bebius Δημοσ. 11 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Έχω δώσει ένα παλιό pc στη θεία μου. Είναι athlon64 x2 με αντίστοιχη motherboard Asus. Η gpu είναι μια Radeon HD 4890. Ξαφνικά δε δίνει σήμα: Έχω δοκιμάσει τα εξής: 1)Άλλη gpu. 2) Ξεχωριστά τα 2 ram sticks. 3)Άλλο τροφοδοτικό. 4)Reset bios 5)Aλλαγή θύρας, οθόνης, καλωδίου. Tα φουρφούρια, το πληκτρολόγιο κλπ δουλέυουν. Πιάνει και το ctrl alt del. Απο τις 30 φορές που το άνοιξα, μία έδειξε μόνο το boot screen και κόλλησε εκεί. Έχει κάποιος καμιά ιδέα; Μπορεί να είναι πρόβλημα mobo και αν ναι τι; Επεξ/σία 11 Ιουνίου 2018 από bebius
mr.robot Δημοσ. 11 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2018 24 λεπτά πριν, bebius είπε Έχω δώσει ένα παλιό pc στη θεία μου. Είναι athlon64 x2 με αντίστοιχη motherboard Asus. Η gpuείναι μια Radeon HD 4890. Ξαφνικά δε δίνει σήμα: Έχω δοκιμάσει τα εξής: 1)Άλλη gpu. 2) Ξεχωριστά τα 2 ram sticks. 3)Άλλο τροφοδοτικό. 4)Reset bios 5)Aλλαγή θύρας, οθόνης, καλωδίου. Tα φουρφούρια, το πληκτρολόγιο κλπ δουλέυουν. Πιάνει και το ctrl alt del. Απο τις 30 φορές που το άνοιξα, μία έδειξε μόνο το boot screen και κόλλησε εκεί. Έχει κάποιος καμιά ιδέα; Μπορεί να είναι πρόβλημα mobo και αν ναι τι; ποιο ειναι το μοντελο της μητρικης σου;
bebius Δημοσ. 11 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Asus A8N-SLI. Δε θυμόμουν το SLI. Πάω να δοκιμάσω στο 2ο slot. Edit: Τζίφος. Επεξ/σία 11 Ιουνίου 2018 από bebius
mr.robot Δημοσ. 11 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2018 15 λεπτά πριν, bebius είπε Asus A8N-SLI. Δε θυμόμουν το SLI. Πάω να δοκιμάσω στο 2ο slot. Edit: Τζίφος. σε bios μπαινει;
bebius Δημοσ. 11 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2018 Δε δίνει σήμα αλλα φαίνεται να bootαρει. Τη μια που έδειξε μετά το reset κόλλησε στην αρχική οθόνη bios. Έριξα μια πιο κοντινή ματιά. Ένας πυκνωτής φαίνεται σε κακά χάλια και άλλοι έχουν ανοίξει ελάχιστα. Φαντάζομαι οι τάσεις σε κάποια σημεία είναι χάλια γιαυτό και δε παίζει.
mr.robot Δημοσ. 11 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2018 1 ώρα πριν, bebius είπε Δε δίνει σήμα αλλα φαίνεται να bootαρει. Τη μια που έδειξε μετά το reset κόλλησε στην αρχική οθόνη bios. Έριξα μια πιο κοντινή ματιά. Ένας πυκνωτής φαίνεται σε κακά χάλια και άλλοι έχουν ανοίξει ελάχιστα. Φαντάζομαι οι τάσεις σε κάποια σημεία είναι χάλια γιαυτό και δε παίζει. τοτε εκει ειναι το προβλημα, το σκεφτηκα πριν το γραψεις οτι αυτο θα φταιει , οποτε πρεπει αναγκαστηκα να αγορασεις αλλη μητρικη. Εκτος αν, μπορεις να φτιαξεις τον capacitor , πραγμα που ειναι δυσκολο μονος σου .. https://www.google.gr/search?q=change+mobo+capacitor&oq=change+mobo+capacitor&aqs=chrome..69i57j0l3.3047j0j4&sourceid=chrome&ie=UTF-8
bebius Δημοσ. 11 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2018 Θα ρωτήσω κανα πλακετατζή στη γειτονιά. Αλλιώς βλέπω ότι παίζουν με 15ε μεταχειρισμένες ίδιο socket. Παραδόξως τη δικια μου κάποιοι λιγοι που την πουλάν τη δίνουν 50ε 😮
Adanos Δημοσ. 12 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2018 9 ώρες πριν, bebius είπε Δε δίνει σήμα αλλα φαίνεται να bootαρει. Τη μια που έδειξε μετά το reset κόλλησε στην αρχική οθόνη bios. Έριξα μια πιο κοντινή ματιά. Ένας πυκνωτής φαίνεται σε κακά χάλια και άλλοι έχουν ανοίξει ελάχιστα. Φαντάζομαι οι τάσεις σε κάποια σημεία είναι χάλια γιαυτό και δε παίζει. Έχει θέμα η μητρική κάτι παρόμοιο είχα και εγώ.. Άλλαξε τους πυκνωτές ή πάρε άλλη μητρική. Πριν σου βγάλει κι άλλα προβλήματα.
Qless Δημοσ. 12 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2018 Οι τάσεις με το μάτι δε φαίνονται "Φαντάζομαι οι τάσεις σε κάποια σημεία είναι χάλια γιαυτό και δε παίζει" αλλά μετρώνται με το πολύμετρο Δε φαίνεται κάτι να λείτουργεί ή λειτουργεί ή όχι, και το οτι γυρνούν οι ανεμηστήρες ΔΕΝ λέει απολύτως τίποτε.. Οι συγκεκριμένοι πυκνωτες που είναι σκασμένοι, είναι πολύ γνωστός σε μητρικές κάρτες γραφικών της εποχής και έχει αστοχήσει 100δες φορές και αντικαθίσταται, αλλά η αλλαγή και μόνο των πυκνωτων δεν σημαίνει ότι είναι και λειτουργικό το mobo..... Σε κάθε περίπτωση ανάλογα με το πώς κοστολογεί κανείς την εργασία του αν υποθέσουμε ότι το πρόβλημα είναι οι πυκνωτές στην μητρική σου εγώ θα έπαιρνα 30€ συν το κόστος των πυκνωτών και προφανώς θα τους αντικαθιστούσα ΟΛΟΥΣ του ίδιου τύπου, από εκεί και πέρα με 15€, που λές ότι βρίσκεις ολόκληρη μητρική αν περιμένεις να σου λύσει κάποιος το πρόβλημα με 15€ θα πρέπει ή να πεινάει ή να είναι φίλος σου.... Εδώ ο πυκνωτής που είναι ένοχος για πολλές αστοχίες ανάλογου τύπου αριστερά και ένας σωστός replacement δεξιά 1
bebius Δημοσ. 12 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2018 30 ευρώ δεν είναι πολλά για αντικατάσταση 5 πυκνωτών;
robin54 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2018 Αν του πας το motherboard σκέτο να τους αλλάξει , 20 λεπτά δουλειά είναι + το κόστος των πυκνωτών που δεν είναι τίποτα σπουδαίο για μέσης ποιότητας ανταλλακτικων. Η αλλαγή σε motherboard βέβαια , είναι πιο δύσκολη από κοινές πλακετες και χρειάζεται κάποια εμπειρία
Qless Δημοσ. 12 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2018 Δεν αλλάζςις μόνο τους σκασμένους πυκνωτές αλλά ΟΛΟΥΣ το έγραψα καθαρά πιο πάνώ όλους του ιδιου τύπου είτε έχουν σκάσει είτε όχι, απο εκεί και πέρα ελεύθερη αγορα είναι και ο καθένας μπορεί να κοστολογήσει την εργασία του όσο επιθυμεί εφ' όσον κοπεί το ανάλογο νόμιμο παραστατικο..
BlueBlood7 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2018 1 ώρα πριν, bebius είπε 30 ευρώ δεν είναι πολλά για αντικατάσταση 5 πυκνωτών; 10-15 ευρώ είναι το κόστος μόνο για έλεγχο τροφοδοτικού π.χ. Έτσι είναι η αγορά. Βέβαια στην συγκεκριμένη περίπτωση όχι στα 30 γιατί πολύ απλά με 15-20 ευρώ βρίσκεις μεταχειρισμένη.
benign Δημοσ. 12 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2018 Μπορει να βρισκει κανεις με 15-20 μεταχειρισμενη,η οποια ομως σε 2 μηνες μπορει να μας αποχαιρετισει.Το γεγονος οτι υπαρχει φτηνο μεταχειρισμενο υλικο δεν σημαινει οτι δεν θα πρεπει να πληρωθει ο τεχνικος την λογικη τιμη που ζηταει σε περιπτωση επισκευης.
BlueBlood7 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2018 Ούτε το φτιάξιμο της μητρικής αποτελεί εγγύηση σε τόσες παλιές μητρικής. Με 30 ευρώ παίρνεις 2 μεταχειρισμένες. Όχι μία.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα