Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν εμείς χρησιμοποιουμε το Photoscan για να φτιάξουμε dsm και multispectral orthomosaics (δηλαδή ορθομωσαικα που έχουν aligned όλες τις μπάντες από τις λήψεις μιας multispectral καμερας ώστε μετά με αλλο software να κάνουμε τους υπολογισμούς δεικτών βλάστησης). Για αυτήν την χρήση δεν χρειαζόμαστε και τα highest settings και μόνο το alignment των φωτογραφιών το είχαμε στο highest, όλα τα άλλα steps (δηλαδή dense point cloud,mesh, texture, dem και orthomosaic) ήταν στο high. Με αυτα τα settings και τις cpu overclocked σταθερά στα 4.4ghz τα πιο πολλά project ήταν έτοιμα στις 2 ώρες χονδρικα (μιλάμε για project των 1000-1200 φωτογραφιων από μια Micasense Rededge). Τώρα κάποια μεγάλα project των 3000-4000 φωτογραφιών πήγαν αρκετά παραπάνω και σε μερικά απο αυτα ρίξαμε τα settings στο medium γιατί μας πίεζε ο χρόνος να παραδώσουμε τα αποτελέσματα αμεσα. Γενικά πάντως σε διάστημα λιγότερο των 3 μηνών με αυτά τα workstations επεξεργαστήκαμε πάνω από 1500 projects στο Photoscan χωρίς προβλήματα και πολλά κολλήματα ενώ αρκετές φορές σε λίγο μικρότερα project κάποιο workstation μπορεί να έτρεχε και δύο instances του Photoscan ταυτοχρονα. Αυτό που έχω να σου προτείνω είναι αυτό που είπε και ένας φίλος παραπάνω να είναι όλα τα workstations από την ίδια πλατφόρμα γιατι το κομμάτι setup,drivers κτλ είναι μεγάλος μπελάς αν δεν έχετε κάποιον dedicated για αυτά και μόνο. Οσο για το κομματι software το reality capture δεν το έχω δουλέψει για να ξέρω τι απαιτήσεις εχει, έχω δουλέψει μόνο Photoscan και Pix4d και από αυτά τα δύο προσωπικά θεωρώ ανώτερο το Photoscan - Καλές αναλύσεις για hardware για workstations κάνει αυτό το site

https://www.pugetsystems.com/all_articles.php

Αν θες ρίξε και εδώ μια ματια.

• Thanks 1
  • Απαντ. 65
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Για να συμμετέχω στην συζήτηση, οι κάρτες γραφικών σας θα είναι quadro - radeonpro workstation grade?

Και οι μνήμες ECC-Registered?

Μιας και μιλάμε για Workstation.

Δημοσ.

Το σίγουρο ότι πάμε Nvidia γιατι το φωτογραμμετρικό κομματι του RealityCapture υποστηρίζει μόνο Nvidia. Εμεις θέλουμε ταχυτητα και ΠΟΛΑ cuda. Δεν καιγόμαστε πολύ για τη vRAM. 11 ή 16 είναι το εύρος που στοχεύουμε. Πάνω σε αυτές απαιτήσεις θα ήθελα να συζητήσουμε και το θέμα της κάρτας.

Το ECC-Registered  δεν έχω ιδέα τι είναι.  :P

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, colaz είπε

Το σίγουρο ότι πάμε Nvidia γιατι το φωτογραμμετρικό κομματι του RealityCapture υποστηρίζει μόνο Nvidia. Εμεις θέλουμε ταχυτητα και ΠΟΛΑ cuda. Δεν καιγόμαστε πολύ για τη vRAM. 11 ή 16 είναι το εύρος που στοχεύουμε. Πάνω σε αυτές απαιτήσεις θα ήθελα να συζητήσουμε και το θέμα της κάρτας.

Το ECC-Registered  δεν έχω ιδέα τι είναι.  :P

Έκανα μια ψαχτική και μάλλον σε συμφέρει η λύση 1080ti, έχει τους ίδιους CUDA cores με την QUADRO P6000 - μόνο που η τελευταία κάνει 4-5 χιλιάρικα (στα 24  gb ram όμως).

ECC Registered είναι μνήμες που κάνουν error correction,  και χρειάζονται όταν μας ενδιαφέρει η ορθότητα του αποτελέσματος σε πολύωρους υπολογισμούς μην τυχόν και κάτσει κανένα bit λάθος στην μνήμη από αστάθεια ας το πούμε, και από 0 γίνει 1 ή το αντίστροφο...Η ECC το αντιλαμβάνεται και είτε το διορθώνει είτε οδηγεί το σύστημα σε halt οπότε το bit flip δεν θα περάσει στο αποτέλεσμα. Η AMD υποστηρίζει ECC Registered μνήμες, τόσο στους Ryzen όσο και στους Threadripper, η Intel νομίζω μόνο στους πιο ακριβούς Xeon (δηλαδή όχι στις φθηνές σειρές). 

• Like 1
Δημοσ.

Παιδιά τώρα διάβασα ότι θέλετε κι εσείς για photoscan. Εγώ έκανα το λάθος επειδή μετακινούμαι να διαλέξω την επιλογή του επαγγελματικου λαπτοπ με Intel 7700hq και quadro m2200m. Για να φτιαχτεί κάτι με 300 φωτογραφίες από drone στα medium θέλει ολόκληρο 8ωρο. Οπότε θα πρέπει να μπει βαθιά το χέρι στη τσέπη για να μπορείς να κάνεις δουλειά σε αυτό το τομέα. 

Δημοσ.

Το realityCapture υποστηρίζει 32 cpu cores και 3 καρτες γραφικών ανά license. Οπότε παμε σε 2990wx μηχάνημα με:

• 3x GeForce RTX 2080 Ti
  • NMVe PRO EVO 970 2 TB (τόσο ψηλά για την cache)
  • Enermax Liqtech TR4 360
  • 128GB RAM
  • PSU δεν ξέρω, προτείνετέ μου
  • Καποιο SSD αποθηκευτικό χώρο

Αυτό για την φωτογραμμετρία.

Την render farm μας με 4x 2990wx(GTX 1080tI, 64GB RAM,  Enermax Liqtech TR4 360, NMVe PRO EVO 970 500GB, κάποιο αποθηκευτικό χώρο SDD, PSU δεν ξέρω, προτείνετέ μου)

Το stp μας με 4x 2050wx(GeForce RTX 2080 Ti , 64GB RAM,  Enermax Liqtech TR4 360, NMVe PRO EVO 970 1TB, κάποιο αποθηκευτικό χώρο SDD, PSU δεν ξέρω, προτείνετέ μου)

1 NAS 14 TB, 1 Cintiq 24", 1 mo-cap Neural Perception, UPS ΆΓΝΩΣΤΟ ΑΚΌΜΑ.

Παρατηρήσεις.

Δημοσ.

Στην render farm 1080ti; Με cpu δεν θα γίνεται το rendering; Και 970 pro + επιπλέον ssd με ποια λογική; Δεν έχει νόημα η μέχρι στιγμής διαμόρφωση των επί μέρους συστημάτων κατ' εμέ. 

Δημοσ.

Στις φάρμες, αν δεν έχει η μητρική ενσωματωμένη vga (όπως οι μητρικές για servers ή κάποιες dual socket), μπαίνει μια υποτυπώδης κάρτα για να μπορεί να συνδεθεί οθόνη όταν χρειάζεται. Και μια κάρτα των 30-40€ κάνει για αυτή την δουλειά.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γιατί δεν βάζεις τους Pro NVME και βάζεις EVO ?

Επίσης γιατί δεν πας σε κάποιο raid του τύπου 

Psu βάλε Seasonic Focus platinum με dual eps και 10 έτη εγγύησης.

Πχ. 

https://www.skroutz.gr/s/12624800/Seasonic-Focus-Plus-850-Platinum.html

Επεξ/σία από adtakhs
  • Like 2
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, colaz είπε

Το γραφικό περιβάλλον του 3dsmax θα το σηκώνει?

Γιατί θέλεις να σηκώνει το περιβάλλον του max; Δεν θα δουλεύεις εκεί. Θα έχεις εγκατεστημένο το πρόγραμμα με όλα τα addons και θα του αναθετεις renders από το master WS. Ούτε οθόνη κάν χρειάζεται. Μπορείτε να έχετε μια παλιά οθόνη στο στούντιο και όταν χρειάζεται να κάνετε εγκατάσταση κλπ σε κάποιο μηχάνημα να την συνδέετε όπου χρειάζεται. Πρέπει λίγο να ψάξετε καλύτερα τον τρόπο οργάνωσης του στούντιο. Νομίζω ότι θα κάνετε σοβαρά λάθη αλλιώς. Θα δώσετε και πολλά χρήματα για πράγματα μη απαραίτητα. Στους render nodes ένας απλός 250 άρης ssd αρκεί π.χ. Ίσα ίσα να χωράνε τα προγράμματα.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Παιδιά ευχαριστώ. Ξεκαθαρίζει το τοπίο. Γι αυτό ερχομαι εδώ, για την καλή υποστήριξη και τις προτάσεις πάνω σε θέματα που δεν τα χω δουλέψει.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...