bromiaris Δημοσ. 9 Ιουνίου 2018 Share Δημοσ. 9 Ιουνίου 2018 Καλησπέρα. Θέλω να θέσω ένα ερώτημα που το είχα απορία, όπου ούτε οι επίσημες Ασφαλιστικές εταιρίες στα κεντρικά γραφεία το απάντησαν. Έστω αν προκαλέσεις ατύχημα και είσαι υπαίτιος λογικό είναι να σου αυξήσουν τα ασφάλιστρα την επόμενη φορά. Αν ασφαλιστείς πχ για απώλεια εγγράφων και χάσεις τα έγγραφα και διεκδικήσεις την ασφάλεια (πχ 200 – 300 ευρώ) θα αυξηθούν τα ασφάλιστρα και αν ναι πόσο; Έχει τύχει σε κανέναν; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dpolal Δημοσ. 9 Ιουνίου 2018 Share Δημοσ. 9 Ιουνίου 2018 H υπαιτιότητα σε ατύχημα αυξάνει το λεγόμενο bonus malus, τον δείκτη δηλαδή που χρησιμοποιούν οι ασφαλιστικές προκειμένου να κατατάξουν τους οδηγούς σε κατηγορίες «επικινδυνότητας» και να προσαρμόσουν αναλόγως τα ασφάλιστρα που τους χρεώνουν. Η θραύση κρυστάλλων ή η απώλεια εγγράφων που αναφέρεις δεν είναι αιτίες που αυξάνουν το BN άρα λογικά δεν θα έχεις αύξηση στα σσφάλιστρα σου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Joshua21 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2018 Share Δημοσ. 9 Ιουνίου 2018 Είναι πολύ γενικό αυτό που ρωτάς και δεν μπορεί να απαντηθεί, κάθε ασφαλιστική έχει τους δικούς της όρους, όπως επίσης δικούς του όρους έχει το κάθε πακέτο ασφάλισης. Πχ στις περισσότερες ασφάλειες αυτοκινήτων υπάρχει μια κάλυψη που λέγεται "προστασία bonus-malus", με αποτέλεσμα να μην αυξάνονται τα ασφάλιστρα εφόσον προκαλέσεις έως και 2 ζημιές. Θεωρητικά όλα αυτά γιατί στην Ελλάδα έχει καταστρατηγηθεί ο όρος bonus-malus, ακόμα και αυτές που έχουν ακόμα αυτό το σύστημα στην πράξη τους ασφαλίζουν όλους στη χαμηλότερη κατηγορία. Όσο για την "ασφάλεια απώλειας εγγράφων" θα πρέπει να κοιτάξεις τους όρους ασφάλισης της ασφαλιστικής και του πακέτου που σε ενδιαφέρει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bromiaris Δημοσ. 9 Ιουνίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 9 Ιουνίου 2018 Το θέμα είναι ότι ούτε καν τηλεφωνώντας στα κεντρικά γραφεία των εταιριών δεν σου απαντούν τι γίνεται εάν… απορώ.. ούτε αυτοί γνωρίζουν? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Joshua21 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2018 Share Δημοσ. 9 Ιουνίου 2018 Το θέμα είναι ότι ζητάς συγκεκριμένη απάντηση σε αόριστο ερώτημα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bromiaris Δημοσ. 9 Ιουνίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 9 Ιουνίου 2018 20 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Το θέμα είναι ότι ζητάς συγκεκριμένη απάντηση σε αόριστο ερώτημα. Όχι και τόσο αόριστο… Ασφαλίζεις πχ απώλεια εγγράφων για 300 ευρώ. Δυστυχώς έρχεται η μαύρη ώρα όπου έχεις χάσει τα έγγραφα. Ζητάς τα χρήματα που έχεις ασφαλιστεί… αυξάνεται το ασφάλιστρο? Δεν έχω ξανά ασφαλίσει κάτι παρόμοιο για να δω στο ασφαλιστήριο μου τα «ψιλά γράμματα» Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Joshua21 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2018 Share Δημοσ. 10 Ιουνίου 2018 43 λεπτά πριν, bromiaris είπε Όχι και τόσο αόριστο… Ασφαλίζεις πχ απώλεια εγγράφων για 300 ευρώ. Δυστυχώς έρχεται η μαύρη ώρα όπου έχεις χάσει τα έγγραφα. Ζητάς τα χρήματα που έχεις ασφαλιστεί… αυξάνεται το ασφάλιστρο? Δεν έχω ξανά ασφαλίσει κάτι παρόμοιο για να δω στο ασφαλιστήριο μου τα «ψιλά γράμματα» Όπως έγραψα και παραπάνω, δεν ισχύουν οι ίδιοι όροι ασφάλισης ούτε για όλες τις ασφαλιστικές ούτε για όλα τα προγράμματα ασφάλισης. Ε όταν ζητάς λεπτομέρειες για τους όρους ασφάλισης χωρίς να διευκρινίζεις σε ποιο ακριβώς πρόγραμμα ασφάλισης αναφέρεσαι(το ασφάλιση απώλειας εγγράφων δεν βοηθάει), μόνο ως αόριστο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το ερώτημα σου. Επίσης δεν χρειάζεται πρώτα να ασφαλιστείς για να μάθεις τους όρους ασφάλισης, όλες οι εταιρείες τους έχουν στα site τους, ανά πάσα στιγμή μπορείς να ενημερωθείς μόνος σου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bromiaris Δημοσ. 10 Ιουνίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 10 Ιουνίου 2018 9 ώρες πριν, Joshua21 είπε Επίσης δεν χρειάζεται πρώτα να ασφαλιστείς για να μάθεις τους όρους ασφάλισης, όλες οι εταιρείες τους έχουν στα site τους, ανά πάσα στιγμή μπορείς να ενημερωθείς μόνος σου. Πάμε πάλι… τους όρους χρήσεως τους έχω και μπορώ να δω για τι πράγμα σε ασφαλίζει και ποιες βλάβες καλύπτει. Το ερώτημα μου είναι αν μετά αυξάνονται τα ασφάλιστρα. Σου έστειλα ένα προσωπικό μόνιμα με το λινκ μιας ασφαλιστικής (δεν την αναφέρω εδώ για να μην θεωρηθεί διαφήμιση) και πες μου εσύ τώρα που αναφέρεται αν πχ χάσω ή μου κλέψουν τα κλειδιά (Το ίδιο ισχύει και σε τρακάρισμα) και αποζημιωθώ, αν αυξηθούν ή όχι τα ασφάλιστρα και πόσο, διότι εγώ κάτι τέτοιο δεν βρίσκω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Joshua21 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2018 Share Δημοσ. 10 Ιουνίου 2018 1 ώρα πριν, bromiaris είπε Πάμε πάλι… τους όρους χρήσεως τους έχω και μπορώ να δω για τι πράγμα σε ασφαλίζει και ποιες βλάβες καλύπτει. Το ερώτημα μου είναι αν μετά αυξάνονται τα ασφάλιστρα. Σου έστειλα ένα προσωπικό μόνιμα με το λινκ μιας ασφαλιστικής (δεν την αναφέρω εδώ για να μην θεωρηθεί διαφήμιση) και πες μου εσύ τώρα που αναφέρεται αν πχ χάσω ή μου κλέψουν τα κλειδιά (Το ίδιο ισχύει και σε τρακάρισμα) και αποζημιωθώ, αν αυξηθούν ή όχι τα ασφάλιστρα και πόσο, διότι εγώ κάτι τέτοιο δεν βρίσκω. Αυτό που μου έστειλες είναι οι γενικοί όροι ασφάλισης αυτοκινήτου, αυτό που σε ενδιαφέρει είναι οι ειδικοί όροι της συγκεκριμένης κάλυψης, και σίγουρα δεν παίζει να το ψάξω εγώ για σένα. Τώρα αν δεν υπάρχει πουθενά αναφορά σε αύξηση ασφαλίστρων, τότε απλά δεν υφίσταται κάτι τέτοιο. Πάντως γενικά οι έξτρα καλύψεις που συνοδεύουν τη βασική ασφάλιση αυτοκινήτου δεν επιφέρουν αύξηση ασφαλίστρων. Το σύνηθες είναι να υπάρχουν περιορισμοί στο πόσες τέτοιες ζημιές καλύπτονται ανά έτος ή στο μέγιστο ποσό που καλύπτεται ανά έτος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα