sotiris123 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2018 Καλησπερα ανοιγω αυτο το θεμα για να παρω καποιες βοηθειας για το πως θα στησω το πρωτο μου hackintosh. Το λαπτοπ δεν το λειτουργω αρα δεν εχει λειτουργικο και θα στηθει μονο με hackintosh. Ξεκιναμε. Εχει επεξεργαστη i3 2310m. Gt 540m 4gb ram. Δοκιμασα με το hackintosch zone αλλα κολλαει στο τελος της εγκαταστασης και επειδη διαβασα οτι μπορει να οφειλετε στον τροπο ειναι να ξεκινησω με vm και να το φτιαξω μεσω mac os. Κατεβαζω το sierra. Το unibeast. Clover multibeast. Φτιαχνω το φλασακι μεσω uefi clover (διαβασα οτι το υποστηριζει το λαπτοπ μου) δεν κανω inject την nvidia και δημιουργω το φλασακι. Κανω αντιγραφη επικολληση σε φακελο post-install τα multibeast. Clover pkg. Βαζω το φλασακι στο λαπτοπ. Βαζω moded bios vt-d disable. Graphics intergrated. Ahci mode. Uefi enabled. Boot efi first enabled. Κανω boot απο το usb. Στα options γραφω Dart=0 nv_disable=1. Παταω να κανω boot mac os x from usb και βγαζει ερρορ. Μπορει καποιος να με βοηθησει; Γιατι με τοσα πνεχω διαβασει κ ψαξει εχω μπερδευτει πλεον. Επισης βρισκω αρχεια ετοιμα για το λαπτοπ μου (EFI φακελο. Και clover.plist) αλλα για αλλο επεξεργαστη(οικογενεια sandy bridgeαλλα i5) κ καρτα γραφικων. Αμα τα χρησιμοποιησω αυτα θα εχω προβλημα;
MoviemakerGr Δημοσ. 9 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2018 Δες εδώ μεθοδικά και ξεκούραστος και πιστευω θα βρεις άκρη > https://www.tonymacx86.com/threads/guide-booting-the-os-x-installer-on-laptops-with-clover.148093/ 1
sotiris123 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουνίου 2018 στον οδηγο λεει οτι παιζει να δημιουργηθει προβλημα αμα γινει η διαδικασια μεσω VM. εχεις καποια εμπειρια προσωπικα εσυ? μπορει να μη λειτουργει λογω αυτου?
MoviemakerGr Δημοσ. 10 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2018 Όλες οι περιπτώσεις έχουν λανθάνουσα,εγώ όμως όπως είδα και όπως ήδη σου είπα,είδα ενα στικακι που δεν κολλούσε στο ότι δεν ήταν σωστά φτιαγμένο,αλλά στο ότι δεν είχε το σωστό EFI.. Δεν ξέρω γιατί έχεις κολλήσει ότι δεν έχεις φτιάξει σωστά το στικακι..
sotiris123 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουνίου 2018 το μηνυμα απο το στικακι που που εστειλα ειναι απο τη προσπαθεια να τα εγκαταστησω μεσω hackintosh zone και transmac και δεν εχω βρει πολλα στοιχεια για το πως να ξεπερασω αυτο το προβλημα και ειπα να δοκιμασω με το κλασσικο τροπο που υπαρχουν πιο πολλες πληροφοριες και πιο πολλοι οδηγοι και απο οτι εχω καταλαβει μπορεις να επεμβεις περισσοτερο στο στικακι.. και με αυτο το τροπο μου βγαζει ερρορ με το που παταω Boot mac os x from usb. και με το φλασακι του hackintosh zone κοιταξα στα Options και ειναι ενεργοποιημενο το intel drivers στο cpu (οπως μου ειπες) και δεν καταφερα μεσω windows να αλλαξω το fakems. δεν βρισκω οδηγους και αυτος ηταν ο βασικος λογος που εψαξα το τροπο με vm 1
sotiris123 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Εχω μπερδευτει με τοσα που εχω διαβασει που μπερδεψα και σενα. Μετα απο 1002 προσπαθειες καταφερα και εγκατεστησα τα sierra στο λαπτοπ μεσω hachintosh zone αλλα αλλαξα sto customize σε chameleon και δεν εγκατεστησα κανενα driver. Το προβλημα μου λοιπον ειναι οτι δεν μπορω να το bootarω χωρος φλασακι. Βγαζει kernel panic. Δοκιμασα μεσω multibeast με τις οδηγιες που υπαρχουν στο ιντερνετ. Αλλα και παλι χωρις το φλασακι δεν μπουταρει με τιποτα. Εχει κανεις καμια ιδεα; Επεξ/σία 11 Ιουνίου 2018 από sotiris123
Xzidique Δημοσ. 12 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Είδα που αναφέρεις για εγκατάσταση μέσω Virtual Machine και σου αναφέρω πως δουλεύει πάρα πολύ καλά. Αν έχεις την υποδομή και γνώση να βγάλεις τον δίσκο από το λαπτοπ και να τον βάλεις σε ένα desktop PC με windows ή Linux κάν'το γιατί θα γλιτώσεις αρκετό χρόνο και θα χρειαστεί να κάνεις troubleshoot μόνο το boot thumb drive. Κατέβασε το vmware workstation https://www.vmware.com/products/workstation-pro.html Εγκατέστησέ το και χρησιμοποίησε το vmware unlocker https://www.insanelymac.com/forum/topic/328285-macos-unlocker-21-for-vmware-workstation-111214-player-71214-fusion-7810/ για να κάνεις patch το workstation 14. Κατέβασε από το Mac Store ένα MacOS Sierra (είναι ευκολότερο κατα την άποψή μου να κάτσει σωστά στον υπολογιστή σου). Αν δεν έχεις πρόσβαση σε apple υπολογιστή google is your friend . Μην κατεβάσεις hackintosh distro οπως Niresh κλπ. να βρείς vanilla iso Μετέτρεψε το MacOs installer.app σε iso και μετέφερέ το στον υπολογιστή με το VMware Workstation. Άνοιξε το workstation και φτιάξε ένα καινούργιο virtual Machine και επέλεξε custom (advanced), Hardware compatibility 14, Installer disk image βάλε το iso από το MacOS sierra που έφτιαξες/κατέβασες και πάτα Next. Επέλεξε στις επιλογές του Guest Operating System Apple Mac OS X version 10.12. και πάτα next. Virtual Machine name βάλε και Τσαμπίκα δεν σε απασχολεί αυτό, απλά θυμήσου σε ποιόν κατάλογο θα το σώσει και πάτα απλά Next. Number of processors 1, Number of cores 2, Next. Ram 4096 και πατάς νεξτ :p. Network connection αφησέ το στο default και πάτα next. SCSI controller default kai next. Virtual disk type Sata και next. Στο select a disk επιλέγεις το Use a physical disk (τελευταία επιλογή) και πάτα νεξτ. Διάλεξε τον νεοτοποθετημένο δίσκο από το laptop σου (μπορείς να βρείς ποιος είναι από το disc management των windows) και πάτα next. Και στην τελευταία σελίδα πατάς finish. Άνοιξε τώρα τον φάκελο που το vmware έσωσε τα dependencies του virtual machine που έφτιαξες (δες στα preferences του workstation Ctrl+p) Μπες στον φάκελο και βρες το .vmx αρχείο και άνοιξέ το με έναν text editor όπως το Notepad++. Κάνε scroll μέχρι το τέλος του αρχείου και σε μία κενή θέση κανέ copy paste αυτό smc.version = "0" Σώσε το αρχείο και κλείσε το notepad++ Τώρα είσαι έτοιμος να ξεκινήσεις το virtual Machine για να εγκαταστήσεις το Sierra. (H εγκατάσταση είναι πλέον ίδια όπως και σε έναν apple υπολογιστή) Όταν τελειώσεις την εγκατάσταση και έχεις δει Macos desktop δες τα υποσυστήματα του Motherboard σου από το Acer και προσπάθησε να βγάλεις configuration με το Unibeast http://www.unibeast.com/ Παρακάτω σου ανέβασα το δικό μου virtual Machine που κάνω εγκαταστάσεις του MacOS. Αν δεν ξέρεις πως να το χρησιμοποιήσεις ενημέρωσε να σε βοηθήσω. macOS Native.zip Επεξ/σία 12 Ιουνίου 2018 από Xzidique
sotiris123 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2018 Σε ευχαριστω για το ενδιαφερον. Εχω καταφερει να φτιαξω φλασακι μες vm και legacy mode clover και στο μενου παταω install mac os sierra from usb αλλα δεν μπαινει στην εγκατασταση και μου βγαζει αυτο στη φοτο.
Xzidique Δημοσ. 12 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2018 29 λεπτά πριν, sotiris123 είπε Σε ευχαριστω για το ενδιαφερον. Εχω καταφερει να φτιαξω φλασακι μες vm και legacy mode clover και στο μενου παταω install mac os sierra from usb αλλα δεν μπαινει στην εγκατασταση και μου βγαζει αυτο στη φοτο. προσπάθησε να το ξεκινήσεις με safe mode boot argument. Απενεργοποίησε αν γίνεται την Nvidia από το Bios
sotiris123 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2018 την εχω απενεργοποιησει. Οπως και vt-d disable. Δοκιμασα και με safe mode. Και με flags dart=0 και nv_disable=1 και με uefi clover bios. Και με legacy. Και παλι δεν μπορω να μπω στο installation screen
MoviemakerGr Δημοσ. 12 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2018 Το kernel panic που παίρνεις ειναι πολυ νωρίς, πράγμα που σημαίνει οτι η δεν εχεις βάλει καν fakesmc η δεν έχεις power management στον επεξεργαστή. Τσέκαρε το fakesmc και το nullpower.
sotiris123 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουνίου 2018 Τα ειχε κανονικα. Μαζι με αλλα kexts. Δοκιμασα να κατεβασω τα τελευταια. Διεγραψα και ολα τα υπολοιπα kexts. Αφησα το null και το faksmc αλλα και παλι το ιδιο.
sotiris123 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουνίου 2018 Μετα απο απειρες πραγματικα προσπαθειες καταφερα και το εγκατεστησα στο λαπτοπ. Ολα οκ. Bootarei και χωρις usb. Εφτιαξα το ethernet (μεσω vietnam tool) περασα και το toleda kexr μεσω kextbeast (καρτα wifi εχω την ar5b97 που ειναι συμβατη). Με το εθερνετ μπορω να μπω κανονικα στο ιντερνετ. Ενω με το wifi δεν μπορω να καταφερω.ενω βρισκει το wifi μου Λεει self assigned ip and will not connect to internet. Αν προσπαθησω να συνδεθω στο hotspot του iphone συνδεετε κανονικα. Εχει αντιμετωπισει κανεις αυτο το προβλημα;
MoviemakerGr Δημοσ. 17 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2018 Για βγάλε 5 λεπτά το μόντεμ απο την μπριζα μην είναι κάτι απλό.. άλλαξε του και κανάλι
Προτεινόμενες αναρτήσεις