Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα παιδιά, χρειάζομαι την πολύτιμη βοήθειά σας.  Μόλις έφτιαξα το πρώτο μου pc με:

cpu:  amd ryzen 2200g

ram:  16gb g.skill

m/b:  asus b350-f gaming

ssd:  Samsung 960 Evo NVMe M.2 250GB

psu:  corsair rm550x

Έχει γίνει update bios version 4011.  Δεν μπορώ με τίποτα να το κάνω να bootαρει από usb για να περάσω τα windows.  Μπορεί κάποιος που έχει την συγκεκριμένη έκδοση bios να μου στείλει τα settings για να bootαρω από usb;

Επεξ/σία από vgazoza
  • Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Καλησπέρα. Είσαι σίγουρος οτι το usb είναι bootable? Εννοώ οτι το έχεις στήσει με το  rufus και έχει γίνει  bootable? Ή απλά έχεις βάλει το windows μέσα στο usb?

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, vgazoza είπε

Καλησπέρα παιδιά, χρειάζομαι την πολύτιμη βοήθειά σας.  Μόλις έφτιαξα το πρώτο μου pc με:

cpu:  amd ryzen 2200g

ram:  16gb g.skill

m/b:  asus b350-f gaming

ssd:  Samsung 960 Evo NVMe M.2 250GB

psu:  corsair rm550x

Έχει γίνει update bios version 4011.  Δεν μπορώ με τίποτα να το κάνω να bootαρει από usb για να περάσω τα windows.  Μπορεί κάποιος που έχει την συγκεκριμένη έκδοση bios να μου στείλει τα settings για να bootαρω από usb;

για widodos 10 μιλάμε? 

Δημοσ.

Ναι για windows 10, με rufus  το έχω στήσει.  Στο bios στην καρτέλα BOOT, στην ενότητα boot option priorities, μπορώ να επιλέξω το usb stick.  Στην ενότητα όμως Hard Drive BBS Priorities δεν μου εμφανίζει το usb stick παρά μόνο τον σκληρό δίσκο και έχει επιλογή για disable. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχεις μάλλον φτιαξει το στικ να είναι MBR ενω το BIOS είναι uefi. Ή το ανάποδο. Δεν θυμάμαι ακριβως πως λέγονται οι επιλογές αλλά στο Rufus έχει μια επιλογή που λέει MBR, gpt, MBR+gpt. Κάπως έτσι. 

Το καλύτερο είναι να φτιαξεις το στικ gpt και στο BIOS να είναι απενεργοποιημένο το legacy mode. Csm λέγεται συνήθως. 

https://www.google.com/search?client=lightning&ie=UTF-8&oe=UTF-8&q=Rufus gpt#scso=uid_hKEeW_alO83ZgQan8LKgDg_0:0

Ρίξε μια ματια, είμαι απο κινητό και δεν μπορω να ψαξω λεπτομέρειες. 

Επεξ/σία από mindtrapper
  • Like 1
Δημοσ.

Το legacy mode είναι απενεργοποιημένο.  Όσο για το rufus, όταν επιλέγω gpt, με ρίχνει στο bios.  Όταν επιλέγω mbr, μου βγάζει το logo των windows και μετά τρώω μπλε οθόνη και γίνεται loop.  Παίζει ρόλο πως είναι διαμορφωμένο το usb πριν το rufus? Αν είναι exfat, ntfs?

Δημοσ.

Fat 32 δοκίμασε. Αλλά μπλε οθόνη όταν παει να ξεκινήσει το install; Ο δίσκος είναι άδειος ή έχει προηγούμενα windows μέσα; Ρίξε λίγο τις μνήμες σου σε 2133, βγάλε οτι oc εχεις στον επεξεργαστη και δοκίμασε πάλι. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο δίσκος είναι άδειος, τον πήρα καινούργιο.  Ok, θα το δοκιμάσω και θα στείλω.

Επεξ/σία από vgazoza
Δημοσ.

Επίσης δοκίμασε και με αλλο usb στικακι και με ενα μονο module RAM (μια το ενα μια το άλλο και σε διαφορετικά slots).

Στα λέω μαζεμενα και αν δεν δουλέψει κατι απο αυτά βλέπουμε. :)

Δημοσ.

Μόλις δοκίμασα με rufus gpt, launch csm disabled, 2133 ram και χωρίς oc.  Με ρίχνει πάλι στο bios.  Θα δοκιμάσω με mbr τώρα και μετά θα δοκιμάσω με άλλο usb.  Να πω εδώ πως έχω τοποθετήσει τις μνήμες στα slots που έλεγε το εγχειρίδιο της μητρικής.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι, αλλά σου είπα ενα ενα γιατί μπορεί να εχεις χαλασμένο στικακι RAM. Κυρίως η μπλε οθόνη που εφαγες με οδηγησε εκεί.

Με το ISO σου είναι όλα ΟΚ; Το εχεις χρησιμοποιήσει ποτε επιτυχώς για να περάσεις windows; Το κατεβασες με το tool της Microsoft;

Επεξ/σία από mindtrapper
Δημοσ.

Ναι το iso είναι οκ, το έχω περάσει και σε άλλους υπολογιστές.  Τώρα παίζω με τα slots.

Λοιπόν, δοκίμασα τα πάντα.  Ή θα ξαναμπαίνει στο bios ή θα τρώω μπλε οθόνη όπου γράφει:  What failed ACPL.sys

Δημοσ.

Σιγούρεψε ότι ο Samsung έχει κουμπώσει καλά. Αν έχεις spare κανέναν σκληρό δοκίμασε να δεις αν κάνει τα ίδια για να δούμε μήπως φταίει η M.2 θύρα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, vgazoza είπε

Ναι για windows 10, με rufus  το έχω στήσει.  Στο bios στην καρτέλα BOOT, στην ενότητα boot option priorities, μπορώ να επιλέξω το usb stick.  Στην ενότητα όμως Hard Drive BBS Priorities δεν μου εμφανίζει το usb stick παρά μόνο τον σκληρό δίσκο και έχει επιλογή για disable. 

Σωστά στα εμφανίζει. Hard Drive δεν είναι το φλασάκι. Παλιές μητρικές ναι το εμφάνιζαν σαν φλασάκι.

Στο boot menu κάνε disabled το Fast Boot. Κάνεις safe με το F10 και όταν ξεκινήσει πάλι το μηχάνημα πατάς διακεκομμένα το F8. Σε βγάζει σε οθόνη με επιλογές τι θέλεις να διαλέξεις?

Σε σύγχρονο νέο μηχάνημα με άδειο δίσκο/ssd δεν χρειάζεται καμία ρύθμιση. Ο δίσκος είναι άδειος και πάει το priority στο φλασάκι.

Επεξ/σία από BlueBlood7
  • Like 2
Δημοσ.

Προσεχε το iso μην  ειναι παλιο η το rufus.Το rufus το παει αυτοματα το customization  αναλογα το iso που εχεις μην το ψαχνεις αλλο. dimm 1 στην δευτερη θεση(για αρχη,2-4 για τελικο).Δεν αλλαζεις τιποτα στην μητρικη ολα default. Aν ειναι πριν το update April 1803 το iso εχεις πολλες πιθανοτητες να "χτυπαει"  η καρτα γραφικων 100% και ο m2   70%. Βεαβια οταν το ρυθμησεις θα αποζημιωθεις... και κατεβασε και adrenaline radeon να δεις πως τρεχουν. Αν και να δοκιμασες εστω και για λιγο τα auto overclocking του bios ...κανε ρεσετ απο το πινακι μεσα στην μητρικη γιατι η μητρικη τα κραταει και κανε 2 restart. Αν εχεις m2 μην βαλεις τιποτα στο sata 5-6 για αρχη!!( τα δυο που ειναι μονα τους ) (μετα την εγκατασταση θα μπορεις στο 5 ...λογο οτι ειναι 2 sata cotroller μεσα 4+2 .    Περιμενω νεα ,εχω την ιδιο setup τωρα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...