Προς το περιεχόμενο

Assassin’s Creed Odyssey [PC]

Psycho_Warhead

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 2,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

3 λεπτά πριν, optimus prime είπε

Logistouli οταν θα αγοραζεις μονιτορ το πρωτο πραγμα που θα κοιτας θα ειναι ο λογος αντιθεσης και το srgb.

Οσο πιο μεγαλος ειναι αυτος τοσο καλυτερη εικονα θα εχεις.

Και επειδη αυτα τα κρυβουν και δεν τα βρισκεις εαν δεν ψαχτεις θα μπαινεις ειτε στην σελιδα του κατασκευαστη ειτε σε μεγαλα ξενα φορα..

Απόκρυψη περιεχομένων

Λόγος αντίθεσης (Contrast): Η αναλογία contrast καθορίζει τη διαφορά ανάμεσα στο πιο φωτεινό λευκό και το πιο βαθύ μαύρο. Για παράδειγμα, μια αναλογία contrast 1500:1 δηλώνει πως η πιο καθαρή εικόνα είναι 1500 φορές πιο φωτεινή από την πιο σκοτεινή. Όσο πιο μεγάλη είναι αυτή η τιμή, τόσο πιο ανώτερης ποιότητας είναι η εικόνα.

Tωρα οσοι θελουν HDR θα πρεπeι να κοιταξουν και το peak brightness να ειναι τουλαχιστον μινιμουμ 600nits.

Αυτα απο εμενα..

Το srgb στις περισσότερες ips είναι 99% πάντως. Η αντίθεση παίζει στα va είναι η καλύτερη. Το brightness προϋποθέτει σωστό καλιμπραρισμα. Εγώ επειδή δεν μπορώ το πολύ φως έχω τη φωτεινότητα αρκετά χαμηλά αλλά μπορώ να κάτσω 8 ώρες χωρίς να πονέσουν τα ματια. Στην 55αρα ποναγαν αρκετά λόγω μεγάλου panel οπότε δεχόταν πολύ φως τα μάτια. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μόλις τώρα, Arkin είπε

Το origins το είχα απολαύσει οσο δεν πάει οταν είχε πρώτο βγει. Το odyssey πιστεύω να το πάει ένα επίπεδο παραπάνω στο ποσό απολαυστικό είναι. 

είναι πολλά επίπεδα επάνω όχι μόνο ένα, μπορεί κατά βάση να φαίνεται το ίδιο και είναι το ίδιο, όμως είναι βελτιωμένο παντού στα σωστά σημεία 

δεν βρίσκω κάτι να έκαναν χειρότερο και να πω αχ τι ωραία που ήταν στο origins το τάδε μακάρι να το έκαναν και εδώ έτσι, είναι ΠΑΝΤΟΥ καλύτερο

από παλιότερα ac υπάρχουν πράγματα που θα ήθελα εδώ και δεν τα έχω, αλλά από το odyssey συγκεκριμένα κανένα, μάλιστα αν κάποιος ήταν να παίξει μόνο ένα από τα 2 θα του έλεγα ότι με odyssey θα ήταν καλυμμένος χωρίς να είναι απαραίτητο να δει και το origins (υπερβολή βεβαίως, αλλά τη λέω)

οπότε αν σου άρεσε το προηγούμενο το μόνο βέβαιο είναι ότι αυτό θα σου αρέσει αρκετά περισσότερο. και φυσικά για τους έλληνες το ότι είναι ελλάδα δίνει έξτρα πόντους όπως και να χει 

• Thanks 2

Μόλις τώρα, Arkin είπε

Το srgb στις περισσότερες ips είναι 99% πάντως. Η αντίθεση παίζει στα va είναι η καλύτερη.

Δεν παίζει. Είναι πολύ καλύτερο το contrast στα VA.

2 λεπτά πριν, Arkin είπε

Το srgb στις περισσότερες ips είναι 99% πάντως. Η αντίθεση παίζει στα va είναι η καλύτερη. Το brightness προϋποθέτει σωστό καλιμπραρισμα. Εγώ επειδή δεν μπορώ το πολύ φως έχω τη φωτεινότητα αρκετά χαμηλά αλλά μπορώ να κάτσω 8 ώρες χωρίς να πονέσουν τα ματια. Στην 55αρα ποναγαν αρκετά λόγω μεγάλου panel οπότε δεχόταν πολύ φως τα μάτια. 

Εγω αφηνω ενα φως παντα ανοιχτο στο δωματιο,ειτε ειναι το μεγαλο ειτε ενα φωτιστικο..

Βοηθαει πολυ,δοκιμασε το..

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, optimus prime είπε

Μια χαρα εισαι,αφου εκανες την μεταβαση..

Και εμενα η πρωτη μου oled ειχε το ιδιο Peak περιπου με το δικο σου μονιτορ..

Για μελλοντικες αγορες το λεω..

όταν παρθεί από πάνω tv θα πάω σε πιο προχώ φάση (μιας και είμαι πολύ υπέρ του   παιχνιδιού στην τηλεόραση), για κάτω ήθελα απλά ένα αξιοπρεπές ips, το ότι έχει και αυτό το μπλιμπλίκι δεν είναι κακό ας υπάρχει να δω έστω και επιδερμικά τις νεές τεχνολογίες γιατί είχα μείνει το '09 :P

αλλά ακόμα και κουτσουρεμένο έχω να πω ότι το hdr είναι μπάνικο, είναι καλύτερο

βέβαια σε αυτό το παιχνίδι θα ξαναπώ ότι προβληματίζει, στο ps4 τα πράγματα ήταν πιο απλά.. δεν το έχω ψάξει και πολύ βέβαια αλλά με αυτή την εντύπωση έμεινα 

Επεξ/σία από logistoulis

4 λεπτά πριν, logistoulis είπε

@optimus prime

φίλε μου τα ξέρω αυτά (μέσες άκρες) για αυτό και μίλησα για hdr της κακιάς ώρας, εγώ ήθελα απλά ένα καλό monitor χωρίς να ξεφύγω πολύ σε κόστος, οπότε ξέρω πολύ καλά τι αγόρασα και ότι δεν μπορώ να τα περιμένω όλα με 4 κατοστάρικα. για αυτό που κοστίζει είναι μια χαρά 

Σκέψου ότι έχασες στο frametime όμως. Κέρδισες σε ανάλυση έχασες στην ομαλότητα του παιχνιδιού. Δηλαδή αν θες καλά fps μαζί με καλή ανάλυση πας σε 900 ευρώ κάρτα το λιγότερο. Εγώ με κάτω απο 60fps δεν μπορώ να παίξω. 

Μόλις τώρα, optimus prime είπε

Εγω αφηνω ενα φως παντα ανοιχτο στο δωματιο,ειτε ειναι το μεγαλο ειτε ενα φωτιστικο..

Βοηθαει πολυ,δοκιμασε το..

Το κάνω κατεβάζω τη φωτεινότητα της λάμπας δωματίου και παίζω πιο άνετα. Τελείως σκοτάδι τρωνε ζόρι τα μάτια. 

3 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε

Δεν παίζει. Είναι πολύ καλύτερο το contrast στα VA.

Ναι βρε συ το srgb έχει να κάνει καθαρά με το χρώμα. Το costrast στα va είναι πάνω από 4000:1. 5500:1 κοντά είναι στην h6400 που έχω. 

2 λεπτά πριν, logistoulis είπε

το μπλιμπλίκι δεν είναι κακό ας υπάρχει να δω έστω και επιδερμικά τις νεές τεχνολογίες γιατί είχα μείνει το '09 :P

Το μπιμπλικι ειναι που κανει ολη την διαφορα,εισαι ωραιος αφου μπορεις και εχεις HDR.

2 λεπτά πριν, Arkin είπε

Το κάνω κατεβάζω τη φωτεινότητα της λάμπας δωματίου και παίζω πιο άνετα. Τελείως σκοτάδι τρωνε ζόρι τα μάτια. 

Οχι ρε τελειως σκοταδι,μονο στις ταινιες..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τέλος πάντων, βγαίνουμε OT τώρα με τα monitor και τις αντιθέσεις. Εγώ ένα πράγμα λέω, βάλτε το preset που πόσταρα, άσχετα με το τι monitor/TV έχετε και θα δείτε ότι έχω δίκιο στο ότι γίνεται πολύ πιο καθαρό το παιχνίδι. Μόνο το TAA που έχει είναι αρκετό για να βάζει βαζελίνη στην εικόνα.

Επεξ/σία από Psycho_Warhead

6 λεπτά πριν, logistoulis είπε

είναι πολλά επίπεδα επάνω όχι μόνο ένα, μπορεί κατά βάση να φαίνεται το ίδιο και είναι το ίδιο, όμως είναι βελτιωμένο παντού στα σωστά σημεία 

δεν βρίσκω κάτι να έκαναν χειρότερο και να πω αχ τι ωραία που ήταν στο origins το τάδε μακάρι να το έκαναν και εδώ έτσι, είναι ΠΑΝΤΟΥ καλύτερο

από παλιότερα ac υπάρχουν πράγματα που θα ήθελα εδώ και δεν τα έχω, αλλά από το odyssey συγκεκριμένα κανένα, μάλιστα αν κάποιος ήταν να παίξει μόνο ένα από τα 2 θα του έλεγα ότι με odyssey θα ήταν καλυμμένος χωρίς να είναι απαραίτητο να δει και το origins (υπερβολή βεβαίως, αλλά τη λέω)

οπότε αν σου άρεσε το προηγούμενο το μόνο βέβαιο είναι ότι αυτό θα σου αρέσει αρκετά περισσότερο. και φυσικά για τους έλληνες το ότι είναι ελλάδα δίνει έξτρα πόντους όπως και να χει 

Λεγε μου τέτοια. Η ubisoft μπορεί να έχει τα θέματα της αλλά στους κόσμους που φτιάχνει είναι εξαιρετική σε ταξιδεύει πάντα. Και μόνο που είμαστε στην Ελλάδα στο odyssey περνει πολλούς πόντους. Στο origins έλειπε η πρασινάδα στο odyssey από ότι έχω δει το πράσινο κυριαρχεί. Σε 3 4 βδομάδες λογικά θα το αρχίσω το παίζει ένας ξάδερφος τώρα 

Μόλις τώρα, Psycho_Warhead είπε

Τέλος πάντων, βγαίνουμε OT τώρα με τα monitor και τις αντιθέσεις. Εγώ ένα πράγμα λέω, βάλτε το preset που πόσταρα, άσχετα με το τι monitor/TV έχετε και θα δείτε ότι έχω δίκιο στο ότι γίνεται πολύ πιο καθαρό το παιχνίδι.

Οπως το ίδιο συμβαίνει και στο unity Black flag syndicate origins. Ολα έχουν μια ασπρίλα. Θα βάλω screens μόλις το ξεκινήσω stock και reshade. 

Μόλις τώρα, Arkin είπε

Oπως το ίδιο συμβαίνει και στο unity Black flag syndicate origins. Ολα έχουν μια ασπρίλα. Θα βάλω screens μόλις το ξεκινήσω stock και reshade. 

Το βελτιώνει τόσο που ο Optimus νόμιζε ότι έχει διαφορετικά settings 😂

2 λεπτά πριν, optimus prime είπε

Το μπιμπλικι ειναι που κανει ολη την διαφορα,εισαι ωραιος αφου μπορεις και εχεις HDR.

Οχι ρε τελειως σκοταδι,μονο στις ταινιες..

Άργησα να το καταλάβω. Ακόμα και ταινίες μια ακόμα πηγή φωτός από πίσω η πάνω βοηθάει πολυ τα μάτια και ανεβάζει και την αντίθεση. 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, Arkin είπε

Λεγε μου τέτοια. Η ubisoft μπορεί να έχει τα θέματα της αλλά στους κόσμους που φτιάχνει είναι εξαιρετική σε ταξιδεύει πάντα. Και μόνο που είμαστε στην Ελλάδα στο odyssey περνει πολλούς πόντους. Στο origins έλειπε η πρασινάδα στο odyssey από ότι έχω δει το πράσινο κυριαρχεί. Σε 3 4 βδομάδες λογικά θα το αρχίσω το παίζει ένας ξάδερφος τώρα 

δεν θυμάμαι αν το έχω ξαναγράψει και εδώ, αλλά δεν είναι μόνο το πράσινο (που σίγουρα στην αίγυπτο ήταν πολύ μονοτονο το θέμα της ερήμου)

είναι και το ότι όταν πας από περιοχή σε περιοχή αλλάζει η όλη φάση, δεν είναι δηλαδή τόσο generic τα τοπία που νιώθεις ότι είναι όλα ίδια

η αθήνα είναι διαφορετική, η κόρινθος διαφορετική, η αργολίδα ξερωγω διαφορετική, δηλαδή νιώθεις το ταξίδι 

στα νησιά μόνο μπορεί να δεις μια μονοτονία και τοπία άσχετα με ελλάδα, αν και σε μερικά όπως στη μύκονο έχουν κάνει ωραία δουλίτσα 

και σκέψου ότι εγώ εκεί που είμαι έχω δει περίπου τον μισό (και ίσως λίγο παραπάνω) χάρτη, δεν τα έχω δει όλα, παρόλα αυτά επειδή πάω συνεχώς από μέρος σε μέρος αλλάζει το τοπίο συχνά και συνεχίζει να μου φαίνεται καινούριο 

επίσης βλέπω και πιο σοβαρή δουλειά οχι μόνο στις μεγάλες πόλεις, αλλά και στις πιο μικρές, ακόμα και σε ξέμπαρκους οικισμούς, σου δίνει δηλαδή την αίσθηση ενός πραγματικού κόσμου με πραγματικά μέρη, όχι 3-4 σπίτια και έχουμε ένα χωριό, ακόμα και πράγματα που είναι περιττά και ίσως δεν χρειάζεται να πας κάτι έχουν να φαίνονται ζωντανά 

6 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε

Το βελτιώνει τόσο που ο Optimus νόμιζε ότι έχει διαφορετικά settings 😂

διορθώστε με αν κάνω λάθος, αλλά την πολλή ασπρίλα η ubi είχα την εντύπωση ότι δεν την είχε στο primal και το 5 (με το primal νομίζω να είχε τη λιγοτερη)

αλλά σε αυτά τα 2 δεν προβληματίστηκα ποτέ να ψαχτώ για κάτι 

Επεξ/σία από logistoulis
  • Like 1

Μόλις τώρα, logistoulis είπε

δεν θυμάμαι αν το έχω ξαναγράψει και εδώ, αλλά δεν είναι μόνο το πράσινο (που σίγουρα στην αίγυπτο ήταν πολύ μονοτονο το θέμα της ερήμου)

είναι και το ότι όταν πας από περιοχή σε περιοχή αλλάζει η όλη φάση, δεν είναι δηλαδή τόσο generic τα τοπία που νιώθεις ότι είναι όλα ίδια

η αθήνα είναι διαφορετική, η κόρινθος διαφορετική, η αργολίδα ξερωγω διαφορετική, δηλαδή νιώθεις το ταξίδι 

στα νησιά μόνο μπορεί να δεις μια μονοτονία και τοπία άσχετα με ελλάδα, αν και σε μερικά όπως στη μύκονο έχουν κάνει ωραία δουλίτσα 

και σκέψου ότι εγώ εκεί που είμαι έχω δει περίπου τον μισό (και ίσως λίγο παραπάνω) χάρτη, δεν τα έχω δει όλα, παρόλα αυτά επειδή πάω συνεχώς από μέρος σε μέρος αλλάζει το τοπίο συχνά και συνεχίζει να μου φαίνεται καινούριο 

Πολύ καλό αυτό που γράφεις γιατί πχ unity υπήρχε μια μονοτονία. Στο origins άλλαζε πάλι Αλεξάνδρεια μετά πήγαινες Μέμφις πυραμίδες δεν έπιασα τον εαυτό μου να βαριέται. Το ίδιο θα γίνει και στο odyssey. 100 ώρες το odyssey είσαι στις 50 κοντά δηλαδή εφόσον είσαι στη μέση. Μεγάλα παιχνίδια και αν είσαι τελειομανής οι 100 ώρες σε πάνε πάνω από μηνα με 3 ώρες τη μέρα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, Arkin είπε

Πολύ καλό αυτό που γράφεις γιατί πχ unity υπήρχε μια μονοτονία. Στο origins άλλαζε πάλι Αλεξάνδρεια μετά πήγαινες Μέμφις πυραμίδες δεν έπιασα τον εαυτό μου να βαριέται. Το ίδιο θα γίνει και στο odyssey. 100 ώρες το odyssey είσαι στις 50 κοντά δηλαδή εφόσον είσαι στη μέση. Μεγάλα παιχνίδια και αν είσαι τελειομανής οι 100 ώρες σε πάνε πάνω από μηνα με 3 ώρες τη μέρα. 

ναι στόχευα για 100, αν και ρεαλιστικά το βλέπω πλέον για 80αρα παρά.. (είμαι στις 40, θεωρητικά μπορώ στις 60-70 να τελειώσω το story, θα κάνω όμως και επιπλέον πραγματα που θέλω άρα θα παίξω 80αρα) 

γενικά πάντως μπορεί να σου βγει και γύρω στις 60-70 αν κάνεις μόνο οτι είναι απολύτως απαραίτητο για να έχεις το level (και φυσικά χαζέψεις και λίγο σε πράγματα που μπορεί να βρεις ενδιαφέροντα, άλλωστε μόνο main δεν γίνεται να κάνεις ) που χρειάζεται να προχωράς τα main quests, το να πας στις 100 (αν και δεν είχα θέμα για τις 100, απλά δε μου βγαίνει) σημαίνει ότι θα πρέπει να κάνεις ίσως και υπερβολικά πολύ side content , δεν ξέρω αν οι περισσότεροι έχουν την όρεξη για κάτι τέτοιο

δεν βγαίνει πάντως "άνετα 100αρα" όπως έβγαινε το witcher 3, εμένα τουλάχιστον αν και με κρατάει το παιχνίδι αρκετά δεν με κρατάει εξίσου να θέλω να τα κάνω όλα κάποιες στιγμές δηλαδή φαίνεται η απεγνωσμένη προσπάθεια να είναι το παιχνίδι τεράστιο, χωρίς να είναι τόσο απαραίτητο και αυτό δεν είναι και ο,τι το καλύτερο γιατί φαίνεται ότι δεν προκύπτει φυσικά, αλλά προσπαθούν να το επιτύχουν βομβαρδίζοντάς σε content που θέλει πολλή ώρα, αλλά τείνει προς το grinding.. 

και ενώ έχει πολύ ενδιαφέροντα side quests πολλά από τα οποία δένουν με τον κόσμο και τα τεκταινόμενα, και έχουν κάνει μια πολύ τίμια προσπάθεια να witcher-ο-ποιηθούν , δεν το έχουν πετύχει στο 100% του.. δεν το κατακρίνω βέβαια καθώς δεν με νοιάζουν τα vs κοιτάω την κάθε προσπάθεια ξεχωριστά και βεβαίως κοιτάζω και την εξέλιξη του συγκεκριμένου franchise που από την "κούραση" που σου έβγαζαν τα παρίσια και τα λονδίνα εδώ έχουμε μια πολύ καλή αναγέννηση της σειράς που πάει από το καλό στο καλύτερο ξανά επιτέλους 

και είναι πολύ σοφή η κίνηση να μεσολαβήσει ξανά 2ετια , είμαι πολύ υπέρ 

Επεξ/σία από logistoulis
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...