Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γειά σας,  

Εδώ και ένα μήνα τρώω BSOD σε άσχετες στιγμές. Είναι σίγουρο ότι θα συμβεί, απλός την μία μπορεί να τύχει σε 4 ώρες normal λειτουργίας ή  σε 2-3 φορές ανά μισάωρο.

Επειδή είναι η πρώτη φορά που το αντιμετωπίζω και επειδή το pc το χρησιμοποιώ για σημαντικές δουλειές, μου προκαλεί χάος. Οπότε κάθισα λίγο να το δω πιο σοβαρά και θα εκτιμούσα οποιαδήποτε βοήθεια.

Λοιπόν, αρχικά επειδή παρατήρησα διάφορα errors πέρα από τα bsod  έκανα format και έχω windows 7 64bit.

Το pc είναι το εξής:

- i7 3930k  Specs

- Gigabyte x79 -ud3 (έχω την rev. 0.1)     Specs

- Kingston hyperx beast 32GB 1866mhz (KHX 18C10T3K4/32X)    Specs

- Asus GTX 780     

Για να μην τα πολυλογώ, μετά το format έβαλα βασικούς drivers (εκτός από κάποιους που έλεγαν ότι θέλουν installation από τα bios - τους οποίους δεν έχω βάλει ποτέ) και έκανα ένα memtest το οποίο βρήκε 11.000 κάτι errors και διακόπηκε λόγω αυτών. Τι μου προτείνετε να κάνω?  Θυμάμαι ότι όταν είχα πάρει το pc το 13' είχα καταλάβει στο τέλος ότι το cpu δεν υποστηρίζει 1866mhz  και το είχα βάλεισε 1600mhz και το δούλευα έτσι. Στα bios αυτήν την στιγμή έχω το xmp profile 2, το οποίο είναι στα 1600mhz και όλα σε auto. 

Οπότε τώρα απορώ: 

1) Να κάνω bios update και ο θεός βοηθός? (Ξέρω ότι είναι επικίνδυνο και το χρησιμοποιώ για δουλειά το pc αλλά αν είναι αναγκαίο ρισκάρω)

2) Να κάνω κάποια αλλαγή σε voltages στο bios και να επαναλάβω memtest?

3) Να ξεκινήσω να βγάζω sticks και να κάνω memtest σε ενα ένα?

Αυτά είναι τα μονά που έχω σκεφτεί. Απορώ γιατί συνέβη αυτο ενω ποτέ δεν έχω ξαναπειράξει ρύθμιση σε bios από τότε που είδα οτι δουλεύει normal...Επίσης δεν έχει γίνει κανενός είδους oc. 

Ευχαριστώ πολύ όσους βοηθήσουν εκ των προτέρων.

Επεξ/σία από SwordWielder
Δημοσ.

Κάνε load optimized defaults στο bios να επανέλθουν όλες οι ρυθμίσεις stock. Άσε μετά πάλι memtest κανένα 2ωρό.

Αν έχεις errors δοκίμασε άλλα stickάκια και πες μας αν είχες errors πάλι και με τα νέα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Thanx δυστυχώς δεν υπάρχουν αλλά sticks ειδικά dd3 για αυτήν την motherboard. Αλλά θα δοκιμάσω να κάνω default τα settings. Ευχαριστώ.

Sorry για το double post αλλά τώρα με το optimized defaults δεν μπορώ καν να μπω στα bios. Βγάζει το αρχικό logo screen με τα keys για τα menu και ύστερα όταν πατάω f12 για το menu ακούω ένα ''κλικ'' ήχο από μέσα απτό pc speaker και ύστερα έχει Black screen και κέρσορα.  Δεν συμβαίνει κάτι με οποιοδήποτε πλήκτρο.  

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

έκανα και δυστυχώς συμβαινει το ίδιο.  Το μόνο που μπορώ και κάνω είναι το ctrl alt del για restart . πέρα από αυτό δεν πιάνει τίποτα.  Δεν μπορώ να καταλάβω. ...

Στην ουσία έπαθα ακριβώς αυτο τώρα. 

Δημοσ.

1. Αν μπορείς να βρεις ένα keyboard με ps/2 θύρα δοκίμασε μήπως σε βάλει στο BIOS.

2. Δοκίμασε να ανοίξεις το pc με μία μόνο ram. Να έχουν πρόβλημα και οι 4 χλωμό. Μία ram κάθε φορά και σε όλα τα σλοτς.

Δημοσ.

Blue blood ευχαριστω για την πρόταση. 

Λοιπόν θυμήθηκα κάτι βασικό όσον αφορά στο πρόβλημα που εχω για το boot τώρα πέρα από τις μνήμες. 

Θυμάμαι όταν έστησα το σύστημα δεν αναγνώριζε την νέα gpu και bootare μόνο με την παλιά.  Σε αυτο το thread βρήκα έναν τύπο ο οποίος έχει πάθει το ίδιο και μπόρεσε να booταρει me gtx 570 άρα pci express 2.0. Η gtx 780 είναι 3.0 . Την είχα κάνει να δουλέψει βάζοντας την παλιά μου και άλλαξα την ρύθμιση υποδοχής σε legacy. Ύστερα τις άλλαξα πάλι και δούλεψε.  Αυτό μάλλον θα λύσει το πρόβλημα για το boot.  Αύριο θα ψάξω να βρω παλιά κάρτα.    Για τις ram βλέπουμε ύστερα.   

Τα γράφω αυτά for the record μην πάει και τα διαβάσει κάποιος αργότερα με το ίδιο πρόβλημα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν, σήμερα αγόρασα μια παλιά pci express 2.0 κάρτα. Όντως το pc με άφησε να μπω bios, από εκεί άλλαξα το pci rom σε legacy, ξανά άλλαξα τις κάρτες γραφικών και έπαιξε κανονικά.

Στο θέμα των Ram τώρα, έκανα γρήγορο test ένα ένα τα sticks στην ίδια θύρα και βρήκα ότι ένα είναι <<προβληματικό???>>. Έβγαζε full errors από το πρώτο λεπτό. Έκανα ένα test μέχρι 70% με τα υπόλοιπα 3 sticks και όλα καλα. Το ερώτημα τώρα είναι τι κάνω με το προβληματικό? Εάν το τεστάρω σε άλλο μηχάνημα και βγάζει κι εκεί errors φτιάχνεται γενικά? Μπορεί να κάνει κάτι κάποιος τεχνικός?

Παρακάτω έχω και μερικές photos από τα συμβάντα.(Τα bios settings είναι με τα 3 sticks για να δείξω τις ρυθμίσεις που είχα και πριν)

Ευχαριστώ για τις βοήθειες. 

222.jpg

111.jpg

333.jpg

Δημοσ.

Βάψε το μπλε ίδιο χρώμα με το BSOD και πέτα το στη θάλασσα 😍. Δε μπορείς να κάνεις κάτι φίλε, βρες ίδιο και αντικατέστησε το ή μείνε με 2 sticks και dual channel ή 3 και single channel.

Δημοσ.

Αφού έχεις αποδείξεις τι το σκέφτεσαι. Το πιθανότερο βέβαια είναι να στείλεις και τις 4 αφού είναι πακέτο.

• Thanks 1
Δημοσ.

Ανάλογα το κατάστημα και τι συμπεριφορά έχει. Αν το rma καθυστερήσει 15+ ημέρες οφείλει από το νόμο να σου δώσει άλλες προσωρινά για να μπορείς να κάνεις την δουλειά σου.

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...