Επισκέπτης Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 Share Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 Καλησπέρα, Η ιστορία που θα διηγηθώ συνέβη σήμερα. Έδινα για δίπλωμα οδήγησης, πρώτη φορά. Όσο περιμέναμε τους εξεταστές, άκουσα ότι ο ένας είναι "περίεργος" (με την έννοια του "ψείρας"). Εντάξει, λέω, τι να κάνουμε. Φτάνουν οι εξεταστές, είναι μία γυναίκα και ένας άντρας. Βγαίνει ο άντρας από το αμάξι, ωπ, εδώ είμαστε λέω! Γνωστός μου! Γίναμε! Να οδηγάω ξέρω, με ξέρει και ο εξεταστής, ε και να κάνω κανά ψιλολαθάκι θα μου το συγχωρέσει μωρέ, τι διάολο! Κούνια που με κούναγε. Μπαίνω στο αμάξι χαρούμενος (και με πολύ άγχος ταυτόχρονα, γιατί και σαν γνωστός ήθελα να του δείξω ότι ξέρω). Φυσικά δεν έδειξα ότι τον ξέρω για ευνόητους λόγους. Μου κάνει μερικές θεωρητικές ερωτήσεις, απαντάω σε όλες ολόσωστα και με πολλές λεπτομέρειες. Εντάξει μου λέει, "ξεκίνα και πάνε εδώ στην απέναντι στροφή να κάνεις την οπισθογωνία". Θα θελα να είχα κάνει μια "προθέρμανση" σε πορεία πριν τη γωνία, αλλά ντάξει. Πάω παίρνω θέση και ξεκινάω. Πάνω ΑΚΡΙΒΩΣ στη στροφή, στο κόψιμο του τιμονιού, έχω την τύχη να έρχονται 3 αμάξια το ένα μετά το άλλο από εκείνο το στενό, που γενικά δεν περνάει ψυχή. Αποσυντονίζομαι λίγο με το σταμάτα-ξεκίνα λόγω των αυτοκινήτων και δεν στρίβω τελείως το τιμόνι. Μόλις πάω να ξεκινήσω από το τελευταίο σταμάτημα για να περάσει το 3ο αμάξι, για να συνεχίσω να στρίβω και ενω βρίσκομαι ΑΚΟΜΑ ΠΑΝΩ στη στροφή, μου λέει "Σταμάτα". Ανοίγει την πόρτα του, μου λέει "Είσαι πάνω από 1 μέτρο απόσταση από το πεζοδρόμιο. Πήγαινε και σταμάτα το αυτοκίνητο απέναντι (κόπηκες).". Του λέω δεν έχω τελειώσει ακόμα το στρίψιμο, σταματούσα εξαιτίας των αυτοκινήτων και τώρα επειδή μου είπατε "Σταμάτα". "Όχι, λυπάμαι", μου λέει. Μα του λέω, όχι μου λέει. Και κάπως έτσι, κόπηκα μετά από 10 μέτρα οδήγησης, από γνωστό, για τον λόγο που είπα. Να σημειώσω ότι μιλάω για επαρχιακή πόλη και ότι η σχολή οδηγών/δάσκαλος δεν μου ανέφερε ποτέ κάτι για λάδωμα. Ο λόγος που το ανεβάζω αυτό είναι για να μοιραστούν και άλλοι παρόμοιες ιστορίες με εξεταστές που είχαν την ατυχία να έχουν, να παρηγορηθούμε λίγο όλοι μαζί.. Να προσθέσω ότι η γυναίκα εξετάστρια ήταν ευγενέστατη και δεν είπε τίποτα στη συγκεκριμένη φάση (ίσως απορούσε και αυτή με την αυστηρότητα του συναδέλφου της). ΥΓ. Για τους ξερόλες που θα πεταχτούν να πουν ότι "καλά/σωστά έκανε", "εσύ φταις" και τα σχετικά, γνωρίζω ότι είχε το δικαίωμα να το κάνει, ωστόσο εγώ πχ δεν θα έκοβα έτσι ούτε εχθρό μου, πόσο μάλλον γνωστό... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Pa0ki Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 Share Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Είναι που θα πέσεις Εγώ το πήρα με την πρώτη, αλλά θα μπορούσαν πολύ άνετα να με κόψουν Με το που πήγα να ξεκινήσω μου έσβησε επειδή το πόδι μου έτρεμε στο πεντάλ από το άγχος. Δεν είπαν τίποτα Οπισθογωνία με έβαλαν σε πολύ παλούκι στροφή σε ανηφόρα. Αφού την έκανα μια χαρά, ακολούθησε ο εξής διάλογος Spoiler -Τον άνθρωπο πίσω τον είδες? -Ποιόν άνθρωπο? -Πέρασε ένας άνθρωπος από πίσω, παραλίγο θα τον πατούσες -Δεν είδα κανέναν -Αφού δε γύρισες καθόλου το κεφάλι σου να κοιτάξεις πίσω -Ααα...αφού έβλεπα από τους καθρέφτες, δεν πέρασε κανένας - Συνέχισε *το να γυρίσεις κεφάλι είναι στάνταρ κίνηση και θεωρείται λάθος να την παραλείψεις Σε κάποια φάση είμαι σε διασταύρωση και περιμένω στο φανάρι σε λωρίδα που πάει μόνο δεξιά Ανάβει πράσινο, φεύγω... Spoiler -Φλας άναψες? -Εεε...μμ.. να εγώ..φλας... -Στην λωρίδα που ήσουν μόνο δεξιά μπορούσες να πας έτσι κι αλλιώς -Ναι ναι, ακριβώς Συνεχίζω την πορεία, σε κάποια φάση είμαι σταματημένος σε διασταύρωση, πάω να φύγω και.....μου έσβησε Ω να σου γαμήσω, λέω από μέσα μου, τον ήπιαμε τώρα Παραδόξως δεν με έκοψαν, κάτι πρέπει να μου είπε σε φάση "οκ συνέχισε" αλλά δε θυμάμαι 300 μέτρα παραπέρα μου λέει να κάνω στάση, σε μια ανηφόρα γάμησε τα. Εδώ είμαστε λέω, ή ξεκινάω και παίρνω δίπλωμα, ή μου σβήνει και παίρνω τον πούλο Ε τελικά το fiat panda δε με πρόδωσε Γενικά η πορεία κράτησε 20-25 λεπτά και από τους εξεταστές μόνο ο ένας μιλούσε, ο άλλος απλά υπήρχε Πρέπει να έπαιξε ρόλο και πως πριν από μένα κάνα δυο άτομα πήγαν μέχρι το επόμενο τετράγωνο και μετά έφυγαν ποδαράτοι :p Επεξ/σία 8 Ιουνίου 2018 από Pa0ki Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Alphaleader Δημοσ. 9 Ιουνίου 2018 Share Δημοσ. 9 Ιουνίου 2018 Food for thought: αν σας βλέπουν και άλλοι εξεταστές-εξεταζόμενοι-δάσκαλοι, είναι δύσκολο και για τον εξεταστή να κάνει τα στραβά μάτια σε κάποια αστοχία σας. Ps: ήμαρτον με την οπισθογωνια εν έτη 2018... δεν είναι κριτήριο για ένα καλό οδηγό. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Ιουνίου 2018 Share Δημοσ. 9 Ιουνίου 2018 Είναι που θα πέσεις και ήσουν άτυχος. Τυπικά όμως δεν είχε άδικο. Υποτίθεται ότι και αυτοί έχουν κάποια κριτήρια για να κόβουν ή να περνάνε. Ισως θα έπρεπε να σου δώσει και δεύτερη ευκαιρία και να σε δοκιμάσει και σε ένα παρκάρισμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
meletis_m Δημοσ. 9 Ιουνίου 2018 Share Δημοσ. 9 Ιουνίου 2018 Εγώ που έδωσα το 2015 στο Χολαργό , ευτυχώς πέρασα με τη 1η. Είναι που θα πέσεις. Εάν και σε εμένα η γυναίκα εξετάστρια άργησε 50 λεπτά και περιμέναμε όλοι. Ούτε 20 λεπτά δέν κράτησε η εξέταση. Είναι που θα πέσεις. Συμφοιτητές που έδωσαν σε επαρχιακές πόλεις είναι πολύ πιο χαλαρά. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Ιουνίου 2018 Share Δημοσ. 9 Ιουνίου 2018 Εντάξει και εγώ έτσι κόπηκα πρώτη φορά στο παρκάρισμα μετά από 30 δευτερόλεπτα οδήγησης, γιατί λέει ήμουν πάνω από μέτρο. Ήταν τόσο οριακά που έβγαλε τελικά μεζούρα αφού διαμαρτυρήθηκα και ήταν 1.12... Όλα αυτά συμβαίνουν φυσικά από το άγχος σε συνδυασμό με την ασχετοσύνη που διέπει έναν νέο οδηγό. Ο τρόπος που γίνεται η εξέταση είναι προφανώς λάθος, αφού δεν δείχνει κάτι στην ουσία και οι ικανότητες του νέου οδηγού δεν μπορεί παρά να είναι νηπιακού επιπέδου. Την δεύτερη τα έκανα όλα τέλεια και πέρασα, στην Καβάλα, σε ανηφόρες οπισθογωνία και παρκάρισμα, καθώς και ξεκίνημα (με την δεύτερη). H οπισθογωνία για μένα ήταν το πιο εύκολο πράγμα, απλά κάν' το πάρα πολύ αργά και κοίταζε συνέχεια παντού. Πάνε με 1 εκατοστό ανά δεύτερο αν γίνεται. Αυτό είναι το όλο θέμα. Και στα υπόλοιπα πάλι, το να τα κάνεις αργά πιστεύω είναι το κλειδί γιατί έτσι μπορείς να ελέγχεις συνέχεια και να κάνεις μικρο-διορθώσεις. Για να πας αργά και ελεγχόμενα σε όλες τις καταστάσεις, μην αφήνεις ποτέ τον συμπλέκτη εντελώς, έχε τον εκεί πατημένο και άφηνε λίγο με το πόδι σου να κάνει παλλόμενη κίνηση γρήγορα (on-off). Το να σταματήσεις τελείως και να συνεχίσεις δεν μετράει για κίνηση, οπότε σταμάτα κιόλας όποτε γουστάρεις στο παρκάρισμα ή την οπισθογωνία. Τέλος, όπως και όλα τα πράγματα στην ζωή, έτσι και η οδήγηση είναι θέμα εξάσκησης. Αν μπορείς να κάνεις εξάσκηση στην ψυχραιμία σου κατά την οπισθογωνία κάνε όσο πιο πολύ μπορείς μέχρι την επόμενη εξέταση. PS. Αυτό τον τύπο που τον ήξερες, τι εννοείς γνωστός? Φίλος, ή πρώην της γκόμενάς σου? Τον είδες έξω από τότε? Αν τον δεις τι θα του πεις? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Racerr Δημοσ. 9 Ιουνίου 2018 Share Δημοσ. 9 Ιουνίου 2018 ακριβως τα ιδια ρε φιλε την οπισθογωνια και επειδη δεν τους ειχα λαδωσει μου λενε δεν εχουμε ξαναδει τετοιο ωραιο οδηγο τωρα θα τελιωναμε στο τελος εκανα οπισθογωνια και εκει ημουν λιγο μακρια απο πεζοδρομιο ενω τη δευτερη επεσε λαδωμα και δεν εδιναν σημασια Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
talibanakos Δημοσ. 9 Ιουνίου 2018 Share Δημοσ. 9 Ιουνίου 2018 Δε θα σας κοψει κανεις επειδη σας εσβησε το αμαξι 2 και 3 φορες. Το θεμα ειναι να μη σας σβηνει σε καθε δευτερο φαναρι. Η οπισθογωνια ειναι πολυ καλο τεστ για να δουν οτι μπορειτε να υπολογισετε που βρισκεται το οχημα σας,οποτε μη γκρινιαζετε. Θα επρεπε να σκεφτειτε λιγο παραπανω για ποιο λογο σας βαζουν να κανετε μια κινηση η οποια στην ουσια ειναι παρανομη. Σιγουρα θα την κανετε πολλες φορες στη ζωη σας , εκτος και αν εισαστε απο τα αλλα ζωα που απλα κανουν αναστροφη στο δρομο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Balantakos Δημοσ. 9 Ιουνίου 2018 Share Δημοσ. 9 Ιουνίου 2018 3 λεπτά πριν, talibanakos είπε Δε θα σας κοψει κανεις επειδη σας εσβησε το αμαξι 2 και 3 φορες. Εννοειται οτι αμα θελει λαδωμα θα σε κοψει ακομα και με τι τροπο θα μπεις στο αμαξι. Ας μην γελιομαστε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
talibanakos Δημοσ. 9 Ιουνίου 2018 Share Δημοσ. 9 Ιουνίου 2018 Μόλις τώρα, Balantakos είπε Εννοειται οτι αμα θελει λαδωμα θα σε κοψει ακομα και με τι τροπο θα μπεις στο αμαξι. Ας μην γελιομαστε. Εγω μιλαω για το αγχος σας επειδη σας σβηνει. Αν θελει λαδωμα θα σε κοψει επειδη δεν εκανες ελεγχο στα φλας πριν ξεκινησεις. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Ιουνίου 2018 Share Δημοσ. 9 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Το "είναι που θα πέσεις" τελικά από χθες το πιστεύω και εγώ ακράδαντα. Ισχύει όσο δεν μπορείτε να φανταστείτε. Και αν δεν το συμμερίζεστε, τότε ή δεν έχετε δώσει ακόμα εξετάσεις, ή πετύχατε καλούς εξεταστές και νομίζετε ότι όλοι είναι έτσι. 4 ώρες πριν, Rzarector είπε PS. Αυτό τον τύπο που τον ήξερες, τι εννοείς γνωστός? Φίλος, ή πρώην της γκόμενάς σου? Τον είδες έξω από τότε? Αν τον δεις τι θα του πεις? Πατέρας μιας φίλης μου και γείτονας. Έχουμε μιλήσει κάποιες φορές, χαιρετιόμαστε(-σταν) συχνά. Από χθες που έγινε δεν τον ξαναείδα, αλλά αναπόφευκτα θα τον δω κάποια στιγμή σύντομα. Δεν νομίζω να του πω κάτι, παρόλο που θέλω πολύ. Απλά δεν θα του μιλήσω. 24 λεπτά πριν, talibanakos είπε Δε θα σας κοψει κανεις επειδη σας εσβησε το αμαξι 2 και 3 φορες. Το θεμα ειναι να μη σας σβηνει σε καθε δευτερο φαναρι. Η οπισθογωνια ειναι πολυ καλο τεστ για να δουν οτι μπορειτε να υπολογισετε που βρισκεται το οχημα σας,οποτε μη γκρινιαζετε. Θα επρεπε να σκεφτειτε λιγο παραπανω για ποιο λογο σας βαζουν να κανετε μια κινηση η οποια στην ουσια ειναι παρανομη. Σιγουρα θα την κανετε πολλες φορες στη ζωη σας , εκτος και αν εισαστε απο τα αλλα ζωα που απλα κανουν αναστροφη στο δρομο. Λες δηλαδή ότι το να μην περάσεις το 1μ απόσταση από πεζοδρόμιο σε μία - όπως λες και εσύ - παράνομη κίνηση είναι πιο σημαντικό από το να μπορείς να ξεκινάς το αμάξι (!). Στη κίνηση αυτή που λες ότι θα κάνουμε πολλές φορές στη ζωή μας, δεν νομίζω ότι θα έχουμε σε κάθε μία φορά από αυτές έναν εξεταστή από πίσω να μας παίρνει το δίπλωμα αν το αμάξι έμεινε πάνω από 1μ από το πεζοδρόμιο. Δεν χρειάζεται να προσπαθείτε να δικαιολογήσετε τα πάντα. Ούτε εσείς, ούτε οι δάσκαλοι, ούτε οι ίδιοι οι εξεταστές δεν οδηγούν στη καθημερινότητά τους τόσο τυπικά όσο ζητάνε από τους υποψηφίους. Επεξ/σία 9 Ιουνίου 2018 από Επισκέπτης Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Ιουνίου 2018 Share Δημοσ. 9 Ιουνίου 2018 Πρέπει να έχουν και αυτοί κάποια κριτήρια για να σε περάσουν ή να σε κόψουν. Στην πραγματικότητα οι συνθήκες οδήγησης είναι πολύ πιο δύσκολες. Δεν θα έχεις έναν εξεταστή στο κεφάλι σου, αλλά θα έχεις πολλά αυτοκίνητα και πεζούς. Αν σου ζητούσε μίζα, τότε θα μπορούσες να τον κράξεις. Οχι όμως επειδή έκανε την δουλειά του. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stratosw Δημοσ. 9 Ιουνίου 2018 Share Δημοσ. 9 Ιουνίου 2018 @ts κοπηκες και το γιατι δεν εχει σημασια. θα σου πω κατι αλλο που θα το μαθεις αργοτερα στη ζωη σου. οι γυναικες με εξουσια ελεγχου ειναι παντα ευγενικες αλλα σφαζουν πολυ χειροτερα ... με το βαμβακι. αν δεν σε ειχε κοψει ο αντρας σιγουρα θα σε εκοβε η γυναικα αλλα θα σου ζαχαρωνε το χαπι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Ιουνίου 2018 Share Δημοσ. 9 Ιουνίου 2018 Παντως στο εξωτερικο ολες οι μανουβρες γινονται σε κλειστο χωρο με ειδικα πλαισια εντος των οποιων πρεπει να γινει η μανουβρα. Και εφοσον περασεις σε αυτα σε βγαζουν στην κινηση στην πολη και αυτοκινητοδρομο. Εγω θυμαμαι οταν περασα, αρκετα παλια εδω ελλαδα απο το πολυ αγχος ξεχασα να βαλω δευτερα για καμια 50αρια μετρα και μουγκριζε το αυτοκινητο, μεχρι που μου εκανε σημα ο τυπος απο την σχολη οδηγων να αλλαξω ταχυτητα χαχα. Το πηρα με την πρωτη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Ιουνίου 2018 Share Δημοσ. 9 Ιουνίου 2018 Αν ψάξετε στο youtube έχει βιντεάκια από πραγματικές εξετάσεις π.χ στην Αγγλία, όπου τους βάζουν να οδηγάνε για 40 λεπτά σε πραγματικές συνθήκες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα