Προς το περιεχόμενο

Degrade ο Coffe;

Acmilangr2

Προτεινόμενες αναρτήσεις

50 λεπτά πριν, Acmilangr2 είπε

Καλά ντε μην βαράτε. Τυπογραφικό είναι και το ξέρετε. 

1.31v

Γενικά το έγραψα το άλλο, ότι είναι λάθος ετσι και αλλιώς.

Ρε παιδιά από εποχές haswell έκανε ζημιά το 1.3+, γιατί το τραβάτε και άλλο. Προσωπικά θα προτιμούσα 4.7 με 1.25 παρά 4.9 με 1.35. Διαφορά δεν έχετε, μόνο τα μάτια του πετάτε.

Just my two cents.

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 201
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, Acmilangr2 είπε

Δίνεται η εντύπωση ότι λέω ψέματα μου φαίνεται .

Εγώ είπα ότι ήμουν σταθερός στα 5GHZ με 1.30v σε PRIME 95/AIDA64/OCCT/Realbench για πολλές ώρες. Τώρα αν το αποκλείεις αυτό εσύ δεν μπορώ να κάνω κάτι εγώ για αυτό. Αν νομίζεις ότι λέω ψέματα καλώς 

Ήμουν σταθερός σε όλα τα stress και τώρα δεν είμαι. 

Αν νομίζεις επισης ότι στόχος μου είναι να καυχιέμαι για τα 5ghz ( δεν ισχύει) πάλι καλώς. Θα μπορούσα να μην ασχολούμαι καν με το OCCT και να μην άνοιγα το θέμα. Και να ελεγα είμαι σταθερός. 

Αυτο που λες το ειχα παθει και εγω με τον 8700κ στο πρωτο bios της μητρικης.Δηλαδη δεν μου ολοκληρωνε πχ corona με ιδια settings στα 5ghz με το πρωτο bios που ειχε βγει αλλα στα 4.8.

Προσωπικα βεβαια ουτως ή αλλως δεν τον ετρεχα τοσο γιατι εχω χειροτερη ψυξη και απο την δικη σου,απλα ηταν αυτο που λεμε που ετρεχα στις αρχες να δω τα ορια του.

Σιγουρα παιζει ρολο το καθε bios μιας και το αναφερει και στις λεπτομερειες οτι αναλογα την εκδοση εχει αλλαγες στο κομματι της σταθεροτητας.

Τελος τα ιδια τα bios update απο την φυση τους παντα σου ελεγε ο κατασκευαστης οτι αν δεν εχει καποιο προβλημα η μητρικη δεν ειναι υποχρεωτικο να περασεις το νεο.

Και εγω προσωπικα τα πολυ ωρα test τα θεωρω ανουσια,παρα μονο αν αφορουν αποκλειστικα overclock χρηστες οι οποιοι με το καλημερα και το delid θα ριξουν και την custom πανακριβη υδροψυξη θα εχουν για να δουν τα ορια που μπορουν να φτασουν το τσιπακι.

Επεξ/σία από Fulgore

:-( Οπότε συνοψίζοντας τις συμβουλές έχουμε για ένα πετυχημένο oc

-24'ώρες OCCT

-άλλες 24 με prime 95

και άλλες 24 με realbench και linpack

ΕΠΙΣΗΣ η intel δεν ξέρει τι της γίνεται με που συνιστούσε απο haswell να μην γίνεται χρήση του prime 95, και πόσο άσχετοι είναι οι σχεδιαστές μητρικών που δίνουν ξεχωριστούς multis για εφαρμογές που απαιτούν avx instructions.....φλωριές........οι γνώστες του ινσόμνια ξέρoυν

Τι κρίμα που 1 χρόνο σχεδόν είμαι 5.0ghz με 1,315 gaming benching video rendering (avidemux, nero recode).. και δεν έχω μπλε οθόνες και κρασαρίσματα, έπρεπε να έχω φάει τους τελευταίους 6 μήνες με το prime 95 να δώ που θα κρασάρει, να ζαλίζω τα .......μου αντί να χαίρομαι το σύστημα μου........ο καθένας και οι ανάγκες και οι ψυχαναγκασμοί του...

Πάντως δική μου γνώμη-συμβουλή ή όπως αλλιώς πείτε το χαρείτε τα συστήματα σας ασχοληθείτε με το δικό σας και μην παίρνετε συμβουλές από τον κάθε ένα που πόσταρε κάτι είπε το κάτι άλλο στο νετ ή ακόμα χειρότερα από διαδυκτιακούς απατεώνες π.χ. der8auer που πούλησε ένα σωρό αξεσουάρ με βάση ένα ανύπαρκτο θέμα όπως τα vrm sto Χ299 η δύναμη του ίντερνερτ αλλά και η ηλιθιότητα του μέσου ανθρώπου είναι εξωπραγματική....

Π.χ. το wtccf εδώ και 10 μήνες έχει αποκλειστικές πληροφορίες και ημερομηνίες κυκλοφορίας για νέες gpus από nvidia έχει διαψευστεί 100 φορές αλλά η επισκεψιμότητα kai ta σχόλια στην κορυφή...

• Like 1

1 λεπτό πριν, Qless είπε

:-( Οπότε συνοψίζοντας τις συμβουλές έχουμε για ένα πετυχημένο oc

-24'ώρες OCCT

-άλλες 24 με prime 95

και άλλες 24 με realbench και linpack

24 μονο;;;;;;;;;;

Πέρα απο την πλάκα

OCCT δοκίμασες; έχω περιέργεια 

Οχι και ούτε πρόκειται την ΙΔΙΑ μέθοδο χρησιμοποιώ σε δικά μου συστήματα 1 ώρα aida 64 και 1 pass intel burn test στο high και τέρμα δεν ασχολούμαι ξανα..

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

😮

Τελικά όλοι τρεμουμε τον φουσκωτό (OCCT).  :P

Παντως συμφωνώ. Προτιμώ να είμαι σταθερός σε όλα παρά να είμαι σταθερός με εξαιρέσεις. 

4.8ghz κύριοι και δέρνω τον φουσκωτό. 

Παλιότερα τον έδερνα και στα 5ghz αλλά πήρε ρεβάνς (ίσως λόγω bios) 

Επεξ/σία από Acmilangr2

Πάντως όσοι λέτε ότι δεν σας νοιαζει η σταθερότητα αν δεν τρώτε μπλε οθόνες, μάλλον δεν κάνετε σοβαρή δουλειά. Εγώ για δυο χρόνια δεν είχα φάει μπλε οθονη πουθενά, σε έξι ώρες κώδικα 100%, πήρα σκουπίδια στο τέλος λόγω rounding errors.

Όποτε σταθεροί είστε, σωστοί δεν είστε. Να το ξέρετε.

• Like 2

διαπίστωσα το εξής με vc 1.31 και με power plan απο win στην εξισορρόπηση βγαζει άνετα μια ωρίτσα occt linpack με avx και 90% memory usage

ενώ όταν βάζω max επιδόσεις στο power plan πετάει error το occt μέσα σε 2 λεπτά

7 λεπτά πριν, FORIS78 είπε

διαπίστωσα το εξής με vc 1.31 και με power plan απο win στην εξισορρόπηση βγαζει άνετα μια ωρίτσα occt linpack με avx και 90% memory usage

Δεν είναι παράξενο αυτό; δεν ειναι ανάποδα;

2 ώρες πριν, FORIS78 είπε

θα θέλει και άλλο ρευματάκι μάλλον το πιο σίγουρο..........occt rules.........Προσωπικά καρφί ρεύμα και στρεσάρισμα με realbench και είμαι κομπλέ εδώ και τόσο καιρό (gaming και conversion ταυτόχρονα)........Εφόσον βρείς σταθερότητα με καρφί ρεύμα το γυρνάς στο αντίστοιχο offset (ειδικά αν είσαι πάνω από 1,3v) αν θέλεις να πέφτει και σε idle το ρευματάκι του cpu.....

• Like 3

4 ώρες πριν, Sheogorath είπε

Πάντως όσοι λέτε ότι δεν σας νοιαζει η σταθερότητα αν δεν τρώτε μπλε οθόνες, μάλλον δεν κάνετε σοβαρή δουλειά. Εγώ για δυο χρόνια δεν είχα φάει μπλε οθονη πουθενά, σε έξι ώρες κώδικα 100%, πήρα σκουπίδια στο τέλος λόγω rounding errors.

Όποτε σταθεροί είστε, σωστοί δεν είστε. Να το ξέρετε.

Μα θα πάει κανείς να κάνει scientific calculations η compile κώδικα με τεζαρισμενο oced σύστημα στα 4.8 5,2 ghz με υδροψυξη??

Είναι σαν να. μιλάς για fuel efficiency σε dragster....

Για σταθερότητα μπορείς να δουλέψεις με πολύ χαμηλότερα ρολόγια και ακόμη πιο σταθερά με xeon και ecc  μνημες όπως compile δεν θα έκανες με έναν intel atom έτσι και η χρήση που περιγράφεις δεν θα γινόταν με τέτοιο oced σύστημα εδώ κάνουμε μια παραδοχή είσαι σταθερός σε ,games benches ok  τέλος

Αν περιμένει κανείς να.   βρει την σταθερότητα της στοκ συχνότητα ς στα 5 ghz απλά κυνηγάει χειμερες

Και μου κάνει εντύπωση που ανησυχούν όλοι για τη σταθερότητα και την ψύξη του επεξεργαστή με πολύωρα stress tests ,αλλά για την καταπόνηση των φάσεων της τροφοδοσίας του επεξεργαστή σκασιλα μεγάλη....

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...