Προς το περιεχόμενο

Assassin’s Creed Odyssey [PC]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε 1080p λογικό. Το παιχνίδι γίνεται cpu bound και ο επεξεργαστής είναι και παλιός, βαράει υπερωρίες. Σε τι settings αυτά; Προσπάθησε να τα ρίξεις. Βάλε και όριο fps τα 30. Θα είσαι οκ. 

• Απαντ. 2,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Σε εμένα δεν έπεσαν τα FPS στην Αθήνα. Τα ίδια ήταν. Σε άλλες περιοχές (σε νησιά πιο πολύ) έπεφταν. 

Γιατί να έχει κάτω από 20FPS? Πρέπει να παίζει στο very high ντε και καλά;

Δημοσ.

Γενικά σκέφτομαι για αναβάθμιση κάποια στιγμή μέχρι και τα Χριστούγεννα. Τα settings τα έβαλε το game στα high. Υπάρχει κάποιο που θα κάνει την διαφορά αν το ρίξω;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κανένα είναι καθαρά θέμα επεξεργαστή . Ας τον σπρώξει μαζί με μητρική κτλπ και ας πάει σε εξαπυρηνο 140  ευρώ έχουν πλέον... Από την άλλη αν έβρισκε πολύ φθηνά κάποιον i7 3770κ ίσως βοηθούσε λίγο την κατάσταση αλλά δεν αξιζει πάνω από 90-100  με τίποτα 

Επεξ/σία από noFEARgr
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, tommybertsen είπε

Σε εμένα δεν έπεσαν τα FPS στην Αθήνα. Τα ίδια ήταν. Σε άλλες περιοχές (σε νησιά πιο πολύ) έπεφταν. 

Γιατί να έχει κάτω από 20FPS? Πρέπει να παίζει στο very high ντε και καλά;

κι εμένα τα ίδια με κάθε άλλη πόλη ή χωριό (πχ σάμη αν πάρουμε την πρώτη περιοχή)

αλλά εξοχές μπορεί να δω και 60+ και μέσα σε πόλεις μπορεί να δω 35αρια, αν βλέπεις στην εξοχή 35 τοτε μέσα σε πόλη θα δεις 20 και πιο κάτω

Επεξ/σία από logistoulis
Δημοσ.
2 ώρες πριν, dimitris21gr είπε

Γενικά σκέφτομαι για αναβάθμιση κάποια στιγμή μέχρι και τα Χριστούγεννα. Τα settings τα έβαλε το game στα high. Υπάρχει κάποιο που θα κάνει την διαφορά αν το ρίξω;

βαλε οπωσδηποτε το vlumetric clouds στο Low...επηρεαζει πολυ την αποδοση.

Επισης το Patch 1.05 χειροτερεψε κι αλλο την αποδοση.

Η καλυτερη εκδοση ηταν 1.02

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

χθες είχα το πρώτο μου crash (έστειλα και report), αλλά οκ ένα crash στις 30 ώρες το λες πταίσμα 

τώρα όσο για τους επεξεργαστές μιας και κοιτούσα μια γενικότερη ανάλυση μεταξύ παλαιοτέρων και νέων γενιών, διαπίστωσα ότι ακόμα και σε 1080p το θέμα μπορεί να γίνει καθαρά gpu bound με ανεβασμένες ρυθμίσεις (πχ από medium σε ultra) οπότε δεν θα τρελαινόμουν τόσο για αυτό το θέμα χωρίς βέβαια να σημαίνει ότι δεν παίζει ρόλο ο επεξεργαστής

απλά όπως είναι λογικό δεν θα υπάρχει μια 1080 ή 2080 σε ένα πολύ παλιό pc έτσι δεν θα υπάρχει και καμιά μέτρια  κάρτα σετούμπανο επεξεργαστή, οπότε από τη στιγμή που η gpu τα δίνει όλα αν μιλάμε για κάποια mid end ο επεξεργαστής ίσως δεν θα μπορούσε να σου δώσει και πολλά παραπάνω για να στοχευτεί εκεί το πρόβλημα, ούτε θα αλλάξεις ένα ολόκληρο pc για ένα μόλις παιχνίδι, όταν είναι να το αλλάξεις θα το αλλάξεις

εγώ πάντως μετά από τόσες ώρες έχω συμφιλιωθεί με τα drops όπως και να χει είναι ΠΟΛΥ καλύτερα από το να το έπαιζα σε ps4 που ήταν η άλλη μου εναλλακτική και ξεκλείδωσα και τα max fps ήταν ανούσιο να τα έχω max εκεί που κάνω average στο benchmark, αφού εκτός πόλεων μπορεί να ανέβουν αρκετά ή στη θάλασσα ας πούμε 

το παιχνίδι συνεχίζει να μου κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον και χαίρομαι να το παίζω, αλλά ειλικρινά ώρες ώρες αυτός ο πακτωλός με τα quest καταντάει υπερβολικός και κουραστικός.. βέβαια κάνω όσα από αυτά βρίσκω ενδιαφέροντα ώστε να είμαι στο απαραίτητο level και προς το παρόν δεν έχω βρει κάποιο τοίχο.. ούτε και στο σημείο που μου ζήτησε η άλλη ένα 15χιλαρο είχα θέμα (με χάλασε βέβαια) γιατί το έχω σύστημα να μαζεύω χρήμα, αλλά αντιλαμβάνομαι ότι σε αρκετές περιπτώσεις μπορεί να έχεις θέμα με το level ή ίσως έχω μελλοντικά

με τον τρόπο που παίζω πάντως πιστεύω ότι θα τη παλέψω 

Επεξ/σία από logistoulis
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε

Το Odyssey είναι GPU bound τίτλος και όχι CPU bound όπως το Origins.

ναι και σκέψου ότι στην ανάλυση που κοιτούσα επειδή ήταν περσινή (του στυλ αν άξιζε η αναβάθμιση από haswell σε σειρά 8xxx)  και μεταξύ των τίτλων είχε μέσα το origin 

γενικά καλά κάνεις όποιος έχει τελευταίας γενιάς πράγματα και μπράβο του εφόσον διαθέτει το χρήμα, αλλά προσωπικά θα προτιμήσω (ps5 συγκεκριμένα ή αν δω κάποιο άλλο τρελό άλμα στο ενδιάμεσο)  να περιμένω και ας ζορίζομαι σε μερικούς τίτλους 

όταν μιλάει η κάρτα ο επεξεργαστής είναι πολύ δευτερεύων παράγοντας και συνήθως μιλάει η κάρτα και καλύτερη κάρτα σε haswell από 480 που έχω δεν ψήνομαι, μία και έξω θα αλλάξουν όλα μαζί 

Επεξ/σία από logistoulis
Δημοσ.

Σε κάθε παιχνίδι πρέπει να υπάρχει αρμονία των υποσυστηματων. Δεν θα βάλουμε 2080 με 2500k ούτε 9900k με 1060. Το Bottleneck είναι ένα μεγάλο θέμα σε πολλά συστήματα που δεν φτιάχτηκαν σωστά. 

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Psycho_Warhead είπε

Το Odyssey είναι GPU bound τίτλος και όχι CPU bound όπως το Origins.

το πιο ακυρο σχολιο που εχει γραφτει μακραν.

Το παιχνιδι ειναι αποκλειστικα cpu bound ...Και rtx να εχεις δεν μπορεις να το τρεξεις χωρις κοφι λεικ

Δημοσ.

Assassin’s Creed Odyssey PC Performance Analysis

All in all, Assassin’s Creed Odyssey is a mixed bag. Ubisoft has definitely made some improvements to the game engine, resulting in better CPU utilization. And while the game uses the Denuvo anti-tamper tech, we did not experience any annoying stutters – like those in Origins – or framepacing issues.

However, Odyssey requires more powerful GPUs than its predecessor, especially when you are wandering around its big cities.

Μειώθηκαν οι απαιτήσεις σε CPU και αυξήθηκαν σε GPU.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...