Προς το περιεχόμενο

Assassin’s Creed Odyssey [PC]

Psycho_Warhead

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, logistoulis είπε

όχι με borderless χωρίς vsync πάει στο διάολο, όσο σηκώνει η κάρτα, αν σηκώνει 300 θα δεις 300 

απλά με το borderless δεν χρειάζεσαι vsync γιατί δεν έχει tearing για κανένα λόγο, το borderless χρησιμοποιεί το "vsync" που έχουν τα windows, απλά το όταν το παιχνίδι έχει δικό του παράθυρο σε fullscreen τα πράγματα είναι πιο ιδανικά στην απόκριση , αλλά χωρίς κάποιο βάλε-ο,τι-θες-sync έχεις tearing

επίσης προσοχή γιατί σε μερικά παιχνίδια Που λέει full screen και exclusive fullscreen όπως στο tomb raider

εκεί το σκέτο fullscreen είναι borderless στην πραγματικότητα

και το exclusive είναι το κανονικό fullscreen όπως το ξέρουμε και το εννοούμε 

Άρα το borderless πάντα το βάζουμε χωρίς ingame vsync και εξαλείφουμε το input lag και δεν έχουμε και tearing. Απλά η κάρτα θα βαράει 99% συνέχεια. Το τελευταίο που έγραψες πως μπορουμε να το ξέρουμε είναι μπέρδεμα σε παιχνίδια από ότι κατάλαβα. 

Στο shadow που λες από την αρχή το εβαζα borderless έκανα alt tab και γύρναγε μόνο του σε full screen. Τώρα εξηγείτε. Vsync με borderless δηλαδή έχω από την αρχή όλα κυλάνε βούτυρο. 

Επεξ/σία από Arkin
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, Arkin είπε

Άρα το borderless πάντα το βάζουμε χωρίς ingame vsync και εξαλείφουμε το input lag και δεν έχουμε και tearing. Απλά η κάρτα θα βαράει 99% συνέχεια. Το τελευταίο που έγραψες πως μπορουμε να το ξέρουμε είναι μπέρδεμα σε παιχνίδια από ότι κατάλαβα. 

όπου δεις σκέτο και exlusive το exclusive είναι το κανονικό (τη square θυμάμαι να το κάνει αυτό) 

όχι με το borderless δεν εξαλείφεις κανένα lag, ίσα ίσα μπορεί να προσθέσεις συγκριτικά με το fullscreen (στο odyssey προσθέτεις και μπόλικο) με το borderless εξαλείφεις το tearing χωρίς να χρειαστεί να βάλεις vsync που είναι ΑΚΟΜΑ πιο καταστροφικό (ανάλογα το setup και το παιχνίδι που μιλάμε βέβαια, αλλά σε γενικές γραμμές έτσι έχω προσέξει να πηγαίνει το πράγμα ) 

το ιδανικό σενάριο είναι fullscreen με freesync ή gsync και cap τα max fps στο μέγιστο που υποστηρίζει η οθόνη σου (60/75/144 ξερωγω) 

Επεξ/σία από logistoulis

Μόλις τώρα, logistoulis είπε

όπου δεις σκέτο και exlusive το exclusive είναι το κανονικό (τη square θυμάμαι να το κάνει αυτό) 

όχι με το borderless δεν εξαλείφεις κανένα lag, ίσα ίσα μπορεί να προσθέσεις συγκριτικά με το fullscreen (στο odyssey προσθέτεις και μπόλικο) με το borderless εξαλείφεις το tearing χωρίς να χρειαστεί να βάλεις vsync που είναι ΑΚΟΜΑ πιο καταστροφικό (ανάλογα το setup και το παιχνίδι που μιλάμε βέβαια, αλλά σε γενικές γραμμές έτσι έχω προσέξει να πηγαίνει το πράγμα ) 

το ιδανικό σενάριο είναι fullscreen με freesync ή gsync και cap τα max fps στο μέγιστο που υποστηρίζει η οθόνη στου (60/75/144 ξερωγω) 

Το freesync gsync είναι το ιδανικό για όταν δεν έχουμε γράφουμε τι είναι καλύτερο. Το borderless με κλειστό vsync έχει περισσότερο lag από g free sync αλλα λιγότερο από vsync χωρίς tearing. Χωρίς vsync και full screen έχουμε tearing αλλά καθόλου lag. Με vsync έχουμε input lag πχ 16.6 στα 60fps και καθόλου tearing. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν πιάνεις τα Frames της οθόνης η είσαι κοντά σε αυτά,το βάζεις Full screen χωρίς borders κλπ και δεν χρειάζεσαι Vsync κλπ κολπάκια,αυτά ως software επιβαρύνουν συνήθως αρκετά την απόδοση αφού είναι αρκετά βαριά λύση αλλά για αρκετούς αναγκαία,όταν δεν υπάρχει Gsync και Freesync,και όταν τα frames ξεφεύγουν αρκετά,απο αυτά της οθόνης,συνήθως όταν πέφτουν τα Hz,πάνε τα frames στα μισά, για να μην υπάρχει Tearing αν είναι πχ κάτω απο 60 θα πάνε στα 30,τώρα δεν ξέρω για το AC συγκεκριμένα αφού ακόμα δεν έχω ασχοληθεί με αυτό,όμως σχεδόν σε όλα τα άλλα παιχνίδια δεν το βάζω και Τα παίζω πολύ ομαλά με την RX 580 συνήθως στα full κοντά στα 75hz που είναι και η οθόνη μου (που έχει Freesync)σε αρκετά παιχνίδια μπορείς να κάνεις limit τα frames που θα βγαίνουν  πχ 60,90,120 κλπ και βάζεις κάτι να είναι κοντινό σε αυτό που μπορεί να δείξει το μόνιτορ (και η CPU/GPU σου) είναι γενικά trial and error αυτές οι κατάστασεις στα PC -_-

Επεξ/σία από ELMastas

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ναι το 2ο καλύτερο είναι borderless με κλειστό vsync, εκτός αν δεν σε ενοχλεί το tearing.. τότε είναι καλύτερο το fullscreen με κλειστό vsync (αλλά είναι άσχημο το tearing ο,τι και να λέμε) 

7 λεπτά πριν, ELMastas είπε

Αν πιάνεις τα Frames της οθόνης η είσαι κοντά σε αυτά,το βάζεις Full screen χωρίς borders κλπ και δεν χρειάζεσαι Vsync κλπ κολπάκια,αυτά ως software που είναι επιβαρύνουν συνήθως αρκετά την απόδοση αφού είναι αρκετά βαριά λύση αλλά για αρκετούς αναγκαία όταν τα frames ξεφεύγουν πολύ απο αυτά της οθόνης,συνήθως όταν πέφτουν τα Hz πάνε τα frames στα μισά για να μην υπάρχει Tearing αν είναι πχ κάτω απο 60 θα πάνε στα 30,τώρα δεν ξέρω για το AC συγκεκριμένα αφού ακόμα δεν έχω ασχοληθεί με αυτό,όμως σχεδόν σε όλα τα άλλα παιχνίδια δεν το βάζω και Τα παίζω πολύ ομαλά με την RX 580 συνήθως στα full κοντά στα 75hz που είναι και η οθόνη μου (που έχει Freesync)σε αρκετά παιχνίδια μπορείς να κάνεις limit τα frames που θα βγαίνουν  πχ 60,90,120 κλπ και βάζεις κάτι να είναι κοντινό σε αυτό που μπορεί να δείξει το μόνιτορ (και η CPU/GPU σου) είναι γενικά trial and error αυτές οι κατάστασεις στα PC -_-

χωρίς κάποιο sync και στα hz της οθόνης να μείνεις  έχεις tearing , ακόμα και αυτά τα κολπάκια όπως τα λες δεν δουλεύουν σε όλο το εύρος, έχουν και κάτω όριο, και κάτω από αυτό να πέσεις πάλι έχεις tearing, θες να έχεις στο παιχνίδι εκεί μέσα που λειτουργούν 

τώρα όσο για το μέγιστο επειδή όντως μπορεί να πηδήξει ένα παιχνίδι παραπάνω αν έχεις όριο 75 ας πούμε πολύ πιθανό να πάει 76-77 ή 75.κατι το βάζεις 72-73 και είσαι μέσα

θεωρητικά επιβαρύνουν (προφανώς δεν γίνεται αλλιώς), αλλά σε σχέση με το vsync ή το borderless είναι αμελητέα η επιβάρυνσή τους, εγώ δεν καταλαβαίνω διαφορά 

απλά εσύ ανήκεις στην κατηγορία που δεν σε ενοχλεί το tearing αν παίζεις χωρίς freesync συνήθως, η πιο ευτυχισμένη κατηγορία pc gamer για μένα 

Επεξ/σία από logistoulis

6 λεπτά πριν, logistoulis είπε

ναι το 2ο καλύτερο είναι borderless με κλειστό vsync, εκτός αν δεν σε ενοχλεί το tearing.. τότε είναι καλύτερο το fullscreen με κλειστό vsync (αλλά είναι άσχημο το tearing ο,τι και να λέμε) 

χωρίς κάποιο sync και στα fps της οθόνης έχεις tearing 

τώρα όσο για το μέγιστο επειδή όντως μπορεί να πηδήξει ένα παιχνίδι παραπάνω αν έχεις όριο 75 ας πούμε πολύ πιθανό να πάει 76-77 ή 75.κατι το βάζεις 72-73 και είσαι μέσα

6 λεπτά πριν, ELMastas είπε

Αν πιάνεις τα Frames της οθόνης η είσαι κοντά σε αυτά,το βάζεις Full screen χωρίς borders κλπ και δεν χρειάζεσαι Vsync κλπ κολπάκια,αυτά ως software επιβαρύνουν συνήθως αρκετά την απόδοση αφού είναι αρκετά βαριά λύση αλλά για αρκετούς αναγκαία,όταν δεν υπάρχει Gsync και Freesync,και όταν τα frames ξεφεύγουν αρκετά,απο αυτά της οθόνης,συνήθως όταν πέφτουν τα Hz,πάνε τα frames στα μισά, για να μην υπάρχει Tearing αν είναι πχ κάτω απο 60 θα πάνε στα 30,τώρα δεν ξέρω για το AC συγκεκριμένα αφού ακόμα δεν έχω ασχοληθεί με αυτό,όμως σχεδόν σε όλα τα άλλα παιχνίδια δεν το βάζω και Τα παίζω πολύ ομαλά με την RX 580 συνήθως στα full κοντά στα 75hz που είναι και η οθόνη μου (που έχει Freesync)σε αρκετά παιχνίδια μπορείς να κάνεις limit τα frames που θα βγαίνουν  πχ 60,90,120 κλπ και βάζεις κάτι να είναι κοντινό σε αυτό που μπορεί να δείξει το μόνιτορ (και η CPU/GPU σου) είναι γενικά trial and error αυτές οι κατάστασεις στα PC -_-

Θα δοκιμάζω χωρίς vsync με Windows vsync να δω διαφορες στο lag. Πάντως εδώ και 1 χρόνο που είμαι πάντα με vsync on ποτέ δεν ειχα tearing και mouse/keyboard μπορω να πω ότι τα 13.3ms lag που υπάρχουν στα 75 fps είναι μια χαρά παίζω πολύ ευχάριστα αλλα σίγουρα πάντα υπάρχει το καλύτερο. Κρατάω και την κάρτα σχετικά χαμηλά σπάνια να πάει πάνω από 80% με vsync on οπότε καλύτερες θερμοκρασίες χαμηλότερος θόρυβος στο κουτί. Όλα έχουν αρνητικα και θετικά. Αν βγάλει κάτι καλο η AMD ίσως μεταβώ εκεί να αξιοποιήσω και το freesync της οθόνης. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, Arkin είπε

Θα δοκιμάζω χωρίς vsync με Windows vsync να δω διαφορες στο lag. Πάντως εδώ και 1 χρόνο που είμαι πάντα με vsync on ποτέ δεν ειχα tearing και mouse/keyboard μπορω να πω ότι τα 13.3ms lag που υπάρχουν στα 75 fps είναι μια χαρά παίζω πολύ ευχάριστα αλλα σίγουρα πάντα υπάρχει το καλύτερο. Κρατάω και την κάρτα σχετικά χαμηλά σπάνια να πάει πάνω από 80% με vsync on οπότε καλύτερες θερμοκρασίες χαμηλότερος θόρυβος στο κουτί. Όλα έχουν αρνητικα και θετικά. Αν βγάλει κάτι καλο η AMD ίσως μεταβώ εκεί να αξιοποιήσω και το freesync της οθόνης. 

σε κάποια παιχνίδια κι εγώ έχω βάλει vsync και δεν έχω ενοχληθεί καθόλου, το far cry 5 ήταν το τελευταιο

εμένα δεν με ενοχλεί τόσο το lag, δεν παίζω competitive shooters, άρα και να υπάρχει και να το καταλάβω απλά δεν με νοιάζει, με ενοχλεί να βουλιάζουν τα fps, στο odyssey μετά κόπων και βασάνων προσπαθούμε να μείνουμε σε playable fps, οπότε το vsync μας πέφτει πολύ βαρύ . αν μπορείς να κρατάς ακατέβατα 60αρια (ή εκεί κοντά, 50+ )  σε single player είναι μια χαρά το vsync , λουκουμάκι 

εγώ εξετάζω το σενάριο που το pc πεθαίνει, γενικά όμως τη βρίσκω με το freesync μου αρέσει και θα το ξαναγόραζα σίγουρα (σε δεσμεύει βέβαια σε συγκεκριμένη εταιρεία gpu, ή αντίστοιχα αυτοί που έχουν πράσινες χρυσοπληρώνουν τη τεχνολογία) 

Επεξ/σία από logistoulis
  • Like 2

3 λεπτά πριν, logistoulis είπε

σε κάποια παιχνίδια κι εγώ έχω βάλει vsync και δεν έχω ενοχληθεί καθόλου, το far cry 5 ήταν το τελευταιο

εμένα δεν με ενοχλεί τόσο το lag, δεν παίζω competitive shooters, άρα και να υπάρχει και να το καταλάβω απλά δεν με νοιάζει, με ενοχλεί να βουλιάζουν τα fps, στο odyssey μετά κόπων και βασάνων προσπαθούμε να μείνουμε σε playable fps, οπότε το vsync μας πέφτει πολύ βαρύ . αν μπορείς να κρατάς ακατέβατα 60αρια (ή εκεί κοντά, 50+ )  σε single player είναι μια χαρά το vsync , λουκουμάκι 

Τώρα ήρθες στη λογική μου. Εσύ με freesync είσαι κομπλέ κάτω από 40 να μην πέφτεις μόνο. Εγώ κάτω από τα 75 δεν έχω πέσει ποτέ online δεν ασχολούμαι καθόλου οπότε το vsync on δεν ενοχλεί καθόλου όπως γράφεις. Far cry 5 ghost recon wildlands εξαιρετικά smooth παιχνίδια με γραφικαρες το odyssey όταν το ξεκινήσω θα γράψω αναλυτικά τι γίνεται. Θέλω και reshade πανάθεμα με. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

το odyssey θα το φέρεις βόλτα όπως όλοι λίγο πολύ κάτι έκαναν, απλά είναι δράμα για αυτά που σου προσφέρει και το χρόνο που θα ασχοληθείς με τις ρυθμίσεις του. κατά τα άλλα βάζεις και παίζεις 

εγώ απλά το θεωρώ προβληματικό, δεν του δίνω σημασία , ούτε το  φέρνω βαρέως το ότι το αγόρασα day one 

αν κάποιος θα ήθελε να μην νιώσει σε καμιά περίπτωση απογοητευμένος, το απόλυτα δίκαιο για αυτό το παιχνίδι (κυρίως λόγω του τεχνικού του τομέα, δεν είναι κακό παιχνίδι, ίσα ίσα για ac είναι πολύ καλό) θα ήταν αν το πάρει σε έκπτωση στα  30€ με κουπόνι 20% από αυτά που άνετα έχεις αν χρησιμοποιείς τον uplay λογαριασμό σου και μαζεύεις πόντους.. θα μου πεις αυτό μπορεί να είναι μετά το ερχόμενο καλοκαίρι.. αλλά και τώρα στα 40 (με μείον 20% πάντα εννοείται ) τίμια αγορά 

το full price άμα τριφτείς μαζί του δεν σε πείθει ότι το αξίζει και για τα dlc ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΠΟΛΥ και αν 

Επεξ/σία από logistoulis

5 λεπτά πριν, logistoulis είπε

το odyssey θα το φέρεις βόλτα όπως όλοι λίγο πολύ κάτι έκαναν, απλά είναι δράμα για αυτά που σου προσφέρει και το χρόνο που θα ασχοληθείς με τις ρυθμίσεις του. κατά τα άλλα βάζεις και παίζεις 

εγώ απλά το θεωρώ προβληματικό, δεν του δίνω σημασία , ούτε το  φέρνω βαρέως το ότι το αγόρασα day one 

αν κάποιος θα ήθελε να μην νιώσει σε καμιά περίπτωση απογοητευμένος, το απόλυτα δίκαιο για αυτό το παιχνίδι (κυρίως λόγω του τεχνικού του τομέα, δεν είναι κακό παιχνίδι, ίσα ίσα για ac είναι πολύ καλό) θα ήταν αν το πάρει σε έκπτωση στα  30€ με κουπόνι 20% από αυτά που άνετα έχεις αν χρησιμοποιείς τον uplay λογαριασμό σου και μαζεύεις πόντους.. θα μου πεις αυτό μπορεί να είναι μετά το ερχόμενο καλοκαίρι.. αλλά και τώρα στα 40 (με μείον 20% πάντα εννοείται ) τίμια αγορά 

το full price άμα τριφτείς μαζί του δεν σε πείθει ότι το αξίζει και για τα dlc ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΠΟΛΥ και αν 

Full price δεν θα πλήρωνα για κανένα παιχνίδι. Έχω υπομονή να περιμένω κάποια στιγμή θα το αγοράσω. Το πρωτο που θα κάνω είναι να κατεβάσω το volumetric. Όλα τα άλλα Ultra. Και 60 παίζω ανετα το υποστηρίζει native η οθόνη. Λογικά τα έχω άνετα. Στο origins δούλευε κάτω από 80% η κάρτα όλα Ultra ακομα και στην Αλεξάνδρεια. 

4 λεπτά πριν, stavros750 είπε

Έχει σχολιαστεί εδώ καθόλου η πιξελιασμένη φωτιά; Καλα μην μιλήσουμε για τα βράχια (αν και έχει αναφερθεί ήδη)

Θα ερθει ο  panos να σε βαλει στην θεση σου με αυτα που λες , τωρα θα δεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν υπάρχει δυσκολία αν μάθεις το combat που είναι αρκετά εύκολο θεωρώ..Που να έπαιζες και τα πρώτα AC που αν αντιμετώπιζες πάνω από δύο σε έστελναν για κρέπες..Εδώ και 10 άτομα τα σκοτώνεις αν έχεις υπομονή.

Επεξ/σία από Psycho_Warhead
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...