jimakos19881 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2018 Παιδια καλησπερα σας,εχω μετακομισει στην πολυκατοικια των γονιων μου λογω της γεννησης του παιδιου μου.Οι γονεις μου μενουν δυο οροφους πανω εχω ενα σταθερο υπολογιστη και θα ηθελα να συνδεθω στο internet των γονιων μου υπαρχει καποια λυση και αν ναι πως? Ρωταω γιατι γνωριζω ελαχιστα απο υπολογιστες.Χρειαζεται να φανταστω και καρτα δικτυου και εξωτερικη κεραια? και αν ναι τι μου προτεινετε? Ευωαριστω εκ των προτερων
odystam Δημοσ. 10 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2018 Αν δεν είναι πολύ μεγάλη η απόσταση τότε ένα καλό router σε συνδυασμό με ενα wifi extender ειναι αρκετά. Αυτα βέβαια για ενα μέτριο internet... Για κάτι πιο ποιοτικο πρέπει η γραμμή τηλεφώνου των γονιών σου να ειναι η ίδια με αυτή του σπιτιού σου έτσι ώστε να βάλεις ενα router στο δικό όροφο και να πιάνεις απο κει internet. Κάρτα δικτύου θα χρειαστείς μόνο αν έχεις υπολογιστή, που δεν έχει δικιά του κάρτα και θες να τον συνδέσεις ασύρματα. Τα υπόλοιπα (λαπτοπ tablet κτλπ έχουν δικιά τους ασύρματη κάρτα, δε θέλουν κάτι άλλο).
vasvasvas Δημοσ. 11 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Καλώδιο και πάλι καλώδιο Εξωτερικό εσωτερικό ότι να ναι βρες τρόπο να το περάσεις κάτω σε σένα Αντε και ένα AP για να το μοιραζεις ασύρματα στον όροφο σου Οτιδήποτε άλλο είναι gadget να περνας την ωρα σου Επεξ/σία 11 Ιουνίου 2018 από vasvasvas
M@dB0x Δημοσ. 12 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Στις 10/6/2018 στις 11:09 ΜΜ, odystam είπε Για κάτι πιο ποιοτικο πρέπει η γραμμή τηλεφώνου των γονιών σου να ειναι η ίδια με αυτή του σπιτιού σου έτσι ώστε να βάλεις ενα router στο δικό όροφο και να πιάνεις απο κει internet. Αυτο που σου γραφει ο φιλος δε μπορει να συμβει μιας και μονο ενα ρουτερ μπορεις να βαλεις. Δε μπορεις δλδ να εχεις ενα εσυ και ενα οι γονεις σου και να ειναι ON και τα 2. Επειδη η αποσταση ειναι σχετικα μεγαλη για 2 οροφους μονο αν περασεις καλωδιο και συνδεσεις κανα παλιο ασυρματο μοντεμ ρουτερ σαν ΑΡ θα κανεις δουλεια σχεδον στο τσαμπα. Επεξ/σία 12 Ιουνίου 2018 από M@dB0x
poulinos Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 On 10/06/2018 at 23:09, odystam said: Αν δεν είναι πολύ μεγάλη η απόσταση τότε ένα καλό router σε συνδυασμό με ενα wifi extender ειναι αρκετά. Αυτα βέβαια για ενα μέτριο internet... Για κάτι πιο ποιοτικο πρέπει η γραμμή τηλεφώνου των γονιών σου να ειναι η ίδια με αυτή του σπιτιού σου έτσι ώστε να βάλεις ενα router στο δικό όροφο και να πιάνεις απο κει internet. Κάρτα δικτύου θα χρειαστείς μόνο αν έχεις υπολογιστή, που δεν έχει δικιά του κάρτα και θες να τον συνδέσεις ασύρματα. Τα υπόλοιπα (λαπτοπ tablet κτλπ έχουν δικιά τους ασύρματη κάρτα, δε θέλουν κάτι άλλο). αυτο θα μπορουσε να γινει μονο αν πισω απο τον τοιχο υπηρχε Utp και απλα χρησιμοποιουσε 2 ζευγαρια απο τα 4 για να κατεβασει ethernet στην ουσια μεχρι το αλλο διαμερισμα και να βαλει εκει ενα access point. On 12/06/2018 at 10:19, M@dB0x said: Αυτο που σου γραφει ο φιλος δε μπορει να συμβει μιας και μονο ενα ρουτερ μπορεις να βαλεις. Δε μπορεις δλδ να εχεις ενα εσυ και ενα οι γονεις σου και να ειναι ON και τα 2. Επειδη η αποσταση ειναι σχετικα μεγαλη για 2 οροφους μονο αν περασεις καλωδιο και συνδεσεις κανα παλιο ασυρματο μοντεμ ρουτερ σαν ΑΡ θα κανεις δουλεια σχεδον στο τσαμπα. εκτος αν εχει Utp πισω απο τον τοιχο και χρησιμοποιησει τα 2 ζευγαρια σαν ethernet απο το σπιτι πανω στον κατανεμητη και μετα στο αλλο σπιτι.με την προυποθεση να μην ξεπερναει τα 100 μετρα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα