Acmilangr2 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2018 Share Δημοσ. 13 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα. Θα ήθελα την βοήθεια σας στο πρόβλημα μου. Έχω το σύστημα της υπογραφής και εδώ και πολλούς μήνες δεν είδα κανένα πρόβλημα. Είχα κάνει overclock τον επεξεργαστή στα 5.00ghz/1.30v/LLC7/XMP μνήμες. Το σύστημα μου ήταν απόλυτα σταθερό σε διάφορα stretch προγραμματα για πολλές ώρες. Και σε gaming ποτέ δεν είχα προβλήματα. BSOD δεν ήξερα τι θα πει τόσους μήνες. Προχθές ο Υιός μου 3 χρόνων απόφασισε να.... Παίξει με το power button ενώ ήταν στα Windows. Πρέπει να το πάτησε καμία 5-6 φορές μέχρι να τον προλάβω. Από εκείνη την στιγμή ξεκινάνε τα προβλήματα. Με το που μπήκε στα Windows BSOD (Clock watchdog timeout). Restart ξανά το ίδιο. Restart, ξανά το ιδιο. (3 φορές σύνολο). Στην 4η μπαίνει κανονικά. Λέω θα έφαγαν σκάλωμα τα Windows. Παίζω fallout 4 και μετά από κανένα δίωρο BSOD. Και την άλλη μέρα το ίδιο. Παίρνω την απόφαση να ξανά κάνω καθαρή εγκατάσταση των Windows 10 pro. Χθες όλη καλά. Σήμερα άφησα το fallout 4 όλη μέρα, κάποια στιγμή βλέπω παγωμένη η οθόνη. Επειδή έτυχε να αγοράσω και νέο ssd κάνω clone στον νέο ssd (όχι ότι έχει πλέον σημασία απλά έτσι το αναφέρω) Δοκιμάζω πριν λίγο stretch με OCCT (καθώς το συγκεκριμένο μου έχει αποδείξει ότι πιο γρήγορα βγάζει σφάλμα αν κάτι δεν πάει καλά) error. Δοκιμάζω real bench μετά από λίγο πάγωμα. Οπότε υπάρχει αστάθεια. Μπήκα με το προφίλ που είχα φτιάξει 4.9ghz/1.24v κάνω stretch πάλι error. Δοκιμάζω ξανά 4.9ghz/1.30v error. Κάπου μέσα στις δοκιμές βλέπω ότι έχει βγει νέο bios update (προχθές). Το περνάω και αυτό. Το πρόβλημα συνεχίζει το ίδιο. Τώρα που γράφω δοκιμάζω 4.8ghz/1.30v (έχει 15 λεπτά). Και προσπαθώ να καταλάβω/βρω που οφείλεται το πρόβλημα. -Μπορεί να φταίει το τροφοδοτικό; -Μπορεί ο CPU να έπαθε μόνιμη ζημιά; -Μπορεί να έπαθε ζημιά η μητρική; -Μπορεί να φταίει η RAM; Πιο πολύ πιστεύω στο σενάριο ότι η CPU δεν θα ειναι ξανα αυτή που ήταν. ΥΓ Η θερμοκρασία είναι λίγο επάνω (85max αντί 83 σε full stretch που πιστεύω είναι λόγω καλοκαιριού) Επεξ/σία 14 Ιουνίου 2018 από Acmilangr2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BabisTs Δημοσ. 13 Ιουνίου 2018 Share Δημοσ. 13 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Βασικά με 3-4 power button και ανοιγοκλεισίματα δεν παθαίνει κάτι το cpu.....Πρίν ήσουν σίγουρα stable με τα settings που λές (δεν έχεις αλλάξει κάτι στο ενδιάμεσο στο profile του oc που χρησιμοποιείς)?......Για αρχή γύρνα τον stock και δώστου ένα test να δείς αν θα το βγάλει με επιτυχία το cpu.......Αν είσαι κομπλέ έτσι τότε ξεκίνα από την αρχή την διαδικασία oc του cpu χωρίς να πειράξεις τις ram (οι ραμ απείραχτες όπως είναι από bios default).... Επεξ/σία 13 Ιουνίου 2018 από BabisTs 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
FORIS78 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2018 Share Δημοσ. 13 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Και μένα ο δικός μου από χτες με έχει ρημάξει στα bsod και στα random freeze , εύχομαι να μην άρχισε το σταδιακό degradation φίλε μου😕 Επεξ/σία 13 Ιουνίου 2018 από FORIS78 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Acmilangr2 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 13 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, BabisTs είπε Βασικά με 3-4 power button και ανοιγοκλεισίματα δεν παθαίνει κάτι το cpu.....Πρίν ήσουν σίγουρα stable με τα settings που λές (δεν έχεις αλλάξει κάτι στο ενδιάμεσο στο profile του oc που χρησιμοποιείς)?......Για αρχή γύρνα τον stock και δώστου ένα test να δείς αν θα το βγάλει με επιτυχία το cpu.......Αν είσαι κομπλέ έτσι τότε ξεκίνα από την αρχή την διαδικασία oc του cpu χωρίς να πειράξεις τις ram (οι ραμ απείραχτες όπως είναι από bios default).... Ακριβώς από εκείνη την στιγμή άρχισε το πρόβλημα. Ναι ήμουν 100% stable μήνες τώρα με 8ωρα stretch. Τωρα είμαι σταθερός μόνο μέχρι 4.8ghz. Εχω δοκιμάσει και σε στοκ τις μνήμες και πάλι καμία σταθερότητα ούτε καν στα 4.9ghz. 1 ώρα πριν, FORIS78 είπε Και μένα ο δικός μου από χτες με έχει ρημάξει στα bsod και στα random freeze , εύχομαι να μην άρχισε το σταδιακό degradation φίλε μου😕 Από χθες; τυχαίο να υποθέσω; ελπίζω να ειναι και τυχαίο που 11/06 βγήκε update bios της Asus. Επεξ/σία 13 Ιουνίου 2018 από Acmilangr2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
FORIS78 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2018 Share Δημοσ. 13 Ιουνίου 2018 έκανα κάποιες δόκιμες εχτές στα 5.5 τον είχα με έναν πυρήνα και μόλις φόρτωσα το προφίλ που είχα στα 5 με 1.29vc άρχισε τα παρατράγουδα..του έδωσα +20 minivolt και φενετε να έχει στρώσει τώρα, το occt πετάει σφάλμα στα 2 λεπτά άλλα περνάει το ibt σε very high. τι να πω ρε φιλος θα δειξει δες λιγο τα logs απο τα bsod και ψαξε στο νετ για παρομοια προβληματα μπας και βγει καμια άκρη. έμενα πχ πέταγε dpc_watchdog_violation και στο bluescreen viewer μου έβγαζε τα παρακάτω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Acmilangr2 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 13 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Εγώ από τα 5 έπεσα στα 4.8ghz. Δεν ξέρω παράξενο μου φαίνεται τέτοια ξαφνική αλλαγή. Υπάρχει περίπτωση το τροφοδοτικό να έχει θέμα; Επεξ/σία 13 Ιουνίου 2018 από Acmilangr2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
FORIS78 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2018 Share Δημοσ. 13 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) 46 λεπτά πριν, Acmilangr2 είπε Εγώ από τα 5 έπεσα στα 4.8ghz. Δεν ξέρω παράξενο μου φαίνεται τέτοια ξαφνική αλλαγή. Υπάρχει περίπτωση το τροφοδοτικό να έχει θέμα; μπορεί να είναι και αυτο..δες απο το bios πόσο ρεύμα δίνει σε κάθε rail το psu και μπορείς να το τεσταρεις και με το occt εχει test για το τροφοδοτικό Επεξ/σία 13 Ιουνίου 2018 από FORIS78 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Zaknafein Δημοσ. 13 Ιουνίου 2018 Share Δημοσ. 13 Ιουνίου 2018 Δύσκολη η διάγνωση χωρίς να ξέρουμε τα δεδομένα (κάποια δεν τα ξέρεις ούτε εσύ, πχ πραγματική τάση CPU μετρημένη με πολύμετρο και όχι με τους σένσορες της μητρικής). Γενικότερα σαν BSOD, μπορεί να παραπέμπει σε CPU degrade, εφόσον έχεις αποκλείσεις άλλες παραμέτρους (πχ φρέσκια εγκατάσταση λειτουργικού, τελευταίοι drivers & ΒIOS μητρικής, mem test κτλ). Μπορεί επίσης απλά να μην είσαι σταθερός λόγω διαφοράς θερμοκρασίας χώρου, αν τώρα πχ είσαι μ.ό. 3-5 βαθμούς παραπάνω απ'ότι πριν 6 μήνες, αυτό φτάνει... και έτσι πάει με την σταθερότητα, είσαι σταθερός μέχρι να μην είσαι, δεν υπάρχει μεταβατικό στάδιο και δεν σημαίνει απαραίτητα ότι "έπαθε" κάτι ο επεξεργαστής, μπορεί απλά να είναι ο παράγοντας θερμοκρασία. 8 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
FORIS78 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2018 Share Δημοσ. 13 Ιουνίου 2018 γιαυτό και τα rock stable oc στήνονται καλοκαίρι 🌞🌡️ 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Nikos747 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2018 Share Δημοσ. 13 Ιουνίου 2018 Με 5-6 πατήματα του power button αλλά με κλειστό το τροφοδοτικό έκανες παλιά cmos μιας και κατά κάποιο τρόπο είναι σα να βγάζεις την μπαταρία Μη κοιτάς που έχουν βγάλει τα cmos κουμπιά και χαίρονται. Τώρα να σου πω την αλήθεια ενώ είναι σε λειτουργία δε το έχω δοκιμάσει. Μια πιθανότητα είναι να σου έχει αλλάξει κάποια ρύθμιση στο bios και να έχει κολλήσει παρά τις αλλαγές στα προφίλ. Δοκίμασε να βγάλεις μπαταρία, κατά τα άλλα δε θα έχει πάθει κάτι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Acmilangr2 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 13 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, Nikos747 είπε Με 5-6 πατήματα του power button αλλά με κλειστό το τροφοδοτικό έκανες παλιά cmos μιας και κατά κάποιο τρόπο είναι σα να βγάζεις την μπαταρία Μη κοιτάς που έχουν βγάλει τα cmos κουμπιά και χαίρονται. Τώρα να σου πω την αλήθεια ενώ είναι σε λειτουργία δε το έχω δοκιμάσει. Μια πιθανότητα είναι να σου έχει αλλάξει κάποια ρύθμιση στο bios και να έχει κολλήσει παρά τις αλλαγές στα προφίλ. Δοκίμασε να βγάλεις μπαταρία, κατά τα άλλα δε θα έχει πάθει κάτι. Θα το δοκιμάσω και αυτό. Βέβαια από την στιγμή που έκανα update bios δεν είναι σαν να το έκανα; Όσο για την θερμοκρασία. Έχω 2 με 3 βαθμούς διαφορά. Αλλά και πάλι. Δηλαδή στους 83max να είναι σταθερός ενώ στους 86 όχι; δεν ξερω κατά πόσο ισχύει αυτό. Επεξ/σία 13 Ιουνίου 2018 από Acmilangr2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Nikos747 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2018 Share Δημοσ. 13 Ιουνίου 2018 3 λεπτά πριν, Acmilangr2 είπε Θα το δοκιμάσω και αυτό. Βέβαια από την στιγμή που έκανα update bios δεν είναι σαν να το έκανα; Όσο για την θερμοκρασία. Έχω 2 με 3 βαθμούς διαφορά. Αλλά και πάλι. Δηλαδή στους 83max να είναι σταθερός ενώ στους 86 όχι; δεν ξερω κατά πόσο ισχύει αυτό. Μητρικές είναι, γένους θηλυκού. Μη ψάχνεις να βρεις λογική. Και εμένα η Taichi αποφάσισε κάποια στιγμή να κολλήσει με Α2 error code και καλά ότι είχε πρόβλημα κάποιος δίσκος και δε μπορούσε να bootάρει. Έκανα reset το bios από το κουμπί. Έβγαλα μπαταρία. Τίποτα. Δεν έδινε σήμα στην οθόνη. Απλά ήθελε να της βγάλω όλα τα καλώδια των δίσκων που δεν είχαν κουνηθεί ούτε είχαν κάποιο θέμα όπως αποδείχτηκε. Απλά κάνουν κι αυτές τα παραπονά τους. Πάντως μην είσαι σίγουρος ότι στο καινούριο bios θα δουλεύουν ακριβώς οι παλιές ρυθμίσεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Acmilangr2 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 13 Ιουνίου 2018 1 λεπτό πριν, Nikos747 είπε Μητρικές είναι, γένους θηλυκού. Μη ψάχνεις να βρεις λογική. Έκλαψα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Zaknafein Δημοσ. 13 Ιουνίου 2018 Share Δημοσ. 13 Ιουνίου 2018 1 λεπτό πριν, Acmilangr2 είπε Θα το δοκιμάσω και αυτό. Βέβαια από την στιγμή που έκανα update bios δεν είναι σαν να το έκανα; Όσο για την θερμοκρασία. Έχω 2 με 3 βαθμούς διαφορά. Αλλά και πάλι. Δηλαδή στους 83max να είναι σταθερός ενώ στους 86 όχι; δεν ξερω κατά πόσο ισχύει αυτό. Είναι ένα πιθανό σενάριο, δεν είναι το μόνο (έχεις αρκετούς παράγοντες να αποκλίσεις πρώτα), αλλά γιατί να μην "ισχύει"; Μπορεί το συγκεκριμένο τσιπάκι, στις συγκεκριμένες ρυθμίσεις, να ήταν σταθερό στους 83-84, αλλά όχι στους 85-86, όταν άλλοι κάνουν delid+custom loops για καλύτερα ρολόγια, γιατί το κάνουν, αν δεν ισχύει ότι οι θερμοκρασίες επηρεάζουν την σταθερότητα; Καταλαβαίνω ότι μπορεί να φαίνεται λίγο παράλογο, αλλά έτσι είναι η σταθερότητα, on/off φάση, γιατί αποκλείεις να πέρασες το θερμικό σημείο σταθερότητας για τον δεδομένο συνδυασμό τάσης+συχνότητας; 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Nikos747 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2018 Share Δημοσ. 13 Ιουνίου 2018 Βάλε τρεις ανεμιστήρες στη Noctua να στρώσει χαρακτήρα ο 8600Κ 😛 να μη σου κάνει παιχνίδια καλοκαιριάτικα ή δοκίμασε τέλος πάντων να κρατήσεις χαμηλότερα τη θερμοκρασία για να αποκλείσεις αυτό το ενδεχόμενο. Άμα του βγάλεις τη 1080 από κάτω και δοκιμάσεις με την onboard μόνο θα δεις μια μικρή μείωση πιστεύω ή μεγάλη είναι και μικρό σχετικά το κουτί. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα