Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα σας,

Έχω ένα θεματάκι και θα ήθελα και τη δική σας γνώμη.

Πρόσφατα αναβαθμίστηκα και εγώ σε VDSL 50 Mbps (Vodafone) , αλλά στο router έρχονται τα  21-22 και στο καλώδιο πριν από το σπίτι 36Mbps!

Προφανώς χάνω 14Mbps λόγω του ΟΤΕ και άλλα 14Mbps από που;  Ξέρετε τι μπορεί να φταίει ;

Με εκτίμηση Στάθης.

Επεξ/σία από Platonic
Δημοσ.

για το εξω κομματι δεν μπορεις να κανεις κατι εσυ και μπορει μονο ο οτε .για το μεσα κομματι κατα 99 τις 100 εχεις παραλληλα κοινως bridge taps τα οποια κανουν θεμα.οποτε πρεπει να κανεις αυτο που λεει εδω 

https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf

για να παιξεις σωστα.

το σωστα θα ειναι να πιασεις αυτο που μετρησες στον κατανεμητη πχ 36 mbit. για να πας 50 αν μπορει να γινει βεβαια το δινεις βλαβη στον παροχο και ο παροχος το δινει βλαβη στον οτε μηπως υπαρχει αλλο ζευγαρι και σου δωσουν και παιξεις καλυτερα.εκτος αν παιρνεις ειτε απο καποιο Kv που ειναι μακρυα ειτε απο το αστικο κεντρο οποτε ισως να μην μπορεις να παιξεις παραπανω.εχεις δει νεες καμπινες στην περιοχη σου?σε ποια περιοχη εισαι?

On 09/06/2018 at 12:12, Platonic said:

Καλημέρα σας,

Έχω ένα θεματάκι και θα ήθελα και τη δική σας γνώμη.

Πρόσφατα αναβαθμίστηκα και εγώ σε VDSL 50 Mbps (Vodafone) , αλλά στο router έρχονται τα  21-22 και στο καλώδιο πριν από το σπίτι 36Mbps!

Προφανώς χάνω 14Mbps λόγω του ΟΤΕ και άλλα 14Mbps από που;  Ξέρετε τι μπορεί να φταίει ;

Με εκτίμηση Στάθης.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕ ΓΝΩΣΕΙΣ ΕΚΑΝΑ ΑΝΑΒΘΜΙΣΗ ΣΕ 50VDSL ΣΤΟΝ OTE ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΑΙΝΩ 45 ΜΕΣΩ SPEEDTEST . ΕΙΜΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΓΙΚΑ ΜΕΣΩ ΚΑΜΠΙΝΑΣ ΘΑ ΜΕ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΔΕΣΕΙ. ΕΥΧΑΡΗΣΤΩ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΟΨΕΙΣ

Χωρίς τίτλο.jpg

Δημοσ.
14 hours ago, raganer-001 said:

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕ ΓΝΩΣΕΙΣ ΕΚΑΝΑ ΑΝΑΒΘΜΙΣΗ ΣΕ 50VDSL ΣΤΟΝ OTE ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΑΙΝΩ 45 ΜΕΣΩ SPEEDTEST . ΕΙΜΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΓΙΚΑ ΜΕΣΩ ΚΑΜΠΙΝΑΣ ΘΑ ΜΕ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΔΕΣΕΙ. ΕΥΧΑΡΗΣΤΩ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΟΨΕΙΣ

εχεις συγχρονισει 50/5.αν θες να εχεις το Optimal σε περιπτωση που πας σε μεγαλυτερο πακετο θα πρεπει να κανεις αυτο.

https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf

αν μπορεις να φτιαξεις σωστα την καλωδιωση απο τωρα τοτε θα δεις μεγαλυτερο attainable και λιγοτερα errors χωρις να σημαινει οτι οπως εισαι τωρα δεν εισαι καλα.απλα με την σωστη καλωδιωση παιρνεις τα μεγιστα.

το speedtest σωστα θα σου βγαλει κοντα στα 45-46 down με 4,5 upload.
αν εισαι μακρυα απο το αστικο κεντρο ναι τοτε παιρνεις απο το Kv . επισης δεν γραφουμε με κεφαλαια ειναι σαν να φωναζεις.

Δημοσ.

Σημερα εγινε η συνδεση VDSL 50 ISDN OTE  μετατροπή της γραμμης σε VOIP

Όλα πηγαν μια χαρα κλειδωσα στα 50/5  με ping 7 ms 

router speedport plus

εχω πρόβλημα με το να αφήσω το speedport μονο για τηλεφωνια και να εχω το παλιο draytek 2860ac να κανει όλα τα υπολοιπα

πωσ μπορω να το κανω ?

Δημοσ.
3 ώρες πριν, poulinos είπε

εχεις συγχρονισει 50/5.αν θες να εχεις το Optimal σε περιπτωση που πας σε μεγαλυτερο πακετο θα πρεπει να κανεις αυτο.

αν μπορεις να φτιαξεις σωστα την καλωδιωση απο τωρα τοτε θα δεις μεγαλυτερο attainable και λιγοτερα errors χωρις να σημαινει οτι οπως εισαι τωρα δεν εισαι καλα.απλα με την σωστη καλωδιωση παιρνεις τα μεγιστα.

το speedtest σωστα θα σου βγαλει κοντα στα 45-46 down με 4,5 upload.
αν εισαι μακρυα απο το αστικο κεντρο ναι τοτε παιρνεις απο το Kv . επισης δεν γραφουμε με κεφαλαια ειναι σαν να φωναζεις.

Είμαι μακριά από αστικό κέντρο και περνώ μέσω καμπίνας είναι αρκετά κοντά μου , επειδή δεν ξέρω έχω θέμα λες με το attainable είμαι μέσω VoIP από τον ΟΤΕ .

Δημοσ.
1 hour ago, divo said:

εγω θα σου ελεγα οτι δεν εχεις παρει ταμεγιστα ακομα.

με 65 ΜΑΧ και 32 UP λιγο χλωμό το βλεπω😉.

λογικα οπως οι περισσοτεροι θα εχει bridge taps(παραλληλα) και για αυτο θα χανει σε attainable

Δημοσ.
2 ώρες πριν, divo είπε

εγω θα σου ελεγα οτι δεν εχεις παρει ταμεγιστα ακομα.

με 65 ΜΑΧ και 32 UP λιγο χλωμό το βλεπω😉.

Παίζει σε σε g993.2 και όχι vectoring , οπότε παίζει να είναι αυτά τα μέγιστα .εγώ πχ το απερχόμενο μου είναι 600 μέτρα από την καμπίνα και έχω παρόμοια στατιστικά . Κ μέγιστα 

Δημοσ.
3 hours ago, aGka8l said:

Παίζει σε σε g993.2 και όχι vectoring , οπότε παίζει να είναι αυτά τα μέγιστα .εγώ πχ το απερχόμενο μου είναι 600 μέτρα από την καμπίνα και έχω παρόμοια στατιστικά . Κ μέγιστα 

εχεις bridge taps εσυ?

με line attenuation 4.5, 8.5, 12.5 dB. εχω 97 attainable με bridge taps:p χωρις vectoring

Δημοσ.
8 hours ago, poulinos said:

εχεις bridge taps εσυ?

με line attenuation 4.5, 8.5, 12.5 dB. εχω 97 attainable με bridge taps:p χωρις vectoring

Όχι .

Έχω δει γραμμή vdsl με 1000μ απερχόμενο μετά βίας να παίζει 20.000 με 1100.

Είναι πολλοί οι παράγοντες 

Δημοσ.
3 hours ago, aGka8l said:

Όχι .

Έχω δει γραμμή vdsl με 1000μ απερχόμενο μετά βίας να παίζει 20.000 με 1100.

Είναι πολλοί οι παράγοντες 

ειναι και η ποιοτητα χαλκου περα απο τα bridge taps.αλλα 1000 μετρα ειναι πολλα για vdsl ετσι και αλλιως.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...