Προς το περιεχόμενο

Assassin’s Creed Odyssey [PC]

Psycho_Warhead

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Arkin είπε

Δεν είναι θέμα monitor φίλε μου. Με ένα reshade έχω πεντακάθαρη εικόνα χαίρομαι να παίζω παιχνίδια. Ούτε hdr ούτε 4k δεν χρειάζεται. Εσύ έχεις 55αρα η 65αρα οθόνη 4k αλλά έχεις πολύ χαμηλότερο ppi από ότι εγώ που έχω 96. Το ppi μετράει στην καθαρότητα της εικόνας και εδώ λόγω μεγάλης οθόνης χάνει και ας έχει 4k. Πιστεύω τα γνωρίζεις αυτά που γράφω. Από εκεί και πέρα κάποια παιχνίδια έχουν θέμα ασπριλας το οποίο λύνετε με ένα απλό reshade και έχεις πεντακάθαρη εικόνα έπειτα. 

καλά παίζει ρόλο και η απόσταση που παίζεις 

πάντως δεν είναι και τελείως παράλογος ο optimus, η ποιότητα του monitor κάνει τη διαφορά 

εγώ θα συμφωνήσω ότι τα παιχνίδια της ubi έχουν ασπρίλα, αλλά σε μια πιο καλή οθόνη (αν και συνεχίζει το φαινόμενο ) δεν είναι τόσο έντονο

και σε hdr γενικά αλλάζει η φάση 

εγώ κάθισα χθες να παίξω σε hdr (της κακιάς ώρας κιόλας, σε ακαλιμπράριστο μόνιτορ που φτάνει μαξ μόλις τα 450 nits ) και αυτό που βλέπεις είναι κάτι αρκετά διαφορετικό που δεν μπορεί να συγκριθεί με την απλή εικόνα, είναι κατηγορία από μόνο του

τέλος μιας και αναφέρθηκε η ανάλυση σίγουρα κάνει τρελή διαφορά, μακάρι να μπορούσα να μιλήσω για 4Κ αλλά δεν έχω το hw, ο,τι έχω δει όμως σε 4Κ είναι σε άλλη κλάση 

Επεξ/σία από logistoulis
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

8 λεπτά πριν, logistoulis είπε

λογικά θες νέους οδηγούς, αυτό είναι το πιο προφανές

τώρα σε ο,τι αφορά τη cpu κι εμένα δεν είναι συνέχεια φουλ, ανεβοκατεβαίνει το usage μεταξυ 70 και 95%  μέσα στο παιχνίδι, η κάρτα είναι καρφωμένη στο 100% που είναι και το επιθυμητό να έχεις μπουκάλι 

Eυχαριστω πολυ για τη γρηγορη απαντηση δεδομενης της ωρας.Να εισαι καλα :) 

1 λεπτό πριν, logistoulis είπε

καλά παίζει ρόλο και η απόσταση που παίζεις 

πάντως δεν είναι και τελείως παράλογος ο optimus, η ποιότητα του monitor κάνει τη διαφορά 

εγώ θα συμφωνήσω ότι τα παιχνίδια της ubi έχουν ασπρίλα, αλλά σε μια πιο καλή οθόνη (αν και συνεχίζει το φαινόμενο ) δεν είναι τόσο έντονο

και σε hdr γενικά αλλάζει η φάση 

εγώ κάθισα χθες να παίξω σε hdr (της κακιάς ώρας κιόλας) και αυτό που βλέπεις είναι κάτι αρκετά διαφορετικό που δεν μπορεί να συγκριθεί με την απλή εικόνα, είναι κατηγορία από μόνο του

τέλος μιας και αναφέρθηκε η ανάλυση σίγουρα κάνει τρελή διαφορά, μακάρι να μπορούσα να μιλήσω για 4Κ αλλά δεν έχω το hw, ο,τι έχω δει όμως σε 4Κ είναι σε άλλη κλάση 

Η απόσταση είναι όσο σημαντική είναι και η ανάλυση. 

Μία 65αρα 4K έχει 68 ppi. Πολύ χειρότερο από μια 24αρα full HD που έχει 91. Καλύτερη ευκρίνεια έχει η full HD στην ίδια απόσταση θέασης των monitors. Από εκεί και πέρα παίζουν ρόλο contrast χρώματα κτλ που έχουν να κάνουν με το είδος του panel. Μια oled έχει κορυφαίο μαύρο contrast χρώματα. Στην ανάλογη τιμή βέβαια. 

Το hdr στις φθηνές τηλεοράσεις δεν είναι κάτι αξιοσημείωτο. 

Μόλις τώρα, jerry banana είπε

Eυχαριστω πολυ για τη γρηγορη απαντηση δεδομενης της ωρας.Να εισαι καλα :) 

καλά δεν σου είπα και κάτι το φοβερό :P

απλά επειδή έχω την ίδια κάρτα (με το υπόλοιπο setup χειρότερο από το δικό σου) και κουτσά στραβά το παίζω , σου λέω ότι είναι κρίμα να κολώνεις λόγω του λειτουργικού σου..

τώρα απέκτησα και freesync και έβγαλα το borderless οπότε μείωσα αρκετά το stuttering και οκ average 46, δεν είναι το ιδανικό , αλλά εκτός πόλεων ειδικά είσαι κομπλέ (εκεί πλησιάζω 60αρια)

όπως έχω ξαναπεί έχω αυτές τις ρυθμίσεις

• Like 1

3 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε

Το HDR την διώχνει την ασπρίλα. Έτσι ήταν και στο Uncharted 4, ασπρίλα χωρίς και πεντακάθαρο με HDR.

Με το hdr φίλτρο του Reshade φεύγει επίσης η ασπριλα οπότε είναι παρόμοιο και τονώνει χρώματα contrast κτλ όπως το native hdr. 

1 λεπτό πριν, logistoulis είπε

καλά δεν σου είπα και κάτι το φοβερό :P

απλά επειδή έχω την ίδια κάρτα (με το υπόλοιπο setup χειρότερο από το δικό σου) και κουτσά στραβά το παίζω , σου λέω ότι είναι κρίμα να κολώνεις λόγω του λειτουργικού σου..

τώρα απέκτησα και freesync και έβγαλα το borderless οπότε μείωσα αρκετά το stuttering και οκ average 46, δεν είναι το ιδανικό , αλλά εκτός πόλεων ειδικά είσαι κομπλέ (εκεί πλησιάζω 60αρια)

όπως έχω ξαναπεί έχω αυτές τις ρυθμίσεις

Απόκρυψη περιεχομένων

Εισαι ο μονος μαζι με το χρηστη  με το πολυχρωμο πονυ για avatar που βοηθησατε οποτε για εμενα ειναι φοβερο :) 

• Like 2

Μόλις τώρα, Arkin είπε

Με το hdr φίλτρο του Reshade φεύγει επίσης η ασπριλα οπότε είναι παρόμοιο και τονώνει χρώματα contrast κτλ όπως το native hdr. 

Του Reshade είναι ψευτο-HDR όμως καμία σχέση με το κανονικό.

1 λεπτό πριν, Arkin είπε

Η απόσταση είναι όσο σημαντική είναι και η ανάλυση. 

Μία 65αρα 4K έχει 68 ppi. Πολύ χειρότερο από μια 24αρα full HD που έχει 91. Καλύτερη ευκρίνεια έχει η full HD στην ίδια απόσταση θέασης των monitors. Από εκεί και πέρα παίζουν ρόλο contrast χρώματα κτλ που έχουν να κάνουν με το είδος του panel. Μια oled έχει κορυφαίο μαύρο contrast χρώματα. Στην ανάλογη τιμή βέβαια. 

Το hdr στις φθηνές τηλεοράσεις δεν είναι κάτι αξιοσημείωτο. 

εγώ άλλαξα το μονιτόρ μου (μετά από 10ετια..) και πήρα αυτό που μεταξύ άλλων έχει και "hdr"

https://www.plaisio.gr/desktop-laptop/periferiaka/othones/LG-Monitor-27-27uk600-w.htm

προφανώς δεν συγκρίνεται με πολύ ακριβότερες τηλεοράσεις, αλλά σε σχέση με την απλή μου τηλεόραση ακόμα και σε sdr η ασπρίλα είναι πολύ μειωμένη και σε hdr είναι ακόμα καλύτερο και υποθέτω ότι σε μια καλή tv θα είναι ακόμα καλύτερο 

και αν είχα και την ιπποδύναμη για 4Κ (αν και το πήρα για να το κρατήσω και στο μέλλον, άρα κάποια στιγμή ελπίζω και σε 4Κ) θα ήταν σίγουρα λουκουμάκι μιας και έπιασες το ppi με το 160κατι που έχει , αλλά και σε 1080 μόνο και μόνο λόγο ποιότητας της εικόνας είναι καλύτερο από οτιδήποτε είχα 

2 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε

Του Reshade είναι ψευτο-HDR όμως καμία σχέση με το κανονικό.

Σίγουρα αλλά προσπαθει όσο γίνεται να διώξει την ασπρίλα και να βάλει contrast. Δεν το χρησιμοποιώ κυρίως Luma vibrance clarity colorfulness levels δουλεύω με εξαιρετικά αποτελέσματα. 

Το frame-pacing του έχει θέμα πάντως. Ενώ έχεις 65-70FPS η κίνηση δεν είναι εντελώς ομαλή σε κάποιες φάσεις. Θα δοκιμάσω να κλείσω το FSO ή να βάλω FPS cap.

2 λεπτά πριν, logistoulis είπε

εγώ άλλαξα το μονιτόρ μου (μετά από 10ετια..) και πήρα αυτό που μεταξύ άλλων έχει και "hdr"

https://www.plaisio.gr/desktop-laptop/periferiaka/othones/LG-Monitor-27-27uk600-w.htm

προφανώς δεν συγκρίνεται με πολύ ακριβότερες τηλεοράσεις, αλλά σε σχέση με την απλή μου τηλεόραση ακόμα και σε sdr η ασπρίλα είναι πολύ μειωμένη και σε hdr είναι ακόμα καλύτερο και υποθέτω ότι σε μια καλή tv θα είναι ακόμα καλύτερο 

και αν είχα και την ιπποδύναμη για 4Κ (αν και το πήρα για να το κρατήσω και στο μέλλον, άρα κάποια στιγμή ελπίζω και σε 4Κ) θα ήταν σίγουρα λουκουμάκι μιας και έπιασες το ppi με το 160κατι που έχει , αλλά και σε 1080 μόνο και μόνο λόγο ποιότητας της εικόνας είναι καλύτερο από οτιδήποτε είχα 

Ναι εσύ έκανες πολύ καλή επιλογή λόγω ότι έμεινες σε 27αρι αλλά ανέβηκες ανάλυση οπότε το 4k δείχνει τέλεια όσο κοντά και να καθίσεις. Θέλει υποδύναμη όμως το 4k για την ώρα μελλοντικά όλοι εκεί θα πάμε. Δεν είναι ακριβά τα 4k monitors. Οι gpu για να τα υποστηρίξουν είναι. Για το hdr ακριβώς αυτό κάνει. Για αυτό μπαίνει reshade που κάνει παρόμοια δουλειά όπου κρίνω ότι είναι αναγκαίο. 

3 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε

Το frame-pacing του έχει θέμα πάντως. Ενώ έχεις 65-70FPS η κίνηση δεν είναι εντελώς ομαλή σε κάποιες φάσεις. Θα δοκιμάσω να κλείσω το FSO ή να βάλω FPS cap.

Κλείσε τελείως hwinfo η αλλα προγράμματα καταγραφής. Βάλε cap 60fps και απο Riva tuner πρέπει να βλέπεις ευθεία γραμμή στο frametime εκεί είναι βούτυρο τα παιχνίδια. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε

εγώ έχω θέμα με το fps cap σε αυτό το παιχνίδι είτε βάλω από τον driver της amd είτε από το ίδιο το παιχνίδι γιατί κάνει κάτι τρελά spikes από το πουθενά

και ασχολήθηκα με αυτό μπας και δουλέψει το freesync και βγάλω το borderless που προσθέτει έντονο τελικά stuttering (μιας και έκανα τη σύγκριση)

ευτυχώς είμαι συνήθως πάνω από από 40 (δουλεύει μεταξύ 40-60 το fs) οπότε από κάτω δεν έχω θέμα, αλλά βάζοντας μέγιστο 60 ή 58-59 (από τον οδηγό), έχω spikes 67 έως και 70 ίσως οπότε δεν κάνω δουλειά, μετά δοκίμασα από ingame τα 55 πάλι περνούσε τα 60, οπότε έβγαλα 50 όπου και πάλι φτάνει τα 60αρια αλλά πολύ σπάνια τα περνάει, δεν θυμάμαι να έχω τέτοια spikes σε άλλο τίτλο

δεν ξέρω τι μπορεί να φταίει και δεν μπορεί το συγκεκριμένο παιχνίδι να ρυθμιστεί εντός ορίων 

Επεξ/σία από logistoulis

Δοκίμασε με RTSS. Διαβάζω ότι το page file παίζει ρόλο, πρέπει να μην είναι στον C για να μην έχεις stuttering. Θα κάνω δοκιμές σήμερα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...