Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το φαινόμενο «Mandela Effect»

image.png.9b56ab0d3accfbc7c93dbdb74f6d661b.png

Εισαγωγή

Ο όρος “Mandela Effect” αναφέρεται σε κάποιον ο οποίος έχει ανάμνηση ενός γεγονότος που δεν συνέβη ποτέ σε αυτή την πραγματικότητα. Ο όρος αυτός διατυπώθηκε πρώτη φορά από την Fiona Broome, η οποία ισχυρίζεται πως θυμάται τον Nelson Mandela να πεθαίνει προς τα τέλη του 1980 στη φυλακή παρά το 2013 από αρρώστια.

Τα περισσότερα "Mandela Effects" είναι λεπτομέρειες, οι οποίες δεν είναι εύκολα παρατηρήσιμες. Αυτές οι λεπτομέρειες περιλαμβάνουν:

  1. Χρονολογίες γέννησης και θανάτου διάσημων προσώπων

  1. Αλλαγή θέσεων γραμμάτων σε μια λέξη

  1. Μετακίνηση γεωγραφικών τοποθεσιών ή και εμφάνιση νέων

  1. Φράσεις που ακούστηκαν στην τηλεόραση

  2. Αλλαγμένους στίχους τραγουδιών

  3. Αλλαγμένα λογότυπα εταιριών

image.png.0681e5ff68a50248917180994ca816e6.png

Η “Μετάβαση” σε μια άλλη διάσταση


image.png.a6c7c0f93b7e73d33383f93644c0676d.png

Αν θα έπρεπε να εικάσουμε για το αν υπάρχουν τρόποι για μετάβαση σε παράλληλες διαστάσεις, ο επικρατέστερος θα ήταν μέσω ενεργειακών δονήσεων, δηλαδή ο συντονισμός της ενέργειάς μας με την ενέργεια μιας παράλληλης διάστασης κοντά σε εμάς. Σύμφωνα με αυτή την θεωρία, για να γίνει κάτι τέτοιο εφικτό, βασική προϋπόθεση είναι τα κύτταρά μας να δονούνται σε Hz παρόμοια με τον παλμό της Γης σε μια παράλληλη διάσταση. Το μόνο πρόβλημα που μπορεί να αντιμετωπίσουμε είναι ότι δεν μπορούμε να γνωρίζουμε πότε μπορούμε να συντονιστούμε για δυο λόγους:

1) Δεν έχουμε τη δυνατότητα να γνωρίζουμε πότε μια παράλληλη Γη είναι κοντά μας και τον παλμό της (Hz) και

2) Δεν γνωρίζουμε τον ακριβή τρόπο συντονισμού με παράλληλες διαστάσεις.

Μέχρι στιγμής εικάζεται πως γίνεται μέσω διαλογισμού ή ασυναίσθητα κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Mandela Effect και “Παραμνησία”

image.png.4081afadc94d344f5fec7c5e77644088.png

Στον αντίποδα υπάρχει η παραμνησία, η οποία σύμφωνα με τον Φρόυντ, είναι το ψυχολογικό φαινόμενο κατά το οποίο ένα άτομο ανακαλεί στη μνήμη του κάτι που δεν συνέβη. Στην περίπτωση του "Mandela Effect", ταιριάζουν περισσότερο οι συλλογικές ψευδές μνήμες όπου πολλοί άνθρωποι θυμούνται ακριβώς το ίδιο πράγμα. Το μειονέκτημα της συγκεκριμένης θεωρίας είναι πως στις περισσότερες περιπτώσεις δεν μπορεί να ισχύσει μιας και επηρεάζει πάρα πολλούς ανθρώπους (αντί για group ανθρώπων) οι οποίοι δεν συνδέονται με κανένα τρόπο μεταξύ τους, ούτε επηρεάζονται από τον ίδιο συναισθηματικό παράγοντα.

Επίλογος

Θα μπορούσε το φαινόμενο αυτό να είναι απλά παρημνησία ή έχουμε τη δυνατότητα να αλληλεπιδρούμε με παράλληλα σύμπαντα χωρίς να γνωρίζουμε τον τρόπο; Μέχρι στιγμής όλα είναι στο τραπέζι...

Επεξ/σία από manousos82003
  • Δημιουργία νέου...