Προς το περιεχόμενο

Assassin’s Creed Odyssey [PC]

Psycho_Warhead

Προτεινόμενες αναρτήσεις

3 ώρες πριν, d4ydr33m3r είπε

Πουθενα δεν ειπα να συγχωρεσει κανεις τιποτα σε κανενα, απλα να εχουμε μια πιο γενικη αποψη γιατι συμβαινει οτι συμβαινει. 

Σαν μεγεθος δεν νομιζω οτι καμια απο αυτες φτανει την Ubi σε gross και total sales let alone σαν μεγεθος. Η Ubi μονο με EA , Microsoft, Sony , Nintendo μπορει να συγκριθει. Και οχι δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα να θες να κανεις στροφη στην ποιοτητα και να μικρυνεις σαν μεγεθος αν αποτελει επιλογη. Βασικος στοχος παραμενει το κερδος για τους κολοσσους θελουμε δεν θελουμε. :D
Εγω παντως βλεπω οτι μια χαρα παιζει ο κοσμος αυτα τα παιχνιδια τωρα αν μας αρεσει ή οχι ειναι αλλο ζητημα. Αρκετα ξεφυγαμε ομως νομιζω.

Το breakpoint πήγε άκλαυτο και δικαιωματικά και υποτίθεται ότι υπήρξε μια διαφορετική ρότα που θα ακολουθήσουν εξού και τα delays.

Κανένας youtuber- persona δεν χρείαζεται για να φανεί το προφανές ότι δηλαδή μιλάμε για ανακύκλωση assets από προηγούμενα παιχνίδια και γραφή δημοτικού με χαρακτήρα που σκοτώνει τους πάντες πετώντας στα σκουπίδια το όποιο concept. 

Υπάρχουν και (ω ναι) προσωπικές απόψεις. Αν θέλει κάποιος το αντιμετωπίζει και ως ιστορικό ντοκουμέντο. Δεν βλέπω λογική στο να πρέπει να ασπάζομαι την αποθέωση επείδη είναι βασισμένο στην αρχαία ελλάδα.

Ίσα ίσα οι παλιοί θα πρέπει να έχουν μάλιστα πολύ λιγότερη υπομονή σε τέτοια επιδερμικά εγχειρήματα λόγω εμπειρίας.

Ο καθένας με τα γούστα του.Μόνο με επαφή με άλλα αντίστοιχα δημιουργήματα του είδους ευσταθεί μια σύγκριση και γίνεται αντιληπτή η διαφορά. Δεν είπε κανείς ότι το παιχνίδι δεν παίζεται.

Ουκ εν τω πολλω το ευ μιας και είμαστε επί του αντικειμένου.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Ας μου απαντήσει κάποιος, γιατί δεν έχω καταλάβει αρκετά πράγματα για το παιχνίδι.

Παίζω σπάνια πλέον λόγω χρόνου. Εδώ και τριάντα χρόνια έχω λειώσει από Tetris και Arkanoid μέχρι Civilizations,  Baldur's gate και Wargames, έχω παίξει δηλαδή και πολύ βαριά παιχνίδια. Αγόρασα το Odyssey πριν δύο μήνες για λόγους benchmarking (να βλέπω πώς τα πάει το μηχάνημά μου σε σύγχρονα, απαιτητικά παιχνίδια), λόγω θεματολογίας και hype. Υπόψιν ότι επίσης δεν έχω λειώσει άπειρα παιχνίδια 3d person action, έχω παίξει τα βασικά. 

Εντάξει, και εγώ θεωρώ ότι το Odyssey δεν πλησιάζει πχ. το Disco Elysium, το πιο ενδιαφέρον παιχνίδι που έχω παίξει τα τελευταία χρόνια. Αλλά  όταν κάθομαι να παίξω, διασκεδάζω. Το παιχνίδι δεν με έπρηξε με μία τρελή learning curve, με πήρε από το χεράκι και με ταξιδεύει. Για πρώτη φορά παίζω τόσο εντατικά με gamepad και δεν σιχτιρίζω, γενικά το βρίσκω εξαιρετικά μελετημένο και μου δίνει την αίσθηση ότι τίποτα δεν έκαναν στην τύχη, μας παρουσίασαν αυτό ακριβώς που ήθελαν.

Δεν διάβασα κριτικές, ουτε καν είδα metacritic scores. Πέρα λοιπόν από τους purists, γενικά τί εικόνα επικρατεί για το παιχνίδι; Θεωρείται κακό, αρπαχτή κτλ;  Εμπορικά πώς πήγε; 

• Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, kti23 είπε

Το breakpoint πήγε άκλαυτο και δικαιωματικά και υποτίθεται ότι υπήρξε μια διαφορετική ρότα που θα ακολουθήσουν εξού και τα delays.

Κανένας youtuber- persona δεν χρείαζεται για να φανεί το προφανές ότι δηλαδή μιλάμε για ανακύκλωση assets από προηγούμενα παιχνίδια και γραφή δημοτικού με χαρακτήρα που σκοτώνει τους πάντες πετώντας στα σκουπίδια το όποιο concept. 

Υπάρχουν και (ω ναι) προσωπικές απόψεις. Αν θέλει κάποιος το αντιμετωπίζει και ως ιστορικό ντοκουμέντο. Δεν βλέπω λογική στο να πρέπει να ασπάζομαι την αποθέωση επείδη είναι βασισμένο στην αρχαία ελλάδα.

Ίσα ίσα οι παλιοί θα πρέπει να έχουν μάλιστα πολύ λιγότερη υπομονή σε τέτοια επιδερμικά εγχειρήματα λόγω εμπειρίας.

Ο καθένας με τα γούστα του.Μόνο με επαφή με άλλα αντίστοιχα δημιουργήματα του είδους ευσταθεί μια σύγκριση και γίνεται αντιληπτή η διαφορά. Δεν είπε κανείς ότι το παιχνίδι δεν παίζεται.

Ουκ εν τω πολλω το ευ μιας και είμαστε επί του αντικειμένου.

Καλα ολα αυτα αλλα αλλο ειπα και μαλιστα δυο φορες.. :D

Παμε παρακατω καταθεσαμε τις αποψεις μας εκει ειναι μην γραφουμε τα ιδια 10 φορες και χαλαμε και το νημα. 

34 λεπτά πριν, Voodooman είπε

Ας μου απαντήσει κάποιος, γιατί δεν έχω καταλάβει αρκετά πράγματα για το παιχνίδι.

Παίζω σπάνια πλέον λόγω χρόνου. Εδώ και τριάντα χρόνια έχω λειώσει από Tetris και Arkanoid μέχρι Civilizations,  Baldur's gate και Wargames, έχω παίξει δηλαδή και πολύ βαριά παιχνίδια. Αγόρασα το Odyssey πριν δύο μήνες για λόγους benchmarking (να βλέπω πώς τα πάει το μηχάνημά μου σε σύγχρονα, απαιτητικά παιχνίδια), λόγω θεματολογίας και hype. Υπόψιν ότι επίσης δεν έχω λειώσει άπειρα παιχνίδια 3d person action, έχω παίξει τα βασικά. 

Εντάξει, και εγώ θεωρώ ότι το Odyssey δεν πλησιάζει πχ. το Disco Elysium, το πιο ενδιαφέρον παιχνίδι που έχω παίξει τα τελευταία χρόνια. Αλλά  όταν κάθομαι να παίξω, διασκεδάζω. Το παιχνίδι δεν με έπρηξε με μία τρελή learning curve, με πήρε από το χεράκι και με ταξιδεύει. Για πρώτη φορά παίζω τόσο εντατικά με gamepad και δεν σιχτιρίζω, γενικά το βρίσκω εξαιρετικά μελετημένο και μου δίνει την αίσθηση ότι τίποτα δεν έκαναν στην τύχη, μας παρουσίασαν αυτό ακριβώς που ήθελαν.

Δεν διάβασα κριτικές, ουτε καν είδα metacritic scores. Πέρα λοιπόν από τους purists, γενικά τί εικόνα επικρατεί για το παιχνίδι; Θεωρείται κακό, αρπαχτή κτλ;  Εμπορικά πώς πήγε; 

Αh Disco Elysium αυτο παιζω και εγω τωρα πολυ καλο, αλλα στην αλλη ακρη του gaming! 

Τωρα στην ερωτηση σου νουμερα δεν εχω δει και δεν ξερω αν δινει πλεον στην δημοσιοτητα η Ubi (ας με διορθωσει καποιος αν εχουν δωθει δεν το ψαχνω αλλωστε δεν με απασχολει και ιδιαιτερα). Η δικη μου εντυπωση ειναι οτι μετα την κοιλια που εκανε με τις πωλησεις σε Unity και Syndicate σιγουρα εχει πουλησει πολυ περισσοτερα με αυτα τα δυο (Origins & Odyssey). 
Τωρα για το τι θεωρειται θα ακουσεις 10 διαφορετικες αποψεις αναλογα με το τι θεωρει καποιος σημαντικο για να κρινει ενα παιχνιδι. 
Απο την μια οι elitists , απο την αλλη αυτοι που εχουν βαρεθει τα ιδια με τον τιτλο αλλα οκ θα το παιξουν (γιατι οπως και εσυ και εγω ειναι fun και easy going για αρκετες ωρες ευχαριστου παιχνιδιου), αλλοι που εχουν θεμα γενικα με την Ubi γιατι δεν τους κανει η φιλοσοφια της εταιρειας, αλλοι που την κραζουν επειδη δεν εχουν δυνατα PC να το παιξουν και πετανε 0 στο metacritic σαν cry babies γιατι δεν ειναι "optimised", αλλοι που ειναι πιστοι στα AC οπως και να εξελιχθουν σε αυτα και ταγμενοι στην φιλοσοφια τους σαν παιχνιδια κ.ο.κ 
Και εγω προσωπικα κανω αυτο που εγραψες. Δεν διαβαζω ΚΑΜΙΑ κριτικη ή και να διαβασω απο ενα δυο ατομα που εμπιστευομαι την κριση τους και ξερω οτι απλα δεν ειναι wannabe τυπακια που πουλανε συγκεκριμενο attitude γιατι ετσι τους εχουν μαθει οι subscribers και αρα ετσι πρεπει να κινηθουν accordingly και αν ψηθω το περνω, παιζω και βλεπω ιδιοις ομμασι. Αλλωστε νομιζω οτι οι περισσοτεροι απο εμας εχουμε την εμπειρια να ξερουμε πλεον τι θα μας αρεσει εξ αρχης και τι οχι δεν ειναι δα και καμια επιστημη. 

Επεξ/σία από d4ydr33m3r
  • Like 2

1 ώρα πριν, Voodooman είπε

Συμφωνώ μαζί σου. Το ξεκίνησα και εγώ και είναι ένα υπέροχο ταξίδι στις τοποθεσίες της Αρχαίας Ελλάδας. Έχουν κάνει τρομερή δουλειά και χαζεύω όπου σταθώ τα μνημεία! Καλά, στην Ακρόπολη έκανα τσισάκια!

shocked gif wow GIF

• Like 2

Εντάξει, άλλα λέει η γιαγιά μου άλλα ακούν τ' αφτιά μου έχει καταντήσει το νήμα.

Στον Cosca και 3D Mark να έδινες που να είχε τοπία της Αρχαίας Ελλάδας, τι παιχνιδάρα είναι αυτή θα σου έλεγε.

Eχει κουραση η συζητηση , ας ληξει εδω. Καποιοι τους ενδιαφερουν τα Ελληνικα τοπια που οντως ειναι πολυ ομορφα , αδιαφοροντας για οτιδηποτε αλλο , σε αλλους μας ενδιαφερουν και τα υπολοιπα στοιχεια που ειναι κατω του μετριου πολλες φορες. 

Δεν εχει να υποθει κατι παραπανω. 

Τερμάτισα την βασική ιστορία πριν κάτι μέρες και παίζω το Legacy of the first blade τώρα. Μου αρέσει ο κόσμος, η αφήγηση, η ιστορία. Είναι λίγο βαρετό το gameplay ανά στιγμές αλλά έχει κάτι... 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
40 λεπτά πριν, gavros10 είπε

Τερμάτισα την βασική ιστορία πριν κάτι μέρες και παίζω το Legacy of the first blade τώρα. Μου αρέσει ο κόσμος, η αφήγηση, η ιστορία. Είναι λίγο βαρετό το gameplay ανά στιγμές αλλά έχει κάτι... 

Θάνε και η Γαρμπή το έλεγε για το παιχνίδι (βεβαίως) ότι έχει αυτό το κάτι που θέλει,που την έκανε σα τρελή να το θέλει.. αλλά φόλα η φάση, μόνο τοπίο και ιστορικές τοποθετήσεις που αφορούν ΜΟΝΟ την Ελλάδα είναι. Γιατί από ασασινους δεν...δεν υπήρχαν πουθενά σε καμία τέτοια εποχή,ούτε με τους Αιγύπτιους αλλά και ούτε καν στις τοποθεσίες αυτές!

Κάντε μια χάρη στον εαυτό σας και διαβάστε το βιβλίο αυτό

https://www.alfeiosbooks.com/product/οι-ασσασίνοι/?wpp_export=print 

Αν όχι, διαβάστε εδώ που έχει πήγες από το βιβλίο.

https://chilonas.com/2013/09/12/httpwp-mep1op6y-15q/

Επεξ/σία από xtrmsnpr
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πώς και συγκρίνεις το Disco Elysium; Δεν το ήξερα σαν game, αλλά με το που το είδα στο ΥΤ, είναι 2d και άλλης εποχής (μη ιστορικό)

Θα σου έλεγα να συνεχίσεις να το φχαριστιέσαι και να μην διαβάζεις κριτικές

Πληροφοριακά μόνο, πούλησε περισσότερο από το Origins (αν και δύσκολο να υπολογιστεί, γιατί είναι από τις σπάνιες περιπτώσεις που αγοράζεται πολύ, πολύ αργότερα από την 1η κυκλοφορία του).

Εχει φανατικούς φίλους και εχθρούς, με τους πρώτους να υπερισχύουν (δες τι γίνεται στο Crackwatch που περιμένουν τα dlc. Μιλάμε για ΕΡΩΤΑ)

Θεωρείται η καλύτερη ιστορική αναπαράσταση ever και χρησιμοποιείται (και θα χρησιμοποιείται) από ιστορικούς σε ντοκυμανταίρ στο ΥΤ και αλλού

Κακό με τπτ και αρπαχτή διόλου. Αν θέλανε αρπαχτή , δεν θα έκαναν τέτοια υπερπαραγωγή (το κόστος της ξεπερνά ταινίες του Χόλλυγουντ)

Εντάξει, άλλα λέει η γιαγιά μου άλλα ακούν τ' αφτιά μου έχει καταντήσει το νήμα.

Στον Cosca και 3D Mark να έδινες που να είχε τοπία της Αρχαίας Ελλάδας, τι παιχνιδάρα είναι αυτή θα σου έλεγε.

:lol: Καλό, αλλά δεν έχεις δίκιο. Ας πούμε το Zeus, δεν μου άρεσε. Ούτε το Total War με Αλέξανδρο (γενικά τα Total War δεν μου αρέσουν γιατί δεν ορίζεις εσύ όλες τις κινήσεις μέσα στο παιχνίδι και πάει ο καθένας όπου του γουστάρει χωρίς να μπορείς να ελέγξεις έναν μόνο ήρωα εσύ)

Το Odyssey, είναι η πρωτοπορία όσον αφορά άπειρα ιστορικά στοιχεία και 1st person gameplay (μόνο να πολεμάς στο ξεκίνημα στις Θερμοπύλες, αρκεί). Εχω γράψει παλαιότερα ότι διαφωνώ με πάμπολλα. Αλλά από το ολότελα, καλή και η...Αρτεμις και η Αφροδίτη

Ετυχε να το βγάλει η Ubisoft του Assassin's. Aς το έβγαζε άλλη εταιρεία. Oπότε, είμαστε υποχρεωμένοι να ζυγίσουμε τα σύν και πλήν. Τα συν υπερισχύουν κατ' εμέ

Επεξ/σία από Coscas

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Coscas είπε

Πώς και συγκρίνεις το Disco Elysium; Δεν το ήξερα σαν game, αλλά με το που το είδα στο ΥΤ, είναι 2d και άλλης εποχής (μη ιστορικό)

Το ότι είναι 2D και άλλης εποχής δεν το κάνει κακό παιχνίδι! Γούστα είναι αυτά, για εμένα το Disco Elysium είναι το πιο ενδιαφέρον και πρωτότυπο παιχνίδι που έχω παίξει τα τελευταία χρόνια.

Καλό, χρυσό και άγιο το Odyssey, αλλά ας μην πίνουμε και νερό στην ιστορικότητά του. Όσο και να θέλω να το πάρω ως ιστορικά ακριβές, όταν βλέπω έξω από το λιμάνι των Μεγάρων τον θεό του Αρτεμισίου και σε μέγεθος διαφορετικό του πρωτότυπου, ε, όσο να'ναι διατηρώ τις επιφυλάξεις μου...

Επεξ/σία από Voodooman

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 hours ago, Voodooman said:

Το ότι είναι 2D και άλλης εποχής δεν το κάνει κακό παιχνίδι! Γούστα είναι αυτά, για εμένα το Disco Elysium είναι το πιο ενδιαφέρον και πρωτότυπο παιχνίδι που έχω παίξει τα τελευταία χρόνια.

Καλό, χρυσό και άγιο το Odyssey, αλλά ας μην πίνουμε και νερό στην ιστορικότητά του. Όσο και να θέλω να το πάρω ως ιστορικά ακριβές, όταν βλέπω έξω από το λιμάνι των Μεγάρων τον θεό του Αρτεμισίου και σε μέγεθος διαφορετικό του πρωτότυπου, ε, όσο να'ναι διατηρώ τις επιφυλάξεις μου...

Δεν είπα οτι είναι κακό. Είπα ότι ειναι διαφορετικό γιά να συγκρίνεται  

Το λιμάνι των Μεγάρων είναι η Νίσαια και εκεί δεν υπάρχει άγαλμα του Ποσειδώνα

Μάλλον εννοείς το Λέχαιο. Ο Λέχης του οποίου πήρε το όνομα το Λέχαιο, ήταν γιός του Ποσειδώνα και στο αρχαίο Λέχαιο υπήρχε άγαλμα του Ποσειδώνα που λειτουργούσε ως φάρος, άρα λογικά είχε μεγάλο μέγεθος http://www.visitkorinthia.com/korinthos/tourism/articles/article.jsp?context=1504&categoryid=11734&articleid=14124

Μάλιστα, έχει και το σημείο που βρέθηκε ο Ποσειδώνας του Αρτεμισίου που μάλλον εννοείς (Δίας ή Ποσειδώνας λένε), αλλά ενώ το παιχνίδι έχει (και σωστά) την τοποθεσία του Αρτεμισίου βόρεια στην Εύβοια στον χάρτη, τοποθετεί το ναυάγιο του πλοίου που το μετέφερε, περίπου κεντρικά και δυτικά της Εύβοιας υποθαλάσσια

Επειδή οι αρχαιολογικές γνώμες διϊστανται ως πρός την προέλευση του αγάλματος (λένε ότι ήταν στην Ογχηστό της Βοιωτίας ), έβαλαν το ναυάγιο στην ίδια ευθεία μεταξύ Ογχηστού (σημερινό Μαυρομάτι) και Εύβοιας

Θα μπορούσε πάντως να το βάλει στα βόρεια της Εύβοιας, ανοιχτά του ακρωτηρίου του Αρτεμισίου δλδ, όπου και πράγματι εντοπίστηκε το ναυάγιο

Assassin’s Creed Odyssey - Artemision Bronze

Smuggler's Shipwreck

The hollow cast-bronze statue of Zeus or Poseidon - known as the Artemision Bronze - was found off this cape.

2020026230118.thumb.jpg.76de0d20fb37985e4f13c974f4a6a893.jpg

Επεξ/σία από Coscas

Καλημερα,προσφατα αγορασα το game κ εχω την εξης απορια.Μπορω να κανω κατι να εχω 60 fps?ωρες ωρες βαραει και κατι 20-25 κ με κανει να θελω να το στειλω απο το μπαλκονι το pc :) .. 1080ti ειναι η καρτα κ 1440p η αναλυση..

Γίνεται αντιληπτό in game ή απλά βλέπεις το performance στο menu του παιχνιδιού;

Γιατί κι εγώ με 1080 Ti είμαι αλλά αρκετά παλιότερο επεξεργαστή από σένα (3770Κ), και δεν παρατηρώ frame drops, όχι εύκολα αντιληπτά τουλάχιστον.

• Super Moderators

Πάντως, επειδή έτυχε να το δω αυτές τις μέρες:

Πολλή επανάληψη (ειδικά κάτι σπηλιές ανά την επικράτεια, ολόιδιες), πάρα πολλές fetch αποστολές της πλάκας και γενικά "υλικό" απλά για να λέμε ότι υπάρχει κάτι. ΑΙ κατηγορίας βλήτο με λαδόξυδο, ο μαγικός αετός σύντομα κουράζει. Έξτρα πόντους στα καμάρια της Ubi, αν αγοράσεις κάτι πανοπλίες από αυτούς (κάτι lvl. 5) δεν μπορείς να τις πουλήσεις, και μετά σέρνεις τη σαβούρα μέχρι τέλους μαζί σου.

Πράγματα, βέβαια, που θα μπορούσα να προσπεράσω (άλλωστε δεν σε υποχρεώνει κανείς να κάνεις όλη αυτές αυτές τις "αποστολές") αν δεν υπήρχε αυτό το επιεικώς άθλιο voice acting. 

Η Κασσάνδρα κάπως πάει κι έρχεται, αλλά αυτός ο Αλέξιος είναι πραγματικά χάλια. Ορισμένοι από τους ανθρώπους που κάνουν τις φωνές των npc είναι κλάσεις καλύτεροι.

Δεν μιλάω για διαλόγους που θυμίζουν τη Γκαμπριέλα στο "Γεια σου Καλημέρα, Γειά σου Καληνύχτα, Γειά σου Καλή Νότσες", οκ, αφού βάζουν μέσα τους αρχαίους Ιλουμινάτους, αναπόφευκτα το σενάριο θα τραβήξει κατά Ζήνα μεριά.

Αναφέρομαι στην άθλια ηθοποιία και τα τραγικά Ελληνικά. Αυτός ο "Νικολάος" ή η "ντραχμί", τι στην ευχή...

Έχεις κάτι τοπία εντυπωσιακά (οκ, ο χάρτης μπήκε στο πλύσιμο και τα νησιά έκαναν κάτι γκέλες) έχεις πολύ ωραία γραφικά, και ανοίγει ο Αλέξιος το στόμα του και σου σπάει τα νεύρα.

Δεν μπορώ να το καταλάβω, εταιρίες-κολοσσοί, δεν μπορούν να τσεκάρουν πέντε πράγματα; Δεν μπορούν να βρουν στην Ελλάδα ένα μεταφραστικό γραφείο να τους περάσει το διάλογο μια στοιχειώδη επιμέλεια;

Είναι που είναι ώρες το παιχνίδι, έχεις και τους πρωταγωνιστές να μιλάνε λες και είναι η Τούλα και ο Γκας Πορτοκάλος από το "My Big Fat Greek Wedding"... Πανάκριβες παραγωγές, τσιγκουνεύονται πενταροδεκάρες, αναλογικά με το budget...

Κι είναι κάτι που το έχω δει και στη δουλειά μου, τεράστιοι εκδοτικοί στις ΗΠΑ, συγγραφείς που έχουν βγάλει τόσα λεφτά ώστε τους φτάνουν να τρώνε κι αυτοί και τα εγγόνια τους, γράφουν για την Ελλάδα και σου βάζουν μέσα κάτι επίθετα της πλάκας, κάτι βρισιές της κακιάς ώρας (σαν το ανεκδιήγητο "malaka" του Odyssey) λες και δεν έχουν πολυετείς συνεργασίες με εκδοτικούς εδώ, να στείλουν ένα email να τσεκάρουν πέντε πράγματα.

Ειλικρινά απορώ.

3 ώρες πριν, Snoob είπε

Πάντως, επειδή έτυχε να το δω αυτές τις μέρες:

Πολλή επανάληψη (ειδικά κάτι σπηλιές ανά την επικράτεια, ολόιδιες), πάρα πολλές fetch αποστολές της πλάκας και γενικά "υλικό" απλά για να λέμε ότι υπάρχει κάτι. ΑΙ κατηγορίας βλήτο με λαδόξυδο, ο μαγικός αετός σύντομα κουράζει. Έξτρα πόντους στα καμάρια της Ubi, αν αγοράσεις κάτι πανοπλίες από αυτούς (κάτι lvl. 5) δεν μπορείς να τις πουλήσεις, και μετά σέρνεις τη σαβούρα μέχρι τέλους μαζί σου.

Πράγματα, βέβαια, που θα μπορούσα να προσπεράσω (άλλωστε δεν σε υποχρεώνει κανείς να κάνεις όλη αυτές αυτές τις "αποστολές") αν δεν υπήρχε αυτό το επιεικώς άθλιο voice acting. 

Η Κασσάνδρα κάπως πάει κι έρχεται, αλλά αυτός ο Αλέξιος είναι πραγματικά χάλια. Ορισμένοι από τους ανθρώπους που κάνουν τις φωνές των npc είναι κλάσεις καλύτεροι.

Δεν μιλάω για διαλόγους που θυμίζουν τη Γκαμπριέλα στο "Γεια σου Καλημέρα, Γειά σου Καληνύχτα, Γειά σου Καλή Νότσες", οκ, αφού βάζουν μέσα τους αρχαίους Ιλουμινάτους, αναπόφευκτα το σενάριο θα τραβήξει κατά Ζήνα μεριά.

Αναφέρομαι στην άθλια ηθοποιία και τα τραγικά Ελληνικά. Αυτός ο "Νικολάος" ή η "ντραχμί", τι στην ευχή...

Έχεις κάτι τοπία εντυπωσιακά (οκ, ο χάρτης μπήκε στο πλύσιμο και τα νησιά έκαναν κάτι γκέλες) έχεις πολύ ωραία γραφικά, και ανοίγει ο Αλέξιος το στόμα του και σου σπάει τα νεύρα.

Δεν μπορώ να το καταλάβω, εταιρίες-κολοσσοί, δεν μπορούν να τσεκάρουν πέντε πράγματα; Δεν μπορούν να βρουν στην Ελλάδα ένα μεταφραστικό γραφείο να τους περάσει το διάλογο μια στοιχειώδη επιμέλεια;

Είναι που είναι ώρες το παιχνίδι, έχεις και τους πρωταγωνιστές να μιλάνε λες και είναι η Τούλα και ο Γκας Πορτοκάλος από το "My Big Fat Greek Wedding"... Πανάκριβες παραγωγές, τσιγκουνεύονται πενταροδεκάρες, αναλογικά με το budget...

Κι είναι κάτι που το έχω δει και στη δουλειά μου, τεράστιοι εκδοτικοί στις ΗΠΑ, συγγραφείς που έχουν βγάλει τόσα λεφτά ώστε τους φτάνουν να τρώνε κι αυτοί και τα εγγόνια τους, γράφουν για την Ελλάδα και σου βάζουν μέσα κάτι επίθετα της πλάκας, κάτι βρισιές της κακιάς ώρας (σαν το ανεκδιήγητο "malaka" του Odyssey) λες και δεν έχουν πολυετείς συνεργασίες με εκδοτικούς εδώ, να στείλουν ένα email να τσεκάρουν πέντε πράγματα.

Ειλικρινά απορώ.

Η κοπέλα που κάνει την Κασσάνδρα είναι Ελληνίδα, ο άλλος είναι απλά ελληνικής καταγωγής γεννήθηκε εδώ αλλά έφυγε 3 χρονών για Καναδά και δεν καταλαβαίνει Χριστό από τη γλώσσα. Το γιατί επιλέχθηκε αυτός και όχι κάποιος που ξέρει άπταιστα ελληνικά είναι όντως καλή απορία. Βέβαια θα σου πει κάποιος άλλος θα μπορούσε να 'ναι Έλληνας σαν αυτόν που έκανε τον Atreus στο GoW και να θες να ξεριζώσεις τ' αυτιά σου και να τα φας :lol: οπότε ας συμβιβαστούμε. Αυτή η τόσο συχνή χρήση του "malaka" όμως και μάλιστα σε εντελώς άκυρες περιπτώσεις, δεν παλεύεται. Κάποιος τους είπε ότι θα είχε πλάκα να το κάνουν έτσι και αυτοί το πίστεψαν.

Spoiler

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...