Προς το περιεχόμενο

Assassin’s Creed Odyssey [PC]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η βλακεία με τους Mercenaries και αντίστοιχα τους Phylakes στο Origins είναι ότι ταυτόχρονα σου επιτίθονται και οι κανονικοί στρατιώτες και σου την πέφτουν όλοι μαζί. Ειδικά αν έρθουν 2-3 από τους μεγάλους στρατιώτες και ένας Mercenary καλά κρασιά, σε θερίζουν. Ή μπλέκονται στα πόδια σου πολίτες και αρχίζουν τα "Ω θεοί, τι γενεν εδώ", κτλ..

Επεξ/σία από Επισκέπτης
  • Απαντ. 2,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ας γράψω λίγο παραπάνω, μια και δεν το έχω αναλύσει περισσότερο. Δεν είναι θέμα του ποιος θα συμφωνήσει μαζί μου, αλλά το να καταλάβουμε όλοι ότι ο καθένας ζητάει κάτι διαφορετικό από ένα παιχνίδι. 

Προσωπικά, με ενδιαφέρει να δω το σενάριο ενός παιχνιδιού, να προχωρήσω γρήγορα και να το δω όλο, όχι τόσο με την έννοια της ταινίας, αλλά της ποικιλομορφίας. Όταν λοιπόν ένα παιχνίδι μπορεί να μου προσφέρει από 80 μέχρι 160 ώρες gameplay, ε εγώ θα προσπαθήσω να ασχοληθώ αν γίνεται κ λίγο λιγότερο από 80. Γιατί; Γιατί η ζωή είναι μικρή και θέλουμε ΚΑΙ να δούμε 5-10 άλλα παιχνίδια και γιατί θέλουμε να ζήσουμε κι εκτός μιας οθόνης. Τόσο απλά. Όπως κατά την ίδια λογική έχω αποφύγει να ασχοληθώ με συγκεκριμένα παιχνίδια για να μη καώ ή έχω αγοράσει παιχνίδια κ μετά τις 5-10 ώρες, τα'χω αφήσει γιατί θέλω τρελό grindάρισμα για να συνεχίσεις.. κι εγώ δεν έχω την άνεση να το διαθέσω.

Γούσταρα λοιπόν ΚΑΙ τα γραφικά ΚΑΙ τις ναυμαχίες ΚΑΙ τις μάχες με τους μισθοφόρους ΚΑΙ το σενάριο. Από ένα σημείο όμως κ πέρα, καταντάει... κουραστικό. Όταν τα δίνεις όλα και ξαπλώνεις 3 μισθοφόρους και περνάς κι έξω από ένα φρούριο, στο οποίο έχει μέσα κι άλλους δύο και το καθαρίζεις ΟΛΟ, το χαίρεσαι. Αυτό όμως, δεν έχει νόημα να το κάνεις πάνω από 2-3-5-10 φορές. Για όλα υπάρχει ένα όριο. Ο καθένας το βάζει όπου θέλει, αλλά για μένα, έρχεται λίγο νωρίτερα. Απλό δεν είναι; Πιο πολύ λοιπόν με νοιάζει να πάρουμε το νομό και να προχωρήσει η ιστορία με την Κασσάνδρα, παρά να συνεχίσω να παίρνω φρούρια και να ταξιδεύω στα νησιά, με φόβο να μαζευτεί όλο το Αιγαίο γύρω μου και να καταλήξω να την κοπανήσω γιατί δε με παίρνει.. μ'αυτά κ μ'αυτά περνά λοιπόν η ώρα και φεύγει ένα σ/κ και δεν έχεις προχωρήσει στην ιστορία. Ε μέχρι τώρα, δεν έχω παίξει ανάλογο παιχνίδι και να σπαταλήσω τόση ώρα. Και το red dead γι'αυτό έμεινε για πιο μετά. Δε μ'ενδιαφέρει η σύγκριση, με ενδιαφέρει το ότι θα'ναι το ίδιο στυλ (νομίζω).

Το καλύτερο παιχνίδι όλων των εποχών δεν το λες ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. Είναι όμως αξιοπρεπέστατο. Είχε θέματα κ δεν ήταν τόσο optimized αλλά χαλάλι.. κ προφανώς δεν κολλήσαμε στο ότι είχε να κάνει με Ελλάδα. Δε μας έμαθε ιστορία η Ubi,  αλλά είχε τρέξιμο/ψάξιμο κ γενικότερα ενδιαφέρον, οπότε άξιζε να ασχοληθείς. Τώρα το πόσο, είναι θέμα του καθενός.. προτιμήσεις είναι αυτά κ τίποτα παραπάνω.

• Like 5
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, greekfragma είπε

Στα του game....πήγα Άνδρο σήμερα, παροτι έχω αφήσει εκκρεμότητες σε σημεία ενδιαφέροντος σε Φωκίδα και Μέγαρα. Διάβασα σχόλια σε προηγούμενες σελίδες που λένε οτι δεν αξιζει να τρέχεις για όλα τα errand quests και οτι και η επιλογή πλευράς σε μάχες δε παίζει ρόλο.

Κάνε μόνο όσα side quests έχουν κίτρινο ερωτηματικό. Μην ασχοληθείς με τα random generated quests στους πίνακες ανακοινώσεων κάθε μέρους. Μια χαρά θ' αναβαθμίσεις τον χαρακτήρα σου κι έτσι.

Ναι, ουδεμία σημασία έχει η επιλογή πλευράς. Μπορεί να βοηθήσεις τους Αθηναίους ν' αποδυναμώσουν τη Σπαρτιατική πλευρά και μόλις "ανοίξει" η μάχη της κατάκτησης της περιοχής να επιλέξεις τους Σπαρτιάτες. Επίσης, αμφότερες οι πλευρές δεν ενδιαφέρονται ποιον βοήθησες. Αμνησία στο full..

• Like 1
Δημοσ.

Έχω 60 ώρες στο παιχνίδι. Είμαι στα τελειώματα της Αττικής.

Είμαι εντυπωσιασμένος από την απεικόνιση της Αρχαίας Ελλάδας. Έπεσε τεράστια μελέτη από τους δημιουργούς.

Από την άλλη δεν είμαι καθόλου εντυπωσιασμένος από τα διάφορα Points of interest, όπου 9 στις 10 φορές αφορά το κλέψιμο σεντουκιών και τη δολοφονία στρατιωτών είτε της Αθήνας είτε της Σπάρτης. Δηλαδή είσαι Αθήνα, συζητάς με τον Σωκράτη και μετά λές "Ώπ νά η αγορά! Δεν πετάγομαι αφού είναι δίπλα δυό λεπτά να τους σφάξω όλους και να λεηλατήσω τα σεντούκια?"

Ομοίως με τις αποστολές. Είπαμε η Κασσάνδρα είναι μισθοφόρος, αλλά κάπου το πράγμα καταντά υπερβολικό. Αν θές να πάρεις το experience, συνεχώς θα σφάζεις τη μιά μέρα Αθηναίους και την άλλη Σπαρτιάτες. Γενικά η τοποθέτηση της ηρωίδας μέσα στον κόσμο που έφτιαξαν είναι προβληματική, μιάς και την έκαναν έναν σφαγέα και κλέφτη, που ενδιαφέρεται μόνο για την πληρωμή του.

Για πολλές ώρες προσπαθούσα να βγάζω τα ερωτηματικά αναίμακτα, αλλά στο τέλος ήταν πολύς κόπος χωρίς επιβράβευση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, DEADLAZARUS είπε

Κάνε μόνο όσα side quests έχουν κίτρινο ερωτηματικό. Μην ασχοληθείς με τα random generated quests στους πίνακες ανακοινώσεων κάθε μέρους. Μια χαρά θ' αναβαθμίσεις τον χαρακτήρα σου κι έτσι.

Ναι, ουδεμία σημασία έχει η επιλογή πλευράς. Μπορεί να βοηθήσεις τους Αθηναίους ν' αποδυναμώσουν τη Σπαρτιατική πλευρά και μόλις "ανοίξει" η μάχη της κατάκτησης της περιοχής να επιλέξεις τους Σπαρτιάτες. Επίσης, αμφότερες οι πλευρές δεν ενδιαφέρονται ποιον βοήθησες. Αμνησία στο full..

Εγώ πάντως τελείωσα το main story μαζί με τα 2 πρώτα parts της Ατλαντίδας, κάνοντας ειδικά μέχρι τα μέσα το 90% των side quests, και είμαι level 84. Απορώ τι πρέπει να κάνει κανείς για να τελειώσει στο 99 χωρίς dlc. Προσωπικά αυτός ήταν ο στόχος μου, αλλά fail.

2020089025713.jpg

Επεξ/σία από kosegdit
Δημοσ.
7 ώρες πριν, kosegdit είπε

Εγώ πάντως τελείωσα το main story μαζί με τα 2 πρώτα parts της Ατλαντίδας, κάνοντας ειδικά μέχρι τα μέσα το 90% των side quests, και είμαι level 84. Απορώ τι πρέπει να κάνει κανείς για να τελειώσει στο 99 χωρίς dlc. Προσωπικά αυτός ήταν ο στόχος μου, αλλά fail.

2020089025713.jpg

Μην αγχώνεσαι. Εάν θες να φτάσεις στο τελευταίο level, απαιτείται grinding μέχρι θανάτου. Random generated quests, ίσως να πρέπει να επισκεφτείς εκ νέου στρατόπεδα+φρούρια που έχεις καθαρίσει, με σκοπό να τα καθαρίσεις ξανά για επιπλέον xp, σκοτώνεις όποιον άτυχο βρεις μπροστά σου, τέτοια πράγματα.

Προσωπικά, δεν βρίσκω νόημα να μπεις σ' αυτήν τη διαδικασία, τελείωσα το παιχνίδι μια χαρά, level 79, έχοντας ξεκλειδώσει όλα τα abilities, και δεν ξανασχολήθηκα.

Δημοσ.
11 ώρες πριν, kosegdit είπε

2020089025713.jpg

Αν δεν βαριεσαι new game + κρατας τα παντα απο armor level κτλ
Ξεκινας απο την αρχη και το κανεις!!!

Δημοσ.

Το κατάφερα τελικά το 100% βρίσκοντας κάποια ερωτηματικά στον χάρτη. Αν και θα χαρακτήριζα ρηχή την πλοκή και τους χαρακτήρες του παιχνιδιού, τα ελληνικά τοπία είναι πραγματικά μαγευτικά και ανεβάζουν την αξία του παιχνιδιού (χωρίς να αρκεί βέβαια μόνο αυτό για να χαρακτηριστεί ένα παιχνίδι καλό) . Τελείωσα το 2ο επεισόδιο του 1ου dlc και ίσως ασχοληθώ και με το fate of atlantis. Αν είναι βέβαια μεγάλο θα το αφήσω γιατί έχουν κι άλλα παιχνίδια σειρά.  Παραθέτω κάποιες εικόνες που έβγαλα και μου άρεσαν.

2020094234432.jpg

20200822213631.jpg

• Like 2
  • Confused 1
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, t3llis είπε

Το κατάφερα τελικά το 100% βρίσκοντας κάποια ερωτηματικά στον χάρτη. Αν και θα χαρακτήριζα ρηχή την πλοκή και τους χαρακτήρες του παιχνιδιού, τα ελληνικά τοπία είναι πραγματικά μαγευτικά και ανεβάζουν την αξία του παιχνιδιού (χωρίς να αρκεί βέβαια μόνο αυτό για να χαρακτηριστεί ένα παιχνίδι καλό) . Τελείωσα το 2ο επεισόδιο του 1ου dlc και ίσως ασχοληθώ και με το fate of atlantis. Αν είναι βέβαια μεγάλο θα το αφήσω γιατί έχουν κι άλλα παιχνίδια σειρά.  Παραθέτω κάποιες εικόνες που έβγαλα και μου άρεσαν.

2020094234432.jpg

20200822213631.jpg

3 Κοσμοι ειναι δεν ειναι δυσκολοι ουτε ιδιαιτερα μεγαλοι σε σχεση με το Main story!!!
Για μενα πρεπει να τα κανεις ειδικα ο κατω κοσμος σαν τοπιο ειναι πραγματικα οπως τον φαντάζονταν οι αρχαιοι!!!

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, steve_89 είπε

3 Κοσμοι ειναι δεν ειναι δυσκολοι ουτε ιδιαιτερα μεγαλοι σε σχεση με το Main story!!!
Για μενα πρεπει να τα κανεις ειδικα ο κατω κοσμος σαν τοπιο ειναι πραγματικα οπως τον φαντάζονταν οι αρχαιοι!!!

Θα του δώσω μια ευκαιρία λοιπόν! Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Εντάξει για να λέμε και την αλήθεια ότι μαθαίνεις κάποια πράγματα τα μαθαίνεις. Στο Origins για παράδειγμα έμαθα ονόματα Αιγυπτίων θεών, αντίστοιχα και στο Odyssey θα μάθεις κάποια πράγματα. Αλλά αυτή η επανάληψη βρε παιδιά..εντάξει καταντάει κουραστικό μετά από ένα σημείο..

• Moderators
Δημοσ.

Οκ φίλτατοι, πρέπει να πάω και για ύπνο.

Θα ήθελα από εδώ και πέρα:
1) Να μην υπάρχουν συνέχεια τεράστια ποστς ή αν οι φωτογραφίες είναι πολλές ή πολύ μεγάλες, να μπαίνουν σε spoiler tags.
2) Να μην υπάρχουν αντιδικίες. Δεν συμφωνείτε με κάποιον; Οκ. Πείτε την γνώμη σας αλλά όχι με παθητικοεπιθετικούς (passive aggressive) ή ειρωνικούς σχολιασμούς. Μην αρχίζετε τα προσωπικά.

Μεγάλοι άνθρωποι είμαστε πιστεύω, ξέρουμε πότε ξεφεύγουμε από τα όρια, είτε από την μία, είτε από την άλλη πλευρά. Παρακαλώ, φερθείτε κόσμια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...