Zazula Δημοσ. 12 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2018 1 λεπτό πριν, Joshua21 είπε Όχι βέβαια, μια χαρά είναι ο τίτλος, άλλο που εσύ κόλλησες στην άλλη έννοια της λέξης ιδιώτης Δεν είναι «η άλλη», είναι «μία απ' τις άλλες».
Joshua21 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2018 Μόλις τώρα, Zazula είπε Δεν είναι «η άλλη», είναι «μία απ' τις άλλες». Πες το και έτσι
Γιάννης Platano Δημοσ. 12 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2018 2 ώρες πριν, Zazula είπε Δεν είναι «η άλλη», είναι «μία απ' τις άλλες». Δεν καταλαβα τι εννοεις . 4 ώρες πριν, Zazula είπε Σίγουρα δεν πρόκειται για πράξη μεταξύ ιδιωτών. Το αναφέρω για την ακρίβεια του τίτλου του νήματος, διότι ορισμένοι ίσως απαντήσουν χωρίς εμβάθυνση στα ειδικότερα στοιχεία της υπόθεσης. Τι διαφορα ειναι ?Εχει σημασια αν ο πωλητης ειναι ενα προσωπο ή εταιρεια ?
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2019 Ήθελα να σας μεταφέρω κάτι το οποίο συνέβη στη γυναίκα μου πριν πέντε με έξι περίπου χρόνια και θέλω τη δική σας ενημέρωση-συμβουλή αν είναι αυτό εφικτό. Όταν η κόρη μας ήταν Τετάρτη Δημοτικού, ο Διευθυντής πολύ κακώς για μένα, έδωσε όλα τα προσωπικά δεδομένα των παιδιών και τα τηλέφωνα των γονέων του σχολείου του σε μία ιδιωτική επιχείρηση πληροφορικής η οποία με τη σειρά της και με συνεργασία με το σχολείο διοργάνωσε μία συνάντηση και έπεισε κάποιους αφελής να αγοράσουν ένα στικάκι στο οποίο δήθεν θα υπήρχαν μέσα ασκήσεις και επιπλέον βοηθητικό υλικό πέρα και έξω από τα σχολικά βιβλία και το οποίο της το πούλησαν 400 ευρώ το ένα. Μάλιστα τους έβαλαν και υπέγραψαν και κάποιο χαρτί ότι αγοράζουν το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό λογισμικό. Αργότερα από πολλούς γονείς διαπιστώθηκε ότι το περιεχόμενο στο στικάκι δεν ανταποκρινόταν σε ότι τους είχαν πει προκειμένου να τους πείσουν να το αγοράσουν και κάθε άλλο παρά ασκήσεις είχε μεσα. Αλλά ακόμα και αυτό το υλικό που τους έλεγαν να υπήρχε μέσα άκουσον άκουσον 400 ευρώ θα μπορούσε να στοιχίσει σε ένα φλασάκι-στικάκι. Η γυναίκα μου ήταν ένα από τα θύματα αυτής της υποθέσης με αποτέλεσμα να την παίρνουν συνέχεια τηλέφωνο εδώ και δύο χρόνια και να την απειλούν ότι θα την πάνε δικαστικά και ότι αν δεν πληρώσει θα προχωρήσουν σε δέσμευση περιουσίας. Μερικούς μήνες πριν εστειλαν κλήση για δικαστήριο και στην πόλη που εδρεύει η η συγκεκριμένη ιδιωτική επιχείρηση πληροφορικής. Συμβουλευτήκαμε έναν δικηγόρο (οικογενειακό φίλο) πριν μερικούς μήνες ο οποίος μας συνέστησε να περιμένουμε μερικούς μήνες παίρνοντας αναβολή και ούτε να προχωρήσουμε σε συμβιβασμό γιατί κατά καιρούς η εκάστοτε κυβέρνηση βγάζει νομοσχέδια σκούπα προκειμένου να παραγραφούν χρέη μικρόοφειλές προς τρίτους (ιδιώτες). Επειδή ήδη έχουμε πάρει μία αναβολή πληρώνοντας παράβολο και το επόμενο αναβληθέν δικαστήριο είναι μεσα στο τρεχων Σεπτέμβριο, κι επειδή καταλαβαίνετε ότι το να παίρνουν αναβολές και να πληρώνω 70αρια συνέχεια δεν ωφελεί, για αυτό σας παρακαλώ αν γνωρίζει κσποιος απο Αστικό δίκαιο ή εάν γνωρίζετε ότι πράγματι αναμένουμε να έρθει πολυνομοσχέδιο-σκούπα από την κυβέρνηση που θα διαγράφει μικροοφειλες προς ιδιώτες παρελθόντων ετών. Καταλαβαίνετε και εσείς ότι ναι μεν ηταν μεγάλη αφέλεια της γυναίκας μου να πάρει αυτό το στικάκι-φλασάκι και να υπογράψει χαρτί ότι θα τους δώσει 400 ευρώ αλλά από την άλλη όμως επειδή πολλές γυναίκες έπεσαν θύματα μαζί με τη δικιά μου, δεν είμαι διατεθειμένος να πληρώσω τζάμπα λεφτά σε απατεώνες αλλά ούτε και τα λεφτά αυτά να τα ξοδέψω σε δικαστήρια. Αν είναι να πάω δικαστικά τους τα δίνω και ησυχάζω. Υπάρχει θέμα παραγραφής Περιμένω την δική σας γνώμη αφού το αναβληθέν δικαστήριο είναι σε μερικές μέρες και δεν ξέρω τι να κάνω.
giwfys Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2019 Να τα δωσεις να ησυχασεις να κοιμασαι ησυχος. Την βλακεια την κανατε Για ηθικη ικανοποιηση μπορεις να περιγραψεις με ονοματα την ιστορια σε online site ή ραδιοφωνα και να ξεσκεπασεις τον ξεφτιλα διευθυντη αρπαχτρα
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2019 Δηλαδή δεν υπάρχει καμία περίπτωση παραγραφής;
Βασίλης_29 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Για τις παραγραφές μεταξύ ιδιωτών μπορείς να κοιτάξεις εδώ γενικές πληροφορίες, https://www.karagiannislawfirm.gr/rss2/475-paragrafi-aposvestiki-prothesmia αλλά σε κάθε περίπτωση ο δικηγόρος σας μπορεί να σας δώσει μια πιο υπεύθυνη απάντηση. Από το forum δεν πρόκειται να κάνεις τίποτα. Edit: Τα όποια νομοσχέδια βγαίνουν είναι για τακτοποίηση και διακανονισμούς χρεών με το δημόσιο. Επεξ/σία 10 Σεπτεμβρίου 2019 από Βασίλης_29
μπιπ μπιπ Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Συγνώμη μόλις το πήρατε και διαπιστώσατε ότι ήταν μια μουφα, γιατί δεν το επιστρέψατε αμέσως; Το πήρατε, το κρατήσατε και δε δώσατε πότε τα 400 ευρώ; Και τι στικάκια είναι αυτά που αξίζουν 400 ευρώ; Και στο άκουσμα του ποσού, όντως τώρα υπογράψατε τόσα άτομα; Τόσο δελεαστικό ακουγόταν; Επεξ/σία 10 Σεπτεμβρίου 2019 από μπιπ μπιπ 1
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Όταν ένα άτομο είναι άσχετο από υπολογιστές κι έρχεται κάποιος και του λέει ότι μέσα στο στικάκι το παιδί του θα βρει αυτό .. εκείνο ....το άλλο....και αφού υπογράψει και το πάρει σπίτι διαπιστώνεις ότι δεν έχει μέσα αυτά που του είπαν και τους πέρνει τηλέφωνο και εκείνοι λένε ότι δεν μπορούν να επιστρέψουν το στικάκι κι ότι έχουν υπογράψει τι να κάνουν;;;; Συμφωνώ ότι ήταν λάθος και αφέλεια η υπογραφή ενός τέτοιου χαρτιού αλλά μετά που το έμαθα κι εγώ αφού υπογράφηκε το χαρτί τι μπορώ να κάνω; Το θέμα είναι τι κάνω τώρα;;;;;;; Αν γίνει το αναβληθέν δικαστήριο την άλλη βδομάδα και δεν πάει και καταδικαστεί ερήμην μπορούν για 400 ευρώ να προχωρήσουν σε κατασχέσεις ή προσωποκράτηση; Επεξ/σία 10 Σεπτεμβρίου 2019 από Επισκέπτης
Βασίλης_29 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2019 58 λεπτά πριν, george_1974 είπε Όταν ένα άτομο είναι άσχετο από υπολογιστές κι έρχεται κάποιος και του λέει ότι μέσα στο στικάκι το παιδί του θα βρει αυτό .. εκείνο ....το άλλο....και αφού υπογράψει και το πάρει σπίτι διαπιστώνεις ότι δεν έχει μέσα αυτά που του είπαν και τους πέρνει τηλέφωνο και εκείνοι λένε ότι δεν μπορούν να επιστρέψουν το στικάκι κι ότι έχουν υπογράψει τι να κάνουν;;;; Συμφωνώ ότι ήταν λάθος και αφέλεια η υπογραφή ενός τέτοιου χαρτιού αλλά μετά που το έμαθα κι εγώ αφού υπογράφηκε το χαρτί τι μπορώ να κάνω; Το θέμα είναι τι κάνω τώρα;;;;;;; Αν γίνει το αναβληθέν δικαστήριο την άλλη βδομάδα και δεν πάει και καταδικαστεί ερήμην μπορούν για 400 ευρώ να προχωρήσουν σε κατασχέσεις ή προσωποκράτηση; Το ποιος είναι άσχετος και ποιος όχι, ποιος σας εξαπάτησε και ποιος οχι, πρέπει να το αποδείξετε στο δικαστήριο για να τύχετε ευνοϊκής κρίσης. Επειδή όμως κάτι τέτοιο δεν νομίζω οτι είστε σε θέση να το κάνετε ή ακόμα δεν το έχετε κανονίσει, οτι απόφαση παρθεί και τέλος. Αν το δικαστήριο αποφασίσει οτι πρέπει να πληρώσετε, υπάρχει άλλη διαδικασία μετά για να αναγκαστείτε να πληρώσετε.
jgeorgiou Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, george_1974 είπε Όταν ένα άτομο είναι άσχετο από υπολογιστές κι έρχεται κάποιος και του λέει ότι μέσα στο στικάκι το παιδί του θα βρει αυτό .. εκείνο ....το άλλο....και αφού υπογράψει και το πάρει σπίτι διαπιστώνεις ότι δεν έχει μέσα αυτά που του είπαν και τους πέρνει τηλέφωνο και εκείνοι λένε ότι δεν μπορούν να επιστρέψουν το στικάκι κι ότι έχουν υπογράψει τι να κάνουν;;;; Συμφωνώ ότι ήταν λάθος και αφέλεια η υπογραφή ενός τέτοιου χαρτιού αλλά μετά που το έμαθα κι εγώ αφού υπογράφηκε το χαρτί τι μπορώ να κάνω; Το θέμα είναι τι κάνω τώρα;;;;;;; Αν γίνει το αναβληθέν δικαστήριο την άλλη βδομάδα και δεν πάει και καταδικαστεί ερήμην μπορούν για 400 ευρώ να προχωρήσουν σε κατασχέσεις ή προσωποκράτηση; Να πάτε στο δικαστήριο και να υποστηρίξετε την θέση σας , είναι πολύ πιθανό ο δικαστής να αποδεχθεί τους λόγους σας. Εγώ θα πατούσα στο ανήθικο και παράνομο τρόπο που απέκτησαν τα προσωπικά στοιχεία και θα ζητούσα δίωξη και γι'αυτους και για τον διευθυντή. Ερημην κατ 99% θα καταδικαστείτε και θα πληρώσετε τα 400 και επιπλεον τόκους και δικαστικά έξοδα. Σε ποινικό ή αστικό σας πήγαν? Προσωποκράτηση για χρέη δεν υπάρχει αλλά μπορούν με 2ο δικαστήριο να προχωρήσουν σε κατασχέσεις. Επεξ/σία 10 Σεπτεμβρίου 2019 από jgeorgiou 1
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2019 Δυστυχώς το δικαστήριο είναι στην έδρα του ιδιώτη κι εμείς είμαστε σε δυσπρόσιτο νησί. Μόνο η μετακίνηση μας θα κοστίσει πάνω από 250 ευρώ με καράβια, ξενοδοχεία, φαγητο, κτλ. Μακάρι να μπορούσα να πάω να τους τα ψάλλω. Αλλά οι λόγοι είναι καθαρά οικονομικοί. Προσπαθώ να σκεφτώ και να βρω την καλύτερη λύση. Για αυτό άλλωστε μπήκα μέσα εδώ.
Βασίλης_29 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, george_1974 είπε Δυστυχώς το δικαστήριο είναι στην έδρα του ιδιώτη κι εμείς είμαστε σε δυσπρόσιτο νησί. Μόνο η μετακίνηση μας θα κοστίσει πάνω από 250 ευρώ με καράβια, ξενοδοχεία, φαγητο, κτλ. Μακάρι να μπορούσα να πάω να τους τα ψάλλω. Αλλά οι λόγοι είναι καθαρά οικονομικοί. Προσπαθώ να σκεφτώ και να βρω την καλύτερη λύση. Για αυτό άλλωστε μπήκα μέσα εδώ. Νομίζω χωρίς να είμαι σίγουρος οτι υπάρχει δυνατότητα να ορίσετε δικηγόρο που θα παραστεί αυτός στο δικαστήριο αντί για εσάς, αλλά εφόσον είναι εφικτό, σίγουρα η αμοιβή του θα είναι υψηλότερη του κόστους μεταφοράς σας εκεί.
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2019 Ακριβώς αυτό σκέφτομαι ότι είτε η μετακίνησή μου στην πόλη του ιδιώτη είτε η αμοιβή ενός δικηγόρου θα μου κοστίσει περισσότερο από τοσυνολικό ποσό που θα μπορούσα αν τηλεφωνήσω σε αυτόν απευθείας να συμφωνήσουμε και να κλείσει το θέμα εξωδικαστικά χωρίς να γίνει το δικαστήριο.
Timonas Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2019 Aν η γυναίκα σου δεν έχει κανένα περιουσιακό στοιχείο μην ασχολείσαι πλέον.Δεν μπορούν να σου κάνουν τίποτα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα