Προς το περιεχόμενο

wd 2,5'' 500 gb 100% υγεία και ήχος γρατζουνίσματος

Επισκέπτης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα.

Έχω στο laptop τον hdd wd 500gb και από την αρχή, πότε πότε έκανε έναν ήχο, σαν να έβρισκε στιγμιαία η κεφαλή στα platter με έντονο ήχο. Δεν έδωσα και την ιδιαίτερη σημασία και το άφησα έτσι. Μέτα από 2 πεσίματα του laptop, (ο δίσκος πλέον εκτός εγγύησης 3 χρόνια, από την αγορά), ενώ ήταν αναμμένο από 0,5 m απόσταση, άρχισε να κάνει το γρατζούνισμα πάντα όταν διαβάζονται αρχεία στον δίσκο (εκκίνηση των win πχ).  Όταν φορτώσουν τα windows είναι ήρεμος ο δίσκος και ακούγεται το κλασικό τακ τακ όταν διαβάζει η βελόνα (πως αλλιώς να το περιγράψω;). Έλεγξα τον δίσκο με το hdsentinel και τον βγάζει με 100% υγεία και απόδοση. Επίσης περνάει με pass το quick και το extented test του wd datalife diagnostics.

Παραθέτω 2 εικόνες. Αντέχει ή τζάμπα ανησυχώ ότι θα με αφήσει κάποια στιγμή;

ΥΓ: Συγγνώμη για το σεντόνι.

Καταγραφή.PNG

Καταγραφή2.PNG

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Νομίζω ορθώς ανησυχείς, ειδικά αν έχεις κρίσιμα αρχεία.

Οποιοσδήποτε δίσκος μπορεί να σε αφήσει απροειδοποίητα, πόσο μάλλον ο δικός σου που έχει ήδη δώσει "σημάδια" και επιπλέον έχει φάει και 2 πτώσεις.

Προσωπικά θα τον κρατούσα αλλά θα εξασφάλιζα  συνεχές και πλήρες backup.

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστώ για την απάντηση. Έχω αντίγραφα των αρχείων σε άλλο δίσκο, οπότε πορεύομαι με αυτόν και όσο πάει. Παραθέτω και ένα mp3 του θορύβου του δίσκου.

hdd noise.mp3

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Προσθήκη αρχείου

• 4 εβδομάδες αργότερα...

το γρατσούνισμα αυτο σε ίδιο δίσκο το έχω ακούσει σε καινουργιο ίδιο δίσκο. Εάν ήταν παρκαρισμένες οι κεφαλές κατα το πεσιμο, (σβηστός υπολογιστης) νομίζω δεν έχει πρόβλημα. Μετά από 1 χρόνο και 80 μερες λειτουργίας σε λαπτοπ που το χειρίζονταν παιδιά (αποτμα κουνηματα κλπ κατα τη λειτουργία ο δίσκος δεν φόρτωνε λειτουργικό. 1500 bad sector.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...