Nikos747 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2018 Share Δημοσ. 14 Ιουνίου 2018 12 λεπτά πριν, Acmilangr2 είπε Η αλήθεια είναι ότι πρακτικά δεν μου χρειάστηκε σχεδόν ποτέ το oveexlocking (σε 4k που παίζω δεν δίνει ούτε 1fps έξτρα...) Όμως πιο πολύ είναι ψυχολογικό και το ξέρετε... Σπαζεσαι να πέφτεις σε επιδόσεις Το overclocking είναι και χόμπι. Καλά με έναν 8600k στα 4.5GHz θα είναι σα να είσαι στην παραλία χωρίς τατουάζ. Δώστον σα pretested στα 4.8GHz με 2 χρόνια εγγύηση Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BabisTs Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 Share Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 23 λεπτά πριν, Acmilangr2 είπε Stress 8ωρα μπορεί να έκανα αλλά μέχρι να δω ότι είναι stable το σύστημα. Από εκεί και πέρα απλά έπαιζα τα παιχνίδια μου. Το λάθος μου πιστεύω είναι που δεν έβαζα offset. Το είχα Manual εδώ και 6 μήνες 1.30v. Και πολλές φορές το pc δεν έκλεινε ούτε την νύχτα (downloading) Παντως θα κάνω αυτό που είπε κάποιος. Θα κατέβω στα 1.25v αν και πιστεύω πως με αυτήν την τάση θα πέσω κάτω από τα 4.5ghz (πλέον).... Η αλήθεια είναι ότι πρακτικά δεν μου χρειάστηκε σχεδόν ποτέ το oveexlocking (σε 4k που παίζω δεν δίνει ούτε 1fps έξτρα...) Όμως πιο πολύ είναι ψυχολογικό και το ξέρετε... Σπαζεσαι να πέφτεις σε επιδόσεις Το overclocking είναι και χόμπι. 4.7ghz θα τα έχεις πιστεύω κάτω του 1.25v.....μην μασάς το τσιπακι απλά τα σπάει μιας και ακόμα και ακόμα και στα 4.7ghz έχεις αντίστοιχο single core performance με stock 8700k. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Heybro Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 Share Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 35 λεπτά πριν, Zaknafein είπε Απλά να σημειώσω ότι η intel δεν λέει πουθενά με πόσο vCore είσαι "safe", σου δίνει εγγύηση για τις στοκ ρυθμίσεις και για τα υπόλοιπα απλά σου δίνει μέγιστη τιμή τάσης (1.52v) + ρεύματος (138A) και σου εύχεται καλή τύχη. Με 1.52 βλέπεις over 200 amper για πλάκα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Acmilangr2 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 Δεν είναι κανείς από Θεσσαλονίκη (η Ναουσα κοντά) να του στείλω το τσιπάκι να το "τεντωσει" στην μητρική του; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Zaknafein Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 Share Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 49 λεπτά πριν, Sheogorath είπε Που πρακτικά τα χτυπάς για πλάκα τόσα Α πάνω από τα 5. 20 λεπτά πριν, Heybro είπε Με 1.52 βλέπεις over 200 amper για πλάκα. Δεν είναι τόσο απλό, μόνο σε AVX stress tests πιάνει τέτοια νούμερα (πχ p95 small ffts @ 5.0 AVX μέτρησα -μπακαλίστικα- 145Α στα 1.345v που είναι και ο λόγος που δεν προτείνω το συγκεκριμένο τεστ, αφού σε κατά τα λοιπά λογικά πλαίσια συχνότητας-τάσης, βγαίνει εκτός specs στο ρεύμα) και δεν νομίζω να έτρεχε τέτοια τεστ νυχθημερόν ο φίλος, οπότε δεν είναι από εκεί το degrade. Εξακολουθώ να έχω μια μικρή αμφιβολία για το αν είναι 100% degrade, αν και μοιάζει το πιο πιθανό σενάριο, αλλά δεν νομίζω ότι είναι δείγμα για γενικότερα συμπεράσματα, όπως έγραψα πιο πίσω, το πιο πιθανό σενάριο είναι να πρόκειται για τσιπάκι που πέρασε εντελώς οριακά το binning για 8600Κ και αν μιλάμε για αυτό το σενάριο, οι ρεαλιστικές επιλογές είναι 2, η μία είναι να κατέβει σε πιο χαμηλή τάση (1.2-1.25v) και ότι πιάσει από ρολόγια, η 2η και πιο "κάφρικη" είναι να τραβήξει το degrade σε σημείο που να έχει αστάθεια σε στοκ ρυθμίσεις και να πάει για RMA. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BabisTs Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 Share Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 44 λεπτά πριν, Acmilangr2 είπε Δεν είναι κανείς από Θεσσαλονίκη (η Ναουσα κοντά) να του στείλω το τσιπάκι να το "τεντωσει" στην μητρική του; Μια χαρά τέντωμα κάνει και η Prime-A.........Αν κατέβεις κάτω από 1,25v στα 4,7ghz δεν νομίζω να ζητήσει γρήγορα vcore σε αυτήν την συχνότητα........Η άλλη λύση είναι κάφρικη του zak από πάνω που πρότεινε σαν εναλλακτική...... 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mindtrapper Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 Share Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 Πάρε το tuning plan που έχει η Intel και βάλτου εκεί 1.7v με το στοκ cooler για να δει τα ραδίκια ανάποδα και να σου στείλουν άλλον. Kidding, not kidding. https://click.intel.com/tuningplan/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Acmilangr2 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 6 ώρες πριν, BabisTs είπε Μια χαρά τέντωμα κάνει και η Prime-A.........Αν κατέβεις κάτω από 1,25v στα 4,7ghz δεν νομίζω να ζητήσει γρήγορα vcore σε αυτήν την συχνότητα........Η άλλη λύση είναι κάφρικη του zak από πάνω που πρότεινε σαν εναλλακτική...... Ήδη πέρασε το τεστ εκεί (4.7/1.25v)σε 6ωρο στρες. Τώρα δοκιμάζω πιο κάτω. Εννοώ να τον έστελνα σε κάποιον άλλον να το δοκίμαζε σε άλλη μητρική. Αυτό που δεν μπορώ να κάνω τίποτα με το bios update μου έχει δέσει τα χέρια ωστε να σιγουρευτώ. Παντως πλέον είμαι σίγουρος ότι το LLC στο 7 δεν δουλεύει όπως παλαιότερα. Έχω πάντα μια διαφορά προς τα επάνω 0.01v. Του βάζω 1.25v και στο monitor μου δείχνει 1.26v. Παλιά ήταν καρφωμένο εκεί που του έβαζα. Υπαρχει περίπτωση πχ να πέφτει στιγμιαία απότομα κάτω και να μην προλαβαίνει το monitor να διαβάσει την τιμή και να προκαλεί αστάθεια; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mcrae13 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 Share Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 Να σου πω και εγώ την γνώμη μου λοιπόν. Degradation είναι φίλε. Πιθανώς να είναι αυτό που γράφει ο zak για οριακό πέρασμα του τσιπ για 8600. Πιθανώς να την άκουσε από στιγμιαία ρεύματα λόγω κακού llc.Πιθανως να τον πέθανες στα "stretch " tests. Ή και όλα μαζί. Δεν θα το μάθουμε ποτέ και δεν έχει καμία σημασία ειδικά για σένα. Και να σου πω γιατί.. γιατί και degradation να μην είναι,αν με κάποιο τρόπο δεν ξαναπαίξει όπως έπαιζε παλιά,στο μυαλό το δικό σου θα είναι ένας "χαλασμενος" cpu. Πάντως οπως είπε και ο Μπάμπης,δεν είσαι ο πρώτος. Ειναι ευαίσθητα τα τσιπακια αυτά .Και ο δικός μου 6700k την είχε ακούσει μετά από κάποια bench με 1.52v. Κατά την γνώμη μου έχεις 3 επιλογες 1.Τον κρατάς και παίζεις με safe τάσεις όπως γράφτηκε πχ στο 1.25 2.Του σκίζεις τον πάτο μέχρι να είναι εμφανές το degradation και σε στοκ πλέον ώστε να πάς και για πιθανό rma. Προσωπικά σου προτείνω την Τρίτη επιλογή που είναι η μόνη που θα σε κάνει να ξανανοιωσεις και να το πας από την αρχή με το oc. Άντε να στο πω και θεσσαλονικιωτικα: ΠΑΝΕ Πάρε έναν 8700k και πουλά τον αυτόν. Με ένα ποσό που θα χρειαστείς θα ανανεώσεις το σύστημα και θα σου φύγει και το βάρος του προβλήματος. Α και κάτι άλλο. Αυτά τα πολυωρα stress tests τα θεωρώ υπερβολικά για χρήση όπως την δική σου. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BabisTs Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 Share Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) 50 λεπτά πριν, Acmilangr2 είπε Ήδη πέρασε το τεστ εκεί (4.7/1.25v)σε 6ωρο στρες. Τώρα δοκιμάζω πιο κάτω. Εννοώ να τον έστελνα σε κάποιον άλλον να το δοκίμαζε σε άλλη μητρική. Αυτό που δεν μπορώ να κάνω τίποτα με το bios update μου έχει δέσει τα χέρια ωστε να σιγουρευτώ. Παντως πλέον είμαι σίγουρος ότι το LLC στο 7 δεν δουλεύει όπως παλαιότερα. Έχω πάντα μια διαφορά προς τα επάνω 0.01v. Του βάζω 1.25v και στο monitor μου δείχνει 1.26v. Παλιά ήταν καρφωμένο εκεί που του έβαζα. Υπαρχει περίπτωση πχ να πέφτει στιγμιαία απότομα κάτω και να μην προλαβαίνει το monitor να διαβάσει την τιμή και να προκαλεί αστάθεια; Επειδή βλέπω του χώνεις αβέρτα πολύωρα stress test.........για μένα μία ωρίτσα realbench stress test με (με full stress και στην επιλογή της μνήμης ram που δίνει το realbench stress test) και στα καπάκια 10 loopes realbench benchmark με τσεκαρισμένα μόνο τα " h.264 video encoding & heavy multitasking " και σε μένα δεν έχει κάνει κιχ ούτε σε game αλλά ούτε και σε conversion movie που κάνω..... Επεξ/σία 15 Ιουνίου 2018 από BabisTs 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ultraex2003 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 Share Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 21 λεπτά πριν, BabisTs είπε Επειδή βλέπω του χώνεις αβέρτα πολύωρα stress test.........για μένα μία ωρίτσα realbench stress test με (με full stress και στην επιλογή της μνήμης ram που δίνει το realbench stress test) και στα καπάκια 10 loopes realbench benchmark με τσεκαρισμένα μόνο τα " h.264 video encoding & heavy multitasking " και σε μένα δεν έχει κάνει κιχ ούτε σε game αλλά ούτε και σε conversion movie που κάνω..... χαχαχα και πολλα εβαλες bro !! ουτε τα μισα δεν κανω !!! 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Acmilangr2 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 Βασικά 1-2 ώρες κάνω στρες. 8ωρο θα κάνω αφού έχω φτάσει στο μέγιστο σημείο όπου και μετά δεν ασχολούμαι. Απλά πολλές φορές το αφήνω το βράδυ και δύσκολα να ξυπνήσω να το κλείσω.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BabisTs Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 Share Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, ultraex2003 είπε χαχαχα και πολλα εβαλες bro !! ουτε τα μισα δεν κανω !!! Γενικά έτσι βαδίζω bro ..... άντε να κόψω τις benchmark loopes από 10 σε 5 ......Εφόσον περάσει την ωρίτσα στο stress , τις loopes θα τις έχει χαλαρά.......απλά θέλω να δω και στα σκαμπανεβάσματα (το stability) όταν αλλάζει στο bench από h.264 video encoding σε heavy multitasking όταν περνάει . Επεξ/σία 15 Ιουνίου 2018 από BabisTs 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Qless Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 Share Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 Eγω δεν θα μπω στην διαδικασία να σου πω "μαντέψω" καλύτερα τι έχει το σύστημα σου πίσω από ένα πληκτρολόγιο, μπορώ όμως να σχολιάσω "αρνητικά" την πρακτική του βρίσκω rock stable max clocks, που περιλαμβάνει πολύωρα όπως έγραψες εσύ stress tests με prime 95 και κάτι διάβασα 8ώρα ΣΟΒΑΡΑ???? Σημασία δέν έχει αν δώσεις τάση ακόμα και 1,6v για ένα validation στο cpuz όταν απλά ο επεξεργαστής είναι idle στο desktop, δολοφονική όμως είναι η τάση 1,4v όταν ο ίδιος επεξεργαστής δουλέυει στο 100% και ειδικά για πολύ ώρα, έστω και αν έχεις λύσει το θέμα της θερμοκρασίας με την κατάλληλη ψύξη τους δεν μπορείς να κάνεις κάτι για τα δομικά στοιχεία του ίδου του πυρήνα πχ. Θέλεις να δεις αν το σύστημα σου είναι σταθερό τρέξε το aida 64 μια ώρα, 3d mark μερικά παιχνίδια και είσαι έτοιμος να χαρείς το σύστημα σου, έτσι και αλλιώς ενα τέζα υπερχρονισμένο σύστημα είναι για games benching και εστω video editing στο σπίτι, δε νομίζω να έκανες επαγγελματική χρήση με κρίσιμα δεδομένα σε τέτοιο σύστημα.... Κάτι που δεν έλαβες υπ' όψιν και εσύ και πολλοί που θεωρούν φυσιολογική πρακτική τα 8ωρα στο prime 95 είναι το φορτίο που δέχονται οι φάσεις του συστήματος τροφοδοσίας του επεξεργαστή, έδώ πηγαίνουμε να στείλουμε και μια καλή μητρική για πέταμα Μια παραδοχή που πρέπει να γίνει είναι ότι ένα υπερχρονισμένο σύστημα ειδικά σε στρατοσφαιρικές συχνότητες 5ghz όσο καλή δουλειά και να έχει κάνει η intel στο δίνει σταθερό για την ονομαστική συχνότητα λειτουργίας, και αν κάποιος νομίζει ότι στα 5ghz θα πετύχει ποτέ την σταθερότητα της ονομαστικής συχνότητας λειτουργίας ή ενός λαπτοπ απλά κυνηγάει χείμέρες Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Acmilangr2 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 7 λεπτά πριν, BabisTs είπε Γενικά έτσι βαδίζω bro ..... άντε να κόψω τις benchmark loopes από 10 σε 5 ......Εφόσον περάσει την ωρίτσα στο stress τις loopes θα τις έχει χαλαρά.......απλά θέλω να δω και στα σκαμπανεβάσματα (το stability) όταν αλλάζει στο bench από h.264 video encoding σε heavy multitasking όταν περνάει . OCCT έχεις δοκιμάσει; κάνε μια δοκιμή αν θες για μένα (και την φουκαριάρα την μάνα μου) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα