Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια σας, καταρχάς να πώ ότι είμαι εντελώς άσχετος με προγραμματισμό.
Θέλω να κάνω ενα mini-project απλά για να περάσω τον ελεύθερο μου χρόνο δημιουργικά, έχω κολλήσει πριν καν ξεκινήσω όπως ήταν αναμενόμενο, έψαξα στο ιντερνετ για λύση αλλα δεν μπόρεσα να βρω κάτι που να με βοήθησε και έτσι σκέφτηκα να ρωτήσω μερικά πράγματα και να ζητήσω βοήθεια εδώ.
Βασική απαίτηση του project είναι να τραβάει φωτό συγκεκριμένη περιοχή της οθόνης και ανάλογα με το τι υπάρχει εκει να κάνει κάποιες διεργασίες που θα καθορίσω εγώ παρακάτω (ναι πρόκειτε για ένα απλό bot με Screen recognition), δεν με απασχολεί σε τι γλώσσα θα γίνει το project οπότε οποιαδίποτε βοήθεια θα ήταν καλοδεχούμενη, ευχαριστώ εκ τον προτέρων όποιον αποφασίσει να βοηθήσει.

Λειτουργικό σύστημα: Windows 10

Επεξ/σία από Chris_bidis
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να σε βοηθήσουμε αλλά το πρόβλημα και κατ'επέκταση η ερώτηση ποια είναι;

Είναι σαν να γράφεις

θέλω να φτιάξω φαγητό αλλά έχω κολλήσει, οποιαδήποτε βοήθεια στο ψήσιμο καλοδεχούμενη, δεν με νοιάζει αν είναι θράκα ή χύτρα.
Φούρνος Bosch 10

.

Τι υλικά έχεις, τι specs, τι γνώσεις, τι εργαλεία και ιδίως τι έχεις αρχίσει να βράζεις φτιάχνεις στον κωδικά σου έως τώρα.

Επεξ/σία από The King
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω γνώσεις δομημένου προγραμματισμού σε C++ και ελάχιστες αντικειμενοστραφούς επίσης σε C++ από ενα ΤΕΙ που ήμουν κάποτε και δεν τελείωσα ποτέ.

Άπο υλικά δεν έχω αποφασίσει με τί να δουλέψω, θέλω βοήθεια και με αυτό, κατα προτίμηση κάτι open source π.χ. ενα προγραμματάκι που θυμάμε να δουλεύω ήταν το codeblocks, έχω windows 10 λειτουργικό.

Για την ώρα έχω μόνο το πλάνο (διάγραμμα ροής το λέγανε;) του τί θα κάνει το "bot".

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Επεξ/σία από Chris_bidis
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αρχικά Get The Tools και εξοικειώσου/μελέτησε λίγο το περιβάλλον καιρό φτιάχνοντας πιο απλά πράγματα.

Μετά βρες παρόμοια Github Repos , μελέτησε τα και σίγουρα θα νοιώσεις κάποια στιγμη να ανάβουν πράσινα το λαμπάκια σου αφού ήδη έχεις background για να το πας 10 βήματα παραπέρα μόνος σου.

Σου εύχομαι καλή επιτυχία και συγχαίρω την επιλογή σου να αρχίσεις χόμπι που ακονίζει το μυαλό.

Επεξ/σία από The King
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εχω δει ενα παρομοιο project με python(χρησιμοποιουσε screen recognition για να φτιαξει ενα bot για το παιχνιδι της google με το δινοσαυρακι).Δεν ξερω αν θα σε βοηθησει αυτο,γιατι το μονο που εκανε ειναι να βλεπει αλλαγες στα χρωματα,αλλα αν το βρω θα το επισυνάψω 

edit:Οριστε το link 

Επεξ/σία από TheGreekPsycho
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...