Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το iso είναι 1703.  Δεν έχω κάρτα γραφικών.  Κατεβάζω άλλο iso τώρα.  Αν δεν βγάλω πάλι άκρη,  υπάρχει δυνατότητα να βγάλω τον m.2  και να πάω σε μαγαζί να μου περάσουν τα windows?  Θα πληρώσω πολλά έτσι;  Μόλις κατέβει το iso, θα δοκιμάσω και θα ενημερώσω.

• Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

1-Tην καρτα γραφικων του apu εννοω

2-Με την 1703 μου ειχε bootarei με ssd-sata αλλα καρτα γραφικων δεν την εβλεπε με τιποτα .Δουλευει μονο με patch μετα την εγκατασταση 1703 .Iσως ο συνδιασμος m2-win 1703-vega8 να σου πεταει μπλε οθονη .Εγω παω 90% οτι ειναι αυτο .Βαλε m2 μονο και οταν αρχιζει εγκατασταση πατα f8-f5 να μπεις στην κονσολα των Windows . Αν εκει μενει σταθερο και δεν κανει ρεσταρτ ειναι οι DRIVERS

• Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ryzen 2xxx μόνο με 1709 και μετά παίδες.

Όχι ότι φταίει αυτό που δε μπουτάρει, γι' αυτό προφανώς δεν έχει γίνει σωστά η διαδικασία (αυτό με το gpt-mbr που αναφέρθηκε), ή δεν έχει γίνει κάποια ρύθμιση σωστά στο BIOS (csm, fast boot κλπ) ή το iso είναι corrupt ή απλά δεν αρέσει το φλασάκι στη μητρική. Όλα μου έχουν συμβεί, τις περισσότερες φορές ήταν θέμα του iso πάντως (πχ uefi και να προσπαθώ να το φτιάξω για mbr).

Επεξ/σία από GeorgeMan
Δημοσ.

Έχω δοκιμάσει 3 διαφορετικά φλασάκια.  George τι διαδικασία προτείνεις στο rufus για το iso που κατεβάζω (1803)?  Mbr or gpt?  Fast boot & csm είναι disable.

• Moderators
Δημοσ.

By the way τώρα θυμήθηκα ότι σε μια ASUS B350 που είχα πέρσι, όταν έκανα disable το CSM δεν έβλεπε τον M.2 pci-e ssd για κάποιο λόγο.

Όταν κάνεις εσύ disable το CSM εντελώς, τον σκληρό στον διαβάζει? Τον βλέπεις μέσα στο BIOS?

Δημοσ.
2 ώρες πριν, vgazoza είπε

Έχω δοκιμάσει 3 διαφορετικά φλασάκια.  George τι διαδικασία προτείνεις στο rufus για το iso που κατεβάζω (1803)?  Mbr or gpt?  Fast boot & csm είναι disable.

Το προηγούμενο που έγραψα το έκανες? 

Δεν παίζει ρόλο αν είναι mbr or gpt.

Δημοσ.

Έχουμε update, Πλησιάζουμε στην λύση.  Έφτιαξα 4ο φλασάκι με το 1803.  Με gpt και csm disable-auto-enable με έριχνε στο bios.  Όχι, δεν έβλεπε τον m.2.  Στήνω με mbr και csm disable-auto, έμπαινα πάλι bios.  Δοκιμάζω με csm enable, κάνει restart, βγαίνει logo win και μπλε οθόνη όπου έλεγε κάτι για kernel.  Κάνει ξανά restart και πατάω διαδοχικά F8, βγαίνουν οι επιλογές που είπε ο Blueblood, επιλέγω το φλασάκι και πλέον ¨κολλάμε¨ στο σημείο ότι δεν μπορεί να γίνει η εγκατάσταση στον δίσκο και να ενεργοποιήσω το disk controler από το bios.  Τι κάνω τώρα;

Δημοσ.

Κάτι δεν του αρέσει στον σκληρό, μήπως θέλει να περάσεις έξτρα drivers για nvme; Αν και κανονικά με τα τελευταία Windows δεν θα έπρεπε. Έχω κάτι adapter που κανουν τους Μ.2 να συνδέονται με κανονικό καλώδιο sata, αν είσαι Αθήνα μπορω να σου δανεισω εναν μήπως δουλέψει ετσι για να περάσεις Windows. Αλλά δεν ξέρω αν δουλεύουν και για nvme.

Δημοσ.

Είμαι από Καλαμάτα, ευχαριστώ πολύ πάντως.

file.jpeg

Μπορώ να περάσω τον οδηγό για τον m.2 στο φλάσακι που είναι τα windows και να πατήσω εκεί που λέει load driver ή είπα βλακεία;

Δημοσ.

Τελευταία ελπίδα αν μπορείς να βρεις ένα άλλον δίσκο. Οποιονδήποτε και να προσπαθήσεις να βάλεις εκεί τα win. Αν δεν μπορείς ούτε σε αυτόν τότε έχεις θέμα hardware με μητρική ή cpu. Αν μπορείς τότε έχει θέμα ο M.2. Βασικά αυτό πίστευα από την αρχή διότι δεν θέλει καμία ρύθμιση σε ότι πιο σύγχρονο μηχάνημα υπάρχει να περάσεις τα νεότερα win που υπάρχουν.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...