Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

30 ευρώ δεν είναι λογική τιμή για 30 λεπτά δουλειά όπως και να το δεις.

5 ώρες πριν, BlueBlood7 είπε

Ούτε το φτιάξιμο της μητρικής αποτελεί εγγύηση σε τόσες παλιές μητρικής. Με 30 ευρώ παίρνεις 2 μεταχειρισμένες. Όχι μία.

Σπανίζουν δυστυχώς οι συγκεκριμένες.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, bebius είπε

Ναι αλήθεια είναι. Γι αυτό και αυτή η τιμή. Έχω μία τέτοια αλλά κάθεται 🛌

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, BlueBlood7 είπε

Ούτε το φτιάξιμο της μητρικής αποτελεί εγγύηση σε τόσες παλιές μητρικής. Με 30 ευρώ παίρνεις 2 μεταχειρισμένες. Όχι μία.

Ετερον,εκατερον,δεν τον υποχρεωνει κανεις να παει για επισκευη ας αγορασει 3 και 4 μεταχειρισμενες η ας κανει συλλογη.Οταν ομως θα αναθεσει δουλεια σε εναν εργαζομενο,θα πρεπει να πληρωσει, αυτο λεμε.

Υπαρχουν και μερικες περιπτωσεις παλιων μητρικων,που ηταν πολυ ποιοτικες και μπορει ενας χρηστης να θελει να ρισκαρει επισκευη απο το να παρει μεταχειρισμενες που κοστιζαν τοτε ενα 50αρικο καινουργιες, οποτε υπαρχουν πολλες συνισταμενες.

4 ώρες πριν, bebius είπε

Υπαρχουν επαγγελματα που σε μιση ωρα βγαζουν χιλιαρικα,και αλλα 5 ευρω,δεν μπορεις να συγκρινεις την εργασια ετσι.

Για παραδειγμα,εγω ηξερα εναν φιλο,που σε μια παρομοια περιπτωση με αυτη που αναφερθηκε εδω,ειχε αγορασει μια μητρικη πολυ καλη και ακριβη και μετα απο 7 χρονια ειχε προβλημα.Του αρεσε τοσο πολυ που την πηγε για επισκευη απο το να παρει μια της σειρας γιατι θεωρουσε οτι αξιζε και 2 χρονια μετα την εχει ακομη σε δευτερο pc. Υπαρχουν πολλες παραμετροι.

Στο ebay ας πουμε,μερικες παλιες μητρικες που τωρα εναι σπανιες,απο καλους πωλητες με πολυ υψηλη βαθμολογια ,πουλιουνται ακριβα. Αρα η ποιοτητα,η παλαιοτητα, η σπανιοτητα ενος προιοντος,παιζουν ρολο.

Επεξ/σία από benign
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, benign είπε

Ετερον,εκατερον,δεν τον υποχρεωνει κανεις να παει για επισκευη ας αγορασει 3 και 4 μεταχειρισμενες η ας κανει συλλογη.Οταν ομως θα αναθεσει δουλεια σε εναν εργαζομενο,θα πρεπει να πληρωσει, αυτο λεμε.

Το 2 μεταχειρισμένες το έκανες 3-4. Το τερμάτισες.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, BlueBlood7 είπε

Το 2 μεταχειρισμένες το έκανες 3-4. Το τερμάτισες.

Για εμφαση,στην γλωσσα λεγεται ''σχημα καθ'υπερβολη.''

Δημοσ.

Όχι δεν ήταν σχήμα .... ήταν ειρωνεία όπως και όλη η πρόταση. Όχι ότι θίχτηκα αλλά προσπαθείς μέσω της ειρωνείας να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα.

Εγώ δεν έγραψα κανένα σχήμα και καμία υπερβολή. Ήμουν ξεκάθαρος γιατί έτσι είναι μιας και παρακολουθώ τα μεταχειρισμένα. Έγραψα με 30 παίρνεις 2 μητρικές. Απλά πράγματα. Επίσης έγραψα το το ότι αλλάζεις πυκνωτές δεν σου εξασφαλίζει τίποτα ότι η μητρική θα πάθει νέα βλάβη. Τελειώνω εδώ. Το θέμα εξαντλήθηκε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, BlueBlood7 είπε

Όχι δεν ήταν σχήμα .... ήταν ειρωνεία όπως και όλη η πρόταση. Όχι ότι θίχτηκα αλλά προσπαθείς μέσω της ειρωνείας να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα.

Εγώ δεν έγραψα κανένα σχήμα και καμία υπερβολή. Ήμουν ξεκάθαρος γιατί έτσι είναι μιας και παρακολουθώ τα μεταχειρισμένα. Έγραψα με 30 παίρνεις 2 μητρικές. Απλά πράγματα. Επίσης έγραψα το το ότι αλλάζεις πυκνωτές δεν σου εξασφαλίζει τίποτα ότι η μητρική θα πάθει νέα βλάβη. Τελειώνω εδώ. Το θέμα εξαντλήθηκε.

Ειρωνια το θεωρεις εσυ ,εγω που το εγραψα,το θεωρω σχημα καθ'υπερβολη για να κριτικαρω την λανθασμενη κατα την γνωμη μου,εκτιμηση σου.Το θεμα μπορει να παψει οποτε θελεις,εγω δεν προκειται ποτε να παψω να υπερασπιζομαι την αποψη μου και ενα χρονο να γραφουμε. Εκτος αν θεωρεις οτι παντα σε οτι λες εχεις δικιο και δεν πρεπει να σου παμε κοντρα,αλλα παντα να συμφωνουμε μαζι σου.

Επεξ/σία από benign
Δημοσ.
7 ώρες πριν, benign είπε

Υπαρχουν επαγγελματα που σε μιση ωρα βγαζουν χιλιαρικα,και αλλα 5 ευρω,δεν μπορεις να συγκρινεις την εργασια ετσι.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση μιλάμε για απλή εργασία τεχνικού οπότε υπάρχει πεδίο σύγκρισης.

Anyway, βρήκα μια μεταχειρισμένη asrock που με καλύπτει, αν δε πάει καλά θα βρω τους πυκνωτές και θα δοκιμάσω με ενα φίλο που έχει εξοπλισμό.

Δημοσ.

Δε χρειάζονται αντιπαραθέσεις για ενα τέτοιο θέμα που απλά διατύπωσα την γνώμη μου,  oυσιαστικά έγραψα ότι έγραψα, γιατί από το ύφος του θεματοθέτη μου έδωσε την εντύπωση οτι είναι του στύλ " Έλα μωρά θα του δώσω ένα 10αρικο και θα κάνει τούμπες".......

Στο προκείμενο ελεύθερη αγορά έχουμε και όταν κάποιος δεν είναι ικανοποιημένος από μια τιμή που του δίνεται τότε πάει αλλού που θα βρεί κάποιον άλλο με την τιμή που τον βολεύει, ούτε νεύρα ούτε τίποτε, νομίζω ότι πιο ξεκάθαρος από αυτά που έγραψα δεν γίνεται.

-Εγω 5 πυκνωτές ΔΕΝ θα τους άλλαζα αλλά όλους του ίδιου τύπου εφ' όσον γνωρίζω οτι έχουν θέμα (αυτό είναι υπεύθυνο από την μεριά μου)

-Προφανώς στην εργασία πρέπει να λάβουμε υπ' όψιν ότι θα βγεί η μητρική από το case και θα ξαναμονταριστεί με καθαρισμό πάστες, θα γίνει έλεγχος καλής λειτουργίας γιατι μπορεί να μην είναι απλά κάποιοι φουσκωμένοι πυκνωτές και δεν δίνει σήμα....

-Και φυσικά ο καθένας επιλέγει ανάλογα με το πορτοφόλι του και τις ανάγκες του να επισκευάσει κάτι ή όχι και 5€ να έχει η μητρική μεταχείρω στο κουτί της κάνετε το ΛΑΘΟΣ να το λαμβάνεται ώς παράμετρο της κοστολόγησης της όποιας εργασίας, ΑΥΤΟ αφορά τον κάτοχο του προιόντος να κρίνει μόνος του αν τον συμφέρει να το φτιάξει ή όχι και όχι τον τεχνικό

Ειτε μια μητρική s 478 μου φέρει κάποιος για αλλαγή πυκνωτών και έλεγχο είτε X399 η τιμή της εργασίας είναι ΙΔΙΑ το αν αξίζει το κρίνει ο ίδιος και όχι ο τεχνικός. 

Είναι σαν να έπεσε ο ουρανός στο golf4 και επειδή ο ταπετσέρης θέλει 150€ να του πείς μα βρίσκω ολόκληρο αμάξι με 2000€ στο car.gr, Nαι και?

Φυσικά και ανγνωρίζεις να κάνεις κάτι μόνος σου μπορεί μια εργασία να σου βγεί και τσάμπα και μια χαρά no offence σε αυτό μπορείς να κάνεις και τον μηχανικό στο αμάξι και το ψυκτικό και τον τεχνικό και τη μπαλαρίνα, δεν λεέι αυτό κάτι όμως για το ύψος της αμοιβης ενός επαγγελματία....

Εαν κάποιος δουλεύει μαύρα και βάζει μια σελίδα στο fb φορμάτ με 10€ και είναι σπίτι του χωρίς να πληρώνει ούτε φόρους ούτε τίποτα πειρατής δηλαδή δεν σημαίνει ότι ένας επαγγελματίας θα κάνει το ίδιο ή θα δουλέψει τσαμπέ επειδή έτσι....

Να και ένα παράδειγμα που σε laptop me ενσωματωμένη μπαταρία η εργασία για την αλλαγή της κοστολογήται 15€, σε κάποιον φάνηκαν πολλά οπότε αποφάσισε να την κάνει μόνος του..., τελικά γ***** τον κονέκτορα της μπαταρίας στην μητρική και πήγε σε φίλο του αυτοδίδακτό (ηλεκτρονικοσυγκολυτή με κολητήρι 10€ από τα lidl να το φτιάξουν, Και voila

asus.jpg

Δημοσ.

Έχεις δίκαιο στα περισσότερα που αναφέρεις. Αλλά και γω που είμαι ηλεκτρολόγος μηχανικός και το μεροκάματο μου είναι 40ε δε μπορώ να θεωρήσω δίκαιη τιμη τα 30ε για μια απλή εργασία σαν αυτή (δεδομένου οτι θα του πάω τη μητρική σκετη νετη και θα πληρώσω ανεξάρτητα του αποτελέσματος). Καμία σχέση δεν εχει εννοείται η τιμή της εργασίας με τις τιμές των μεταχειρισμένων εξαρτημάτων που είναι η εναλλακτική, δεν είπε κανείς αυτό το πράγμα και τζαμπα σκαλωσες εκεί.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επανέρχομαι στα τεχνικά. Βρήκα μια motherboard απο μέλος, είναι αύτη: http://www.asrock.com/mb/NVIDIA/939NF4G-SATA2/

Δυστυχώς δε παίρνω πάλι σήμα... Ούτε από την ενσωματωμένη gpu, oύτε από τις δικές μου. Δοκίμασα ξανά και δεύτερο τροφοδοτικό μπας και ήταν συνδυασμός καμμένης mobo+καμμένο psu.

Έχει κανείς να προσθέσει κάτι; Υπάρχει περίπτωση καμμένου cpu;

Edit: Eκανα κατι που διαβασα σε αρχαία φορουμ και κράτησα πατημένο το on/off για ενα λεπτο με βγαλμένο καλώδιο και μπαταρία... Και ως εκ θαύματος το σημα ήρθε. Τι παίχτηκε;

Επεξ/σία από bebius

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...