Προς το περιεχόμενο

Assassin’s Creed Odyssey [PC]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε ένα παιχνίδι 50 ωρών είναι επιβεβλημένη η επιλογή της Κασσάνδρας με τη πιο γλυκιά φωνή. Λίγα gameplay videos είδα πριν το παιχνίδι και ο Αλέξιος είναι τραγικός. Δε θα άντεχα να τον ακούω για ώρες!

• Απαντ. 2,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Snoob είπε

[...]οκ, ο χάρτης μπήκε στο πλύσιμο...]

Ήθελα να το αναφέρω κι εγώ αυτό.

Διάβαζα και άκουγα για τεράστιο χάρτη και πετάγομαι Μέγαρα-Αθήνα με τα πόδια (ούτε καν με το άλογο) σε ~2 λεπτά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, phanispal είπε

Ήθελα να το αναφέρω κι εγώ αυτό.

Διάβαζα και άκουγα για τεράστιο χάρτη και πετάγομαι Μέγαρα-Αθήνα με τα πόδια (ούτε καν με το άλογο) σε ~2 λεπτά.

Ειλικρινά το έχετε παράπονο αυτό; Γυρίσατε το χάρτη, όλα τα νησιά, από άκρη σε άκρη και είπατε γιατί να μην είναι μεγαλύτερος; (Δεν ρωτάω ειρωνικά)

Eπίσης για τα ελληνικά, ελάτε τώρα που παρεξηγήσατε που χρησιμοποιήθηκε πολύ η λέξη "μαλάκας" που εμείς την έχουμε για ψωμοτύρι! Είναι η μόνη λέξη που γνωρίζει ένας ξένος οπότε χρησιμοποιήθηκε δεόντως. Και οι φράσεις των npcs είναι ώρες ώρες "Καλημέρα, Καληνύχτα, Καληνότσε", αλλά είναι και άλλες ωραίες. Μιλάμε για ένα παιχνίδι μεγαθήριο. Πόσο πια να εμβαθύνουν σε ανούσια πράγματα όταν θα καταλάβει τη διαφορά μόνο το 1% του αγοραστικού κοινού; Όσο για κάποια "Νικολάος" ή "Ντραχμή", είναι αστείο να τα θεωρούμε μείον. Επιείκεια μηδέν δηλαδή; Ενώ έχουμε τον υπέροχο και ακριβέστατο σχεδιασμό πόλεων και ναών, εμείς εμένουμε στο "kill those malakes";

Επεξ/σία από afragorn
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ωραια το διαβασαμε και αυτο..

Ο χαρτης μπηκε στο πλυσιμο και τα ελληνικα ειναι τραγικα..

Εγω τωρα ξεκινησα το DLC της Ατλαντιδας,ετσι επειδη με τις κουβεντες εδω αναθερμανθηκε το ενδιαφερον μου.

Spoiler

Αυτα τα Ηλυσια πεδια τα εχουν φτιαξει πολυ ωραια (σαν lvl design )

Επεξ/σία από optimus prime
  • Like 2
  • Super Moderators
Δημοσ.
1 ώρα πριν, optimus prime είπε

Ωραια το διαβασαμε και αυτο..

Ο χαρτης μπηκε στο πλυσιμο και τα ελληνικα ειναι τραγικα..

Εγω τωρα ξεκινησα το DLC της Ατλαντιδας,ετσι επειδη με τις κουβεντες εδω αναθερμανθηκε το ενδιαφερον μου.

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Αυτα τα Ηλυσια πεδια τα εχουν φτιαξει πολυ ωραια (σαν lvl design )

Τι πάει να πει "ωραία, το διαβάσαμε κι αυτό".

Ναι,  το διάβασες. Μάθε να σέβεσαι τη διαφορετική άποψη.

1 ώρα πριν, afragorn είπε

Ειλικρινά το έχετε παράπονο αυτό; Γυρίσατε το χάρτη, όλα τα νησιά, από άκρη σε άκρη και είπατε γιατί να μην είναι μεγαλύτερος; (Δεν ρωτάω ειρωνικά)

Eπίσης για τα ελληνικά, ελάτε τώρα που παρεξηγήσατε που χρησιμοποιήθηκε πολύ η λέξη "μαλάκας" που εμείς την έχουμε για ψωμοτύρι! Είναι η μόνη λέξη που γνωρίζει ένας ξένος οπότε χρησιμοποιήθηκε δεόντως. Και οι φράσεις των npcs είναι ώρες ώρες "Καλημέρα, Καληνύχτα, Καληνότσε", αλλά είναι και άλλες ωραίες. Μιλάμε για ένα παιχνίδι μεγαθήριο. Πόσο πια να εμβαθύνουν σε ανούσια πράγματα όταν θα καταλάβει τη διαφορά μόνο το 1% του αγοραστικού κοινού; Όσο για κάποια "Νικολάος" ή "Ντραχμή", είναι αστείο να τα θεωρούμε μείον. Επιείκεια μηδέν δηλαδή; Ενώ έχουμε τον υπέροχο και ακριβέστατο σχεδιασμό πόλεων και ναών, εμείς εμένουμε στο "kill those malakes";

Εσένα μπορεί να μη σε ενόχλησαν αυτά τα "Ελληνικά"

Εμένα, με ενόχλησαν πάρα πολύ, και κυρίως γιατί βασικός εκφραστής τους είναι ο πρωταγωνιστής που επέλεξα, ο Αλέξιος.

Κι αυτό που έγραψα είναι ότι με ένα ελάχιστο κόστος στον προϋπολογισμό του παιχνιδιού (κι ακριβώς επειδή ασχολήθηκαν να φτιάξουν ναούς κτλ.) θα μπορούσαν να έχουν ένα απείρως αρτιότερο αποτέλεσμα και να μη λένε ούτε "Νικολάος", ούτε "Λελέχ" ούτε όλα εκείνα τα ονόματα που τα σφάζουν στο γόνατο γιατί "σιγά μωρέ ποιος θα το καταλάβει".

Με το ίδιο σκεπτικό, ποιος θα καταλάβει πως οι ναοί είναι άλλα αντ' άλλων; Όμως, κάθισαν και ασχολήθηκαν. 

Εμένα αυτό το "ντραχμί" και "μαλάκες" με ενόχλησε και με κούρασε. Εσένα, μάλλον όχι. Μπράβο σου.

Δημοσ.

Μιλαμε για την γνωστη Ubisoft και για μια απο τις σειρες που αρμεγει εδω και χρονια.

Οταν λοιπον εχουν σκοπο να κυκλοφορουν τα παιχνιδια τους καθε 1 με 2χρονια,ειναι δυστηχως λογικο και αναμενομενο να υπαρχουν πολλα παρομοια στοιχεια μεταξυ τους ή οι παραπανω αστοχιες ας το πουμε σε επιλογη κεντρικου κιολας χαρακτηρα ή διαλογων.

Αν για παραδειγμα αφιερωναν 4χρονια αποκλειστικα σε αυτο το παιχνιδι,θα βλεπαμε πολυ καλυτερα συνολικα αποτελεσματα.

Και το God Of War βασιζεται σε καποια πραγματα απο αρχαια Ελλαδα,αλλα ο Kratos και οι υπολοιποι δεν βριζουν ετσι(βασικα νομιζω δεν υπαρχει καμια βρισια σε κανενα god of war).

Και ασε που εκαναν την μαγκια στα τελευταια να υπαρχει ξεχωριστη ελληνικη μεταγλωτιση απο το να διαβαζαμε ή ακουγαμε σπαστα Ελληνικα. 

Βεβαια το τελευταιο God Of War ηταν στην παραγωγη για κοντα 5 με 5.5χρονια.Στο ιδιο διαστημα η Ubisoft ειχε βγαλει 3 με 4 AC.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Snoob είπε

Τι πάει να πει "ωραία, το διαβάσαμε κι αυτό".

Ναι,  το διάβασες. Μάθε να σέβεσαι τη διαφορετική άποψη.

Εσένα μπορεί να μη σε ενόχλησαν αυτά τα "Ελληνικά"

Εμένα, με ενόχλησαν πάρα πολύ, και κυρίως γιατί βασικός εκφραστής τους είναι ο πρωταγωνιστής που επέλεξα, ο Αλέξιος.

Κι αυτό που έγραψα είναι ότι με ένα ελάχιστο κόστος στον προϋπολογισμό του παιχνιδιού (κι ακριβώς επειδή ασχολήθηκαν να φτιάξουν ναούς κτλ.) θα μπορούσαν να έχουν ένα απείρως αρτιότερο αποτέλεσμα και να μη λένε ούτε "Νικολάος", ούτε "Λελέχ" ούτε όλα εκείνα τα ονόματα που τα σφάζουν στο γόνατο γιατί "σιγά μωρέ ποιος θα το καταλάβει".

Με το ίδιο σκεπτικό, ποιος θα καταλάβει πως οι ναοί είναι άλλα αντ' άλλων; Όμως, κάθισαν και ασχολήθηκαν. 

Εμένα αυτό το "ντραχμί" και "μαλάκες" με ενόχλησε και με κούρασε. Εσένα, μάλλον όχι. Μπράβο σου.

Ειλικρινά πιστεύω πως φταίει ο Αλέξιος. Με τη Κασσάνδρα είναι πολύ πιο ορθές οι συζητήσεις και μόνο με κάποιον npc παρατηρώ τέτοια λάθη. Το "Δ" το λέει σωστά και όχι "Ντ" π.χ..

Spoiler

Εκεί που συναντιούνται και μιλάνε στην Άνδρο ανατρίχιασα με το πόσο κακός είναι σε σχέση με την απόδοση της Κασσάνδρας. Φωνάζει και γκαρίζει με μία κακή προφορά.

Επεξ/σία από afragorn
Δημοσ.
7 ώρες πριν, Snoob είπε

Πάντως, επειδή έτυχε να το δω αυτές τις μέρες:

Πολλή επανάληψη (ειδικά κάτι σπηλιές ανά την επικράτεια, ολόιδιες), πάρα πολλές fetch αποστολές της πλάκας και γενικά "υλικό" απλά για να λέμε ότι υπάρχει κάτι. ΑΙ κατηγορίας βλήτο με λαδόξυδο, ο μαγικός αετός σύντομα κουράζει. Έξτρα πόντους στα καμάρια της Ubi, αν αγοράσεις κάτι πανοπλίες από αυτούς (κάτι lvl. 5) δεν μπορείς να τις πουλήσεις, και μετά σέρνεις τη σαβούρα μέχρι τέλους μαζί σου.

Πράγματα, βέβαια, που θα μπορούσα να προσπεράσω (άλλωστε δεν σε υποχρεώνει κανείς να κάνεις όλη αυτές αυτές τις "αποστολές") αν δεν υπήρχε αυτό το επιεικώς άθλιο voice acting. 

Η Κασσάνδρα κάπως πάει κι έρχεται, αλλά αυτός ο Αλέξιος είναι πραγματικά χάλια. Ορισμένοι από τους ανθρώπους που κάνουν τις φωνές των npc είναι κλάσεις καλύτεροι.

Δεν μιλάω για διαλόγους που θυμίζουν τη Γκαμπριέλα στο "Γεια σου Καλημέρα, Γειά σου Καληνύχτα, Γειά σου Καλή Νότσες", οκ, αφού βάζουν μέσα τους αρχαίους Ιλουμινάτους, αναπόφευκτα το σενάριο θα τραβήξει κατά Ζήνα μεριά.

Αναφέρομαι στην άθλια ηθοποιία και τα τραγικά Ελληνικά. Αυτός ο "Νικολάος" ή η "ντραχμί", τι στην ευχή...

Έχεις κάτι τοπία εντυπωσιακά (οκ, ο χάρτης μπήκε στο πλύσιμο και τα νησιά έκαναν κάτι γκέλες) έχεις πολύ ωραία γραφικά, και ανοίγει ο Αλέξιος το στόμα του και σου σπάει τα νεύρα.

Δεν μπορώ να το καταλάβω, εταιρίες-κολοσσοί, δεν μπορούν να τσεκάρουν πέντε πράγματα; Δεν μπορούν να βρουν στην Ελλάδα ένα μεταφραστικό γραφείο να τους περάσει το διάλογο μια στοιχειώδη επιμέλεια;

Είναι που είναι ώρες το παιχνίδι, έχεις και τους πρωταγωνιστές να μιλάνε λες και είναι η Τούλα και ο Γκας Πορτοκάλος από το "My Big Fat Greek Wedding"... Πανάκριβες παραγωγές, τσιγκουνεύονται πενταροδεκάρες, αναλογικά με το budget...

Κι είναι κάτι που το έχω δει και στη δουλειά μου, τεράστιοι εκδοτικοί στις ΗΠΑ, συγγραφείς που έχουν βγάλει τόσα λεφτά ώστε τους φτάνουν να τρώνε κι αυτοί και τα εγγόνια τους, γράφουν για την Ελλάδα και σου βάζουν μέσα κάτι επίθετα της πλάκας, κάτι βρισιές της κακιάς ώρας (σαν το ανεκδιήγητο "malaka" του Odyssey) λες και δεν έχουν πολυετείς συνεργασίες με εκδοτικούς εδώ, να στείλουν ένα email να τσεκάρουν πέντε πράγματα.

Ειλικρινά απορώ.

Σας έχω γράψει κιάλλες φορές, εφόσον ΔΕΝ με έχουν ούτε σαν αναφορά στο παιχνίδι, τότε δεν έχει να κάνει με Ελλάδα αυτό το πράγμα! ~200 χρόνια πριν τον Χρυσό αιώνα του Περικλή έζησα!
Είναι δυνατόν να μην αναφέρεσαι πουθενά στον ΤΕΡΠΑΝΔΡΟ (εγω), τον πατέρα της μουσικής;;;;
Ρε μπρίκια κολλάμε; Τί το χω το όνομα να ουμε;
Τους είχα στείλει και tweet και email ολόκληρη παρουσίαση ποιος ήταν που γεννήθηκε και τι έκανε, και τους είπα μόλις το βάλετε σε πληρωτό εννοείται DLC θα χεστείτε στο τάλιρο..Δεν απάντησαν, ε και γω δε πήρα ποτέ το παιχνίδι!

• Super Moderators
Δημοσ.

Γενικά, το βρίσκω αδύναμο το παιχνίδι στο voice acting. Κι επειδή το είδα καπάκι στο Witcher 3, το κακό voice acting μου χτύπησε περισσότερο.

Προφανώς κάποιος που δεν καταλαβαίνει Ελληνικά δεν θα έχει θέμα με τα σφαγμένα ονόματα, ας πούμε, αλλά το ότι είναι προβληματικό το voice acting το άκουσα και από ανθρώπους που ήμαστε μαζί στο stream και δεν είναι τα Ελληνικά η μητρική τους, για την ακρίβεια δεν σκαμπάζουν λέξη.

Οκ, γέλασαν μια-δυο φορές με το "malakas", αλλά κι αυτό καταντάει μανιέρα, το πετάνε παντού.

Κι ακριβώς επειδή (παρά τις αντιρρήσεις που έχω στο σχεδιαστικό κομμάτι) είναι καταφανώς ακριβή και φροντισμένη παραγωγή, μου χτυπάει ακόμη περισσότερο.

Υ.Γ. Σε επίπεδο σχεδιασμού, και όχι production values:

Πολύ σοβαρότερο πρόβλημα, βέβαια, είναι πως Αθήνα και Σπάρτη στο παιχνίδι έχουν μνήμη αμοιβάδας, σφάζεις ολόκληρες φρουρές, μάχεσαι για να αλλάξει χέρια μια ολόκληρη περιοχή, τίποτε, δεν σε θυμάται κανείς, ότι επίπεδο κι αν είσαι στην ιεραρχία των μισθοφόρων: ο διασημότερος να είσαι, μπορείς να τους προδίδεις ελεύθερα και δεν τρέχει μία. Αλλάζεις στρατόπεδα, σκοτώνεις πολέμαρχους, καμία αντίδραση. Το πολύ-πολύ να πληρώσεις ένα πρόστιμο και όλα καλά.

Πολύ σοβαρότερο πρόβλημα είναι ο τρόπος που φέρονται σαν ανεγκλέφαλα οι αντίπαλοι, παρατάς πτώματα φόρα-παρτίδα μέσα σε οχυρό, τα εντοπίζει ο άλλος, κι αντί να βάλει τις φωνές, μουρμουράει "αυτό είναι δουλειά μισθοφόρου", μισοσκύβει κι αρχίζει να σε ψάχνει, μόνος του, ενώ οι σκοποί στους πύργους παραδίπλα συνεχίζουν ατάραχοι να ατενίζουν το υπερπέραν.

Δικαίωμα του καθενός να του αρέσει το παιχνίδι, περί ορέξεως που λένε, εμένα όμως αυτά τα πράγματα μου χτύπησαν, με είχαν προετοιμάσει για παιχνιδάρα και, λυπάμαι, αλλά συνολικά, όχι, για μένα δεν είναι. Ούτε καν. Ωραίο είναι να βλέπεις τον Παρθενώνα και να κυκλοφορείς εκεί, να φαντάζεσαι πώς θα ήταν εκείνα τα χρόνια, αλλά αυτό από μόνο του δεν μου φτάνει.

• Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, phanispal είπε

Γίνεται αντιληπτό in game ή απλά βλέπεις το performance στο menu του παιχνιδιού;

Γιατί κι εγώ με 1080 Ti είμαι αλλά αρκετά παλιότερο επεξεργαστή από σένα (3770Κ), και δεν παρατηρώ frame drops, όχι εύκολα αντιληπτά τουλάχιστον.

Εχω το framerate του msi ανοιχτο κ το βλεπω. Εισαι κ εσυ σε 1440p..?

Ωρες ωρες πεφτουν τοσο τα fps π νομιζω οτι κατι εχει παθει το pc :P 

Δημοσ.

Ναι, κι εγώ σε 1440p, ξέχασα να το αναφέρω.

Βέβαια ο 3770Κ είναι στα 4.5GHz, δεν ξέρω αν ο δικός σου είναι stock, αλλά και πάλι είναι πίσω ο δικός μου.

Λογικά πέφτω κι εγώ, πάντως δεν το παρατηρώ in game.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, phanispal είπε

Ναι, κι εγώ σε 1440p, ξέχασα να το αναφέρω.

Βέβαια ο 3770Κ είναι στα 4.5GHz, δεν ξέρω αν ο δικός σου είναι stock, αλλά και πάλι είναι πίσω ο δικός μου.

Λογικά πέφτω κι εγώ, πάντως δεν το παρατηρώ in game.

Aμα σου πω οτι αλλαζω την αναλυση σε 1080p κ εχω ακριβως τα ιδια fps τι θα μου πεις?δν μπορω να καταλαβω τι φταιει..Στα 4gh ειναι το cpu αλλα λεω να τον ανεβασω 4.4 μπας κ εχει διαφορα..

Επεξ/σία από aOUaS88
Δημοσ.
36 λεπτά πριν, aOUaS88 είπε

Aμα σου πω οτι αλλαζω την αναλυση σε 1080p κ εχω ακριβως τα ιδια fps τι θα μου πεις?δν μπορω να καταλαβω τι φταιει..Στα 4gh ειναι το cpu αλλα λεω να τον ανεβασω 4.4 μπας κ εχει διαφορα..

fyi πιο un-optimized παιχνίδι δεν πρέπει να έχω παίξει στο παρελθόν 

Δημοσ.

Χωρίς να το έχω παίξει ακόμα για να σχολιάσω το πόσο καλύτερο ή χειρότερο είναι από το Origins , ο Αλέξιος από τα κομμάτια που βγήκαν τις πρώτες μέρες στο yt και είδα, φαινόταν να μιλάει σαν Ρωσο-Άραβας. Εμφανισιακά είναι λες και έχει μεταφερθεί με χρονοκάψουλα από το 2018, μια αηδία.
Πάντως η λέξη μαλάκας είχε εντελώς άλλη σημασία τότε, αλλά η δραχμή σωστά  και έπρεπε να προφέρεται ντραχμή, γιατί το δ προεφερόταν  ντ, το β ως μπ, κτλπ κτλπ,  η προφορά της γλώσσας ήταν διαφορετική. Μπορεί να κακοφαίνεται η προφορά σε κάποιον σύγχρονο Έλληνα αλλά όλοι οι υπόλοιποι λαοί-πελάτες αν τύχει και γνωρίζουν την Αρχαία, με αυτή την προφορά θα την γνωρίζουν.

• Super Moderators
Δημοσ.

Δεν μπορεί να παίζει η Ερασμιακή μονά-ζυγά δικά τους, όμως.

Αν, δηλαδή, είναι θεμιτό το ντ- για το δ-, τότε και το η- πρέπει να είναι μακρό έψιλον, το ω- μακρό όμικρον κτλ.

Δηλαδή, ή παντού Ερασμιακή ή παντού νεοελληνική.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...