Προς το περιεχόμενο

Marvel’s Spider-Man [2018][PS4]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, shadowlike είπε

μια ερώτηση, venom και carnage έχει;

επισης γνωρίζει κανείς αν πουλάνε στην Ελλάδα τη special edition την Αγγλική;

Sorry αλλα είδες πουθενά σε κάνα trailer Venom & Carnage?! Λες να το κρατούσαν μυστικό? Μπορεί, οποτε είναι spoiler, google it.

Special Edition αγγλική?!?! :D

Όσο για το προηγούμενο αβάσιμο σχόλιο περί boycott εγώ προσωπικά το νοίκιασα και xmas αγορά. ;)

Επεξ/σία από {TDi}Dj2k..infc
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, {TDi}Dj2k..infc είπε

Sorry αλλα είδες πουθενά σε κάνα trailer Venom & Carnage?! Λες να το κρατούσαν μυστικό? Μπορεί, οποτε είναι spoiler, google it.

Special Edition αγγλική?!?! :D

οι Αγγλικές special editions έχουν καλύτερη μεταπωλιτική αξία εκτός Ελλάδας. Επίσης προτιμώ να λέει επάνω "special edition" απο το "Ειδική Έκδοση" 😁

Επεξ/σία από shadowlike
  • Like 2
Δημοσ.
Μόλις τώρα, shadowlike είπε

οι Αγγλικές special editions έχουν καλύτερη μεταπωλιτική αξία εκτός Ελλάδας. Επίσης προτιμώ να λέει επάνω "special edition" απο το "Ειδική Έκδοση" 😁

Fair enough αλλα δεν είναι game που το πουλάς imho.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλά κάτσε να βγει το spiderman 3 με procedurally generated indoor areas στο PS6 και σου λέω για πότε θα φύγει απο το ράφι μαζί με σκόνη που θα έχει πιάσει 😄

edit: το βρήκα στο ebay απο Αγγλία παραδόξως λίγο φθηνότερα απο την Ελληνική Έκδοση (incl. μεταφορικά).

Επεξ/σία από shadowlike
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, shadowlike είπε

Qte ? Lol, 2010 και έτσι;

Το ξανακοίταξα μήπως το είπα λαθος αλλά σωστά το έγραψα. Είναι σε cut scenes κυρίως όπου σου βγάζει να πατήσεις το κουμπί σε μικρό χρονικό διάστημα για να προχωρήσει η ιστορία. Αλλιώς χάνεις.

Δεν κατάλαβα τι ιδιαίτερο έχει το 2010.

Screenshot_20180917-142156.jpg

4 ώρες πριν, shadowlike είπε

Επεξ/σία από orck
Δημοσ.
54 minutes ago, shadowlike said:

Αν βρείς αγγλική έκδοση σφύρα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

να πω 1-2 εντυπώσεις πιο ψύχραιμα, καθώς ούτε το περίμενα με ανυπομονησία ούτε το αγόρασα (να είναι καλά το se7en εδώ δίπλα :P ) ούτε έχω σκοπό να το αγοράσω στο μέλλον εκτός και αν πάει κάποια στιγμή στα 15-20 ευρώ μαζί με τα DLC μέσα και δεν έχω να παίζω κάτι τότε (αυτό ακούστηκε τόσο λάθος αλλά anyway :P)

Συν

-Γραφικά και swinging το πιο δυνατό σημείο του παιχνιδιού. Τα γραφικά είναι όσο εντυπωσιακά πρέπει για ένα ΑΑΑ game της Sony (αν και με ΄λίγο σούρσιμο στις μεγάλες μάχες και κολληματάκια, που δεν με ένοιαξε και τόσο προσωπικά αλλά το παρατήρησα) ενώ το όλο σύστημα Swinging με τους ιστούς είναι ότι καλύτερο μέχρι σήμερα σε παιχνίδι spiderman + γενικότερα πολύ καλοφτιαγμένο, μου άρεσε πολύ που έμειναν όσο κοντά γινόταν στην ''φυσική'' του πράγματος και έκανες swing ανάμεσα σε κτίρια που δεν ήταν χαμηλότερα από εσένα αλλά στο ίδιο ύψος ή ψηλότερα....γενικότερα θα μπορούσα να κάνω swing επί βδομάδες, ο βασικός λόγος που ίσως το αγοράσω σε κάνα χρόνο αμα πέσει η τιμή καθώς its too damn much fun!

Έτσι κ έτσι

-Ιστορία: ήταν τυπική Spiderman οκ αλλά όχι κάτι πρωτότυπο ή που θα σε κρατάει με αμείωτο ενδιαφέρον -εμένα τουλάχιστον-...όλα ψιλό-αναμενόμενα και χωρίς καμία έκπληξη ή παραπάνω συγκίνηση...επίσης όσες αποστολές είχαν να ελέγχω άλλο χαρακτήρα, με διέλυαν από τη βαρεμάρα καθώς δεν ενδιαφέρθηκα και για κανένα τους + είναι αφόρητα βαρετές...γενικά πλην του spidey και 1-2 ακόμα, κανένας χαρακτήρας δεν μου έμεινε ούτε με ενδιέφερε και στο φινάλε... αφήνει παρακαταθήκη για δυνατό sequel με πολύ περισσότερο ενδιαφέρον, αλλά αυτή η ιστορία μου φάνηκε βαρετή. Αν δεν υπήρχαν τα κομμάτια των Peter/Miles/MJ ή έστω κατά πολύ πετσοκομμένα και είχαν λίγο καλύτερες ιδέες πως να γεμίσουν τις filler side αποστολές, θα ήμουν πολύ περισσότερο ευχαριστημένος...επίσης πολύ, πολύ μικρό, αν ακολουθήσει κανείς το main story...το τερμάτισα σε 15-18 ώρες περίπου χωρίς να κάνω side missions κτλ. Είχε τις καλές τις στιγμές, όπως πχ ότι έπιανε το essense του Peter και του Spidey, όπως και οι σχέσεις του με May, MJ κτλ αλλά γενικά μου φάνηκε ''τόσο όσο'' χρειαζόταν, τυπικό.

-gameplay: λοιπόν, ας μιλήσω για τον ελέφαντα του δωματίου να τελειώνουμε :P , βγάζοντας εκτός το swinging κομμάτι: το παιχνίδι πατάει στα arkham games στο σύστημα μάχης και stealth, μόνο που δεν τα βλέπει ούτε με κιάλια... δεν είμαι πολύ φαν του τελευταίου παιχνιδιού της τριλογίας του Arkham, ίσα ίσα που με κούρασε και βρήκα πολλά ελαττώματα και στην ιστορία αλλά και στο gameplay που παρέμεινε και στάσιμο και με κούρασε πολύ με το batmobile...αλλά τα 2 πρώτα παιχνίδια (πρώτα από όλα το πρώτο και στη συνέχεια το city) ήταν breakthrough στο κομμάτι fighting και stealth... ακόμα και όταν έγινε πιο open world, η μάχη και το stealth ενσωματώθηκε ιδανικά στον τεράστιο χάρτη της Gotham...my point is, αυτό το σύστημα μάχης και ταίριαζε περισσότερο στον πιο brutal και heavy Batman και στο παιχνίδι με τις σκιές που έπαιζε με τους εχθρούς του... στο Spiderman ενώ ακολουθεί όσο μπορεί πιστά αυτό το μοντέλο, το flow στη μάχη, η ροή των κινήσεων είναι για μένα αρκετά πίσω σε σχέση με το πιο στιβαρό fighting system του Arkham...κάθε μπουνιά ή κάθε combo του Batman την ένιωθα στα παιχνίδια του, κάθε φορά που έκανε καμιά τούμπα και έσπαγε πόδια αντιπάλων έλεγα ''άουτς'' καθώς έπαιζα, εδώ απλά πετούσα σώματα εδώ και εκεί με ένα μανιώδη button mash που ναι μεν ήταν εντυπωσιακό αλλά δεν με γέμιζε ή ήταν τόσο στιβαρό όσο του Arkham...

Το παιχνίδι το νοίκιασα για να το τερματίσω απλά και δεν άνοιγα σχεδόν τίποτα από extra κινήσεις και gadgets κτλ παρά μόνο προς το τέλος που απλά είχα χρόνο και είπα ας το κάνω...έφτασα στο φινάλε πατώντας μονίμως το τετράγωνο και το evade όταν το spidersense μου τρεμόπαιζε και αυτό... στο Arkham δεν διανοείται κανείς να φτάσει πολύ μακρυά αν δεν ανοίξει βασικά gadgets και μάθει να τα χρησιμοποιεί, ενώ στη συνέχεια μάθει και τις κινήσεις σωστά και δεν εξασκηθεί στη μάχη λίγο, ώστε να κάνει τα κατάλληλα combos όταν χρειαστεί (καλά το γεγονός ότι παρόλο στο μεσαίο επίπεδο δυσκολίας πρέπει να έχασα ξέρωγω 8-10 φορές σε όλο το παιχνίδι-ακόμα και στα boss fights- δεν το σχολιάζω καν).... anyways, για να μην γράφω αρλούμπες και τα ίδια και τα ίδια, δεν ήταν κακό το σύστημα μάχης, ήταν κατώτερο όμως του μοντέλου που χρησιμοποίησε αρχικά κατά πολύ + κατάντησε βαρετό (πολύ)και μονότονο σταδιακά... δεν είναι ότι δεν ευχαριστήθηκα να δέρνω όποιον βρω και με τον τρόπο που τον έδερνα, απλά το έχω ξανακάνει και πολύ καλύτερα και με μεγαλύτερο satisfaction level

το κομμάτι stealth οκ, εκεί μπορώ να δώσω ένα ελαφρυντικό ότι ο Spiderman δεν είναι όύτε Solid Snake ούτε Batman και δεν αποσκοπεί στο ίδιο επίπεδο stealth...γιατί αν το παιχνίδι θεωρούσε ότι αυτές οι αποστολές που είχε και χρειαζόντουσαν κάλυψη ήταν κανένα στιβαρό stealth level, ε είναι λίγο αστείο... όπως και να έχει, στις αποστολές που ελέγχεις τρίτο χαρακτήρα και πρέπει να μην σε πάρει πρέφα κανείς και να κάνεις κάτι sneak, παραήταν κουραστικές, βαρετές και λίγο αστείες, με τις αντιδράσεις των εχθρών όταν έπεφτε πχ ένα κουτί με εργαλεία μπροστά τους και ενώ ήμουν ακριβώς δίπλα δεν με παίρναν πρέφα ούτε για πλάκα...

Γενικά, ήταν διασκεδαστικό, όμως προσωπικά μου φάνηκε ένα αρκετά κατώτερο σύστημα μάχης από αυτό που έχει λανσάρει η σειρά Arkham...δεν ξέρω πως θα μπορούσε να γίνει καλύτερο/ίσως και να μην μπορεί λόγω του χαρακτήρα και της πιο αέρινης παρουσίας του οπότε τσάμπα ''γκρινιάζω'' και αυτό ήταν το peak του μάλλον...που αν ναι, εμένα δε με κάλυψε όσο θα ήθελα δεδομένου αυτού που έχω ήδη παίξει στα Arkham

-Μουσική:To main theme ήταν γαμάτο, όμως πλην αυτού τίποτα το ξεχωριστό ή special...

Πλην

-Bosses: Ήταν βαρετά για μένα, χωρίς τίποτα το αξιομνημόνευτο και χωρίς ιδιαίτερο challenge... επίσης πολλά QTE, έλεος. Και πάλι, μιας και το άμεσο παράδειγμα που έχω στο νου είναι τα Arkham, καμία σχέση αυτά εδώ τα bosses με εκείνα του Batman (μόνο ο Mr Freeze ήταν ένα κεφάλαιο μόνο του και τα σαρώνει όλα). Toυλάχιστον δεν έγινε υπερβολικό use ενός μόνο villain, όπως πχ του Joker στα Arkham -στο τρίτο βασικά- και υπήρχε ποικιλία..

Σε γενικές γραμμές ένα καλό παιχνίδι με κύρια δύναμή του το web swinging και την φυσικότητα της κίνησης του Spidey σε ένα αρκετά μεγάλο Open χάρτη, που πατάει στα βήματα μιας πετυχημένης συνταγής όχι τόσο καλά αλλά ούτε και τελείως λανθασμένα ή ανούσια... περιμένω ίσως κάτι καλύτερο στο επόμενο, κυρίως από πλευράς ιστορίας + μια εξέλιξη/βάθος/βάρος στο fighting κομμάτι.

Όλα τα παραπάνω μια παντελώς unbiased άποψη από κάποιον που δεν το περίμενε με τόση θέρμη και δεν θα το τερμάτιζα από την αν δεν μου άρεσαν κάποια πράματα -απλά θα έκανα δύο μέρες swing πάνω κάτω, θα έδερνα λίγο κόσμο και μετά θα το επέστρεφα :P -

για να μην παρεξηγηθώ, το έχω ξαναγράψει και εδώ και εκεί, τα ΑΑΑ της sony τύπου Last of Us, Uncharted, GoW (το καινούριο) κτλ δεν τα πολύ εκτιμώ -πλην κάνα δυο όπως το HZD ή Bloodborne και άλλα- ούτε είμαι κανένας μεγάλος φαν τέτοιου τύπου παιχνιδιών, οπότε ίσως η γνώμη μου να μην είναι και η πιο αντιπροσωπευτική για τα exclusives της κονσόλας ή για αυτού του είδους videogames... αλλά το συγκεκριμένο επειδή πατάει πολύ πάνω σε μια σειρά που μου αρεσε όταν βγήκε και με κέρδισε σχετικά εύκολα, το έπαιξα απαιτητικά μεν, χωρίς προκατάληψη όσο μπορούσα δε (δεν έχω και μετοχές σε καμιά εταιρία ε :P

60 ευρώ + 3 dlc ακα κανένα 10άρικο ας πούμε το καθένα = 90 ευρώ για αυτό το παιχνίδι, εγώ προσωπικά δε θεωρώ ότι αξίζουν...20 ευρώ μαζί με τα DLC σε κάνα χρόνο και βλέπουμε 

Επεξ/σία από snake_plissken2112
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν συμφωνώ σε διαφορα αλλα γούστα είναι αυτά, αλλα για το combat system είσαι λάθος και δεν έχει να κάνει με γούστο. Το Spiderman έχει πολύ καλύτερο animation blend και πολλά skills ξεκλειδώνουν καινούργια animations κάτι που στο Batman δεν ισχύει πέρα μερικών εξαιρέσεων δίνοντας σου μεγαλύτερο αριθμό συνδυασμών. Επίσης το combat system ανέβηκε ένα level πάνω από την Monolith στα Middle Earth αλλα στο Spiderman όχι μονο εξελίχτηκε παραπάνω αλλα ταιριάζει απόλυτα λόγο της κίνησης του Spidey, στο Batman άμα περνούσες το x8 combo πήγαινε λες και ήταν η Catwoman, σου δίνω ότι τα finishers στο Batman είχαν πιο impact αλλα στο Shadow of War ήταν ακόμα καλύτερα, just saying.

p.s. Πιστεύω άμα κανεις σωστό leveling ανοίγοντας skills και mastering them along the way θα σου φανεί πολύ διαφορετικό το combat system. ;)

Επεξ/σία από {TDi}Dj2k..infc
  • Like 2
Δημοσ.

ίσως ναι, να είναι θέμα γούστου, τα animation blends του spidey γενικά δε με κάλυψαν... αλλά υποθέτω θα το ξαναπαίξω κάποια στιγμή και ίσως επενδύσω περισσότερο στο gameplay κομμάτι...τα Middle Earth ακόμα δεν τα έχω ακουμπήσει καν ελέω Tolkien, έφαγα μικρο-χοντρο-κρυάδες με τις ταινίες ε και δεν ψήθηκα πολύ να παίξω και τα παιχνίδια :P (book lover εδώ και έτσι)

Δημοσ.

Έχει τόσο καλο gameplay το SOW που πιστεύω θα το ξεπεράσεις ;) Καλά μην φανταστείς ούτε εγώ τρελάθηκα overall με story, chars, open world busy work, αλλα είχε τόσο καλο swinging και combat που τα προσπέρασα tbh. Φυσικά άμα τα προηγούμενα Spidey games ήταν έστω καλά ίσως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά.

• Like 1
Δημοσ.

από έναν στο YouTube που παρακολουθούσα είδα ότι γενικά ετοιμάζουν για Green goblin και venom (Osborn και Harry). Πιστεύω ή θα τους δείξουν στο 2ο και 3ο dlc αφού στο 1ο ξέρουμε ήδη ότι θα κάνει εμφανίσει η black cat, ή σε συνέχεια του παιχνιδιού. Πάντως μου άρεσε αρκετά το παιχνίδι. Σε 2 μέρες είμαι ήδη στο 40% και παίζω στο spectacular

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, najinblue3 είπε

@overpower τσιμπησες τελικα την κονσολιτσα ? 

Ναι ναι, έχω βάλει και το id μου στο αντίστοιχο θέμα.

Δεν ξέρω αν θα πάρω γενικά κάνα multi να παίζω (fps έχω συνηθίσει στο pc και το gtav έχω τεράστια πρόοδο στο pc παρόλο που το παίζω με ds 4.) Ίσως σε κάνα μήνα που επιστρέψω πάλι να πάρω και ps+ για κάνα χαζό παιχνίδι τύπου rocket league κτλ 

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, overpower είπε
  Απόκρυψη περιεχομένων

από έναν στο YouTube που παρακολουθούσα είδα ότι γενικά ετοιμάζουν για Green goblin και venom (Osborn και Harry). Πιστεύω ή θα τους δείξουν στο 2ο και 3ο dlc αφού στο 1ο ξέρουμε ήδη ότι θα κάνει εμφανίσει η black cat, ή σε συνέχεια του παιχνιδιού. Πάντως μου άρεσε αρκετά το παιχνίδι. Σε 2 μέρες είμαι ήδη στο 40% και παίζω στο spectacular

Πιο κομμένο content πεθαίνεις αυτό περί Black Cat DLC...άμα ισχύει που φυσικά θα ισχύει, βρωμάει από χιλιόμετρα. Δεν την είχα συνηθίσει τόσο greedy την Sony και κάτι μου λέει ίδιες μούφες θα γίνουν στα τέρατα exclusives που έρχονται...

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...