kwgoat Δημοσ. 9 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2018 Καλησπερα φιλοι. Ποιος ειναι ο πιο ευκολος και ξενοιαστος τροπος να αποστειλεις ενα χρηματικο ποσο απο ευρωπαικη χωρα στην Ελλαδα? Αν πχ. μεταφερεις 10.000 ευρω τραπεζικα, υπαρχει περιπτωση να προκυψει προβλημα? Νομιζω οτι οι περισσοτεροι σημερινοι λογιστες το μονο που κρατησαν απο τις σχολες τους ειναι πως να κανουν log in στο taxisnet, μιας και τρεις, ναι τρεις, που ρωτησα μου εδωσαν διαφορετικη απαντηση η μου εκαναν αναγνωση ενος ασχετου κειμενου απο το PC που ουτε οι ιδιοι δεν καταλαβαν..
kwgoat Δημοσ. 9 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Τι εννοείς πρόβλημα δεν μας είπες; Αυτη ειναι η ερωτηση. Ειναι τοσο απλο οσο μεταφορα μεσω τραπεζης πχ. η υπαρχει περιπτωση να ζητηθουν αποδεικτικα περι τινος προκειται η συναλλαγη? Η τραπεζα μου ξεκαθαρισε οτι δεν υπαρχει προβλημα απο πλευρας της, αλλα καλυτερα να συμβουλευτω λογιστη. edit: το οποιο εκανα επι 3, αλλα δεν πηρα απαντηση οποτε απο δευτερα παλι. Και εκανα το ποστ σε περιπτωση που καποιος ειναι γνωστης Επεξ/σία 9 Ιουνίου 2018 από kwgoat
bilya Δημοσ. 9 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2018 αν τα λεφτά μπορείς να τα δικαιολογισεις (δλδ έχουν ηδη φορολογηθεί) τοτε δεν εχεις θέμα.
fastnq2 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2018 Τυχαια(?) ειπες ακριβως το ποσο που ''χτυπαει'' στην εφορια.10.000 δηλαδη.Οχι οτι αν στειλεις 9999 θα περασεις στο ντουκου,θα το κανεις σε μικροτερα εμβασματα.Εξαλλου εχουμε και capital controls δεν γινεται και διαφορετικα.Ο πιο ξεγνοιαστος ηταν να πας οδικως σε καποια γειτονικη χωρα με μετρητα(προσοχη γιατι και εκει υπαρχει οριο,2000 το ατομο) και τα εκανες εμβασμα αργοτερα.Ο πιο ''νορμαλ'' τροπος να κανεις αυτο που ζητας ειναι να εξαντλεις το οριο που εχει καθε λογαριασμος σου για εμβασματα στο εξωτερικο,και ισως και καποιων κοντινων σου που εμπιστευεσαι.
kwgoat Δημοσ. 9 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2018 2 λεπτά πριν, bilya είπε αν τα λεφτά μπορείς να τα δικαιολογισεις (δλδ έχουν ηδη φορολογηθεί) τοτε δεν εχεις θέμα. εννοεις αν εχουν φορολογηθει απο τη χωρα προελευσης? 1 λεπτό πριν, fastnq2 είπε Τυχαια(?) ειπες ακριβως το ποσο που ''χτυπαει'' στην εφορια.10.000 δηλαδη.Οχι οτι αν στειλεις 9999 θα περασεις στο ντουκου,θα το κανεις σε μικροτερα εμβασματα.Εξαλλου εχουμε και capital controls δεν γινεται και διαφορετικα.Ο πιο ξεγνοιαστος ηταν να πας οδικως σε καποια γειτονικη χωρα με μετρητα(προσοχη γιατι και εκει υπαρχει οριο,2000 το ατομο) και τα εκανες εμβασμα αργοτερα.Ο πιο ''νορμαλ'' τροπος να κανεις αυτο που ζητας ειναι να εξαντλεις το οριο που εχει καθε λογαριασμος σου για εμβασματα στο εξωτερικο,και ισως και καποιων κοντινων σου που εμπιστευεσαι. οδικως δεν γινεται δυστυχως. Τα ορια για εμβασματα ειναι απο εσωτερικο σε εξωτερικο, σωστα? Στη δικη μου περιπτωση ειναι το αντιστροφο. Επισης το σκεφτηκα να το σπασω σε δυο δοσεις αλλα μετα αν το προσεξει καποιος θα φανει ακομα πιο υποπτο λες και προσπαθεις κατι να κρυψεις. Στην ουσια μιλαμε για δανισμο ποσου απο γνωστο που θα χρησιμοποιηθει για ξεπληρωση τραπεζικων λογαριασμων
fastnq2 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2018 1 λεπτό πριν, kwgoat είπε εννοεις αν εχουν φορολογηθει απο τη χωρα προελευσης? οδικως δεν γινεται δυστυχως. Τα ορια για εμβασματα ειναι απο εσωτερικο σε εξωτερικο, σωστα? Στη δικη μου περιπτωση ειναι το αντιστροφο. Επισης το σκεφτηκα να το σπασω σε δυο δοσεις αλλα μετα αν το προσεξει καποιος θα φανει ακομα πιο υποπτο λες και προσπαθεις κατι να κρυψεις. Στην ουσια μιλαμε για δανισμο ποσου απο γνωστο που θα χρησιμοποιηθει για ξεπληρωση τραπεζικων λογαριασμων Χιλια συγγνωμη καταλαβα το αντιστροφο.Το ποσο που χτυπαει εξακολουθει να ειναι το ιδιο.Εγω σου προτεινω αυτο που σκεφτηκες,να τα σπασεις δηλαδη,με τετοια ποσα δεν ασχολειται κανεις(αν ειναι κοντα στο δεκαχιλιαρο,γιατι λες θες να το σπασεις στα δυο).Οπως και να εχει αν τα λεφτα εχουν φορολογηθει στην χωρα που βγηκαν δεν εχουν το δικαιωμα να σε ξαναφορολογησουν εδω.
kwgoat Δημοσ. 9 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2018 4 λεπτά πριν, fastnq2 είπε Χιλια συγγνωμη καταλαβα το αντιστροφο.Το ποσο που χτυπαει εξακολουθει να ειναι το ιδιο.Εγω σου προτεινω αυτο που σκεφτηκες,να τα σπασεις δηλαδη,με τετοια ποσα δεν ασχολειται κανεις(αν ειναι κοντα στο δεκαχιλιαρο,γιατι λες θες να το σπασεις στα δυο).Οπως και να εχει αν τα λεφτα εχουν φορολογηθει στην χωρα που βγηκαν δεν εχουν το δικαιωμα να σε ξαναφορολογησουν εδω. Αχα, δηλαδη αν το ποσο ειναι πχ 4-6 χιλιαρικα δεν χρειαζεται να κανεις κατι εφοσον τα λεφτα ειναι καθαρα ετσι? Ακομα κ αν το ατομο το οποιο τα στελνει ειναι τριτος και οχι συγγενικο προσωπο πχ? Επισης η απορια μου ειναι αν θα προκυψουν ερωτησεις στο δευτερο κομματι το οποιο ειναι η αποπληρωση τραπεζικου χρεους, δηλαδη οτι εμφανιστηκε στο λογαριασμο σου ενα σεβαστο ποσο χρηματων το οποιο αμεσα χρησιμοποιησες για πληρωμη δανειου. Προφανως συζητηση κανουμε και απο δευτερα θα ψαξω να βρω εναν σωστο λογιστη να με εξυπηρετησει, απλα ειπα να κανω το ποστ για να παρω μια ιδεα.
fastnq2 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2018 Μόλις τώρα, kwgoat είπε Αχα, δηλαδη αν το ποσο ειναι πχ 4-6 χιλιαρικα δεν χρειαζεται να κανεις κατι εφοσον τα λεφτα ειναι καθαρα ετσι? Ακομα κ αν το ατομο το οποιο τα στελνει ειναι τριτος και οχι συγγενικο προσωπο πχ? AΚΡΙΒΩΣ αυτο ειχα ρωτησει τραπεζικο γνωστο μου,μεγαλο κεφαλι,και μου ειπε οτι κανονικα αν ειναι απο λογαριασμο σου σε μια χωρα σε λογαριασμο σου σε αλλη μπορεις να στειλεις οσα θες(πραγμα που χλωμο το βλεπω μιας και οπως ειπα μεγαλα ποσα χτυπανε καμπανακια) αλλα απο λογαριασμο τριτου σε τριτο πανω απο 10κ σε σταμπαρουν αμεσως με υπονοιες ξεπλυματος.Ακομα και τα 4-6 θα τα εσπαγα στα 2 η 3 προσωπικα.Το πολυ πολυ να πληρωσεις κανα δεκαευρω εξοδα παραπανω. 2 λεπτά πριν, kwgoat είπε Επισης η απορια μου ειναι αν θα προκυψουν ερωτησεις στο δευτερο κομματι το οποιο ειναι η αποπληρωση τραπεζικου χρεους, δηλαδη οτι εμφανιστηκε στο λογαριασμο σου ενα σεβαστο ποσο χρηματων το οποιο αμεσα χρησιμοποιησες για πληρωμη δανειου. Προφανως συζητηση κανουμε και απο δευτερα θα ψαξω να βρω εναν σωστο λογιστη να με εξυπηρετησει, απλα ειπα να κανω το ποστ για να παρω μια ιδεα. Κανουν κρα για μετρητα,δεν θα το ψαξουν.Συμβουλεψου και καποιον εμπειρο λογιστη αλλα δεν θα εχεις προβλημα.
bilya Δημοσ. 9 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2018 1 λεπτό πριν, kwgoat είπε Αχα, δηλαδη αν το ποσο ειναι πχ 4-6 χιλιαρικα δεν χρειαζεται να κανεις κατι εφοσον τα λεφτα ειναι καθαρα ετσι? Ακομα κ αν το ατομο το οποιο τα στελνει ειναι τριτος και οχι συγγενικο προσωπο πχ? Επισης η απορια μου ειναι αν θα προκυψουν ερωτησεις στο δευτερο κομματι το οποιο ειναι η αποπληρωση τραπεζικου χρεους, δηλαδη οτι εμφανιστηκε στο λογαριασμο σου ενα σεβαστο ποσο χρηματων το οποιο αμεσα χρησιμοποιησες για πληρωμη δανειου. Προφανως συζητηση κανουμε και απο δευτερα θα ψαξω να βρω εναν σωστο λογιστη να με εξυπηρετησει, απλα ειπα να κανω το ποστ για να παρω μια ιδεα. αυτό αλλάζει πολλά. ακόμα κ συγγενείς σου να ναι υπάρχει θέμα. όταν είχα στείλει λεφτά στον αδερφό μου (~450Ε) στο έμβασμα του έγραφε ότι το ποσό μπορεί να ελεγχθεί απο την εφορία. όταν έστειλα μεγαλύτερο ποσό (2000Ε) στον εαυτό μου η ίδια τράπεζα δεν μου εμφάνισε κανένα μνμ στο έμβασμα.
fastnq2 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, bilya είπε αυτό αλλάζει πολλά. ακόμα κ συγγενείς σου να ναι υπάρχει θέμα. όταν είχα στείλει λεφτά στον αδερφό μου (~450Ε) στο έμβασμα του έγραφε ότι το ποσό μπορεί να ελεγχθεί απο την εφορία. όταν έστειλα μεγαλύτερο ποσό (2000Ε) στον εαυτό μου η ίδια τράπεζα δεν μου εμφάνισε κανένα μνμ στο έμβασμα. Eχω στειλει και μου εχουν στειλει ποσα ανω των 1000 ευρω απο και προς γερμανια και αμερικη και δεν ειχα ποτε τετοιο θεμα προσωπικα.Και οχι απο συγγενικα προσωπα Επεξ/σία 9 Ιουνίου 2018 από fastnq2
kwgoat Δημοσ. 9 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2018 7 λεπτά πριν, fastnq2 είπε AΚΡΙΒΩΣ αυτο ειχα ρωτησει τραπεζικο γνωστο μου,μεγαλο κεφαλι,και μου ειπε οτι κανονικα αν ειναι απο λογαριασμο σου σε μια χωρα σε λογαριασμο σου σε αλλη μπορεις να στειλεις οσα θες(πραγμα που χλωμο το βλεπω μιας και οπως ειπα μεγαλα ποσα χτυπανε καμπανακια) αλλα απο λογαριασμο τριτου σε τριτο πανω απο 10κ σε σταμπαρουν αμεσως με υπονοιες ξεπλυματος.Ακομα και τα 4-6 θα τα εσπαγα στα 2 η 3 προσωπικα.Το πολυ πολυ να πληρωσεις κανα δεκαευρω εξοδα παραπανω. Κανουν κρα για μετρητα,δεν θα το ψαξουν.Συμβουλεψου και καποιον εμπειρο λογιστη αλλα δεν θα εχεις προβλημα. μαλιστα. η συναλλαγη ειναι eurobank-eurobank και η τραπεζα τηλεφωνικα μου ξεκαθαρισε οτι δεν υπαρχει προβλημα απο πλευρας τους, να συμβουλευτω λογιστη. επισης δεν ξερω κατα ποσο ειναι αποδοτικο να το σπασω τοσο, μιας και στο τελος της χρονιας θα φανει το συνολικο ποσο ουτως η αλλως. Επισης να το σπασω σε 4-5 διαφορετικους λογαριασμους μου φαινεται πολυ υποπτο και δεν θα μπαινα στη διαδικασια. Θα ρωτησω απο δευτερα αν μπορω να το κανω με 2 λογαριασμους κ αν οχι το ακυρωνω κ κανω προσευχες να διαδοθουν τα κρυπτο γιατι μου φαινεται γελοιο να μη μπορει ενας φιλος σου να σε βοηθησει με δικα του λεφτα που εχει δουλεψει..
NikosKallithea Δημοσ. 9 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2018 Η τράπεζα τι πρόβλημα να έχει; Αυτό που πρέπει να ξέρεις, αν κάνεις φορολογική δήλωση, είναι ότι όλα τα ποσά που κατατίθεται στο λογαριασμό σου οι τράπεζες τα στέλνουν σαν συνολο στη φορολογική σου δήλωση. Από κει και πέρα αν θα σε φορολογήσουν ή αν θα σε ψαξουν παίζεται, εξάλλου κανείς δεν μπορεί να το εγγυηθεί.
tsioulak Δημοσ. 9 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2018 Παίζουν πολλα στην μέση, με αυτό που ίσως (ανάλογα τα δηλωθέν εισοδήματα σου σε ολη την μέχρι τωρα ζωη σου) εχεις πρόβλημα ειναι να σε ρωτήσει εσένα η εφορία πόθεν έσχες. Δηλαδή πως ξεπληρωσες ξαφνικά τα δάνεια σου (για την δικιά σου περίπτωση) αλλα η πιθανότητα ειναι παρα πολυ μικρή. Τωρα για την μεταφορά απο το εξωτερικό στην Ελλάδα, εφόσον μιλάμε για χωρα μέλος της ΕΕ και τα λεφτα έχουν φορολογηθεί στην χώρα προέλευσης τοτε μάλλον δεν θα έχεις μπλεξίματα αλλα καλού κακού σπασε το σε 1-3 εμβάσματα με μια μικρή χρονική απόσταση μεταξύ τους (και κατα προτίμηση σε διαφορετικούς αποδέκτες λογαριασμούς σε διαφορετικές τράπεζες).
Diskimpex Δημοσ. 10 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2018 Ολα ελεγχονται και αναδρομικα αν θελουν.Ψαχνουν κολπα για αναδρομικη φορολογιση .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα