Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ορίστε μερικές αγγελίες...

https://www.insomnia.gr/classifieds/item/1168963-amd-fx-8350-box/

https://www.insomnia.gr/classifieds/item/1138024-r9-290-gigabyte-windforce-fx-8350-asus-sabertooth/

ο 2ος είναι και παλιό και καλό μέλος.

Και για να συνυσφέρω και εγώ στο νήμα με ιδία γνώση, είχα και 1055Τ και 8350 και μπορώ να πώ πως δεν έχουν σημείο επαφής μεταξύ τους! Ο 8350 ήταν μεγάλη αναβάθμιση τότε, όπως και ο 1700 τώρα από τον 8350.

Επεξ/σία από STORM1978
  • Like 4
Δημοσ.
56 λεπτά πριν, TRILOBYTER είπε

thuban στους 6πυρηνους δεν ειχαν; ο φιλος εχει 4πυρηνο φενομ

O 960T ηταν Thuban και (οπως και ο δικος μου) ανοιγε τα 2 extra cores απο το BIOS 😜

42 λεπτά πριν, STORM1978 είπε

Ορίστε μερικές αγγελίες...

https://www.insomnia.gr/classifieds/item/1168963-amd-fx-8350-box/

https://www.insomnia.gr/classifieds/item/1138024-r9-290-gigabyte-windforce-fx-8350-asus-sabertooth/

ο 2ος είναι και παλιό και καλό μέλος.

Και για να συνυσφέρω και εγώ στο νήμα με ιδία γνώση, είχα και 1055Τ και 8350 και μπορώ να πώ πως δεν έχουν σημείο επαφής μεταξύ τους! Ο 8350 ήταν μεγάλη αναβάθμιση τότε, όπως και ο 1700 τώρα από τον 8350.

Η περιπτωση του Aetolofiti ειναι οντως πολυ καλη. Και τα πραγματακια ειναι σε καλη κατασταση μιας και δεν ειναι εντελως ζουλου στο OC!!!

Να συμπληρωσω οτι δεν ειμαι σε καμια περιπτωση κατα του OC αλλα ειμαι κατα του μονο στην περιπτωση ασχετων που απλα δινουν οτι τους κατεβει στο κεφαλι ισα να παιξει και ολα τα αλλα να ειχαμε να λεγαμε. Ο συγκεκριμενος παντως δεν ειναι ασχετος.

• Like 3
Δημοσ.
10 ώρες πριν, ~Palpatin~ είπε

O 960T ηταν Thuban και (οπως και ο δικος μου) ανοιγε τα 2 extra cores απο το BIOS 😜

Η περιπτωση του Aetolofiti ειναι οντως πολυ καλη. Και τα πραγματακια ειναι σε καλη κατασταση μιας και δεν ειναι εντελως ζουλου στο OC!!!

Να συμπληρωσω οτι δεν ειμαι σε καμια περιπτωση κατα του OC αλλα ειμαι κατα του μονο στην περιπτωση ασχετων που απλα δινουν οτι τους κατεβει στο κεφαλι ισα να παιξει και ολα τα αλλα να ειχαμε να λεγαμε. Ο συγκεκριμενος παντως δεν ειναι ασχετος.

Exω τον 1090τ και ειναι κορυφή!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αμα τελικα προχωρήσεις σε αγορά fx προτείνω την έκδοση με ψύκτρα γιατί γενικά οι fx αν και καλοί χρειάζονται καλή ψύξη https://www.skroutz.gr/s/8896451/AMD-FX-8350-Box-Wraith-Cooler.html

Βέβαια πολύ καλή περίπτωση είναι και ο fx 8320e (ίδιος περίπου σε επιδόσεις με 8370e σε καλύτερη τιμή) https://www.skroutz.gr/s/5418398/AMD-FX-8320E-Box.html

Το hardware αντέχει γενικά αμα το προσέχεις μην ανησυχείς. Στην χειρότερη αμα γινει κάτι, δίνεις άλλα τόσα και παίρνεις νέα μητρική. ΕΙδάλως το αφήνεις όπως είναι να κάνεις την δουλειά σου για 1-2 χρόνια ακόμα μέχρι να μαζέψεις λεφτά να πάρεις κάτι καινούργιο (η πιο σοφή και τσίπικη επιλογή για εμένα, κάνε υπομονή και ξέσπασε τον καταναλωτισμό σου όταν πρέπει μια και καλή 😁 για να έχεις και το κεφάλι σου ήσυχο και να αγοράσεις υπολογιστή μια και καλή και όχι κομμάτι κομμάτι που μπορεί να σ βγει πιο ακριβά μακροπρόθεσμα)

Επεξ/σία από efkar
Δημοσ.

Δεν πρόσεξα ότι συνεχίστηκε η συζήτηση. Ψήκτρα έχω την Loki. Δεν νομίζω να χρειάζεται κάποια άλλη. Γενικά με τον καταναλωτισμό δεν το έχω το άθλημα. Δεν μου αρέσει να παραμερίζω κάτι ενώ καλύπτει στο full ακόμα τις ανάγκες μου, οπότε μάλλον θα το αφήσω ως έχει είτε μέχρι να τα τινάξει, είτε μέχρι να σταματήσει να με καλύπτει και να το δωρίσω σε κάποιον που το χρειάζεται ως έχει. 

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. 

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.

Μπορεί με τον καταναλωτισμό να μην το έχεις το άθλημα αλλά μόνος σου ρώτησες για την αλλάγη από 955 σε 8350.

Άμα σε καλύπτει ο 955 γιατί ρωτάς για τον 8350, αφού όπως γράφεις σε απωθεί ο καταναλωτισμός?

Αν δεν σε καλύπτει ο 955, τι αρλούμπες για καταναλωτισμούς μας τσαμπουνάς?

Δημοσ.

η cpu σου σε αρκετά παιχνίδια παίζει να κρατάει την κάρτα πίσω και είναι κρίμα.ένας fx 8350 είναι ίσως υπερβολικός όμως,νομίζω και κάποιος fx μικρότερος σειράς 6 πχ τη σηκώνει την ti μια χαρά.και οι καλοί οι phenom λογικά 1090,1100 κλπ.ψάξε κάτι φθηνότερο,το πολύ 50 ευρώ.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, DiaperCh@nger είπε

Μπορεί με τον καταναλωτισμό να μην το έχεις το άθλημα αλλά μόνος σου ρώτησες για την αλλάγη από 955 σε 8350.

Άμα σε καλύπτει ο 955 γιατί ρωτάς για τον 8350, αφού όπως γράφεις σε απωθεί ο καταναλωτισμός?

Αν δεν σε καλύπτει ο 955, τι αρλούμπες για καταναλωτισμούς μας τσαμπουνάς?

Εάν δεν έχεις τις γνώσεις για ένα συγκεκριμένο θέμα ρωτώντας μαθαίνεις, εκτός εάν το παίζεις ξερόλας φωτεινός παντογνώστης που θεωρεί τις δικές του αρλούμπες σαν επιστημονική επανάσταση.  

Και με αμάξι σαράβαλο 30ετίας μπορεί να θεωρείς ότι κάνεις τέλεια την δουλεία σου εάν δεν ξέρεις τι θα κερδίσεις με κάτι πιο νέο. 4 πυρήνες vs 8, σχεδιαστικά 5 χρόνια πιο νέους, ίσως να πάιζαν σημαντικό ρόλο, και ότι θα με κάλυπταν απροβλημάτιστα για τα υπόλοιπα 5 χρόνια. Πράγμα που ρωτώντας εδώ έμαθα, ότι δεν ισχύει στην περίπτωση μου εκτός εάν παίζω παιχνίδια. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Whargoul είπε

Εάν δεν έχεις τις γνώσεις για ένα συγκεκριμένο θέμα ρωτώντας μαθαίνεις, εκτός εάν το παίζεις ξερόλας φωτεινός παντογνώστης που θεωρεί τις δικές του αρλούμπες σαν επιστημονική επανάσταση.  

Και με αμάξι σαράβαλο 30ετίας μπορεί να θεωρείς ότι κάνεις τέλεια την δουλεία σου εάν δεν ξέρεις τι θα κερδίσεις με κάτι πιο νέο. 4 πυρήνες vs 8, σχεδιαστικά 5 χρόνια πιο νέους, ίσως να πάιζαν σημαντικό ρόλο, και ότι θα με κάλυπταν απροβλημάτιστα για τα υπόλοιπα 5 χρόνια. Πράγμα που ρωτώντας εδώ έμαθα, ότι δεν ισχύει στην περίπτωση μου εκτός εάν παίζω παιχνίδια. 

Παίζεις ή δεν παίζεις παιχνίδια?

Αν δεν παίζεις, ο 955 σου φτάνει, άρα είσαι καλυμένος κι εφόσων ο καταναλωτισμός σε απωθεί, ποιο μέρος του σώματος σε τρώει και ρωτάς?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, DiaperCh@nger είπε

Παίζεις ή δεν παίζεις παιχνίδια?

Αν δεν παίζεις, ο 955 σου φτάνει, άρα είσαι καλυμένος κι εφόσων ο καταναλωτισμός σε απωθεί, ποιο μέρος του σώματος σε τρώει και ρωτάς?

Αυτό θα μπορούσες να το καταλάβεις από το αρχικό ποστ, και από το ξεκαθάρισμα σχετικά με τα παιχνίδια λίγο πιο μετά, και να πεις τη σωστή γνώμη από την αρχή παρά εξυπνάδες περί επεξεργαστές και τελικά λάθος και παραπλανητικά, για την συγκεκριμένη περίπτωση, πράγματα (το ποστ Overall ήταν χρήσιμο).  

Το ερώτημα σου γιατί ρωτώ,  μπορεί να είχε νόημα εάν άνοιγα thread: δεν με καλύπτει ο 955, πoιον μου συστήνεται για upgrade. Αντιθέτως το ερώτημα ήταν (εάν διάβασες καθόλου το αρχικό ποστ) εάν αξίζει η αναβάθμιση, με βάση κάποιες ξεκάθαρες προϋποθέσεις χρήσης και ηλικίας συστήματος πράγμα που αρκετοί είπαν γενικά δεν αξίζει (εκτός εάν τον βρώ φθηνά), αν και εν τέλει υπάρχει σημαντική διαφορά μεταξύ των επεξεργαστών, το οποίο δεν ήταν αυτό καθαυτό το ερώτημα.

Δημοσ.

Ρε συ whargoul, αν σε καλυπτερι ο phenom 955 τοτε δεν αξιζει η αναβαθμιση ανεξαρτητος του ποσο καλος ειναι ο fx. Και 25 φορες πιο γρηγορος να ειναι ποιο το νοημα, αφου ηδη καλυπτεσαι? 

Και η αληθεια ειναι δεν καταλαβαινω καν πως εφτασες στο σημειο να πιστευεις οτι δεν αξιζει η αναβαθμιση. Οι επεξεργαστες ειναι η μερα με την νυχτα, προφανως και αξιζει η αναβαθμιση. 

Δημοσ.
Στις 25/6/2018 στις 9:18 ΜΜ, strawman είπε

Ρε συ whargoul, αν σε καλυπτερι ο phenom 955 τοτε δεν αξιζει η αναβαθμιση ανεξαρτητος του ποσο καλος ειναι ο fx. Και 25 φορες πιο γρηγορος να ειναι ποιο το νοημα, αφου ηδη καλυπτεσαι? 

Και η αληθεια ειναι δεν καταλαβαινω καν πως εφτασες στο σημειο να πιστευεις οτι δεν αξιζει η αναβαθμιση. Οι επεξεργαστες ειναι η μερα με την νυχτα, προφανως και αξιζει η αναβαθμιση. 

Το ότι νομίζεις ότι καλύπτεσαι, δεν σημαίνει ότι δεν αξίζει κάτι. Όπως το παράδειγμα με το αυτοκίνητο πριν, ή με ένα SSD. Και με συμβατικό δίσκο μπορεί να νομίζει κάποιος ότι είναι εντάξει εάν δεν δοκιμάσει ένα SSD. Μπορεί να ήταν πιο στρωτό το PC, πιο γρήγορο, λιγότερη θερμότητα, λιγότερη κατανάλωση ή απλά να του έδινε +5 χρόνια ακόμα ζωή. Δεν ξέρω, για αυτό ρώτησα για να κρίνω εάν αξίζει τα 80 ευρώ καινούργιος. 

Τώρα απ ότι μου είπατε, στην περίπτωση μου και στην χρήση που του κάνω, δεν θα δω καμιά διαφορά αυτή τη στιγμή εκτός από τα παιχνίδια.  οπότε γι αυτό είπα να κάνω ένα pause στην αναβάθμιση, και ίσως να το κάνω πιο μετά. Αν το έψαχνα πέρσι που υπήρχε λίγο περισσότερος χρόνος για κανα παιχνίδι θα έκανα την αναβάθμιση σίγουρα. 

Απλά ήθελα την γνώμη κάποιων που γνωρίζουν περισσότερα για να κρίνω καλύτερα σε πραγματικές συνθήκες τι παίζει και ποια θα είναι η διαφορά και να πράξω ανάλογα.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Επισκέπτης
Δημοσ.
Στις 26/6/2018 στις 11:31 ΜΜ, Whargoul είπε

Το ότι νομίζεις ότι καλύπτεσαι, δεν σημαίνει ότι δεν αξίζει κάτι. Όπως το παράδειγμα με το αυτοκίνητο πριν, ή με ένα SSD. Και με συμβατικό δίσκο μπορεί να νομίζει κάποιος ότι είναι εντάξει εάν δεν δοκιμάσει ένα SSD. Μπορεί να ήταν πιο στρωτό το PC, πιο γρήγορο, λιγότερη θερμότητα, λιγότερη κατανάλωση ή απλά να του έδινε +5 χρόνια ακόμα ζωή. Δεν ξέρω, για αυτό ρώτησα για να κρίνω εάν αξίζει τα 80 ευρώ καινούργιος. 

Τώρα απ ότι μου είπατε, στην περίπτωση μου και στην χρήση που του κάνω, δεν θα δω καμιά διαφορά αυτή τη στιγμή εκτός από τα παιχνίδια.  οπότε γι αυτό είπα να κάνω ένα pause στην αναβάθμιση, και ίσως να το κάνω πιο μετά. Αν το έψαχνα πέρσι που υπήρχε λίγο περισσότερος χρόνος για κανα παιχνίδι θα έκανα την αναβάθμιση σίγουρα. 

Απλά ήθελα την γνώμη κάποιων που γνωρίζουν περισσότερα για να κρίνω καλύτερα σε πραγματικές συνθήκες τι παίζει και ποια θα είναι η διαφορά και να πράξω ανάλογα.

εφοσον καλυπτεσαι χιλιες φορες να περιμενεις και να πας σε ryzen του χρονου, ειτε ryzen2 που θα βγουν τοτε (πιο ακριβο) ειτε ryzen1 που θα τους βρισκεις μεταχειρισμενους σε καλες τιμες και θα ναι σχεδον σα καινουργιοι (1-2 χρονια δεν ειναι τιποτα για μια cpu)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...