Προς το περιεχόμενο

Degrade ο Coffe;

Acmilangr2

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 λεπτό πριν, Nikos747 είπε

Κάποια στιγμή θα γίνει και η εικαστική παρέμβαση. Θέλει και λίγο καθάρισμα 😄

Screenshot_21.jpg

3 fan;

αυτό δεν το έχω σκεφτεί!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 201
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Χωρίς να θέλω να είμαι ο μόνιμος κομπλεξικός μπαγλαρχίδας όλων των thread.

2 πράματα απο προσωπική εμπειρία.

1) setup που δεν βγάζει occt (ή όποιο άλλο διαγνωστικό), δεν είναι σταθερό.   .-

Μπορεί να φαίνεται σταθερό για everyday use αλλά σε βάθος έτος/6μήνου τα bsod, restart, cold boot θα είναι αρκετούτσικα.

Ποτέ μα ποτέ, ούτε μισή φορά στα τόσα χρόνια δεν έχω πετύχει oc setup που δεν περνάει αέρα τα διαγνωστικά test και να είναι γενικά σταθερό και σίγουρο στη χρήση.

Δεν αναφέρομαι μόνο στο occt αλλά σε όλα τα διαγνωστικά. Πχ p95 blend 75% ram usage avx enabled. Πολύς κόσμος ούτε καν το προτείνει,

Εγώ δεν έχω ούτε 1 setup που να μην πέρναγε το παραπάνω αλλά παρόλαυτα να ήταν σταθερό κι ευχάριστο στη χρήση.

Ένα bsod πάνω στο καλύτερο, πάντα σε περιμένει στη γωνία, αν το setup δεν περνάει ΟΛΑ τα stress tests.

2) τα stress tests είναι για κάνα πεντάλεπτο/15λεπτο στην αρχή της προσπάθειας για να δεις αν τα settings είναι τελείως off και αφού προσεγγίσεις το stability για καμιά ωρίτσα max.

To stability (δυστυχώς ο μόνος τρόπος να) το επαληθεύσεις είναι πάνω στη χρήση που κάνεις. 

Με τα stress tests αν τα βγάζεις για καμιά ώρα, είσαι το πάρα πολύ 3 κλικ (increments) μακρυά από το rock solid stability και συνήθως ένα κλικ μακρυά.

Απ' την άλλη 150 μέρες να τρέχεις κάποιο διαγνωστικό δεν πρόκειται ποτέ να είσαι σίγουρος ότι είσαι 100% stable.

100% stable ένα setup δεν διαγιγνώσκεται από κανένα stress test αλλά αποδυκνείεται στη χρήση.

• Like 1

15 ώρες πριν, mcrae13 είπε

Να σου πω και εγώ την γνώμη μου λοιπόν.

Degradation είναι φίλε.  Πιθανώς να είναι αυτό που γράφει ο zak για οριακό πέρασμα του τσιπ για 8600.

Πιθανώς να την άκουσε από στιγμιαία ρεύματα λόγω κακού llc.Πιθανως να τον πέθανες στα "stretch " tests. Ή και όλα μαζί. Δεν θα το μάθουμε ποτέ και δεν έχει καμία σημασία ειδικά για σένα.

Και να σου πω γιατί.. γιατί και degradation να μην είναι,αν με κάποιο τρόπο δεν ξαναπαίξει όπως έπαιζε παλιά,στο μυαλό το δικό σου θα είναι ένας "χαλασμενος" cpu.

Πάντως οπως είπε και ο Μπάμπης,δεν είσαι ο πρώτος. Ειναι ευαίσθητα τα τσιπακια αυτά  .Και ο δικός μου 6700k την είχε ακούσει μετά από κάποια bench με 1.52v.

Κατά την γνώμη μου έχεις 3 επιλογες

1.Τον κρατάς και παίζεις με safe τάσεις όπως γράφτηκε πχ στο 1.25 

2.Του σκίζεις τον πάτο  :P μέχρι να είναι εμφανές το degradation και σε στοκ πλέον ώστε να πάς και για πιθανό rma. 

Προσωπικά σου προτείνω την Τρίτη επιλογή που είναι η μόνη που θα σε κάνει να ξανανοιωσεις  ;) και να το πας από την αρχή με το oc.  Άντε να στο πω και θεσσαλονικιωτικα:

ΠΑΝΕ Πάρε έναν 8700k και πουλά τον αυτόν. Με ένα ποσό που θα χρειαστείς θα ανανεώσεις το σύστημα και θα σου φύγει και το βάρος του προβλήματος. 

Α και κάτι άλλο. Αυτά τα πολυωρα stress tests τα θεωρώ υπερβολικά για χρήση όπως την δική σου. 

Ναι πούλα τον !!  αλλά τι θα πεις σ αυτόν που θα τον αγοράσει? την αλήθεια ή τίποτα ? και σε τι τιμή πρέπει να τον δώσεις αν θες να είσαι εντάξει ?

"Δεν έχει γίνει OC ποτέ, δεν παίζω παιχνίδια, μόνο Facebook". :)

Σοβαρά τώρα, εγώ δεν πιστεύω ότι έχει να πει κάτι. Αν ρωτήσει ο άλλος πόσο πάει του λες τόσα GHz με τόσα V, δεν λέω να πεις ψέματα. Αλλά υπάρχει εκεί έξω 8600Κ που μπορεί να πάει μόνο 100mhz πάνω από το boost του και αυτό με οριακό ρεύμα, 4.4GHz δηλαδή. Ο κάτοχος του δεν επιτρέπεται να τον πουλήσει ποτέ δηλαδή; Ο κάτοχος του 8600Κ που πάει 4.7GHz με 1V (υπαρκτό παράδειγμα) πόσο premium πρέπει να χρεώσει; Φιλοσοφικά ερωτήματα.

• Like 1

9 ώρες πριν, mindtrapper είπε

Πολύ νωρίς τα δέκα δευτερόλεπτα. Έχει σημασία και πότε πετάει το error.

Έχει. Αλλα δεν μπορώ να καταλάβω γιατί.

4ωρο Realbench και 10 δευτερόλεπτα OCCT....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν μετά από πολύωρες δοκιμές σε πολλά stress το πόρισμα μου είναι το εξής:

-Δεν υπάρχει κανένα degration στον CPU μου

-Είναι σταθερός στα 5GHZ όπως ήταν και παλιότερα παντού ΕΚΤΟΣ από το OCCT που για άγνωστο λόγο βγάζει σφάλμα στα πρώτα 10 δευτερόλεπτα (την στιγμή που σε REALBENCH,PRIME95 δεν έχει βγάλει ποτέ σφάλμα μετά από πάνω από 4 ώρες)

-Τα BSOD που είχα προφανώς ήταν από συνδυασμό προβλημάτων (να χτύπησαν τα windows όταν τον έκλεισε ενώ πχ έκανε update;). Ίσως και η θερμοκρασία όντως να επηρέασε.Ίσως και ο SSD σκληρός που τον άλλαξα

-Το ότι "κόβεται" στο OCCT ίσως να οφείλεται και στο Bios update τελικά. Ίσως να έχει γίνει κάποια αλλαγή στο AVX (το OCCT χρησιμοποιεί AVX). Στο forum της Asus βρήκα αυτό απο χρήστη που έβαλε νέο bios update στην μητρική μου

I have a strange problem with prime95 now. Setting 'Small FFTs (maximum heat...'
The same overclock that was AVX stable @4.6GHz (4.8GHz AVX 2) now fails even @4.5GHz

-

Επεξ/σία από Acmilangr2
  • Like 1

Δοκίμασε να κάνεις ξανά install το occt. Βάλτα όλα στοκ και τρέξε το occt.

Αν με optimized defaults σκάει το occt το πρόβλημα είναι ανεξάρτητο του oc που κάνεις.

Αν όμως με στοκ περνάει occt, αλλά με oc σκάει τότε μάλλον δεν φταίει το κακό φενγκ σούι😘

• Like 1

2 ώρες πριν, DiaperCh@nger είπε

Αν όμως με στοκ περνάει occt, αλλά με oc σκάει τότε μάλλον δεν φταίει το κακό φενγκ σούι😘

Και τι θα φταίει; 

3 ώρες πριν, DiaperCh@nger είπε

Δοκίμασε να κάνεις ξανά install το occt. Βάλτα όλα στοκ και τρέξε το occt.

Αν με optimized defaults σκάει το occt το πρόβλημα είναι ανεξάρτητο του oc που κάνεις.

Όλα στοκ είναι σχετικό, αν βάλω xmp τις μνήμες δε μπουτάρει που να χτυπιέσαι 😜

100% σταθερός δεν είσαι ποτέ όταν βάζεις το σύστημα να ανταποκριθεί σε εξωπραγματικές συνθήκες.

Σα να κάνεις test drive ένα αυτοκίνητο που λέει τα 0-100 σε 8 δευτερόλεπτα και να του έχεις προσθέσει και

800 κιλά ακόμα σε βάρος και να περιμένεις το ίδιο αποτέλεσμα. Αν θέλεις κι ο επεξεργαστής να ανταποκριθεί

σε 200% load πρέπει να του βάλεις και το αντίστοιχο σύστημα ψύξης αλλιώς δε θα δουλέψει.

Με prime avx βλέπεις κάτι 300άρια σε watt στον 8700κ, χαίρω πολύ δε θα πάρω.

1 ώρα πριν, Acmilangr2 είπε

Και τι θα φταίει; 

Θα το δούμε. Το πιο απλό σενάριο είναι να failάρει και με στοκ και να σταματήσουμε να ασχολιόμαστε.

Αν δεν failάρει βλέπουμε.

11 λεπτά πριν, DiaperCh@nger είπε

Θα το δούμε. Το πιο απλό σενάριο είναι να failάρει και με στοκ και να σταματήσουμε να ασχολιόμαστε.

Αν δεν failάρει βλέπουμε.

Δεν failαρει. Το είχα δοκιμάσει. 

13 λεπτά πριν, Acmilangr2 είπε

Δεν failαρει. Το είχα δοκιμάσει. 

Μη τρελένεσαι. Σήμερα είσαι σταθερός που λέει ο λόγος. Μετά από μια εβδομάδα ή δύο που θα κάνει 40άρια δε θα'σαι.

Έχεις δρόμο ακόμα 🆒.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...