Coscas Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2020 Share Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 hour ago, KilliK said: @Coscas τα προσφατα βιβλια για την αρχαια ελληνικη μυθολογια του Stephen Fry, τα εχεις διαβασει; μεγαλος φιλελληνας και λατρης του αρχαιου ελληνικου πολιτισμου. ετοιμαζει και το τριτο του βιβλιο, νομιζω εχουν βγει και σε audio. Hide contents Οχι φίλε μου και δεν τον ήξερα. Και γενικά, δεν έχω διαβάσει πολλά. Ακόμα μαθαίνω. Αν σου πω πώς ξεκίνησα στα νιάτα μου τον Ερωτα με την Ελλάδα, θα γελάσεις Ολα ξεκίνησαν από την 2α-3η Δημοτικού, όταν είχαμε έναν νεώτατο δάσκαλο που μας πήγαινε μονοήμερες εκδρομές στις Θερμοπύλες , στον Μαραθώνα, στην Αλαμάνα (μη Αρχαία Ελλάδα αυτό αλλά βασική Ιστορία γιά τους Ελληνες), στον Ναό της Αφαίας στην Αίγινα, κλπ Αλλαξα σχολείο (πήγα στο Γουδί) 4η και 5η Δημοτικού. Εκεί ήμουν νιούδι και ξένος και αγωνιούσα να μπώ στην κάστα των "καλών" μαθητών και κοριτσοκατακτητών. Χα χα! Αυτοί οι καλοί μαθητές (γιός γιατρού ο ένας, γιός Γεωπόνου ο άλλος κλπ), αναρτούσαν στον πίνακα ανακοινώσεων μέσα στην τάξη, αρχαίες ελληνικες μάχες σχεδιασμένες με το χέρι (ίσως θα ξέρεις εκείνα τα εικονογραφημένα αριστουργήματα που κυκλοφορούσαν παλιά σε τεύχη με ιστορικα πρόσωπα και μάχες). Εκεί κατάλαβα ότι έπρεπε να τους φτάσω, αν όχι να τους ξεπεράσω. Μόνο όσοι άξιζαν αναρτούσαν στον πίνακα ζωγραφιές τους. Η μεγαλύτερη μου ικανοποίηση (και μια από τις μεγαλύτερες στη ζωή μου) ήταν όταν κατάφερα να μου αναρτήσουν τις δικές μου αναπαραστάσεις. Από τότε, μπήκα στην "ελίτ" και όλοι αυτοί οι σχεδιαστές που πρίν θαύμαζα έγιναν κολλητοί μου (μαζί με τις κοριτσίστικες κατακτήσεις τους βέβαια ε; Χα χα!) Μιλάμε γιά ζωγραφιές ανώτερου επιπέδου από το παράκατω αλλά αρκετά κοντά Assassin's Creed Odyssey - Battle Φαντάζεσαι τώρα πόσο βαθιά μέσα μου είναι η Αρχαία Ελλάδα; Είδα όλο το ντοκυμανταίρ με τον Stephen Fry που παρέθεσες και θα διαφωνήσω κάθετα στα περί Φοινικικού αλφάβητου (όπως και στα περί Ινδοευρωπαίων που λένε άλλοι ως καταγωγή μας). Να με συγχωρέσεις αλλά με την Αρχαία Ελλάδα, είμαι "αλλού". Πιστεύω ότι ΔΕΝ υπάρχει Μυθολογία. Ολα είναι Ιστορία και μάλιστα ακριβεστατη. Πιστεύω σε ότι έλεγαν οι πρόγονοί μου (οι οποίοι έλεγαν ότι είμαστε γηγενείς. Ακόμα κι η Κάθοδος των Δωριεων είναι επιστρφή μετά τον Κατακλυσμό όταν υποχώρησαν τα νερά) και επικεντρώνω στα 3 Γένη των Ελλήνων πρίν το Ηρωϊκόν (Χρυσούν, Αργυρούν , Χάλκινο). Πιστεύω στον Πλάτωνα που αναφέρεται στον Σόλωνα (στον Τίμαιο και Κριτία) που του αφηγήθηκε ο Αιγύπτιος ιερεας στο ιερό του Αμμωνα Δία, ότι είμαστε τόσο παλιοί (αλλά πάντα νέοι στο μυαλό) που ξεχνάμε πόσο παλιοί είμαστε και αυτοί που νικήσαμε τους υπερανεπτυγμένους τεχνολογικά Ατλαντες Ψάχνω πολύ Αρχαία Ελλάδα και Τεχνολογία και με συναρπάζουν ιστορικά στοιχεία που το αποδεικνύουν (Μηχανισμός Αντικυθήρων, Ηρων Αλεξανδρεύς, Ηφαιστος και Τάλως, Εχετλαίος Αχαιός και μάχη του Μαραθωνα (μια μάχη με "φάσματα") κλπ. κλπ Θα μπορούσα να μιλάω χρόνια γιά την Ελλάδα μας. Ακόμα την ανακαλύπτω και ποτέ δεν θα μάθω ούτε το 1/1000 Οσο γιά τον θαυμασμό του Stephen Fry, συγνώμη που θα το υποβαθμίσω, αλλά μου φτάνουν ως Ελληνα, οι γνώμες του Σίλλερ, Νίτσε, Σοπενχάουερ και όλων ανεξαιρέτως των Δυτικών Φιλοσόφων που ανέσυραν τους Αρχαίους μας από την λήθη μέσω Αναγεννήσεως. Ευχαριστώ όμως Και σε διαβεβαιώ, ότι ακόμα και αν ακροβατώ με τις "φανταστικές' σκέψεις μου και αναζητησεις στον μαγικό τεχνολογικό κοσμο της Αρχαίας Ελλάδας, πρέπει τελικα να είμαι συντηρητικός αν κρίνω αυτά που βγαίνουν από τις ανασκαφές και την Γνώση (μόνο το Παυλοπέτρι που έβαλα κι΄εδώ, χρονολογείται το 2800 π.Χ, ενώ στο σχολείο μας έλεγαν γιά 2600 π.Χ σαν αρχή της Ιστορίας. Βέβαια, το Ακρωτήρι της Σαντορίνης, πάει και πιό πίσω ε; 4500π.Χ λένε αλλά 6000 πρέπει να είναι. Κοντά στα χρόνια της καταστροφής της Ατλαντίδας Αντε και 1 φωτό εκεί που ξεκίνησαν όλα Assassin's Creed Odyssey - Τόπος Μάχης των Γιγάντων Σόρρυ γιά το μακροσκελές Επεξ/σία 14 Ιανουαρίου 2020 από Coscas 7 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ChrisN.S. Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2020 Share Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Ωραίο παιχνιδάκι, σούπερ γραφικά κλπ κλπ, αλλά από ουσία gameplay δεν λέει πολλά, μετά από 50 ώρες είναι οι ίδιες και οι ίδιες αποστολές. Πήγαινε εκεί, μίλα με αυτόν, σκότωσε αυτόν, πάρε από το σεντούκι αυτό. Το ίδιο πράγμα 1.000.000 φορές. Αν δεν ήμουν Έλληνας θα το είχα βαρεθεί εκεί γύρω στις 10 ώρες. 😋 Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου 2020 από ChrisN.S. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
optimus prime Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2020 Share Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2020 Ολα τα παιχνιδια ετσι φτιαχνονται φιλε μου. Δεν υπαρχει single player παιχνιδι που να κυκλοφορει το οποιο μετα απο τοσες ωρες να εχει να σου παρουσιασει κατι καινουριο . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kti23 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2020 Share Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, optimus prime είπε Ολα τα παιχνιδια ετσι φτιαχνονται φιλε μου. Δεν υπαρχει single player παιχνιδι που να κυκλοφορει το οποιο μετα απο τοσες ωρες να εχει να σου παρουσιασει κατι καινουριο . με την ίδια λογική ούτε κανένα multiplayer lul 2 ώρες πριν, ChrisN.S. είπε Ωραίο παιχνιδάκι, σούπερ γραφικά κλπ κλπ, αλλά από ουσία gameplay δεν λέει πολλά, μετά από 50 ώρες είναι οι ίδιες και οι ίδιες αποστολές. Πήγαινε εκεί, μίλα με αυτόν, σκότωσε αυτόν, πάρε από το σεντούκι αυτό. Το ίδιο πράγμα 1.000.000 φορές. Αν δεν ήμουν Έλληνας θα το είχα βαρεθεί εκεί γύρω στις 10 ώρες. 😋 Είναι η ubisoft υπογραφή για τα open world δυστυχώς. Κάποια quests ξεχωρίζουν κάπως αλλά είναι λίγα Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου 2020 από kti23 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
optimus prime Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2020 Share Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, kti23 είπε με την ίδια λογική ούτε κανένα multiplayer Tα multiplayer εχουν raids,incursions και αλλα activities. Η λογικη η δικη σου εχει διαφορα με την δικη μου γιατι απο την στιγμη που αναφερεις multiplayer συγκρινεις ανομοια πραγματα.. Ολα τα open world παιχνιδια εχουν το ιδιο προβλημα οτι ποικιλια quest και εαν εχουν. Οταν φτανεις να εχεις σε ενα παιχνιδι 20-30-40 ωρες τοτε θα κορεστεις απο μονος σου,δεν θελει και πολυ αναλυση νμζ.. Εκτος και εαν εισαι καμμενος σαν αυτους που εχουν στο skyrin π.χ 500 και 1000 ωρες.. Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου 2020 από optimus prime Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kti23 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2020 Share Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2020 2 ώρες πριν, optimus prime είπε Tα multiplayer εχουν raids,incursions και αλλα activities. Η λογικη η δικη σου εχει διαφορα με την δικη μου γιατι απο την στιγμη που αναφερεις multiplayer συγκρινεις ανομοια πραγματα.. Ολα τα open world παιχνιδια εχουν το ιδιο προβλημα οτι ποικιλια quest και εαν εχουν. Οταν φτανεις να εχεις σε ενα παιχνιδι 20-30-40 ωρες τοτε θα κορεστεις απο μονος σου,δεν θελει και πολυ αναλυση νμζ.. Εκτος και εαν εισαι καμμενος σαν αυτους που εχουν στο skyrin π.χ 500 και 1000 ωρες.. Καταρχάς σε τι genre αναφερόμαστε γιατί η πρόταση σου αφορά καθολικά κάθε single player από AC μέχρι tetris . Με τι άλλο να συγκρίνω ένα single player? Δυαδικό δεν είναι και όχι φάσμα? Εάν αναφερόμαστε αποκλειστικά σε open world RPG λοιπόν, τότε είναι προσωπική επιλογή γιατί δεν θέλεις να ασχοληθείς παραπάνω με τις δραστηριότητες και το περιεχόμενο που έχει το παιχνίδι και καλά κάνεις. Ναι δεν είναι όλα τα quests καλογραμμένα ή ενδιαφέροντα και υπάρχει επαναλιψημότητα ειδικά στη περίπτωση του Odyssey και γενικά της ubi συνταγής που χώνει rpg μηχανισμούς και επαναλαμβανόμενα quests σε όλα τα παιχνίδια γιατί θεωρούν ποσότητα > ποιότητα Κάλλιστα το επιχείρημα σου μπορεί να εφαρμοστεί και σε ένα mmorpg που ξεχωρίζουν για το ατελειώτο grinding. Το raid είναι αλλή μια δραστηριότητα για καλύτερο gear όσο είναι και ένα dungeon του skyrim ή εξερεύνηση ναών και αναζήτηση μυθικών πλασμάτων του odyssey. Ποικιλία σε δραστηριότητες,σχεδιασμός,νέα εργαλεία, gear, σενάριο-γραφή,χαρακτήρες,αντίκτυπο στον κόσμο του παιχνιδιού από τις αποφάσεις του παίκτη και αλλά πολλά ακόμα που θα δούμε. Η επίδειξη ώρων σε οποιοδήποτε παιχνίδι είναι απλά ένα ανούσιο και αστείο gaming habit που οδηγεί κάποιους να αφήνουν ανοιχτά παιχνίδια στο steam για να γράφουν ώρες. Ο καθένας κρίνει εάν θέλει να παρέχει παραπάνω ώρες σε οποιδήποτε παιχνίδι open world ή μη. Τώρα εάν το περιεχόμενο που παρέχεται είναι ποιοτικό είναι άλλη κουβέντα , είτε διαρκεί 4 είτε 40 ώρες. Προσωπικά είχα 75 ώρες στο odyssey γιατί μου άρεσε η εξερεύνηση του κόσμου ανεξάρτητα από το γεγονός ότι το 60% των side quests ήταν ανέπνευστα ή ότι σε υποχρεώνει σε grinding και meatshield mercenaries για να προχωρήσεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
optimus prime Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2020 Share Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2020 Eχεις γραψει ολοκληρη εκθεση προσπαθοντας να δικαιολογησεις ενα αστοχο σχολιο που εκανες.. Ας το αφησουμε εδω λοιπον γιατι βγαινουμε οφ τοπικ.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mtifosi Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2020 Share Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2020 6 ώρες πριν, optimus prime είπε Ολα τα παιχνιδια ετσι φτιαχνονται φιλε μου. Δεν υπαρχει single player παιχνιδι που να κυκλοφορει το οποιο μετα απο τοσες ωρες να εχει να σου παρουσιασει κατι καινουριο . Δεν φτιαχνονται ολα ετσι. Αλλη δομη και ποικιλια εχουν τα Horizon, Witcher 3 για παραδειγμα και αλλο οι τιτλοι της ubisoft... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
optimus prime Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2020 Share Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Τις ιδιες αποστολες εκανες ξανα και ξανα και εκει αλλα αυτοι τις φτιαχνουν πιο εξυπνα και σου κρατουσανε το ενδιαφερον.. Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου 2020 από optimus prime Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mtifosi Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2020 Share Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 41 λεπτά πριν, optimus prime είπε Τις ιδιες αποστολες εκανες ξανα και ξανα και εκει αλλα αυτοι τις φτιαχνουν πιο εξυπνα και σου κρατουσανε το ενδιαφερον.. Ετσι οπως το θετεις τοτε ολα τα games ιδια ειναι αλλα δεν ειναι ετσι. Αλλο RDR 2 και οι τιτλοι που προανεφερα και αλλο το AC.Φοβερη δουλεια στο να αναπαραστησουν την εκαστοτε εποχη αλλα πρεπει να κανουν το επομενο βημα στην δομη. Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου 2020 από mtifosi Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
optimus prime Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2020 Share Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2020 Εσυ το λαμβανεις οτι ολα τα παιχνιδια ειναι ιδια. Εγω εγραψα οτι σε ολα τα παιχνιδια (οχι τυπου tetris που γραφει αστοχα ο παραπανω για να τεκμηριωσει αυτο που υποστηριζει) κανεις τις ιδιες αποστολες που εχουν σχεδιασει οι devs ξανα και ξανα. Απλα αλλοι το κανουν ριχνοντας κανα μπαχαρικο για να μην βαρεθεις και αλλοι οπως στο AC τις κανουν πιο αναλατες.. Γιατι θες να μου πεις οτι πηγαινοντας να σκοτωσεις τα legendary ζωα στο RDR 2 δεν εκανες την ιδια λουπα συνεχεια? Πολυ απλο παραδειγμα σου ανεφερα τωρα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mtifosi Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2020 Share Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2020 Αυτο που λες πως τα φτιαχνουνε εξυπνα και σου κρατανε το ενδιαφερον δεν ειναι και τοσο ευκολο να γινει. Το δεσιμο των side με τα main quest και οχι απλα να σε αναγκαζει οπως η ubisoft με το ετσι θελω να τα κανεις ειναι μεγαλη διαφορα. Για αυτο και τιτλοι οπως το RDR, witcher βγαινουν καθε 5-6 χρονια και εχουν αυτη την ποιοτικη διαφορα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
optimus prime Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2020 Share Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Δεν λεω το αντιθετο,και βεβαια θελει ταλεντο και μερακι και κοστος χρηματικο. Απλα εαν το σκεφτεις σφαιρικα ο κανονας ειναι ο ιδιος. Το καλο ειναι οτι δεν μας αναγκαζουν να τις παιξουμε γιατι συνηθως ειναι side missions. Eιναι επιλογη του καθενα μας και μονο. Τωρα εαν καποια στιγμη εισαι κανα 2 lvl πιο χαμηλα απο μια κυρια αποστολη και χρειαζεται να κανεις και κανα 2-3 side missions δεν χαθηκε και ο κοσμος. Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου 2020 από optimus prime 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Coscas Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2020 Share Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2020 Θα μου επιτρέψετε να διαφωνήσω παιδιά. Αν το δεί κανείς σαν επιμορφωτικό, ξεπερνάει οποιαδήποτε προσπάθεια ακριβούς αναπαράστασης της Αρχαίας Ελλάδας. Βλέπω πλέον χρησιμοποιείται σαν αναφορά σε πλείστα ντοκυμανταίρ, ελληνικά και ξένα Σιγουρα, αν έβαζαν όλη την Ιστορία μας, θα ήταν πιό ενδιαφέρον (το 1/1000 εβαλαν). Γνώμη μου είναι, αφού το τελειώσει κανείς, σαν Ελληνολάτρης, να πηγαίνει σε όλα τα historical locations (οι ξένοι το κάνουν πιό συχνά από εμάς τους Ελληνες αυτό. Οπως κάνουν και με τα Μουσεία μας, που ...Ελληνα σπάνια βλέπεις να τα επισκέπτεται. Το έπαθα στην Κνωσσό και την Κώ) Και μην ξεχνάμε, ότι τα games, δεν έγιναν ακόμα τόσο εξελιγμένα ώστε να κάνουμε τα πάντα. Η προσπάθεια εδώ των σχεδιαστών και δημιουργών (και αρχαιολόγων) είναι θαυμαστή γιά την εποχή μας και χάρμα οφθαλμών 3 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
optimus prime Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2020 Share Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Αγαπητε εμεις δεν εξεταζουμε το περιεχομενο του παιχνιδιου απο πλευρα ιστοριας η το κατα ποσο εχουν κανει θαυμασια δουλεια οι design artists και αυτοι οι οποιοι μαζεψαν ιστορικα εγγραφα και πλουτισαν το παιχνιδι με ιστορικες αναφορες. Εξεταζουμε την δομη των αποστολων σαν συνολο και την επιδραση που εχουν σε εναν μεσο παικτη.. Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου 2020 από optimus prime Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα