλά έτρωγα bsods.

Άλλος ανέχεται 1 BSOD την ημέρα,άλλος ένα την εβδομάδα,άλλος το μήνα και άλλος καθόλου. 

Εκτός των υπολοίπων ρυθμίσεων,το vcore που είναι το σημαντικότερο, μπορεί να σου φαίνεται περίεργο αλλά σε ένα σύστημα που θες να κάνεις oc ,το να είναι rock stable σε μια Χ συχνότητα μπορεί να χρειάζεται τόσο ρεύμα που να ξεφεύγει από τα όρια που θέτεις ή από το αποτέλεσμα αυτού σε θερμοκρασίες λειτουργίας. Με λιγότερο ρεύμα μπορεί απλά να μην βγαίνει κάποιο stress test ή να έχεις μερικά bsods κάθε τόσο.

Πάντως θα πρότεινα και ένα fresh installation των win ή ένα dual boot που θα κάνεις εκεί τα τεστ. 

7 λεπτά πριν, Nikos747 είπε

Όταν μετάβαλλεται η θερμοκρασία του χώρου μπορείς σήμερα να νικήσεις το occt και να είσαι 1000% σταθερός.

Με +5 βαθμούς στο χώρο μπορεί πάλι να είσαι 1000% σταθερός, με +6 θα είσαι ;

Όταν η σταθερότητα εξαρτάται άμεσα από τόσο μικρές διαφορές θερμοκρασίας,κατα την άποψή μου πάντα,το σύστημα δεν είναι σταθερό.Το σωστό θεωρώ πως είναι να έχεις και καμια δεκαριά βαθμούς headroom όταν υπάρχουν τέτοιες μεταβολές ή όσο χρειάζεται ανάλογα τις εκάστοτε μεταβολές θερμοκρασίας.

Εκτος αν είσαι σε χώρο ελεγχόμενης πάντα και αμετάβλητης θερμοκρασίας .

Το oc του χειμώνα είναι αστείο εκτός αν και στην πραγματικότητα το κάνει κάποιος για πλάκα. ;) 

• Like 1

Πάμε λοιπόν να νικήσουμε το OCCT (στον ύπνο μου θα το βλέπω :P )

Επειδή δεν είμαι κοντά στο PC τώρα (παρά μόνο μέσω teamviewer) έκανα μια δοκιμή στο pc το οποίο αυτήν την στιγμή το έχω 4.9ghz/1.24v (είναι και αυτό Stable σε άλλα benchmark)

Έβαλα το OCCT και μου έβγαλε σφάλμα στα 9 δευτερόλεπτα! όμως

άλλαξα την επιλογή που έχει memory: 90% σε 25% και εδώ και 30 λεπτά είναι σταθερό.

Δεν το αναφέρω για να χαρώ , απλά για να ρωτήσω : Μπορεί να μην ειναι σταθερό λόγω πρόβλημα της μνήμης ;

17 λεπτά πριν, mcrae13 είπε

Ποια version occt τρέχεις και ποιο test ακριβώς? 

OCCT 4.5.1 

Linpack ή το "απλό" cpu test?

Το απλό τρέχω στην πρώτη καρτέλα "CPU:OCCT" , στο προηγούμενο μου post όμως έτρεξα LINPARK για να άλλαξω το Memory use

Πάντως όπως έγραψε και ο white,δεν υπάρχει αυτό το "πολλοί δεν βγάζουν το occt" .Το rock stable είναι ένα και σημαίνει βγάζω τα πάντα. Συνήθως απέχει πολύ από αυτό που ο καθένας έχει στο μυαλό του σαν stable.

Μερικοί τρέχοντας το CB νομίζουν οτι είναι ok .Δεν είναι,Βγάζω CB στα 5 ghz με 1.21v.Το σύστημα όμως είναι φουλ σταθερό με 1.28.Με 1.26 έτρεχα τα πάντα αλλά έτρωγα bsods.

Άλλος ανέχεται 1 BSOD την ημέρα,άλλος ένα την εβδομάδα,άλλος το μήνα και άλλος καθόλου. 

Συμφωνώ

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...