Προς το περιεχόμενο

Assassin’s Creed Odyssey [PC]

Psycho_Warhead

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, Arkin είπε

Ναι εσύ έκανες πολύ καλή επιλογή λόγω ότι έμεινες σε 27αρι αλλά ανέβηκες ανάλυση οπότε το 4k δείχνει τέλεια όσο κοντά και να καθίσεις. Θέλει υποδύναμη όμως το 4k για την ώρα μελλοντικά όλοι εκεί θα πάμε. Δεν είναι ακριβά τα 4k monitors. Οι gpu για να τα υποστηρίξουν είναι. Για το hdr ακριβώς αυτό κάνει. Για αυτό μπαίνει reshade που κάνει παρόμοια δουλειά όπου κρίνω ότι είναι αναγκαίο. 

ναι αλλά κάποια στιγμή μιας και γουστάρω τηλεορασούλα θα παίξω και μια 4Κ tv στον συγκεκριμένο χώρο (μέγιστο 47" παίρνει, τώρα έχω 40" fhd) μιας και όταν πάω να κάτσω μερικά μέτρα πίσω που κάθομαι όταν παίζω "κονσολάτα" τον κόκο που λες δεν τον αντιλαμβάνομαι όπως όταν τον έχω στη φάτσα μου, δεν θεωρώ ότι θα μειώσω την εμπειρία μου όπως δεν συνέβαινε και με το 1080, απλά στην καναπεδάτη μου φάση είναι άλλα πράγματα που με ενδιαφέρουν 

δεν βρίσκω απόλυτα συγκρίσιμο να μιλάμε μόνο για ppi χωρίς να συνυπολογίζουμε και την απόσταση , μάλιστα θα έλεγα ότι σε 1080 τουλάχιστον πιο εύκολα έβλεπα τα πίξελ όταν καθόμουν γραφείο παρά όταν πήγαινα πιο πίσω να παίξω στην tv 

τώρα με πολλή προσπάθεια τον βλέπω γραφειο , άρα θα έχω και την ανάλογη βελτίωση στην tv 

18 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε

Δοκίμασε με RTSS. Διαβάζω ότι το page file παίζει ρόλο, πρέπει να μην είναι στον C για να μην έχεις stuttering. Θα κάνω δοκιμές σήμερα.

ας το δοκιμάσω και αυτό αν και πάντα είχα σαν σαν λύση που δούλευε απροβλημάτιστα τον crimson και στην οποια μπορούσα να βαλω συγκεκριμένο νούμερο 

επίσης έχω την εντύπωση ότι το συγκεκριμένο το έχω όντως στον c, αλλά μιας και έχω και δεύτερο ssd στο pc που τον έχω αποκλειστικά για παιχνίδια που δεν χωράνε στον c, αν είναι να μειωθεί το stuttering θα κάνω τον κόπο να το ξανακατεβάσω σε αυτόν 

το stuttering μου πάντως μειώθηκε ήδη δραματικά από τη στιγμή που έβγαλα το borderless το οποίο ήταν βέβαια λύση ανάγκης, έπαιξα και λίγο με τη ρύθμιση του μόνιτορ μου για response time (στο fastest κλασικά είχα έντονο overshoot , αλλά στην 2η πιο γρήγορη επιλογή είναι μάλλον η χρυσή τομή μεταξύ overshoot και μειωμένου ghosting ) οπότε αναβαθμίστηκε ήδη η εμπειρία μου (και έχω την εντύπωση ότι αυτό το μόνιτορ έχει και μικρό Input lag γενικά οπότε ίσως και για αυτό έχω αυτή τη γενικότερη εντύπωση καλύτερης απόκρισης των πραγμάτων, αν και αυτό το παρατήρησα παίζοντας soulcalibur κυρίως) 

ε μετά έβαλα και τα hdr που στην αρχή μου φάνηκαν παράξενα, αλλά μόλις το γύρισα μετά από ώρα στο sdr κατάλαβα την αξία του

σε ταινίες ή στο god of war που επίσης δοκίμασα hdr τα πράγματα είναι αρκετά αυτοεξηγούμενα δεν χρειάζεται και πολλά για να καταλάβεις τα οφέλη , στο odyssey θέλει ένα μικρό ψάξιμο με τις ρυθμίσεις σου, αλλά τελικά κι εκεί τη βρίσκείς την άκρη, εμένα την καλύτερη εντύπωση μου την έκανε τη νύχτα να πω, πιο πριν ειδικά στην tv μου ήταν αρκετά δυσάρεστη η εικόνα, μάλιστα συνήθως το ξημέρωνα για να βλέπω τι μου γίνεται και σε σπηλιές βλαστημούσα κάθε φορά που έμπαινα, τώρα είναι ωραία και η νύχτα 

μου έχει μείνει αρκετός χρόνος πάντως ακόμα για να δοκιμάσω όλα αυτά τα ωραία πράγματα, τώρα είχα τελειώσει το chapter 5, χθες έκανα λίγο grinding με sub quests να δω διάφορα σημεία.. με το πάσο μου λοιπόν.. 

Επεξ/σία από logistoulis
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

10 λεπτά πριν, logistoulis είπε

ναι αλλά κάποια στιγμή μιας και γουστάρω τηλεορασούλα θα παίξω και μια 4Κ tv στον συγκεκριμένο χώρο (μέγιστο 47" παίρνει, τώρα έχω 40" fhd) μιας και όταν πάω να κάτσω μερικά μέτρα πίσω που κάθομαι όταν παίζω "κονσολάτα" τον κόκο που λες δεν τον αντιλαμβάνομαι όπως όταν τον έχω στη φάτσα μου, δεν θεωρώ ότι θα μειώσω την εμπειρία μου όπως δεν συνέβαινε και με το 1080, απλά στην καναπεδάτη μου φάση είναι άλλα πράγματα που με ενδιαφέρουν 

δεν βρίσκω απόλυτα συγκρίσιμο να μιλάμε μόνο για ppi χωρίς να συνυπολογίζουμε και την απόσταση , μάλιστα θα έλεγα ότι σε 1080 τουλάχιστον πιο εύκολα έβλεπα τα πίξελ όταν καθόμουν γραφείο παρά όταν πήγαινα πιο πίσω να παίξω στην tv 

τώρα με πολλή προσπάθεια τον βλέπω γραφειο , άρα θα έχω και την ανάλογη βελτίωση στην tv 

Το 4K σε μεγαλες αποστασεις πιστευω οτι εχει νοημα στις πολυ μεγαλες ιντσες. Δολευω 2 55αρες μια 4K ΝU σειρα και μια 1080p H6400. Στα 3 μετρα και οι 2 φαινονται ακριβως το ιδιο η 4Κ με 4Κ υλικο προφανως η αλλη με 1080p 20gb αρχειο. Στα 2 μετρα το 4Κ αρχιζει και δειχνει την ποιοτητα του. Σε 47αρα 4K θα πρεπει να καθεσαι σε κατω απο 2 μετρα αποσταση ωστε να εχει νοημα. Σε monitor ειχες παλι 27αρι 1080p? Εκει προφανως και σε ενοχλουσε λιγο το ppi μιας και βρισκοταν στα 81ppi που απο τα 50 εκατοστα αποσταση ειναι αρκετα μικρο. Εγω ειμαι στα 96ppi με 50-60 εκατοστα αποσταση και στο gaming δεν θελω κατι παραπανω για την ωρα. Το HDR σε καλες 4Κ ταινιες που το υποστηριζουν η σε σωστα παιχνιδια που επισης το υποστηριζουν καθαριζουν πολυ την εικονα και δινουν χρωμα. Οι οθονες που δεν εχουν HDR μπαινει reshade ωστε να ερθει σε παρομοια επιπεδα οσο γινεται δηλαδη να φυγει η ασπριλα να ανεβει το constrast του παιχνιδιου και των χρωματων. Εχω βαλει αρκετα screenshots stock=reshade λογικα θα τα εχεις πετυχει στα αντιστοιχα θεματα να δεις τη διαφορα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

μόνιτορ είχα 23αρι 1080 με 95ppi (και μια χαρά έβλεπα τα pixel) και τώρα είμαι στα 169  (δηλαδή +77% οοοοοταν θα μπορώ να το εκμεταλλευτώ σωστά) και για να   δω pixel  πρέπει να κολλήσω φάτσα στην οθόνη (αν ακουμπάει και η μυτη σχεδόν :lol:, προς το παρόν μέχρι 1440p πάω και όχι παντού βέβαια 

τηλεόραση παίζω στα 2.5 μέτρα , θα τη δω τη διαφορά 

πάντως για μόνιτορ 4Κ στη φάτσα σου θα δικαιολογούσα μέχρι και 32αρι (127ppi) και ας μεγαλώνει ο κόκος , σε 27αρι που είναι πιο συμπυκνωμένα τα πράγματα σίγουρα δεν βλέπεις κανένα ψεγάδι αλλά και λίγο παραπάνω θα το σήκωνε, αν δε με περιόριζε το budget μου θα δοκίμαζα και  για παραπάνω, αλλά μέχρι τόσα ήθελα να ξοδέψω 

τέλοσπάντων όταν ξαναπάρω κάρτα το συζητάμε, τώρα παίζω σε (αρκετά) χαμηλότερη ανάλυση από τη native που δεν είναι σε καμιά περίπτωση το ιδανικό, παρόλα αυτά δεν είναι και τόσο άσχημο όσο θα περίμενα, παλεύεται αλλά ιδανικό μέχρι να αναβαθμίσω ξανά  δεν είναι 

Επεξ/σία από logistoulis
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πιο κουραστικό thread award this month! Αλλα έτσι πάει άμα το feed repeatedly. Τουλάχιστον τώρα παίζει να δούμε και κάνα σχετικό gameplay post μιας και είναι πια "free".

https://www.dsogaming.com/special/reviews/assassins-creed-odyssey-review/

Επεξ/σία από {TDi}Dj2k..infc

Τι gameplay post να δεις δηλαδή ; Ένα Origins βελτιωμένο είναι και αρκετά μεγαλύτερο σαν χάρτης με πολύ περισσότερα quests.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

να ρωτήσω μιας και λέμε για το παιχνίδι :P

είδα ότι έσκασε το νέο νόμισμα το orichalcum και από ότι έχω καταλάβει είναι ένας έμπορος που σου δίνει epic/legendary πράγματα

έχει πάρει κανείς κάτι αξιόλογο από αυτόν; αξίζει να το κυνηγήσουμε;

είναι σαν το παιδάκι στο origins που σου έδινε quests για σπάνια αντικείμενα; (που δεν με είχαν ενθουσιάσει..)

έκανα ένα τέτοιο fetch quest πήρα πολύ λίγο orichalcum, αλλά δεν βλέπω κάποιο ενδιαφέρον θα έλεγα δεδομένου των αριθμό των quests που πρέπει να κάνεις να μαζέψεις κάποια σοβαρή ποσότητα 

Επεξ/σία από logistoulis
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε

Τι gameplay post να δεις δηλαδή ; Ένα Origins βελτιωμένο είναι και αρκετά μεγαλύτερο σαν χάρτης με πολύ περισσότερα quests.

Idk whatever, στα 9 technobabble posts ας υπάρχει και ένα σχετικό με το actual game μιας που είμαστε στο thread του game, λέω εγώ τώρα...

Επεξ/σία από {TDi}Dj2k..infc

Να ήταν νέο IP ή να είχε μεγάλες διαφορές με τα προηγούμενα όπως το Origins να το καταλάβω το ποστ που κάνεις. Τώρα δεν υπάρχει κάτι να πούμε, το παιχνίδι έγινε RPG από το Origins, οι όποιες αλλαγές έγιναν εκεί. Αυτό είναι απλά ένα αρκετά μεγαλύτερο Origins στην Ελλάδα.

Παιδιά σε λίγες μέρες θα το βάλω θα πάρει μπρος πάλι το θέμα θα γράφω αναλυτικά. Εφόσον δεν το έχω παίξει για την ώρα γράφω για αλλα πράγματα που ξέρω και που μιλάμε. 

48 λεπτά πριν, logistoulis είπε

μόνιτορ είχα 23αρι 1080 με 95ppi (και μια χαρά έβλεπα τα pixel) και τώρα είμαι στα 169  (δηλαδή +77% οοοοοταν θα μπορώ να το εκμεταλλευτώ σωστά) και για να   δω pixel  πρέπει να κολλήσω φάτσα στην οθόνη (αν ακουμπάει και η μυτη σχεδόν :lol:, προς το παρόν μέχρι 1440p πάω και όχι παντού βέβαια 

τηλεόραση παίζω στα 2.5 μέτρα , θα τη δω τη διαφορά 

πάντως για μόνιτορ 4Κ στη φάτσα σου θα δικαιολογούσα μέχρι και 32αρι (127ppi) και ας μεγαλώνει ο κόκος , σε 27αρι που είναι πιο συμπυκνωμένα τα πράγματα σίγουρα δεν βλέπεις κανένα ψεγάδι αλλά και λίγο παραπάνω θα το σήκωνε, αν δε με περιόριζε το budget μου θα δοκίμαζα και  για παραπάνω, αλλά μέχρι τόσα ήθελα να ξοδέψω 

τέλοσπάντων όταν ξαναπάρω κάρτα το συζητάμε, τώρα παίζω σε (αρκετά) χαμηλότερη ανάλυση από τη native που δεν είναι σε καμιά περίπτωση το ιδανικό, παρόλα αυτά δεν είναι και τόσο άσχημο όσο θα περίμενα, παλεύεται αλλά ιδανικό μέχρι να αναβαθμίσω ξανά  δεν είναι 

Περίεργο βρε συ που έβλεπες pixels σε τόσα ppi στα παιχνίδια τουλάχιστον από 50 60 εκατοστά απόσταση. Όπως και να έχει η μεγάλη ανάλυση θέλει και 1000αρικο κάρτα για την ώρα. Και όταν έχεις μάθει 60 70fps να πέσεις στα 30 40 είναι αρκετά δύσκολο. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα εκτός αν παίζουν πολλά φράγκα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, Arkin είπε

Παιδιά σε λίγες μέρες θα το βάλω θα πάρει μπρος πάλι το θέμα θα γράφω αναλυτικά. Εφόσον δεν το έχω παίξει για την ώρα γράφω για αλλα πράγματα που ξέρω και που μιλάμε. 

να το πάρεις αξίζει, έχει αρκετά ελαττώματα βέβαια (τα οποία άμα ξεκινήσουμε να τα απαριθμούμε θα γεμίσουμε παραγράφους)  αλλά το θεωρώ το καλύτερο assassin's creed που βγήκε ποτέ και ας μην είναι καθαρό ac 

μόνο και μόνο ο κόσμος του είναι μαγευτικός, το μόνο που με χαλάρει ρε γαμώτο όμως και δεν μπορώ να ξεπεράσω είναι η απεικόνιση των νησιών...

ενώ στην ηπειρωτική ελλάδα τα πράγματα είναι μια χαρά, στα νησιά η φαντασία οργιάζει και ειδικά κυκλάδες δεν υπάρχει αυτή η κυκλαδίτικη αίσθηση, περισσότερο καραϊβική θυμίζει παρά κυκλάδες

πάντως η σαφέστερη ποικιλία σε τοπία σε σχέση με το origins του δίνει πολλούς πόντους (και η πιο ενδιαφέρουσα ιστορία) κατά τα άλλα είναι μια από τα ίδια περισσότερο polished στα σημεία (με πολύ μεγάλα περιθώρια βελτίωσης στο μέλλον) 

16 λεπτά πριν, Arkin είπε

Όπως και να έχει η μεγάλη ανάλυση θέλει και 1000αρικο κάρτα για την ώρα. Και όταν έχεις μάθει 60 70fps να πέσεις στα 30 40 είναι αρκετά δύσκολο. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα εκτός αν παίζουν πολλά φράγκα. 

μοιραία θα πέσουν οι τιμές , κάτσε να βγει ps5 και τα λέμε αν θα συνεχίσει το αστείο με το χιλιάρικο της nvidia , στη τελική παίρνω ps5 με κάνα 500αρικο μόλις για 4Κ και να πάει να @@@ το pc δεν γίνεται να συνεχιστούν αυτές οι αστειότητες έχουμε κολλήσει μια 10ετια στο 1080

Επεξ/σία από logistoulis
  • Like 1

Logistouli οταν θα αγοραζεις μονιτορ το πρωτο πραγμα που θα κοιτας θα ειναι ο λογος αντιθεσης και το srgb.

Οσο πιο μεγαλος ειναι αυτος τοσο καλυτερη εικονα θα εχεις.

Και επειδη αυτα τα κρυβουν και δεν τα βρισκεις εαν δεν ψαχτεις θα μπαινεις ειτε στην σελιδα του κατασκευαστη ειτε σε μεγαλα ξενα φορα..

Spoiler

Λόγος αντίθεσης (Contrast): Η αναλογία contrast καθορίζει τη διαφορά ανάμεσα στο πιο φωτεινό λευκό και το πιο βαθύ μαύρο. Για παράδειγμα, μια αναλογία contrast 1500:1 δηλώνει πως η πιο καθαρή εικόνα είναι 1500 φορές πιο φωτεινή από την πιο σκοτεινή. Όσο πιο μεγάλη είναι αυτή η τιμή, τόσο πιο ανώτερης ποιότητας είναι η εικόνα.

Tωρα οσοι θελουν HDR θα πρεπeι να κοιταξουν και το peak brightness να ειναι τουλαχιστον μινιμουμ 600nits.

Αυτα απο εμενα..

10 λεπτά πριν, logistoulis είπε

να το πάρεις αξίζει, έχει αρκετά ελαττώματα βέβαια (τα οποία άμα ξεκινήσουμε να τα απαριθμούμε θα γεμίσουμε παραγράφους)  αλλά το θεωρώ το καλύτερο assassin's creed που βγήκε ποτέ και ας μην είναι καθαρό ac 

μόνο και μόνο ο κόσμος του είναι μαγευτικός, το μόνο που με χαλάρει ρε γαμώτο όμως και δεν μπορώ να ξεπεράσω είναι η απεικόνιση των νησιών...

ενώ στην ηπειρωτική ελλάδα τα πράγματα είναι μια χαρά, στα νησιά η φαντασία οργιάζει και ειδικά κυκλάδες δεν υπάρχει αυτή η κυκλαδίτικη αίσθηση, περισσότερο καραϊβική θυμίζει παρά κυκλάδες

πάντως η σαφέστερη ποικιλία σε τοπία σε σχέση με το origins του δίνει πολλούς πόντους (και η πιο ενδιαφέρουσα ιστορία) κατά τα άλλα είναι μια από τα ίδια περισσότερο polished στα σημεία (με πολύ μεγάλα περιθώρια βελτίωσης στο μέλλον) 

μοιραία θα πέσουν οι τιμές , κάτσε να βγει ps5 και τα λέμε αν θα συνεχίσει το αστείο με το χιλιάρικο της nvidia , στη τελική παίρνω ps5 με κάνα 500αρικο μόλις για 4Κ και να πάει να @@@ το pc δεν γίνεται να συνεχιστούν αυτές οι αστειότητες έχουμε κολλήσει μια 10ετια στο 1080

Το origins το είχα απολαύσει οσο δεν πάει οταν είχε πρώτο βγει. Το odyssey πιστεύω να το πάει ένα επίπεδο παραπάνω στο ποσό απολαυστικό είναι. Γουστάρω open world όσο δεν πάει. Θα μπει και το reshade που έβαλα πιο πίσω ελπίζω τα 60fps ultra να τα πιάνω. 

Στα υπόλοιπα θα συμφωνήσω. Σε UW που είμαι δεν έχουν βγει 4K ακόμα. 1440p που υπάρχουν θες τουλάχιστον 1080ti και πάλι δύσκολα στα νέα παιχνίδια και τιμές ένα 800αρι στο νερό που μαζί με κάρτα δεν μπορώ να τα δώσω σήμερα. 

@optimus prime

φίλε μου τα ξέρω αυτά (μέσες άκρες) για αυτό και μίλησα για hdr της κακιάς ώρας, εγώ ήθελα απλά ένα καλό monitor χωρίς να ξεφύγω πολύ σε κόστος, οπότε ξέρω πολύ καλά τι αγόρασα και ότι δεν μπορώ να τα περιμένω όλα με 4 κατοστάρικα. για αυτό που κοστίζει είναι μια χαρά 

Μια χαρα εισαι,αφου εκανες την μεταβαση..

Και εμενα η πρωτη μου oled ειχε το ιδιο Peak περιπου με το δικο σου μονιτορ..

Για μελλοντικες αγορες το λεω..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...