Προς το περιεχόμενο

CONTROL [PC]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 520
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, liakinen είπε

Το είδα σε PC γνωστού με 2080 ti (εγώ θα το πάρω πολύ αργότερα). Για σενάριο, gamepley κτλ δεν μπορώ να πω μιας και ασχολήθηκα ελάχιστα (εμπιστεύομαι τα reviews και εσάς ότι είναι από πολύ καλά και πάνω). Με τα μάτια μου όμως θα κρίνω τα γραφικά και θα πω ότι είναι σκατά. Τέτοια θολούρα και τρέμουλο σε σκιές κτλ απλά δεν. 

κονσολαδικα γραφικα λεγονται αυτά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

σε ολες τις κριτικες ειδα να γινεται αναφορα στο SCP Foundation, και οτι το παιχνιδι αντλει μεγαλη εμπνευση απο αυτο. δεν ειχα ιδεα τι ηταν οποτε το γκουγλαρα. ειναι ενας μυθιστορηματικος οργανισμος με την μορφη web site, ο οποιος ειναι στα προτυπα των X-Files. Αυτος ο οργανισμος συλλεγει, αποθηκευει και μελεταει διαφορα περιεργα και ανεξηγητα αντικειμενα, φαινομενα, ανθρωπους, κτλ, με το site να αποτελει την βαση δεδομενων των υποθεσεων στην οποια εμεις το κοινο εχουμε (περιορισμενη) προσβαση.

Ολες αυτες οι υποθεσεις παρουσιαζονται σαν να τις εχουν ερευνησει και καταγραψει με επιστημονικο τροπο ακαδημαικοι. Ειναι σαν να διαβαζεις επιστημονικα εγγραφα με φωτογραφιες, περιγραφες, πειραματικα δεδομενα, κτλ, δηλαδη στο κλασικο αφηγηματικο στυλ του HP Lovecraft.  Το site υποστηριζεται και ανανεώνεται απο μια μεγαλη κοινοτητα, και ο καθενας μπορει να γραψει και να προσθεσει την δικια του παραξενη "υποθεση" ακολουθωντας το πνευμα του site.  Υπαρχουν χιλιαδες υποθεσεις και ολες εχουν στοιχεια απο τα ειδη τρομου, επιστημονικης και αστικης φαντασιας, και ειναι πολυ ατμοσφαιρικες, τουλαχιστον μερικες που διαβασα. Το site ειναι αρκετα διασημο και εχουν βγει και μερικα horror games βασισμενα στο υλικο του, οπως το SCP – Containment Breach.

info:

https://en.wikipedia.org/wiki/SCP_Foundation

site:

http://www.scp-wiki.net/

διαβαστε αυτες που αναφερει το wikipedia, ειδικα αυτη με την σκαλα. πολυ καλη, μου θυμισε Stephen King.

Επεξ/σία από KilliK
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, Linux_ticket είπε

κονσολαδικα γραφικα λεγονται αυτά.

Όχι δεν έχει να κάνει με αυτό αλλά με την συγκεκριμένη μηχανή γραφικών του παιχνιδιού. Όταν η κάμερα στο παιχνίδι είναι σταθερή τα γραφικά είναι μια χαρά (για τα γούστα μου πολύ καλά), όταν υπάρχει κίνηση βγάζει μια θολούρα και κάτι σαν τρέμουλο. Έπασχε και το QB από αυτά αν θυμάμαι καλά. 

Επεξ/σία από liakinen
Δημοσ.
12 ώρες πριν, Fulgore είπε

vrdd.jpg.4d596aa091434609db3df496f1087899.jpgsfccs.jpg.b7d3f02932936c01dda39b11677f2088.jpgΤρομερη εμπειρια στις κονσολες οπως βλεπεις :rolleyes:

"Παίρνεις κονσόλα και έχεις το κεφάλι σου ήσυχο",

"στην κονσόλα τα πάντα κυκλοφορούν αψεγάδιαστα, στο pc προβληματικά"

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, Anuminas είπε

"Παίρνεις κονσόλα και έχεις το κεφάλι σου ήσυχο",

"στην κονσόλα τα πάντα κυκλοφορούν αψεγάδιαστα, στο pc προβληματικά"

Το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι ίσως το μοναδικό ΑΑΑ αυτής της γενιάς που έχει τόσο σοβαρά θέματα με το performance. Οπότε το ειρωνικό επιχείρημα σου είναι κάπως άστοχο.

5 ώρες πριν, KilliK είπε

http://www.scp-wiki.net/

διαβαστε αυτες που αναφερει το wikipedia, ειδικα αυτη με την σκαλα. πολυ καλη, μου θυμισε Stephen King.

Πολύ ενδιαφέρον site. Ειδικά αυτό με τη σκάλα θα μπορούσε να γίνει μια καλή ταινία τρόμου. 

Επεξ/σία από D.Luffy
  • Like 1
Δημοσ.

Πρώτον να πω ότι ήμουν μεγάλος φαν του Alan Wake αυτού και του American Nightmare. Το Max Payne προσωπικά δεν μου άρεσε ποτέ και το Quantum Break ήταν φιλόδοξο ημιτελές και μέτριο προς συμπαθητικό.

Spoiler Ahead

Spoiler

Η όλη ιδέα είναι το American Nightmare όπου έχεις ένα συγκεκριμένο χώρο ως βάση και επαναλαμβάνεις αποστολές. Απλά ο χώρος είναι μεγαλύτερος με κλειδωμένες πόρτες με ορόφους κτλ.

Δεν μου αρέσει το Level Design. Πάρα πολλές σκάλες παντού σκάλες τι να πω. Το Dash είναι προβληματικό λειτουργεί σε ίσωμα και στον αέρα αλλά αν υπάρχει ανηφόρα κολώνει χαχα.

Σύστημα μάχης βγαλμένο από το Quantum Break. Χωρίς cover system. Προσπάθησαν να κάνουν το αέναο σύστημα του The Last of Us και απέτυχαν παταγωδώς. Ως stealth το παιχνίδι είναι πανωλεθρία. Δεν έχει ούτε stealth kill ούτε τίποτα. Οι εχθροί βγαλμένοι από το Quantum Break ειδικά όσοι φορούν στολή. Ο εχθρός με το minigun είναι ο ίδιος ακριβώς με το ,Quantum Break ίδιος! Έπαθα σοκ. Το παιχνίδι είναι το Quantum Break σε άλλο setting λίγο διαφορετικά mechanics και πιο συμπαθητική πρωταγωνίστρια.

Προσωπικά το στυλ του David Lynch, Stephen King, X-Files αντιγράφεται καλά σε άλλα σημεία και σε άλλα μέτρια ως κακά. Ο Trench μου άρεσε πολύ ως χαρακτήρας πραγματικά σου έβγαζε ατμόσφαιρα και η Έμιλυ ως nerd scientist/story progressor καλή. Οι NPCs ρηχοί όσο δεν πάει λες καλύτερα να μην υπήρχαν. Ο χάρτης μέτριος και αυτός. Resident Evil δεν παίζουν να δουν πως φτιαχνουμαι χάρτη. Η μηχανισμοί shooting μέτριοι, τα όπλα καλούτσικα ήθελε πιο sci-fi τουλάχιστον δεν είναι παντελώς συμβατικά όπως του Alan Wake και QB. Οι αναβαθμίσεις καλοδεχούμενες. Υπάρχει επιρροή από Prey σε μερικούς σχεδιασμούς γραφείων και διαδρομών αλλά το Prey έχει πολύ καλύτερο level design μακράν.Η πρωταγωνίστρια συμπαθητική το μοντέλο ίδια η Beth Wilder με βαμμένο μπρονζέ μαλλί από το κομμωτήριο. https://www.google.com/search?q=quantum+break+beth+wilder&client=ms-android-xiaomi-rev1&prmd=inv&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjAlMbFxafkAhVPaFAKHYfECHYQ_AUoAXoECAsQAQ&biw=393&bih=655 Είναι ο ίδιος χαρακτήρας το in-game model στο εξώφυλλο διαφέρουν λίγο αλλά αν παίξεις το παιχνίδι είναι ίδιες. Είπα ρε αλήτη βαριέσαι να φτιάξεις άλλο ένα μοντέλο σε λίγο θα μοιάζει κάποιος με τον Max Payne χαχα. Επίσης πολλοί αργά μιλούν για παιχνίδι και ο Άτι πραγματικά είναι cringe χαρακτήρας δεν καταλαβαίνεις τι λέει πετάει φινλανδικά από το πουθενά και χαλάει την ατμόσφαιρα αντί να την κάνει τρομακτική. Εκεί που προχωράς και απολαμβάνεις το περιβάλλον πετάγεται η φωνή και έχει την πιο βαριά φινλανδική προφορά που έχω δει. Εντάξει Φινλανδοί είναι η δημιουργεί αλλά δεν καταλαβαίνουν ότι χαλάει την ατμόσφαιρα και η υπόλοιπη υδρόγειος δεν πιάνει το inside joke της φινλανδικής προφοράς ως αστεία. Το alter ego της Jesse θυμίζει λίγο Deadly Premonition αλλά εκεί πέρα ότι ήταν αστείο ήταν και πρωτοποριακό εδώ απλά είπαν να το πετάξουν μέσα και νομίζω δεν βοηθάει στην ατμόσφαιρα με τους μονολόγους φαίνονται πολλοί αθώοι και ειλικρινείς.

Έχω να πω άπειρα για το παιχνίδι,.δεν θέλω να κουράσω. Εμένα με απογοήτευσε τα γραφικά είναι χειρότερα από Quantum Break που εκεί έπεσαν patches. Motion Blur να φάει και η κουτσή Μαρία. Stutters κάθε φορά που ξεκινάει το παιχνίδι για δύο δευτερόλεπτα μέχρι να σιάσει, loading times που θυμίζουν εποχή PSX ακόμα και στο XB X. Επίσης μηδενικό variation όταν μιλούν οι χαρακτήρες. Δεν κουνιούνται φρύδια, χαμόγελα, μάγουλα τίποτα. Βλέπεις παιχνίδια της Naughty Dog και κουνιέται το πρόσωπο στο Control είναι όλοι λες και έχουν κάνει μπότοξ μέχρι και ο Άτι ο επιστάτης.

• Like 2
Δημοσ.

Η συγκεκριμένη μηχανή γραφικών έχει θέμα μεγάλο. Την στιγμή που λες ωραία γραφικά (που όντως έχει) κάνεις λίγα μέτρα και το motion blur τα στέλνει στο διάολο. 

Όσοι θυμούνται το QB είχε βγει τρόπος να τα κλείνεις (Blur, reconstruction); και αν ναι μετά πως ήταν; 

Δημοσ.

Το παιχνίδι έπρεπε να καθυστερήσει. Ημιτελές πραγματικά και όχι χαζομάρες. Η φτωχή βελτιστοποίηση χαλάει την εμπειρία του παιχνιδιού ξεκάθαρα. Όταν τηρείς τα χρονοδιαγράμματα και ούτε με Day One patch τρώγεται υπάρχει θέμα. Αυτά για να καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικό και πόσο δυνατά είναι τα studio που Day One όλα τρέχουν βούτυρο.

Ξεκάθαρα το 8 και 9 στα 10 που παίρνει είναι πολύ κιμπάρικη βαθμολογία. Δύσκολα με 6 στα 10 και νομίζω είμαι γενναιόδωρος 5,5 θα ήταν πιο αντικειμενικό.

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, liakinen είπε

Όσοι θυμούνται το QB είχε βγει τρόπος να τα κλείνεις (Blur, reconstruction); και αν ναι μετά πως ήταν; 

Η Remedy είχε δώσει την επιλογή για απενεργοποίηση του reconstruction με patch αλλά ακόμα και με αυτή, το παιχνίδι δεν έκανε ποτέ render στην native ανάλυση του monitor με αποτέλεσμα η θολούρα να μη φύγει εντελώς.

Κοινώς το upscale δεν το γλύτωνες ακόμα και με το reconstruction στο off.

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...