Προς το περιεχόμενο

Assassin’s Creed Odyssey [PC]

Psycho_Warhead

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 2,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Να γνωρίζετε κάποια πράγματα για το παιχνίδι. Η μηχανή γραφικών anvil είναι εξαιρετικά ασταθής σε overclocks της gpu. Φανταστείτε ότι σε gtx 1080 ti ανέβασα μόνο τα power και temp limits με το afterburner και το παιχνίδι κρασαρε στο δεκάλεπτο ανελλιπώς. Με το που επανέφερα τις τιμες στις default ρυθμίσεις παίζω ώρες χωρίς κανένα κρας. Όσον αφορά το hdr. Οι 416 drivers το αχρηστεψαν στο shadow of the tomb raider. Το παιχνίδι δεν ξεκινάει καν. Στο ACO όμως λειτουργεί μια χαρά. Για όσους ξεκινούν το παιχνίδι με hdr και έχει oversaturated colors από λάθος color values να κλείσουν το afterburner και το rivatuner διότι αυτά τα δύο είναι που δημιουργούν το συγκεκριμένο bug. Δεν διαπίστωσα ακόμα αν έχει να κάνει με τους 416 drivers η' με το συγκεκριμένο παιχνιδι και τα δύο αυτά προγράμματα. Παρένθεση. Το παιχνίδι σε 4k σε καλη hdr τηλεόραση είναι απλά ότι καλύτερο έχω δει. Το hdr το απογειώνει πραγματικά. 

Επίσης η anvil είναι άκρως απαιτητικη σε cpu όταν ξεφεύγεις από το όριο των 30 frames. Σε αναλύσεις κάτω από 4k κυρίως, όπου αρχίζει και περιορίζεται η συμπεριφορά gpu bound στο παιχνίδι ακόμα και ισχυροί επεξεργαστές όπως ο i7 6700k μπορούν να παρουσιάσουν stuttering και frame drops σε μεγάλες περιοχές γεμάτες με npcs. Εδώ συμβαίνει στην Αθήνα, στο origins στην Αλεξάνδρεια. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι γι αυτό πέραν του να κλειδώσουμε το παιχνίδι στα 30 fps με την επιλογή half rate vsync από το control panel, καθώς με το limiter του παιχνιδιού υπάρχει πρόβλημα στο framepacing αφού κλειδώνει στα 31 και όχι στα 30. Επίσης άλλη λύση θα ήταν επιτέλους να προχωρούσε η ubisoft σε directx 12.

• Like 4
  • Sad 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Bρηκα το απολυτο hotspot για το περιβοητο 60αρι, αξιοπρεπεστατο οπτικο αποτελεσμα με κλειδωμενα 60 fps ακατεβατα και στις πιο απαιτιτικες σκηνες.

Spoiler

VHXJXfN.jpg

Spoiler

JDQsL0l.jpg

2HomjFs.jpg

H0BZx30.jpg

2zDiDWL.jpg

eyl9JIm.jpg

maqVH4w.jpg

AW4NanW.jpg

Επεξ/σία από giorgosmcmc

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, odi83 είπε

Να γνωρίζετε κάποια πράγματα για το παιχνίδι. Η μηχανή γραφικών anvil είναι εξαιρετικά ασταθής σε overclocks της gpu. Φανταστείτε ότι σε gtx 1080 ti ανέβασα μόνο τα power και temp limits με το afterburner και το παιχνίδι κρασαρε στο δεκάλεπτο ανελλιπώς. Με το που επανέφερα τις τιμες στις default ρυθμίσεις παίζω ώρες χωρίς κανένα κρας. Όσον αφορά το hdr. Οι 416 drivers το αχρηστεψαν στο shadow of the tomb raider. Το παιχνίδι δεν ξεκινάει καν. Στο ACO όμως λειτουργεί μια χαρά. Για όσους ξεκινούν το παιχνίδι με hdr και έχει oversaturated colors από λάθος color values να κλείσουν το afterburner και το rivatuner διότι αυτά τα δύο είναι που δημιουργούν το συγκεκριμένο bug. Δεν διαπίστωσα ακόμα αν έχει να κάνει με τους 416 drivers η' με το συγκεκριμένο παιχνιδι και τα δύο αυτά προγράμματα. Παρένθεση. Το παιχνίδι σε 4k σε καλη hdr τηλεόραση είναι απλά ότι καλύτερο έχω δει. Το hdr το απογειώνει πραγματικά. 

Επίσης η anvil είναι άκρως απαιτητικη σε cpu όταν ξεφεύγεις από το όριο των 30 frames. Σε αναλύσεις κάτω από 4k κυρίως, όπου αρχίζει και περιορίζεται η συμπεριφορά gpu bound στο παιχνίδι ακόμα και ισχυροί επεξεργαστές όπως ο i7 6700k μπορούν να παρουσιάσουν stuttering και frame drops σε μεγάλες περιοχές γεμάτες με npcs. Εδώ συμβαίνει στην Αθήνα, στο origins στην Αλεξάνδρεια. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι γι αυτό πέραν του να κλειδώσουμε το παιχνίδι στα 30 fps με την επιλογή half rate vsync από το control panel, καθώς με το limiter του παιχνιδιού υπάρχει πρόβλημα στο framepacing αφού κλειδώνει στα 31 και όχι στα 30. Επίσης άλλη λύση θα ήταν επιτέλους να προχωρούσε η ubisoft σε directx 12.

Συμφωνω και σου λεω με βεβαιοτητα οτι ειναι οι 416.16 που δημιουργουν θεμα γενικα με το HDR και αν δεις ενα ποστ πισω εγραψα οτι περα απο το Shadow of the tomb raider δεν παιζει καν και το FC5 με αυτα ενεργοποιημενα.. Και δεν εχω τσεκαρει καν τα αλλα παιχνιδια με HDR.. 

Αυτο ξεκινουσε και δεν νομιζω να ειναι το afterburner γιατι παντα βαζω το o/c και κλεινω το gui δεν το θελω να ανοιγει μεσα στο παιχνιδι, οποτε τρομακτικη συμπτωση να ευθυνεται αυτο ενω οπως ειπα αλλα δυο παιχνιδια δεν παιζουν..Aλλωστε αν ευθυνοταν αυτο δεν θα δουλευε σωστα τωρα που εκανα roll back τους nvidia drivers στην προηγουμενη εκδοση γιατι και παλι τρεχει στο background το afterburner w/o issues σε κανενα παιχνιδι.. Μην το ψαχνεις οι 416.16 ειναι, απλα δεν κρασαρουν το παιχνιδι και χαλανε μονο τα values καποιες φορες ..

Kαι ναι το ξαναλεμε το παιχνιδι ειναι σοβαρο τεστ για τις cpu... Οτι αμφιλεγομενα settings παιζουν στο o/c μας παιζει πολυ σοβαρα να τα βγαλει..Προσωπικα μεσα στο παιχνιδι δεν μου εχει κρασαρει ουτε μια φορα.. Δεν νομιζω να ειναι τυχαιο παροτι εχω o/c και σε cpu και σε gpu..

Kαι φυσικα και εγω σε HDR παιζω σε oled 4k οπως και αλλα παιχνιδια με HDR .. Απλα σιγα σιγα αρχιζει και βλεπει ο κοσμος τι διαφορα κανει οταν ειναι καλο το implementation.. Kαι το FC5 ηταν παρα πολυ ωραιο της Ubi με HDR απο τα δικα της. :)
Προσπαθησα να το βγαλω για λιγο να δω πως ειναι χωρις και απλα δεν υπαρχει συγκριση δεν περνω μονιτορ χωρις HDR πλεον θα περιμενω να βγει κανα καλο με gsync να αγορασω το αποφασισα για να το εχω μαζι με την TV..

Παντως το παιχνιδι σπερνει.. Αν διασκεδασα το origins αυτο το διασκεδαζω διπλα.. Μπραβο στην Ubi..

υ.γ Μια μικρη διορθωση τυπικη.. Δεν ειναι η μηχανη ασταθης στα o/c, το ο/c μας ειτε της cpu ειτε της gpu, ειναι ασταθες στις απαιτησεις της μηχανης γραφικων.Απλα δεν συμβαινει συχνα σε πολυ κοσμο και νομιζει οτι ως επι το πλειστον ειναι bugs :D

Επεξ/σία από d4ydr33m3r

5 ώρες πριν, d4ydr33m3r είπε

υ.γ Μια μικρη διορθωση τυπικη.. Δεν ειναι η μηχανη ασταθης στα o/c, το ο/c μας ειτε της cpu ειτε της gpu, ειναι ασταθες στις απαιτησεις της μηχανης γραφικων.Απλα δεν συμβαινει συχνα σε πολυ κοσμο και νομιζει οτι ως επι το πλειστον ειναι bugs :D

Να σημειώσω αλλά εδώ πως, στο origins, όταν έκανα oc την κάρτα μου, είχα κρασαρισματα και μπλε οθόνες. Με CPU στα 4.9. κατέβασα λίγο CPU, διόρθωσα τα ρεύματα και πάλι τα ίδια. Χωρίς oc στην κάρτα έπαιζε μια χαρά. Μου το θυμισατε τώρα και το απόγευμα θα δω πως πάει με oc στην κάρτα και αυτό 😛

Btw με οτιδήποτε άλλο δοκίμαζα με την κάρτα κλοκαρισμενη (ένα τυπικό +120 πυρήνα - πάει και 150 - και +500 μνήμες - έχω φτάσει και +800) , ήμουν κομπλέ. :)

7 ώρες πριν, d4ydr33m3r είπε

Συμφωνω και σου λεω με βεβαιοτητα οτι ειναι οι 416.16 που δημιουργουν θεμα γενικα με το HDR και αν δεις ενα ποστ πισω εγραψα οτι περα απο το Shadow of the tomb raider δεν παιζει καν και το FC5 με αυτα ενεργοποιημενα.. Και δεν εχω τσεκαρει καν τα αλλα παιχνιδια με HDR.. 

Αυτο ξεκινουσε και δεν νομιζω να ειναι το afterburner γιατι παντα βαζω το o/c και κλεινω το gui δεν το θελω να ανοιγει μεσα στο παιχνιδι, οποτε τρομακτικη συμπτωση να ευθυνεται αυτο ενω οπως ειπα αλλα δυο παιχνιδια δεν παιζουν..Aλλωστε αν ευθυνοταν αυτο δεν θα δουλευε σωστα τωρα που εκανα roll back τους nvidia drivers στην προηγουμενη εκδοση γιατι και παλι τρεχει στο background το afterburner w/o issues σε κανενα παιχνιδι.. Μην το ψαχνεις οι 416.16 ειναι, απλα δεν κρασαρουν το παιχνιδι και χαλανε μονο τα values καποιες φορες ..

Kαι ναι το ξαναλεμε το παιχνιδι ειναι σοβαρο τεστ για τις cpu... Οτι αμφιλεγομενα settings παιζουν στο o/c μας παιζει πολυ σοβαρα να τα βγαλει..Προσωπικα μεσα στο παιχνιδι δεν μου εχει κρασαρει ουτε μια φορα.. Δεν νομιζω να ειναι τυχαιο παροτι εχω o/c και σε cpu και σε gpu..

Kαι φυσικα και εγω σε HDR παιζω σε oled 4k οπως και αλλα παιχνιδια με HDR .. Απλα σιγα σιγα αρχιζει και βλεπει ο κοσμος τι διαφορα κανει οταν ειναι καλο το implementation.. Kαι το FC5 ηταν παρα πολυ ωραιο της Ubi με HDR απο τα δικα της. :)
Προσπαθησα να το βγαλω για λιγο να δω πως ειναι χωρις και απλα δεν υπαρχει συγκριση δεν περνω μονιτορ χωρις HDR πλεον θα περιμενω να βγει κανα καλο με gsync να αγορασω το αποφασισα για να το εχω μαζι με την TV..

Παντως το παιχνιδι σπερνει.. Αν διασκεδασα το origins αυτο το διασκεδαζω διπλα.. Μπραβο στην Ubi..

Δεν διαφωνώ με αυτά που λες. Το tomb raider και σε μένα δεν ανοίγει. Το odyssey όμως ανοίγει με λάθος color values σε hdr. Aν κλείσω τα δύο προγράμματακια που ανέφερα το hdr δουλεύει κανονικά. Είναι 100 %. δοκιμασμένο. 

17 λεπτά πριν, odi83 είπε

Δεν διαφωνώ με αυτά που λες. Το tomb raider και σε μένα δεν ανοίγει. Το odyssey όμως ανοίγει με λάθος color values σε hdr. Aν κλείσω τα δύο προγράμματακια που ανέφερα το hdr δουλεύει κανονικά. Είναι 100 %. δοκιμασμένο. 

Λίγη σημασία έχει ο 416.16 δημιουργεί θέματα με το hdr το μόνο σίγουρο..

2 λεπτά πριν, d4ydr33m3r είπε

Λίγη σημασία έχει ο 416.16 δημιουργεί θέματα με το hdr το μόνο σίγουρο..

Συμφωνώ. Το tomb raider όχι απλά κρασαρει στην αρχή με hdr αλλά μου έδωσε και bsod με ανάγκη reset, ενώ σε κάποια από τις επανεκινησεις το steam έχασε το παιχνίδι, το ξαναβρήκε με πάτημα install και μου ξανακατεβάσε 2 gb αρχείων τα οποία είχαν εξαφανιστεί. Όλα αυτά από τον 416 και το hdr..... 

Πάντως κ η nvidia και η Microsoft είναι απαράδεκτες με την υλοποίηση του hdr από τις αρχές του. Την μια βδομάδα δουλεύει την άλλη όχι. Επίσης ο τρόπος που έχει υλοποιηθεί στα Windows είναι απαράδεκτος δλδ να πρέπει να είναι στα περισσότερα παιχνίδια ανοικτό από το λειτουργικό. Πως περιμένουμε οι εταιρείες μετά να το υποστηρίξουν στα παιχνίδια? Το andromeda δούλεψε για κανα δύο εβδομάδες από την κυκλοφορία του και μετά ξανάδούλεψε κάνα χρόνο μετά. 

Μόλις βλέπω ότι βγήκε ο 416.34 με σημείωση για fix σε hdr. Για να δούμε..... 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, odi83 είπε

Μόλις βλέπω ότι βγήκε ο 416.34 με σημείωση για fix σε hdr. Για να δούμε..... 

Toν εβαλα γιατι ειμαι σπιτι σημερα και τον τεσταρα ολα φαινονται να δουλευουν ρολοι.. Αρα ηταν ο οδηγος.. Aν δεις και στα release notes οι μακακες τωρα προσθεσαν support για το τελευταιο windows update.. #gg_nvidia :D

Επεξ/σία από d4ydr33m3r
  • Like 1

• Moderators

Πάντως γελάω με το άλογο γιατί ως συνήθως πέφτω πάνω στους περαστικούς και μου την λένε:
"Πανίβλαξ!", "Τι ποιείς, ω άνθρωπε;". :D

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ναι το ξέρω και είναι καλός δεν είχα θέματα (θαύματα φυσικά με την 480 δεν περιμένω να κάνει, αλλά τουλάχιστον δεν είχα προβλήματα όπως αυτά που λέγατε με τις nv) , αλλά θα δοκιμάσω και τον πιο νέο όπως και να΄χει.. σε περιόδους που παίζω βαριά παιχνίδια βάζω ο,τι νέο βγάζει (γιατί πιο πριν που έπαιζα βλακείες είχα να αναβαθμίσω από το πάσχα) 

γενικά και σε πιο μακροπρόθεσμο επίπεδο, μιας και το παιχνίδι μάλλον θα το παίζω για μήνες, δεν περιμένω να γίνει κάτι φοβερό με το performance, πάνω κάτω θα είναι αυτό που είναι μιας και το παιχνίδι είναι βαρύ και αυτό δεν αλλάζει έτσι απλά 

επίσης έχω και τον επεξεργαστή που με περιορίζει έτσι κι αλλιώς και δουλεύει υπερωρίες, αλλά ούτε και από κει περιμένω θαύματα μιας και είναι 4πυρηνος 

το σύστημά μου ο,τι μπορεί κάνει αλλά φτάνει στα όριά του , αφού μπορώ να ευχαριστηθώ το παιχνίδι πάλι καλά, δεν είχα διάθεση αναβάθμισης αυτή την εποχή (γιατί είναι πάντα ξενέρα όταν έχεις φτάσει στο απροχώρητο και ΠΡΕΠΕΙ να αναβαθμίσεις), θα ήθελα να το κάνω καθώς ή αφού παρουσιαστούν next gen κονσόλες για να έχει μεγαλύτερη διάρκεια 

Επεξ/σία από logistoulis

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...