Προς το περιεχόμενο

Assassin’s Creed Odyssey [PC]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 2,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Γιά όσους θέλουν να μάθουν την σχέση Ιξίωνα,  Hildegard (που έδωσα και άλλη πηγή όπου αναφέρεται ως άλλη μία επιρροή του Da Vinci) και Ανθρώπου του Βιτρούβιου, βρήκα ένα βιβλίο

Το  Man: The Grand Symbol of the Mysteries του Manly P. Hall

Παραθέτω το link με την σελίδα όπου αναφέρεται ο Ιξίωνας, η Hildegard και λίγο πιό κάτω ο Βιτρούβιος 

https://books.google.gr/books?id=DtemDwAAQBAJ&pg=PT127&lpg=PT127&dq=hildegard+ixion&source=bl&ots=JHjViKMoku&sig=ACfU3U2BnS31yTtuf5S-UyDjTl5f-OgGfg&hl=el&sa=X&ved=2ahUKEwiz_OjDy6vpAhXnyKYKHZA3DksQ6AEwA3oECAcQAQ#v=snippet&q=hildegard ixion&f=false πατήστε το προβολή όλων και την 2η σελίδα

Ολο το θέμα, από τον Τροχό του Ιξίωνα, τον Παγκόσμιο Ανθρωπο της Hildegard και τον Ανθρωπο του Βιτρούβιου, έχει να κάνει με την Παγκόσμια Ψυχή και με τον Μικρόκοσμο , Μακρόκοσμο και τους κανόνες των αναλογιών και όλα συνδέονται μεταξύ τους όπως γίνεται και στο βιβλίο του Hall

Με τον Ιξίωνα , έχει ασχοληθει ο Αριστοτέλης, ο Ορφέας, ο Πίνδαρος και άπειροι άλλοι (υπάρχουν τα βιβλία στο google βιβλία)

Μέχρι την  Hildegard και στην αρχαιότητα, έχουμε πολλές παρόμοιες ιστορίες με τον Τροχό

Ο Σεμίραμις και η Αφροδίτη με το περιστέρι, o Πίνδαρος με το πουλί Ίυγγα (το έμαθα κι΄αυτό) που δέθηκε στον Τροχό και πολλά άλλα

Οπότε, αποδεικνύεται η μακρόχρονη πορεία του συμβολισμού και η σχέση του με τον αρχικό Τροχό του Ιξίωνα

Με τόσες θαυμάσιες λεπτομέρειες στο Odyssey και τέτοια τεράστια έρευνα, είναι φυσικό να το' πιασαν το θέμα, αν και στο παχνίδι, αναφέρεται ώς Ανθρωπος του Βιτρούβιου, η εικόνα στην Ατλαντίδα που έβαλα. Αν και δεν είναι πιστή αναπαράσταση. Αυτό με έκανε να το ψάξω λίγο παραπάνω

Λέω και ξαναλέω, ότι δεν θεωρώ την ιστορία του Odyssey, ακριβή ιστορικά στην πλοκή

Τα ακριβή και ιστορικά στοιχεία, που είναι άπειρη Πηγή Γνώσης, είναι οι αναφορές και τα ονόματα και η αναπαράσταση πολλών τοποθεσιών με εκπληκτικό τρόπο. Με τρόπο, που άμα είσαι Ελληνας, σε συγκινούν

Ποιός αφελής θα περίμενε από ένα παιχνίδι Assassin's, να είναι ιστορικα ακριβές; Δεν διατίθεται ως τέτοιο , ούτε νομίζω το ισχυρίστηκε ποτέ και ούτε θα το ήθελε. Δεν είπαν ότι θα κάνουν ένα καθαρά ιστορικό παιχνίδι (αλλιώς θα έκαναν ντοκυμανταίρ). Εκαναν όμως  με την βοήθεια καταπληκτικών αρχαιολόγων, τρομερή δουλειά στα ιστορικά ονόματα και τοποθεσιες. Γι΄αυτό και μετά βγήκε και το Discovery Tour γιά όσους θέλουν να μάθουν πραγματική Ιστορία

Ο τρόπος όμως που συνδύασαν τα ιστορικα ονόματα και τις τοποθεσίες, είναι ΕΠΟΣ! Πουθενά και ποτέ , κανένα game δεν είχε τόσες πληροφορίες μαζεμένες αν ήθελες να ψάξεις. Και η πλοκή, δε με χαλάει με το μυθοπλαστικό σενάριο. Το διασκέδασα και ταξίδεψα

Σε κάνει να θέλεις να επισκεφτείς τους αρχαίους τόπους και μνημεία (όπως έγραφε και ένα παιδί τις προάλλες). Και αυτό είναι το κέρδος απ' αυτό το προσκύνημα στην Αρχαία Ελλάδα

Απορώ ακόμα με ένα πράγμα. Εγώ που έχω πάθος και Ερωτα με την Ιστορία, πώς γίνεται να μαγεύτηκα και να έμαθα τόσα πολλά και άλλοι να τα κατάλαβαν ή να τα ήξεραν όλα με την μία;

Η μήπως όχι; ;)

Και μιας και ανέφερα χτες τον Πολύκλειτο με τον γνωστό του Κανόνα, 2 φωτό από το εργαστήριό του στο Αργος

931747917_Poliklitos1.thumb.jpg.af79b8afe75163fa43439d3a4c8936ed.jpg

559859644_Poliklitos2.thumb.jpg.56d0d25f3dd96464a1d178360fe79a54.jpg

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Coscas είπε

Γιά όσους θέλουν να μάθουν την σχέση Ιξίωνα,  Hildegard (που έδωσα και άλλη πηγή όπου αναφέρεται ως άλλη μία επιρροή του Da Vinci) και Ανθρώπου του Βιτρούβιου, βρήκα ένα βιβλίο

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Το  Man: The Grand Symbol of the Mysteries του Manly P. Hall

Παραθέτω το link με την σελίδα όπου αναφέρεται ο Ιξίωνας, η Hildegard και λίγο πιό κάτω ο Βιτρούβιος 

https://books.google.gr/books?id=DtemDwAAQBAJ&pg=PT127&lpg=PT127&dq=hildegard+ixion&source=bl&ots=JHjViKMoku&sig=ACfU3U2BnS31yTtuf5S-UyDjTl5f-OgGfg&hl=el&sa=X&ved=2ahUKEwiz_OjDy6vpAhXnyKYKHZA3DksQ6AEwA3oECAcQAQ#v=snippet&q=hildegard ixion&f=false πατήστε το προβολή όλων και την 2η σελίδα

Ολο το θέμα, από τον Τροχό του Ιξίωνα, τον Παγκόσμιο Ανθρωπο της Hildegard και τον Ανθρωπο του Βιτρούβιου, έχει να κάνει με την Παγκόσμια Ψυχή και με τον Μικρόκοσμο , Μακρόκοσμο και τους κανόνες των αναλογιών και όλα συνδέονται μεταξύ τους όπως γίνεται και στο βιβλίο του Hall

Με τον Ιξίωνα , έχει ασχοληθει ο Αριστοτέλης, ο Ορφέας, ο Πίνδαρος και άπειροι άλλοι (υπάρχουν τα βιβλία στο google βιβλία)

Μέχρι την  Hildegard και στην αρχαιότητα, έχουμε πολλές παρόμοιες ιστορίες με τον Τροχό

Ο Σεμίραμις και η Αφροδίτη με το περιστέρι, o Πίνδαρος με το πουλί Ίυγγα (το έμαθα κι΄αυτό) που δέθηκε στον Τροχό και πολλά άλλα

Οπότε, αποδεικνύεται η μακρόχρονη πορεία του συμβολισμού και η σχέση του με τον αρχικό Τροχό του Ιξίωνα

Με τόσες θαυμάσιες λεπτομέρειες στο Odyssey και τέτοια τεράστια έρευνα, είναι φυσικό να το' πιασαν το θέμα, αν και στο παχνίδι, αναφέρεται ώς Ανθρωπος του Βιτρούβιου, η εικόνα στην Ατλαντίδα που έβαλα. Αν και δεν είναι πιστή αναπαράσταση. Αυτό με έκανε να το ψάξω λίγο παραπάνω

Λέω και ξαναλέω, ότι δεν θεωρώ την ιστορία του Odyssey, ακριβή ιστορικά στην πλοκή

Τα ακριβή και ιστορικά στοιχεία, που είναι άπειρη Πηγή Γνώσης, είναι οι αναφορές και τα ονόματα και η αναπαράσταση πολλών τοποθεσιών με εκπληκτικό τρόπο. Με τρόπο, που άμα είσαι Ελληνας, σε συγκινούν

Ποιός αφελής θα περίμενε από ένα παιχνίδι Assassin's, να είναι ιστορικα ακριβές; Δεν διατίθεται ως τέτοιο , ούτε νομίζω το ισχυρίστηκε ποτέ και ούτε θα το ήθελε. Δεν είπαν ότι θα κάνουν ένα καθαρά ιστορικό παιχνίδι (αλλιώς θα έκαναν ντοκυμανταίρ). Εκαναν όμως  με την βοήθεια καταπληκτικών αρχαιολόγων, τρομερή δουλειά στα ιστορικά ονόματα και τοποθεσιες. Γι΄αυτό και μετά βγήκε και το Discovery Tour γιά όσους θέλουν να μάθουν πραγματική Ιστορία

Ο τρόπος όμως που συνδύασαν τα ιστορικα ονόματα και τις τοποθεσίες, είναι ΕΠΟΣ! Πουθενά και ποτέ , κανένα game δεν είχε τόσες πληροφορίες μαζεμένες αν ήθελες να ψάξεις. Και η πλοκή, δε με χαλάει με το μυθοπλαστικό σενάριο. Το διασκέδασα και ταξίδεψα

Σε κάνει να θέλεις να επισκεφτείς τους αρχαίους τόπους και μνημεία (όπως έγραφε και ένα παιδί τις προάλλες). Και αυτό είναι το κέρδος απ' αυτό το προσκύνημα στην Αρχαία Ελλάδα

Απορώ ακόμα με ένα πράγμα. Εγώ που έχω πάθος και Ερωτα με την Ιστορία, πώς γίνεται να μαγεύτηκα και να έμαθα τόσα πολλά και άλλοι να τα κατάλαβαν ή να τα ήξεραν όλα με την μία;

Η μήπως όχι; ;)

Και μιας και ανέφερα χτες τον Πολύκλειτο με τον γνωστό του Κανόνα, 2 φωτό από το εργαστήριό του στο Αργος

931747917_Poliklitos1.thumb.jpg.af79b8afe75163fa43439d3a4c8936ed.jpg

559859644_Poliklitos2.thumb.jpg.56d0d25f3dd96464a1d178360fe79a54.jpg

Φίλε περισοτερα μαθαίνεις για την Ελλάδα από 2-3 τραγούδια των Iron Maiden πάρα από αυτό το παιχνίδι. 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το black flag ειχε απο τις καλυτερες ιστοριες και ολο το κλιμα ηταν τρομερο στην πειρατικη ζωη αλλα οι μαχες με stealth καθαριζες 100 ατομα πολυ ευκολα δεν ειχε καποιο challenge το ιδιο και το rogue και το syndicate το unity ηταν λιγο δυσκολοτερο αν στην επεφταν καμια 20αρια μαζι. Στο black flag ειχε challenge στα τελευταια legendary πλοια ηθελε καλη στρατηγικη. Στο Odyssey γουσταρω πολυ τις μαχες με τα engrave μπορεις να φτιαξεις τρομερα χαρακτηριστικα και μαζι με τα abilities να παιξεις οπως εσυ θελεις. Η βασικη ιστορια επισης δεν με ενοχλει ειναι μια χαρα. Τα side με τις κλεψυδρες ναι ειναι αθλια και καθαρα για grind. Oι μαχες με τα πλοια επισης πολυ καλες ειδικα αν στην πεσουν καμια 10αρια μεγαλα γινεται χαμος. Μου αρεσαν επισης και τα τετατετ με Σωκρατη μεχρι στιγμης. Για να δουμε και το valhalla πως θα ειναι. 

Επεξ/σία από Arkin
  • Like 3
Δημοσ.
On 09/05/2020 at 10:03, DEADLAZARUS said:

Δεν είναι δυνατόν να παραπληροφορεί το συγκεκριμένο μέλος, παρουσιάζοντας δήθεν ιστορικά στοιχεία, όσους συμμετέχουν σε τούτο το νήμα.

Μιας και το έχω καταγγείλει 4 φορές και άρα στέκει, ας ρωτήσω 

Μάλιστα...Παραπληροφορώ. Μπορείς να μου υποδείξεις πού ακριβώς γίνεται αυτο;

Μήπως εννοείς το αντίθετο; Οτι παρά-δίνω πληροφορίες; Χα χα!

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Coscas είπε

Μιας και το έχω καταγγείλει 4 φορές και άρα στέκει, ας ρωτήσω 

Μάλιστα...Παραπληροφορώ. Μπορείς να μου υποδείξεις πού ακριβώς γίνεται αυτο;

Μήπως εννοείς το αντίθετο; Οτι παρά-δίνω πληροφορίες; Χα χα!

Καταγγείλει λέγοντας; 

Θέλω να δω δικογραφία τώρα. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

τελείωσα το βασικό story και μου έβγαλε επιλογή new game+, το έχει κάνει κάποιος; το ίδιο story θα με βάλει να παίξω; συνεχίζω με το ίδιο lvl και items και απλά μπορώ να αλλάξω χαρακτήρα;

Επεξ/σία από lefstef
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τιμιο boss η Μεδουσα

2020-05-19-17-59.png

Τους εχω παει λιγο μπαλα του Mercenaries. Cutlists εχω σκοτωσει 27 αλλα δειχνει 22 στο progression στο uplay. Exω maxarei sword/blunt/bladed και τωρα παιζω με daggers και staff αφηνω στο τελος το spear. Κανω και αρκετα αινιγματα καποια ειναι αρκετα δυσκολα αλλα ξεκλειδωνουν πολυ καλα engraves. 94 ωρες γραφει το uplay 89 το παιχνιδι ισως το παιχνιδι να μην μετραει οσο ειμαστε στο menu/map/inventory. Οσο ξεκλειδωνουν abilities γινεται ολο και πιο απολαυστικη η μαχη. 

Screenshot-1.png

Επεξ/σία από Arkin
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σήμερα πήρα άμεση απάντηση από τον παραγωγό των τραγουδιών στο πλοίο και στις πόλεις, τον Δημήτρη Ηλία, μιάς και ο συνθέτης Mike Georgiades, δεν μπόρεσε να με βοηθήσει με τους πλήρεις στίχους του main theme του Odyssey που ψάχνω, αφού ούτε ελληνικά καλά ξέρει , ούτε έχει γράψει τους στίχους

Η ερμηνεύτρια  Fanny Perrier-Rochas, δεν μου απάντησε

Αλλά ο Δημήτρης Ηλίας (που μένει κι΄αυτός στον Καναδά), γράφει και μιλάει άψογα ελληνικά και μάλλον θα μου βρεί την άκρη όπως μου έγραψε

Είναι μεγάλη μορφή στον Καναδά. Μέχρι ο πρωθυπουργός του Καναδά τον έχει τιμήσει

Από τα άτομα που τιμούν την Ελλάδα, με γνώση στην Μουσική και λάτρης της Αρχαίας Ελλάδας μας 

Δεν νομίζω να μπορούσε να είναι όλα αυτά άν έμενε εδώ...

Assassin’s Creed Odyssey - Producing the Sea Shanties

Επεξ/σία από Coscas
  • Like 3
Δημοσ.
Στις 14/5/2020 στις 2:08 ΜΜ, lefstef είπε

τελείωσα το βασικό story και μου έβγαλε επιλογή new game+, το έχει κάνει κάποιος; το ίδιο story θα με βάλει να παίξω; συνεχίζω με το ίδιο lvl και items και απλά μπορώ να αλλάξω χαρακτήρα;

Ξεκινάς το game από την αρχή της ιστορίας, ωστόσο μεταφέρεις σε αυτό το level σου, τα items που έχεις ήδη μαζέψει και νομίζω τα upgrades του καραβιού σου.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Erevus είπε

Ξεκινάς το game από την αρχή της ιστορίας, ωστόσο μεταφέρεις σε αυτό το level σου, τα items που έχεις ήδη μαζέψει και νομίζω τα upgrades του καραβιού σου.

ευχαριστώ άρα δεν αξίζει.

Έχω αγοράσει την βασική έκδοση, και μου έχει βγάλει την Ατλαντίδα, ενώ φίλος που  το παίζει στο play δεν του την έχει βγάλει, είναι σωστό?

στα dlc μου λέει έχω το fields of elysium

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...