Προς το περιεχόμενο

Exam Anxiety


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, 

Στο πρώτο έτος δεν πέρασα πολλά μαθήματα, όχι επειδή δεν προσπάθησα, αλλά επειδή έθεσα άλλες προτεραιότητες στην ζωή μου εκείνη την περίοδο, με αποτέλεσμα να έχουν συσσωρευθεί αρκετά μαθήματα.

Το θέμα είναι ότι σήμερα, ενώ έδινα μάθημα το οποίο είχα διαβάσει πολύ και περίμενα να το περάσω, δυστυχώς δεν τα πήγα καλά. Ο λόγος είναι ότι καθώς έγραφα, από την πρώτη κιόλας στιγμή που σε μία άσκηση δεν έβγαινε ένα αποτέλεσμα, απλά φρίκαρα, τελείως. Οι σκέψεις από εκείνη την στιγμή και μετά ήταν "Δεν πρόκειται να βγάλω την σχολή ποτέ", "Οι άλλοι θα νομίζουν ότι είσαι βλάκας", "Τι θα κάνεις με την σχολή, δεν σε παίρνει να μην περάσεις το μάθημα" κλπ, δηλαδή πολλά negative thoughts. Μετά από αυτό το σημείο, απλά ένιωθα αρκετά ευάλωτα και πολύ πίεση σε σημείο που να ήθελα να φύγω καθώς δεν το άντεχα. Ως εκ τού του, δεν έγραψα, ενώ, παρόμοια θέματα στο σπίτι τα έλυνα πανεύκολα. Ειδικά, το τελευταίο θέμα δεν το άγγιξα καθόλου, ενώ θα μπορούσα να το είχα παλέψει, απλά ήμουν σε φάση που δεν μπορούσα άλλο αυτήν την πίεση. Είχα φρικάρει, λίγο ήθελα και θα έβαζα τα κλάματα.

Είμαι 2ο έτος ΗΜΜΥ ΕΜΠ.

Σίγουρα το έχουν ζήσει και άλλοι το παραπάνω, κανένα tip, βιβλίο ή κάτι άλλο;

Επεξ/σία από flienky
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3 λεπτά πριν, NemeSis1990 είπε

τελειωσεις η οχι την σχολη παλι ανεργος θα εισαι οποτε ολα καλα

Cool, thanks χαχαχα. Αυτό θα λέω στον εαυτό μου αν αγχωθώ. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν καταλαβαίνω προς τι το άγχος. Ένα χρόνο αφιέρωσες κάπου αλλού. Πες οτί δεν έγινε δεν έχεις μείνει πίσω από τεμπελιά πχ.
Επίσης γιατί ακριβώς αγχώνεσαι; Δεν είναι πανελλήνιες (που προφανώς έγραψες πάρα πολύ καλά) που πάμε πάλι του χρόνου και στο ενδιάμεσο δεν μπορείς να κάνεις "τίποτα".

Στο πανεπιστήμιο πέρα από την επαναληπτική εξεταστική μπορεί να έχεις και διπλή εξεταστική.Το σημαντικό όμως είναι οτι εκτος και  αν είναι αλυσίδα ή κάποιο μάθημα συνδέεται μπορείς να συνεχίσεις κανονικά στα επόμενα μαθήματα χωρίς πρόβλημα.
Επίσης από ότι ξέρω στο ΗΜΜΥ μπορείς να βελτιώσεις κάποιο μάθημα χωρίς να το κόψεις. Αυτό είναι τεράστιο πλεονέκτημα σε σχέση με άλλα τμήματα.

Δεν υπάρχει κάποιος λόγος να αγχώνεσαι. Τι σημαίνει δεν θα τελειώσεις την σχολή; Ναι προφανώς αν δεν διαβάζεις δεν θα περάσεις κανένα μάθημα και δεν θα την τελειώσεις αλλά από την στιγμή που διαβάζεις δεν βρίσκω το πρόβλημα.
Αν οι φίλοι σου σε κοροιδεύουν (αλλά μιλάμε για βαρύ και όχι απλό δούλεμα) επειδή δεν πέρασες κάποιο μάθημα ίσως πρέπει να ξανασκεφτείς την σχέση σου μαζί τους.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

chill ρε συ.

ολοι ετσι ειναι, ειδικα σε σχολη σαν τη δικη σου. 

με πιανει αγχος κι εμενα την ωρα του γραπτου και με κατακλύζουν οι σκεψεις που ανεφερες. 

το κακο ειναι οτι πολλες φορες φριζαρει το μυαλο μου και τρωω χρονο χωρις να προχωραω στο γραπτο και στο τελος τρεχω. 

απλα περιορισε το αγχος και εχε στο πισω μερος του μυαλου σου οτι υπαρχει Σεπτέμβρης/διπλες εξεταστικες. γενικα πιστευω οτι ολιγον "σταρχιδισμος"  ειναι αυτο που χρειαζεται. 

2 hours ago, NemeSis1990 said:

τελειωσεις η οχι την σχολη παλι ανεργος θα εισαι οποτε ολα καλα

φτυσε τη καραμελα. θα παθεις καμια τερηδονα 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε καταλαβαίνω απόλυτα, ΗΜΜΥ Πολυτεχνείο Κρήτης εδώ.

Κι εγώ έτσι ήμουν (και ίσως είμαι ακόμα, χαχα), με άγχος για τα πάντα και ό,τι μου φαίνεται βουνό, δε θα τελειώσω ποτέ κλπ. Δυστυχώς είναι έτσι διαμορφωμένη η σχολή που είναι επόμενο να δημιουργεί έτσι αγχωτικό περιβάλλον στους φοιτητές.

Το να μην αγχώνεσαι δε θα στο πω, μιας και δε πιστεύω ότι λειτουργεί. Το λέγανε και σε μένα και είναι σαν να λες, μη πονάς όταν χτυπήσεις. Ή μην στεναχωριέσαι. Δεν γίνεται, δεν είναι διακόπτης. Συμβαίνει. Το θέμα είναι τι μπορεί να κανείς για να το ελαττώσεις. Μια σκέψη που έκανα πάντα ήταν να τα έχω καλά με τον εαυτό μου, ώστε να μειώνω το άγχος. Διάβαζα όσο μπορούσα, πήγαινα και έγραφα και ό,τι γινόταν απο εκεί κι πέρα. Αν ο εαυτός κάθε μέρα ήταν ευχαριστημένος με το διάβασμα, μειωνόταν το άγχος.  Επίσης κάποιες δραστηριότητες για να χαλαρώνεις. Gaming(εμένα αυτό με χαλάρωνε απίστευτα  :P ), βόλτες, σειρές, ταινίες ό,τι γουστάρεις.

Όπως είπανε και τα παιδιά πάνω, επίσης βοηθάει ότι έχεις ξανά εξεταστική οπότε δεν το έχασες το μάθημα για πάντα (πολύ σοβαρή συμβουλή θα πει κάποιος αλλά για άτομα με τόσο άγχος, trust me κάτι κάνει).

Σημαντικό επίσης να μην υπάρχει εξωτερική πίεση από τους γονείς. Διάβασες? Μόνο 8 έγραψες? Γιατί βγαίνεις το Σάββατο? Τέτοια :P.

Ακόμα, πρέπει να συνειδητοποιήσεις ότι δεν κάνεις αγώνα δρόμου αλλά μαραθώνιο. Κάποιοι ίσως διαφωνήσουν, ότι πρέπει να τελειώσει στα 5 χρόνια γρήγορα να κάνει μεταπτυχιακό και λοιπά. Εμένα αυτό δε με βοήθησε. Ο καθένας έχει τον ρυθμό του και το ταβάνι του. Δεν είμαστε όλοι το ίδιο. Έχεις και μια ζωή ξέρεις. Και οι βιασύνες δε χρειάζονται. Δεν υπάρχει είναι αργά να κάνεις μεταπτυχιακό ή να βρεις δουλειά. Εφόσον κάνεις αυτό που αγαπάς, και 40 που λέει ο λόγος να φτάσεις, θα είσαι επιτυχημένος στην ζωή σου.

Αυτά, νομίζω :P .

 

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...