Προς το περιεχόμενο

Degrade ο Coffe;

Acmilangr2

Προτεινόμενες αναρτήσεις

16 λεπτά πριν, Acmilangr2 είπε

OCCT έχεις δοκιμάσει; κάνε μια δοκιμή αν θες για μένα (και την φουκαριάρα την μάνα μου) 

Ξέρεις τι είναι να περνάει occt & ibt στο very high 10-run ο 4790Κ με 1,19v και να θέλει 1,23v στο relabench για να το βγάλει......έκτοτε μόνο realbench έχω στο σύστημά μου.....

TDP … Stability Test - Fluctuating Workload (Peak)

123% … OCCT v4.5.1 - CPU: OCCT (AVX, No Offset)
118% … LinX v0.6.5 - Default
116% … IntelBurn Test v2.54 - High
113% … OCCT v4.5.1 - CPU: Linpack (AVX, No Offset)
110% … AIDA64 v5.95.4500 - System Stability Test - Stress FPU
99% <-- Asus RealBench v2.56 - Stress Test (AVX, No Offset)
94% … Sandra 2017.09.24.41 - Burn in - Processor Tests
92% … CineBench v15.0 - CPU - Render Test
79% … Intel Extreme Tuning Utility v6.4.1.15 - CPU Stress Test

Asus RealBench runs a realistic AVX workload typically within +/- a few % of TDP, and is an excellent utility for testing overall system stability, whether you're overclocked or not. RealBench is also the utility that Silicon Lottery (yes, that's actually a real company - https://siliconlottery.com ) uses for testing CPU stability.

• Like 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 201
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
41 λεπτά πριν, BabisTs είπε

Ξέρεις τι είναι να περνάει occt & ibt στο very high 10-run ο 4790Κ με 1,19v και να θέλει 1,23v στο relabench για να το βγάλει......έκτοτε μόνο realbench έχω στο σύστημά μου.....

Το ibt very high δεν τολμώ να το βάλω καν....

Βλέπω διάφορες στo monitoring σε σχέση με τις τιμές που βαζω στο ρεύμα. 

Εκεί με κάνει να έχω αμφιβολία για το αν είναι 100% από degrade. 

Δεν γίνεται με άλλον τρόπο να κάνω την μητρική default bios σαν να την αγόρασα σήμερα; 

Επεξ/σία από Acmilangr2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν σημερινή δοκιμή με κλιματιστικό ανοιχτό και 19 βαθμούς θερμοκρασία δωματίου 5ghz με 1.29 έβγαλε μια ωριτσα stress test με realbench και 10 συνεχόμενα benchmark, Ούτε έχει φάει freeze και bosd μέχρι τώρα άρα μπορεί και να μην είναι degrade τελικά, εντωμεταξύ τόσο καιρό τον έτρεχα με το avx ratio στο auto που στην μητρική μου  auto σημαίνει 0 

Επεξ/σία από FORIS78
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Acmilangr2 είπε

Το ibt very high δεν τολμώ να το βάλω καν....

Βλέπω διάφορες στo monitoring σε σχέση με τις τιμές που βαζω στο ρεύμα. 

Εκεί με κάνει να έχω αμφιβολία για το αν είναι 100% από degrade. 

Δεν γίνεται με άλλον τρόπο να κάνω την μητρική default bios σαν να την αγόρασα σήμερα; 

Μπορείς. Πάρε άλλη μητρική. Kαι άλλαξε και κατάστημα. O 8600k παρέδωσε, η μητρική ό,τι να'ναι. Asus ήθελες, δε σου άρεσε η Asrock  με dual-bios  😜.  

Μέχρι και AMD σε βλέπω να παίρνεις

8 λεπτά πριν, FORIS78 είπε

Λοιπόν σημερινή δοκιμή με κλιματιστικό ανοιχτό και 19 βαθμούς θερμοκρασία δωματίου 5ghz με 1.29 έβγαλε μια ωριτσα stress test με realbench και 10 συνεχόμενα benchmark, Ούτε έχει φάει freeze και bosd μέχρι τώρα άρα μπορεί και να μην είναι degrade τελικά. 

Αν είναι για να είσαι σταθερός στα 5.0GHz να πάθεις καμιά πνευμονία άστο έχει και Μουντιάλ

Επεξ/σία από Nikos747

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν έχω παρόμοια κατάσταση με τον FORIS78. 

Εγώ άνοιξα το πλαϊνό καπάκι του κουτιού και ανέβασα ξανά στα 5ghz/1.30v με την διαφορά ότι έβαλα default τις μνήμες. 

Έχω 40 λεπτά realbench και με θερμοκρασίες που είχα τον χειμώνα. 82 max package. 

Οπότε υπάρχει περίπτωση όντως το bios update να φταίει και να μου βάζει άλλες τιμές στο xmp και να μου προκαλεί αστάθεια. 

Θα συνεχίσω τις δοκιμές. 

Το avx το έχω και εγω στο auto. 

Επεξ/σία από Acmilangr2

2 ώρες πριν, FORIS78 είπε

Λοιπόν σημερινή δοκιμή με κλιματιστικό ανοιχτό και 19 βαθμούς θερμοκρασία δωματίου 5ghz με 1.29 έβγαλε μια ωριτσα stress test με realbench και 10 συνεχόμενα benchmark, Ούτε έχει φάει freeze και bosd μέχρι τώρα άρα μπορεί και να μην είναι degrade τελικά, εντωμεταξύ τόσο καιρό τον έτρεχα με το avx ratio στο auto που στην μητρική μου  auto σημαίνει 0 

τώρα πόσο το έβαλες το avx ratio; γιατί λογικά θα τρέχει χαμηλότερα στα benchmark που δουλεύουν avx

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, FORIS78 είπε

Δεν νομίζω να δεις κάπου αστάθεια ύστερα από αυτό το στρεσάρισμα .....Ωραίος........Με avx στο 0 δεν χάνεις πουθενά τα κλόκια του cpu  όταν τρέχει avx εφαρμογή.......

Επεξ/σία από BabisTs
  • Like 1
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Acmilangr2 είπε

τώρα πόσο το έβαλες το avx ratio; γιατί λογικά θα τρέχει χαμηλότερα στα benchmark που δουλεύουν avx

Στο 0 το έχω πάλι έκανα και δοκιμές στο 2 και απλά μου κατέβαζε τα ρολόγια στα 4,8 όταν έτρεχα ibt very high  αλλά όπου υπήρχε αστάθεια και ήθελε περισσότερο vcore δεν είχε διαφορά είτε το είχα 0 είτε στο 2, τώρα τον έχω με offset +60 milivolts και πάει έως 1,30 Vc ,  llc στο 1 , max δηλαδή για μητρικές asrock έβγαλε Ibt very high, μια ώρα realbench και Aida 64 , χωρίς κλιματιστικό τώρα  , ξεκινά από την αρχή φίλε και παιξε με offset μην δίνεις κάρφωτα την τάση 

Επεξ/σία από FORIS78

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, FORIS78 είπε

+60 millivolts

Είναι millivolt, συγγνώμη αλλά δεν άντεχα να το βλέπω άλλο mini :P

Επίσης, το Vcore που βλέπετε από τη μητρική okey καλό, αλλά προσοχή με το LLC, γιατί σε υψηλά settings μπορεί ναι μεν να κάνει καλύτερη δουλειά (περιορισμός του Vdroop), αλλά μεγαλώνουν πολύ τα spikes κατά την αλλαγή workload και μπορεί να γίνουν επικίνδυνα. Οπότε ίσως είναι καλύτερο λίγο παραπάνω Vcore παρά LLC, εκτός και αν κάποιος διαθέτει παλμογράφο και μπορεί να δει πόσο πάνε τα spikes.

Επεξ/σία από LambisElef
  • Like 2
  • Thanks 1

Για να διαγνωστεί το degrade θα πρέπει ο φίλος να δοκιμάσει ακριβώς ίδιες ρυθμίσεις με ίδια θερμοκρασία δωματίου.

Ακόμα και 5c διαφορά στον αέρα που φυσάνε τα φουρφούρια αυξάνει την αντίσταση του κυκλώματος άρα για την ίδια συχνότητα απαιτείται περισσότερο ρεύμα.

Αν με λίγο περισσότερη τάση έστω 1.33 ή 1.35 πιάνει τα 5ghz δεν είναι degrade.

Αν πιάνει τα 5ghz στα 1.3v με ένα ερκόντι να φυσάει το pc πάλι δεν είναι degrade.

Το έγραψε ένας φίλος νωρίτερα τα rock stable oc setup στήνονται καλοκαίρι.

Επίσης υπάρχουν ή μάλλον υπήρχαν αρκετά m/b αρχικού revision ή/και bios version από τις περισσότερες εταιρίες που στα auto πρεσάρουν ρεύμα δίχως αύριο στον πυρήνα και τον imc.

just saying...

• Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν σε realbench ο cpu μου πέρασε με επιτυχία το stress στο realbench και με xmp στα 5GHZ. άνοιξα το πλαϊνό πορτάκι και πέτυχα θερμοκρασία που είχα τον χειμώνα (84max package). Όταν το έκλεισα πήγε 89βαθμους παρόλο αυτό δεν είχε κανένα πρόβλημα. 

Όταν βάζω το OCCT όμως αμέσως μου βγάζει σφάλμα. Το OCCT κάνει χρήση avx. Όμως παλαιότερα δεν μου έβγαζε σφάλμα. 

Δηλαδή Μπάμπη έχω αναποδη συμπεριφορά από εσενα στο OCCT και realbench 

Επεξ/σία από Acmilangr2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εμένα ο 4770Κ θέλει σαν μέσο ορο περίπου 0.085-0.12v παραπανω για να ειναι σταθερός στο occt σε σχέση με realbench και Aida. Έχω αρχίσει να μην ασχολούμαι, κάνω realbench και λίγο Aida fpu (για να δω Max temp γρήγορα) και μετα βάζω ενα game και κάνω κανένα video x265 encoding. Μου έχει τύχει να τα κάνω όλα αυτά ΟΚ και το occt να βγάλει μπλε οθόνη στα 3 λεπτά. Ε, όχι δεν θα δώσω 0.1v παραπάνω για να χαίρεται το occt. Αν τον είχα για επαγγελματικό σκοπό θα άλλαζε το πράγμα, αλλά έτσι για home use δεν με νοιάζει. 

Επεξ/σία από mindtrapper
  • Like 1

25 λεπτά πριν, mindtrapper είπε

Εμένα ο 4770Κ θέλει σαν μέσο ορο περίπου 0.085-0.12v παραπανω για να ειναι σταθερός στο occt σε σχέση με realbench και Aida. Έχω αρχίσει να μην ασχολούμαι, κάνω realbench και λίγο Aida fpu (για να δω Max temp γρήγορα) και μετα βάζω ενα game και κάνω κανένα video x265 encoding. Μου έχει τύχει να τα κάνω όλα αυτά ΟΚ και το occt να βγάλει μπλε οθόνη στα 3 λεπτά. Ε, όχι δεν θα δώσω 0.1v παραπάνω για να χαίρεται το occt. Αν τον είχα για επαγγελματικό σκοπό θα άλλαζε το πράγμα, αλλά έτσι για home use δεν με νοιάζει. 

Συμφωνώ. 

Για αυτό ρωτάω άλλα παιδιά για να δώ αν τελικά σε όλους το κάνει αυτό, μαζεύω δεδομένα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...