Προς το περιεχόμενο

Assassin’s Creed Odyssey [PC]

Psycho_Warhead

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 2,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θέλω να ζητήσω ΣΥΓΝΩΜΗ από όλους τους ΕΛΛΗΝΕΣ, που έχω άλλη ιδιότητα από αυτή του game developer και δε μπορώ να παράξω ένα τέτοιο παιχνίδι.

Την ταπεινή μου συγνώμη χώρα,δεν ήξερα..

Ρε @Coscas τί λες τώρα θα μας τρελάνεις βρε φίλε :P

15 ώρες πριν, Coscas είπε

Βγήκε ένα παιχνίδι μετά  από 27 χρόνια (τόσα ασχολούμαι με τα games και το 1991 ήταν η χρονια που τα pc μπήκαν δυναμικά στο gaming) που ασχολείται με την Αρχαία Ελλάδα (κάτι που εμείς οι ίδιοι οι Ελληνες θα έπρεπε να κάνουμε) και πέσανε μερικοί να το φάνε. Οκ. Να το έκαναν αυτό οι ξένοι, πάει κι' έρχεται. Να το κάνουν Ελληνες, μάλλον για ζήλεια μου φαίνεται που οι ίδιοι δεν μπορούν να παράξουν ούτε καν tetris

Είναι σαν να κρίνεις μοντέλο της Ferrari εσύ που δεν φτιάχνεις πατίνι

Στο διά ταύτα τώρα

Το Odyssey είναι μιά ανασχεδίαση του Origins με βελτιωσεις στα πάντα. Από world characters μεχρι gameplay και ιστορικη ακρίβεια.

Οι πολύ ακριβείς αρχαιοελληνικές εκφράσεις στους world characters είναι εντυπωσιακές. Ολόκληρες απαγγελίες νομικών κώδικων και ρητορίας (γιά αυτούς που μπορούν να τις καταλάβουν), ύμνοι από ραψωδίες στο πλοίο, κλπ. Ακόμα και οι απλοί npcs, μιλάνε άψογα αρχαία ελληνικά (έγραψα παλαιότερα για έναν αμόρφωτο Κύπριο utuber που το "πρόσω" του φάνηκε αυθαίρετη λέξη και άρχισε να βρίζει το παιχνίδι ότι είναι ανακριβές ως προς την γλώσσα)

Ξεχνανε κάποιοι, ότι αυτά τα games, απευθύνονται σε πιτσιρικαρία. Ομως τα δημιουργούν ενήλικες. Πήραν μάλιστα και αρχαιολόγους και δημιούργησαν ένα ιστορικο ΕΠΟΣ. Τιμή τους που δεν κοίταξαν να βάλουν άλλα αντ' άλλων σαν τοποθεσίες και αν κανείς ψάξει, θα μάθει Ιστορία που δεν την έμαθε ούτε στο ελάχιστο στο σχολείο. Ενα εργαλείο, παίζει ρόλο πώς το χρησιμοποιείς

Τώρα ως πρoς το gameplay, μιά χαρά ευχαριστήθηκα και τον Αλέξιο και την Κασσάνδρα

Μόνο το "ελα" πάνω στην σέλα του Φόβου, μου αρκεί. Η "ελληνικη" προφορά των χαρακτήρων Αλέξιου και Κασσάνδρας, με χαροποίησε ιδιαίτερα. Λυπήθηκα μόνο τους ξένους που θα τους φάνηκε "βλάχικη". Τώρα...πώς γίνεται Ελληνες να τους ενοχλεί περισσότερο αυτό, δεν το καταλαβαίνω. Ισως είναι Ελληνες του εξωτερικού

Οι 2 ηθοποιοί χαρακτήρες (Αλέξιος, Κασσάνδρα), είναι πολύ αγαπητοί στα βίντεο στο ΥΤ. Μάλιστα, όλοι λένε ότι επιτέλους μιά ηρωϊδα game, που της κάνει το σπικάζ ηθοποιός, είναι πιό όμορφη η ηθοποιός. Και ο Αλέξιος, μιά χαρά κριτικές έχει πάρει  

Δεν έχω καταλάβει. Αναφέρει το Odyssey ιστορικά στοιχεία, δεν είναι καλό gaming αυτό 

Παίζεται το gameplay, αλλά τα ιστορικά στοιχεία είναι ανακριβή (ακόμα να απαντήσει ο Voodooman)

65% πιό μεγάλος χάρτης από το Οrigins, αλλά μικρός μωρέ

Side quests μετά από 150 ώρες παιχνιδιού και κάνεις τα ίδια...

Προς το παρόν, η gaming τεχνολογία, δεν έχει υποκαταστήσει τη πραγματικότητα. Είναι μέχρι κάποιο όριο. Αυτό το όριο, επιτρέπει την στατική αναπαράσταση όσο το δυνατόν πιστότερα (λόγω τεχνολογίας). Το ΑI, θα χρειαζόταν πολλά terrabytes για να υποκαταστήσει την πραγματικότητα και αυτό θα συμβεί στο μέλλον

Κρατάμε λοιπόν σαν εταιρεία τα απίστευτα γραφικά και την ιστορική ακρίβεια των τοποθεσιών, κάνουμε πλάκα με το "μαλάκα", πουλάμε στα αδαή πιτσιρίκια, ιντριγκάρουμε και τους ανταγωνιστές που μας βλέπουν από μίλια μακρυά και κοιτάμε τις εισπράξεις

Ενα μου άρεσε σε όλο αυτό με την εταιρεία που το έβγαλε και μου θύμισε Αρχαία Ελλάδα. Εδινε τόση γνώση και καλαισθησία, που θα μπορούσε να μην το κάνει (φαλήρισε η Αθήνα με τα έργα του Περικλή. Οι φιλόσοφοι πήγαν άκλαφτοι και ο κόσμος παρέμειναν βόϊδια. Θυσιάστηκαν οι ήρωες και άχρηστο κατάντησε)

Αν βγεί κάτι στο gaming που έστω να πλησιάζει το Odyssey, θα το ξανασκεφτώ. Μέχρι τότε, το Odyssey είναι γιά μένα το συγκλονιστικότερο game που συνδύασε την Αρχαία Ελληνική Ιστορία με διασκεδαστικό τρόπο

Και θα προτιμούσα ακόμα περισσοτερα ιστορικά στοιχεία στο παιχνίδι και επέκταση του χάρτη σε Ιωνία, Ηπειρο, Ρόδο, Κύπρο, Κέρκυρα, Θράκη, Σικελία (γιατί όχι και Καταλονία, Πόντο κλπ)

το παιχνίδι μια χαρά δείχνει τις τοποθεσίες και τα ονόματα, το υπόλοιπο core game όμως είναι μέτριο αυτό γράφουμε, και είναι μέτριο γιατί ο τίτλος έχασε την ταυτότητα του.

Επεξ/σία από xtrmsnpr
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν είναι εξομοιωτής αρχαίας ελλάδας το παιχνίδι αγαπητοί, ένα arcade - rpg εμπνευσμένο από την ιστορία είναι. Έχει ωραία τοπία, έχει στο μέτρο του δυνατού ακριβείς τοποθεσίες, εμπλέκει με έξυπνο τρόπο τη μυθολογία και το παίζεις υπερ-ευχάριστα γι' αυτό που είναι. Το μόνο αντικειμενικό σχόλιο που έχω διαβάσει, είναι το άθλιο voice acting, και ειδικά του αλεξίου. Όσοι θέλετε εξομοιωτή, παίξτε imperator rome, crusader kings, europa universallis, victoria και hearts of iron, με αυτή τη σειρά. Και ακολουθήστε την Ελληνική ιστορία όπως τη γνωρίζετε. 😛

• Like 5
  • Thanks 2

Παιξτε οτι αγαπατε βρε παιδια. Μην κρινετε κανεναν στο τι θα παιξει. Το gaming ειναι πολλα πραγματα. Αλλος θελει να χαλαρωσει αλλος να φοβηθει με καποιο horror οπως outlast αλλος να αφεθει στον κοσμο που προσφερουν αλλος να νιωσει την αδρεναλινη μεσω των competitive παιχνιδιων. Εχοντας ασχοληθει εκτενως με black flag/rogue/unity/syndicate/origins ξεψαχνιζοντας καθε σπιθαμη του χαρτη τους και των αποστολων μπορω να πω οτι το καθενα μου προσφερε μια πολυ ομορφη εμπειρια το καθενα με τον τροπο του. Το black flag και το rogue με το ολο pirate theme και τις μαχες με τα πλοια και τη ζωη των πειρατων. Το unity με πηγε στην γαλλικη επανασταση γνωριζοντας αρκετα γνωστα προσωπα απο την τοτε εποχη με τα πανεμορφο art design των κτιριων κυριως στο interior. Το syndicate με πηγε στην βιομηχανικη επανασταση στο Λονδινο γνωριζοντας γνωστες προσωπικοτητες οπως Charles Dickens η jack the ripper. To origins σε ενα πιο RPG style και αρκετα διαφορετικο απο τα προηγουμενα μας προσφερε την καλυτερη εμπειρια της Αιγυπτου και των Pharaoh που εχουμε δει ποτε σε παιχνιδι. Η Αλεξανδρεια πιο ομορφη απο ποτε οπως και η απεραντη ερημος με τις τεραστιες πυραμιδες. Σεβαστο σε οσους δεν αρεσουν δεν γινεται ολοι να εχουμε τα ιδια γουστα απλα δεν χρειαζονται τετοιες υπεραναλυσεις η κριτικες μεταξυ gamers. Το αν καποιος χαλαρωνει με Divinity η με Total War η με Odyssey δεν αφορα κανεναν. 

• Like 2
  • Thanks 2
  • Confused 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 hours ago, Snoob said:

Έχουμε τη θαυμάσια ιστορία του Θουκυδίδη, με εξόχως ενδιαφέροντα (και στους περισσότερους άγνωστα) περιστατικά από τον πόλεμο, όπως την παράδοση των πολιορκημένων Σπαρτιατών στη Σφακτηρία

Στο Discovery Tour, αναφέρεται αναλυτικά η μάχη της Πύλου και της Σφακτηρίας

Discovery Tour: Ancient Greece – The Battles of Pylos and Sphakteria

Μέσα στο παιχνίδι, υπάρχει η μάχη της Πύλου, αναφέρεται ο Βρασίδας και ο Κλέων που συμμετέχουν και στο τέλος οι Σπαρτιάτες ηττωνται, αφού ο Αλέξιος ή η Κασσάνδρα που μάχονται γιά τους Σπαρτιάτες, βρίσκονται φυλακισμένοι από τους Αθηναίους

Τώρα...γιατί σε κάθε μάχη της Αρχαίας Ελλάδας δεν υπάρχει λεπτομερέστατη ιστορική αναπαράσταση, νομίζω εξηγήθηκε από πολλούς. Δεν επαρκεί το 2018 η υπολογιστική ισχύς και ο εξοπλισμός από μέρους των gamers. Μην ξεχνάμε ότι είναι και ένα παιχνίδι Assassin's

Επεξ/σία από Coscas
  • Like 3

3 hours ago, Arkin said:

To origins σε ενα πιο RPG style και αρκετα διαφορετικο απο τα προηγουμενα μας προσφερε την καλυτερη εμπειρια της Αιγυπτου και των Pharaoh που εχουμε δει ποτε σε παιχνιδι. Η Αλεξανδρεια πιο ομορφη απο ποτε 

Παίζω τώρα το Origins και στην ουσία είναι Ελληνιστική περίοδος και όχι Αιγυπτιακή και Φαραώ. Η Κλεοπάτρα ήταν απόγονος του Αλεξάνδρου και μέλος της δυναστείας των Πτολεμαίων

11 λεπτά πριν, Coscas είπε

Παίζω τώρα το Origins και στην ουσία είναι Ελληνιστική περίοδος και όχι Αιγυπτιακή και Φαραώ. Η Κλεοπάτρα ήταν απόγονος του Αλεξάνδρου και μέλος της δυναστείας των Πτολεμαίων

Θα πας παρακατω και θα δεις οτι εχει αρκετο πραγμα για τους Pharaoh.

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 minutes ago, seithan said:

Όπως και έχει και ελληνικές επιγραφές σε τάφους ;)

Εγώ εκεί που έπαθα (γιά πολλοστή φορά και σταματημό δεν έχει) πλάκα, είναι στο Odyssey που πήγα στην Κρήτη στην Γόρτυνα.

Βρήκα την "Επιγραφή της Γόρτυνας" που είναι  ο αρχαιότερος σήμερα νομοθετικός κώδικας στον ευρωπαϊκό χώρο.

Εφτασα στο σημείο και δεν έβλεπα τπτ άλλο παρά ένα μνημείο με 2 αγάλματα και μάρμαρα λευκά. Κάνω zoom και...:o

Βλέπω γράμματα και επιγραφές που δεν είχα ξαναδεί in game 

Δεν θα το πρόσεχα αν δεν έψαχνα στον χάρτη στις ιστορικές τοποθεσίες 

Ε respect!

Assassin’s Creed Odyssey - Επιγραφή της Γόρτυνας Κρήτη

389296958_1.thumb.jpg.8a3efbec6d67af1bf9ce5e720bb8e8e1.jpg

455937856_3.thumb.jpg.99ecc53a39a9180a68fc97b482136e2f.jpg

Spoiler

299149462_2.thumb.jpg.f427a95cdb007dee5105836851983502.jpg

Spoiler

Επιγραφή/ Κώδικας/  Μεγάλος Κώδικας της Γόρτυνας

spacer.png

Τώρα...κάποιοι θα πουν: "E καλά! Ολοφάνερο ότι δεν είναι το ίδιο κείμενο στο πρωτότυπο"

Ελα μου όμως που έστω και έτσι με μιά απλή αναφορά, άνοιξα wiki και sites και έμαθα τα πάντα γιά τον κώδικα που αγνοούσα 

Ετσι λειτουργούν τα πράγματα αν είσαι θετικός

Επεξ/σία από Coscas
  • Like 6

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Απο το όσο έχω ασχοληθεί με το παιχνίδι (καθώς δεν το έχω τελειώσει γιατί ασχολούμαι και με άλλα)καθώς και απο αυτά που βλέπω και διαβάζω μπορώ να πω ως μια γενική άποψη τα εξής:Ναι σίγουρα δεν τα έκαναν τέλεια όλα και κάπου υπάρχουν ελλείψεις πχ σε στοιχεία RPG σε τεχνικά στοιχεία που έχει πολύ ιδιαίτερο optimization και απαιτήσεις αλλά και στο gameplay που  υπάρχουν επαναλαμβανόμενα στοιχεία,που μπορεί να κουράσουν αρκετούς,όμως αυτό το τελευταίο συμβαίνει και σε πολλά άλλα παιχνίδια και καθώς και ιδιαίτερα αυτά της σειράς AC που όμως καταφέρνει να αποτυπώσει εντυπωσιακά την χώρα και την εποχή στήν οποία εξελίσσεται.Η Ομορφιά και η λεπτομέρεια με την οποία μπορείς να δείς την Αρχαία Ελλάδα σχετικά κοντά σε αυτό που ήταν,δεν υπάρχει πουθενά αλλού,αυτό και μόνο καθώς και η εμφανής δουλειά που έχει πέσει σε αυτόν τον τομέα,είναι πάρα πολύ θετικό,είναι ιδιαίτερα αξιόλογο να μπορούν να δούν (ιδιαίτερα οι νεότεροι)ολοι μας αρκετά πράγματα και να θαυμάσουν πραγματικά τον πολιτισμό που υπήρχε μερικές χιλιάδες χρόνια πρίν,δεν έχουν δυστυχώς όλοι την γνώση η τον χρόνο να μελετήσουν όπως θα έπρεπε Την Αρχαία Ελλάδα και τους Τεράστιους σοφούς και Ηρωες που έζησαν εκείνες τις εποχές,όμως δεν δεν μπορώ να πω πως κάτι τέτοιο μου κάνει εντύπωση,με την παιδεία που πήρε την "κατρακύλα" μετά το 70 και με τα χρόνια "χειροτέρευε" όσον αφορά τον πολιτισμό,την ιστορία,και ως επακόλουθο το φρόνημα των μαθητών αυριανών πολιτών αυτής της πατρίδος.

Ας αναγνωρίζουμε λοιπόν τέτοιες προσπάθειες με τα όποια καλά ψυχαγωγίας και γνώσης αλλά και αφορμής για έρευνα μπορεί να προσφέρουν Οποιος θέλει μεγαλύτερη ακρίβεια και πραγματικές ιστορίες της εποχής,υπάρχουν αρκετά πολύ αξιόλογα έργα σχετικά,ας κάτσει να διαβάσει τους βασικούς τουλάχιστον "μεγάλους" αρχαίους και θα μάθει πάρα πολλά .

Επεξ/σία από ELMastas
  • Like 5

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ερωτηση η gold edition περιλαμβάνει ολο το περιεχόμενο που έχει βγει και θα βγει (ολα τα dlc κλπ) ;

Επεξ/σία από Xristaras12
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχει τα πάντα εκτός του Deluxe pack.

Αν τα θες όλα παίρνεις την Ultimate:

https://support.ubisoft.com/en-US/Faqs/000035550/Content-of-Assassin-s-Creed-Odyssey-Editions-ACOD

Επεξ/σία από Despotas

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Despotas είπε

Έχει τα πάντα εκτός του Deluxe pack.

Αν τα θες όλα παίρνεις την Ultimate:

https://support.ubisoft.com/en-US/Faqs/000035550/Content-of-Assassin-s-Creed-Odyssey-Editions-ACOD

το βρίσκω στα 37€ απο κλειδάδικο τη ultimate αλλά δεν ξέρω πραγματικά αν αυτά που δίνει παραπάνω αξίζουν σε σχέση με την gold.

οπότε και οι εκδόσεις αυτές περιέχουν και το fate of atlantis που έχει βγει η θέλει κ άλλα χρήματα τούτο;

άκυρο διάβασα τι δίνει το season pass.

Επεξ/σία από Xristaras12

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
34 λεπτά πριν, Arkin είπε

Offtopic

Απόκρυψη περιεχομένων

Εχω τεραστιο μετρο συγκρισης και προφανως οταν ασχοληθω με ενα παιχνιδι 50-60 ωρες δεν θα βαλω 6/10. Τα παιχνιδια που ειναι για τοσο χαμηλα για μενα θα τα παρατησω το πρωτο 5ωρο συνηθως. Μια χαρα κολλανε στο εδω θεμα γιατι μελη οπως εσυ προσπαθουν να επιβαλλουν την αποψη τους πανω σε αλλα μελη χωρις να τους ρωτησουν. Ολες οι αποψεις ειναι σεβαστες αλλα η προσπαθεια επιβολης ειναι οτι χειροτερο. Το εχεις κανει σε παρα πολλα θεματα και δεν ειναι ωραιο το καταλαβαινεις αλλα συνεχιζεις. Στο forum ειμαστε για να κρινουμε τα παιχνιδια οχι τις προτιμησεις των αλλων. Τα ιδια και στο Rage 2 μου εβαλες κριτικες απο αλλα site για να δειξεις τι? Την στιγμη που οπως εγραψα εγω το ευχαριστηθηκα που αποσκοπουσε να μου βαλεις κριτικες απο διαφορα site που γραφουν το αντιθετο? Στο εχουν αναφερει πολλα ατομα στο forum για την προσπαθεια επιβολης που τεινεις να εχεις και δεν ειναι καλο. Εγω αν γουσταρω θα βαλω και 10/10 σε οτι παιχνιδι θελω. Ακου μηδεν μετρο συγκρισης ελεος.

Αυτο προσπαθω να εξηγησω εδω και αρκετες σελιδες αλλα ασκοπα. Ποιος ο λογος να αναφερομαι ΕΚΤΕΝΕΣΤΑΤΑ σε κατι που δεν μου αρεσει και να προσπαθω να πεισω τον αλλο για του λογου το "αληθες"; Σαφεστατα και περιμενω να ακουσω τις αποψεις ολων εφοσον το θελουν και να κανω διαλογο αλλα η εμμονη μερικων με το ανελεητο bashing σε καποια status quo/echo chamber που εχουν δημιουργηθει εδω μεσα απο αρκετους στην κοινοτητα ειναι για εμενα αδικαιολογητη. (Μην ξεχναμε οτι μιλαμε για gaming και οχι για τιποτα σοβαρο εν τελει)
Μπορει η αποψη του Χ που εντυπωσιαζεται απιστευτα να μην με εκφραζει αυτο δεν σημαινει ομως οτι δεν θα την σεβαστω. Οπως και αυτου που θα  θεωρησει οτι υστερει σε πολλους τομεις. 
Με την ειδοποιο διαφορα ομως οτι ο πρωτος οσες φορες και να το πει επικεντρωνει τον ενθουσιασμο του στο συγκεκριμενο τοπικ που εχει να κανει με το παιχνιδι (και το σεβομαι ακομη και αν δεν το ασπαζομαι) ενω ο δευτερος απλα επαναλαμβανει με ποικιλους τροπους τον αρνητισμο του καπου που ουσιαστικα δεν εχει λογο να το κανει (αυτο δεν μπορω να το ασπαστω με τιποτα συγνωμη). Μια φορα αρκει for the sake of argument νομιζω..
Προσωπικα δεν γραφω καν σε παιχνιδια που δεν με απασχολουν ή δεν με εξιταρουν. Η αν θα γραψω θα πω δυο λογια για την αρνητικη κριτικη μου και επ'ουδενι δεν θα καθομαι να μπαινω σε αντιπαραθεση με τον καθε ενδιαφερομενο γιατι θεωρω οτι ειναι χαλια. Χαλαω το τοπικ για αυτους που θελουν να ασχοληθουν με το παιχνιδι. Ετσι το βλεπω εγω.

Και φυσικα δεν αναφερομαι στον Fulgore επειδη εκανα quote επι τη ευκαιρια , αλλα σε αρκετους εδω μεσα. 

Επεξ/σία από d4ydr33m3r
  • Like 6

2 λεπτά πριν, Arkin είπε

Ετσι ακριβως. Το ιδιο πραγμα σε πολλα θεματα. Αν δεν μου αρεσει κατι απλα δεν θα μπω να σχολιασω. Αν τον αλλο τον αρεσε αυτο που επαιξε/ειδε ποιος ειμαι εγω να του επιβαλλω το αντιθετο? Αυτο που επικρατει σε αρκετα θεματα κανει πολλα μελη να μην εχουν καν ορεξη να γραψουν η να κανουν συζητηση. Και εννοειται δεν ειπαμε να μην γραψει ο καθενας την κριτικη του. Ειναι σεβαστες ολες οι αποψεις αλλα η κριτικη στον αλλο οπως πιο πανω του fulgore που καθετε και κοιταει τι βαθμολογιες βαζω και βγαζει το συμπερασμα μηδεν μετρο συγκρισης απο το πουθενα για να δειχτει και να νιωσει ανωτερος δεν το καταλαβαινω. 

Επιτελους γιατι ειχα αρχισει να πιστευω οτι ειμαι ο μονος που το σκεφτεται αυτο.. Εν παση περιπτωσει εχω πει δεν θα ξαναγραψω και δεν το εχω τηρησει ζηταω συγνωμη απο τους υπολοιπους ενδιαφερομενους για το σπαμ..

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...