Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αφού τα χρήματα αυτά έρχονται απ το εξωτερικό με σκοπό να πάνε σε δανειακές υποχρεώσεις όπως λες γιατί δεν ζητας απ τον αποστολέα να τα καταθέσει απευθείας εκεί που χρωστάς για να μην εμφανιστούν ότι πέρασαν απ τα χέρια σου; 

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Στις 9/6/2018 στις 9:05 ΜΜ, kwgoat είπε

Επισης η απορια μου ειναι αν θα προκυψουν ερωτησεις στο δευτερο κομματι το οποιο ειναι η αποπληρωση τραπεζικου χρεους, δηλαδη οτι εμφανιστηκε στο λογαριασμο σου ενα σεβαστο ποσο χρηματων το οποιο αμεσα χρησιμοποιησες για πληρωμη δανειου. Προφανως συζητηση κανουμε και απο δευτερα θα ψαξω να βρω εναν σωστο λογιστη να με εξυπηρετησει, απλα ειπα να κανω το ποστ για να παρω μια ιδεα. 

Αφού είναι για πληρωμή, μην το μεταφέρεις. Πλήρωσε κατευθείαν. 

Δηλαδή, αντί να μεταφέρει κάποιος στον λογαριασμό σου και μετά να πληρώσεις, ας πληρωθεί (ηλεκτρονικά) κατευθείαν η οφειλή. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το εχω κανει εγω προν 3 χρονια , μεταφορα 15 κ.  Απο λογαριασμο δικο μου εξωτερικου σε λογαριασμο εθνικης δικο μου.

δεν με ενοχλησε κανενας.

εφορια τπτ , ειμαι και κατοικος εξωτερικου ( στην εφορια).

Επεξ/σία από militarist
Δημοσ.
12 ώρες πριν, militarist είπε

Το εχω κανει εγω προν 3 χρονια , μεταφορα 15 κ.  Απο λογαριασμο δικο μου εξωτερικου σε λογαριασμο εθνικης δικο μου.

δεν με ενοχλησε κανενας.

εφορια τπτ , ειμαι και κατοικος εξωτερικου ( στην εφορια).

χμμμ στην προκειμενη περιπτωση ειναι απο τριτο, οχι μεταξυ λογαριασμων ιδιου ατομου..

13 ώρες πριν, Fortistis είπε

Αφού είναι για πληρωμή, μην το μεταφέρεις. Πλήρωσε κατευθείαν. 

Δηλαδή, αντί να μεταφέρει κάποιος στον λογαριασμό σου και μετά να πληρώσεις, ας πληρωθεί (ηλεκτρονικά) κατευθείαν η οφειλή. 

14 ώρες πριν, Mansora είπε

Αφού τα χρήματα αυτά έρχονται απ το εξωτερικό με σκοπό να πάνε σε δανειακές υποχρεώσεις όπως λες γιατί δεν ζητας απ τον αποστολέα να τα καταθέσει απευθείας εκεί που χρωστάς για να μην εμφανιστούν ότι πέρασαν απ τα χέρια σου; 

αυτο δεν περιπλεκει τα πραγματα για τον αποστολεα? δεν νομιζω οτι ειναι τοσο απλο οσο μια απλη καταθεση, θα θελει δικαιολογητικα και μαλλον καποιου ειδους συμβαση για να γνωριζει η τραπεζα οτι προκειται για εξοφληση δανειου του Χ απο τον Ψ.

επισης ενας ψιλοασχετος λογιστης που ρωτησα μου διαβασε ενα κειμενο απο το google (σοβαρα) και ισχυριστηκε οτι δανειοδοτηση απο τριτο φορολογειται, πραγμα που με αγχωσε γιατι κοιτας να ξεμπλεξεις οχι να μπλεξεις περισσοτερο. Τεσπα αυριο θα μαθω λογικα

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις ‎9‎/‎6‎/‎2018 στις 9:29 ΜΜ, NikosKallithea είπε

Η τράπεζα τι πρόβλημα να έχει;

Αυτό που πρέπει να ξέρεις, αν κάνεις φορολογική δήλωση, είναι ότι όλα τα ποσά που κατατίθεται στο λογαριασμό σου οι τράπεζες τα στέλνουν σαν συνολο στη φορολογική σου δήλωση.

Από κει και πέρα αν θα σε φορολογήσουν ή αν θα σε ψαξουν παίζεται, εξάλλου κανείς δεν μπορεί να το εγγυηθεί.

Πως προκύπτει πάλι αυτό βρε Νίκο; Τίποτα δε στέλνεται στη "φορολογική δήλωση". Εκτός από τους τόκους. Δεν εμφανίζονται υπόλοιπα λογαριασμών στο Ε1. Οι οποίοι τόκοι δεν υπάρχουν ακόμα κι αν κατατεθεί ...1 δις Ευρώ στο λογαριασμό σου και το τραβήξεις αυθημερόν.

Επεξ/σία από theopan
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, theopan είπε

Πως προκύπτει πάλι αυτό βρε Νίκο; Τίποτα δε στέλνεται στη "φορολογική δήλωση". Εκτός από τους τόκους. Δεν εμφανίζονται υπόλοιπα λογαριασμών στο Ε1. Οι οποίοι τόκοι δεν υπάρχουν ακόμα κι αν κατατεθεί ...1 δις Ευρώ στο λογαριασμό σου και το τραβήξεις αυθημερόν.

Οι τόκοι αποδεικνύουν το υψος του κεφαλαίου που διαθέτεις στις τράπεζες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 11/06/2018 at 21:50, kwgoat said:

χμμμ στην προκειμενη περιπτωση ειναι απο τριτο, οχι μεταξυ λογαριασμων ιδιου ατομου..

αυτο δεν περιπλεκει τα πραγματα για τον αποστολεα? δεν νομιζω οτι ειναι τοσο απλο οσο μια απλη καταθεση, θα θελει δικαιολογητικα και μαλλον καποιου ειδους συμβαση για να γνωριζει η τραπεζα οτι προκειται για εξοφληση δανειου του Χ απο τον Ψ.

επισης ενας ψιλοασχετος λογιστης που ρωτησα μου διαβασε ενα κειμενο απο το google (σοβαρα) και ισχυριστηκε οτι δανειοδοτηση απο τριτο φορολογειται, πραγμα που με αγχωσε γιατι κοιτας να ξεμπλεξεις οχι να μπλεξεις περισσοτερο. Τεσπα αυριο θα μαθω λογικα

Ισχυει :) , για την φορολογηση δωρεας.

Επεξ/σία από jakegate7
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και α συγγένειας νομικά φορολογείται..παει κλιμακωτα 10-40%

Π.χ. τ δωρα γαμου σε λογαριασμο τραπεζης θα επρεπε να τα δηλωνουν 😛

Για μενα βγαλτου ενα εισιτήριο πηγαινε ελα σε σενα κ δωστα στο χερι ...αλλιως μονο 2 3 λυσεις υπαρχουν .στειλε μου

Υ.γ. να ξερεις οτι το ποσο ειναι μεγαλο και ισως να παει στο βροντο..ξανασκεψου το

Υ.γ. 2 μολις κοιταξα ημερ.νιες post

Επεξ/σία από kage
Δημοσ.
15 ώρες πριν, kage είπε

Και α συγγένειας νομικά φορολογείται..παει κλιμακωτα 10-40%

Π.χ. τ δωρα γαμου σε λογαριασμο τραπεζης θα επρεπε να τα δηλωνουν 😛

Για μενα βγαλτου ενα εισιτήριο πηγαινε ελα σε σενα κ δωστα στο χερι ...αλλιως μονο 2 3 λυσεις υπαρχουν .στειλε μου

Υ.γ. να ξερεις οτι το ποσο ειναι μεγαλο και ισως να παει στο βροντο..ξανασκεψου το

Υ.γ. 2 μολις κοιταξα ημερ.νιες post

υπηρξε επικοινωνια με εμπιστο προσωπο με ανωτατη θεση σε τραπεζα και ενημερωσε οτι δεν υπαρχει κανενα προβλημα.. και το προχωρησαν απ οτι γνωριζω.. λες να υπαρξει προβλημα?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις ‎25‎/‎6‎/‎2018 στις 12:33 ΠΜ, NikosKallithea είπε

Οι τόκοι αποδεικνύουν το υψος του κεφαλαίου που διαθέτεις στις τράπεζες

Τίποτα δεν αποδεικνύουν οι τόκοι. Η ενημέρωση της δήλωσης με αυτούς αφορά αποκλειστικά τη φορολόγησή τους. Υπάρχουν επιτόκια καταθέσεων από 0 έως 5-6% ή και παραπάνω. Καθώς υπάρχουν από λογαριασμόί ταμιευτηρίου έως προθεσμιακές. Πως γίνεται να υπολογίσεις σε τι κεφάλαιο αντιστοιχούσαν μετά από 1 έτος μάλιστα; Και να έδιναν ένδειξη δεν μπορεί σε καμία περίπτωση αυτή να χρησιμοποιηθεί από τον οποιονδήποτε (και την Εφορία) για τον υπολογισμό του κεφαλαίου που βρίσκεται στις τράπεζες. Και όπως είπα ως παράδειγμα και 1 δις Ευρώ να γίνει κατάθεση στο λογαριασμό σου αν τα κάνεις ανάληψη/μεταφορά αμέσως δεν υπολογίζεται καν τόκος.

Επεξ/σία από theopan
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
  • 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα σας,

Πάνω στο θέμα που αναλύετε.. τελικά προκύπτει κάποιο θέμα στη μεταφορά χρημάτων απο το εξωτερικό στην ελλάδα?

ευχαριστώ,

Δημοσ.
1 ώρα πριν, maria_vard είπε

Καλησπέρα σας,

Πάνω στο θέμα που αναλύετε.. τελικά προκύπτει κάποιο θέμα στη μεταφορά χρημάτων απο το εξωτερικό στην ελλάδα?

ευχαριστώ,

Ναι, χτυπάει καμπανάκι για έλεγχο κάθε φορά που έρχεται χρήμα.

Καλύτερα να σου στέλνουν μέσω Western Union

Δημοσ.

δεν υπαρχει θεμα μιας και δεχομαι εμβασματα περιοδικα εδω και καιρο

δε ξερω βεβαια τι γινεται αν λαμβανεις τρελο ποσο π.χ πανω απο 10.000

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, vamvakoolas είπε

δεν υπαρχει θεμα μιας και δεχομαι εμβασματα περιοδικα εδω και καιρο

δε ξερω βεβαια τι γινεται αν λαμβανεις τρελο ποσο π.χ πανω απο 10.000

Υπάρχει θέμα φίλε

Αυτά που παίρνεις σορευτικα χτυπάνε καμπανάκι. Έχουν ήδη καλέσει ανθρώπους... τουλάχιστον έτσι μου είπε ο λογιστής μου

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...