Προς το περιεχόμενο

World of Warcraft Topic v2

Praetorian

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Για οποιον ενδιαφερεται για την collector μιας και εχει εξαντληθει απο ολες τις αλυσιδες,υπαρχει διαθεσιμη λιγο ακριβοτερη απο 2 καταστηματα για οποιον προλαβει

https://www.skroutz.gr/s/14633636/World-Of-Warcraft-Battle-For-Azeroth-Collector-s-Edition-PC.html

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

With 3.4 million in day-one sales, Battle for Azeroth is the fastest-selling World of Warcraft expansion yet, Activision Blizzard announced today.

http://www.ign.com/articles/2018/08/23/battle-for-azeroth-is-world-of-warcrafts-fastest-selling-expansion-ever?abthid=5b7edd125e99c41d3600088a

Να πω την αληθεια δεν το περιμενα να ηταν τοσο καλες οι πωλησεις.

Καλημέρα,

Με ψήνει ένας φίλος μου που ξεκίνησε wow πριν λίγο διάστημα, να παίξω και εγώ. Είμαστε παίχτες που έχουμε περάσει στο παρελθόν από το παιχνίδι. Προσωπικά το είχα παρατήσει πριν πολλά χρόνια γτ όλοι οι γνωστοί μου που έπαιζαν ήταν hardcore παίχτες και προσωπικά ποτέ δεν μου άρεσε αυτό + το χρηματικό θέμα που υπήρχε τότε.  Μπήκα για ένα trial αλλά για την προσμονή που ένιωσα όταν έμπαινα, μπορώ να πω ότι ψιλοαπογοητεύτηκα. Το παιχνίδι στο early stage του δεν μου φάνηκε να έχει τόση διαφορά με το τότε που το είχα αφήσει. Η ερώτηση μου είναι η εξής, αν και ψιλοψήθηκα να το παίξω αξίζει να ασχοληθώ;  Ο φίλος μου μου μιλάει για casual gaming το οποίο και πράττει προς το παρών. Όμως χωράν πράγματι casual παιχτες στο wow που πργαμτικά θα ευχαριστηθούν το παιχνίδι;

38 λεπτά πριν, Hawk_K είπε

Όμως χωράν πράγματι casual παιχτες στο wow που πργαμτικά θα ευχαριστηθούν το παιχνίδι;

Το 90% των παικτων του wow πλεον casual ειναι αρα ναι.

1 ώρα πριν, Hawk_K είπε

Καλημέρα,

Με ψήνει ένας φίλος μου που ξεκίνησε wow πριν λίγο διάστημα, να παίξω και εγώ. Είμαστε παίχτες που έχουμε περάσει στο παρελθόν από το παιχνίδι. Προσωπικά το είχα παρατήσει πριν πολλά χρόνια γτ όλοι οι γνωστοί μου που έπαιζαν ήταν hardcore παίχτες και προσωπικά ποτέ δεν μου άρεσε αυτό + το χρηματικό θέμα που υπήρχε τότε.  Μπήκα για ένα trial αλλά για την προσμονή που ένιωσα όταν έμπαινα, μπορώ να πω ότι ψιλοαπογοητεύτηκα. Το παιχνίδι στο early stage του δεν μου φάνηκε να έχει τόση διαφορά με το τότε που το είχα αφήσει. Η ερώτηση μου είναι η εξής, αν και ψιλοψήθηκα να το παίξω αξίζει να ασχοληθώ;  Ο φίλος μου μου μιλάει για casual gaming το οποίο και πράττει προς το παρών. Όμως χωράν πράγματι casual παιχτες στο wow που πργαμτικά θα ευχαριστηθούν το παιχνίδι;

WoW επαιζα το 2006, την αρχικη εκδοση.

Καποια στιγμη το 2011 με το cataclysm μας εδωσαν 1 μηνα και δοκιμασα, το παιχνιδι ηταν αγνωριστο. Υποθετω αλλο τοσο θα ειναι στο τελευταιο expansion. Δεν μπορω να καταλαβω πως δεν βλεπεις διαφορες και δεν εννοω οπτικα.

Με απογοητευσε το ποσο επιφανειακο ειχε γινει.

Παντως εβαλα χθες απο περιεργεια ενα private server με την αρχικη εκδοση. Εχει πολυ κοσμο, ειναι δωρεαν και το στυλ του παιχνιδιου που θυμαμαι και μου αρεσει. Εφοσον δεν εχει και την πληρωμη δεν με χαλαει να ανεβαζω με το πασο μου ενα χαρακτηρα και να παιζω κανα battleground ετσι για πλακα. Τα battlegrounds ηταν που μου αρεσαν περισσοτερο ετσι και αλλιως.

Θα βγει και επισημο classic wow απο τη Blizzard καποια στιγμη. Ειμαι περιεργος να δω τι θα κανουν αλλα μου κανει και εντυπωση ποσος κοσμος το περιμενει πως και πως.

29 λεπτά πριν, Bspus είπε

μου κανει και εντυπωση ποσος κοσμος το περιμενει πως και πως.

Ειναι ο ιδιος κοσμος που ελεγε οτι δεν εχει χρονο λογω υποχρεωσεων για να raid αρει και ζητουσε το Lfr,αλλα κατα τα αλλα θελει πισω classic server wow που ηθελε περισσοτερο καψιμο απο οτι τωρα για να δεις και να κανεις τα raids.

Γιαυτο και αργουν να βγαλουν επισημη ανακοινωση για αυτους γιατι ξερουν οτι πολλοι ειναι αυτοι που ζητανε level 60 wow αλλα λιγοι ειναι αυτοι που θα παιξουν παραπανω απο πχ 2-3μηνες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Ειναι ο ιδιος κοσμος που ελεγε οτι δεν εχει χρονο λογω υποχρεωσεων για να raid αρει και ζητουσε το Lfr,αλλα κατα τα αλλα θελει πισω classic server wow που ηθελε περισσοτερο καψιμο απο οτι τωρα για να δεις και να κανεις τα raids.

Γιαυτο και αργουν να βγαλουν επισημη ανακοινωση για αυτους γιατι ξερουν οτι πολλοι ειναι αυτοι που ζητανε level 60 wow αλλα λιγοι ειναι αυτοι που θα παιξουν παραπανω απο πχ 2-3μηνες.

Αν κρινω απο τον κοσμο στους private servers, η ζητηση ειναι αληθινη.

Και για να ειμαι ειλικρινης, αν ξανακοιτουσα ποτε σοβαρα το wow μονο το classic θα με ενδιεφερε.

Χιλιαδες gold, flying mounts, dungeon finders, cross real BGs για μενα δεν βελτιωσαν το παιχνιδι αλλα το χειροτερεψαν. Καταλαβαινω οτι δεν ειναι η πλειοψηφια και δεν αρνουμαι οτι βελτιωνουν μερος της εμπειριας, αλλα στο συνολο εχουν περισσοτερα αρνητικα για μενα.

Μου αρεσε οτι αναγκαζοσουν να προχωρας, με τον κινδυνο να σε βρουνε οι αντιπαλοι, τα παλια battlegrounds (to AV ηταν ενα mini game απο μονο του. Το ειδα πως καταντησε στο cataclysm και ξενερωσα), το pvp ranking system.

Raids και dungeons μακρια απο μας. Leveling με ωραια quests ηθελα και αυτα τα φαγανε επισης.

Τα παντα βεβαια ειναι θεμα υλοποιησης. Αν παιξουν σωστα τα χαρτια τους και προσθετουν πραγματα και απο κει (κατι σαν fork του wow) + μοντερνες βελτιωσεις στα γραφικα και το UI μπορουν να κρατησουν το ενδιαφερο αρκετου κοσμο επ αοριστον.

Επεξ/σία από Bspus

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μαλλον ορισμενοι ξεχνατε ποσο χρονοβορο ηταν το Level up παλια.Και οταν λεω χρονοβορο εννοω να μενεις Out of mana τρωγοντας 2 mobs.

Να τρωτε 2 ωρες για να κανετε deadmines(και αν το βγαζαμε κιολας με το ενα group)γιατι ο ενας βαριοταν να παει να κανει summon και περιμεναν απο τους εθελοντες να πανε,το γεγονος οτι ακομα και για 100ρι Mount ηθελες τρελο farm και παει λεγοντας.

Δεν λεω καλη η νοσταλγια αλλα οι καιροι εχουν αλλαξει παρα πολυ(φαινεται αυτο απο τα Fortnite και Pubg).Ασε που αν ο κοσμος ειχε βαρεθει το νεο wow δεν θα εσπαγαν ρεκορ σε πωλησεις το Legion και το BFA(με τα οποια λαθη τους φυσικα).

Και εγω εχω παιξει σε private server των 70 αλλα μετα απο τον πρωτο μηνα το βαρεθηκα.

Αλλο ομως οι τσαμπε private servers και αλλο οι κλασσικοι που θα ειναι επι πληρωμη(ή εστω το παιχνιδι επι πληρωμη)γιατι καπως θα πρεπει να πληρωθουν και οι servers για αυτους,και οι gms/moderators και γενικα το customer support πισω απο το παιχνιδι αλλα φυσικα και η ομαδα που θα ειναι υπευθυνη για τα bugs και τα patch αλλα ακομα και η ολη αναπτυξη του εν λογω παιχνιδιου.

Επεξ/σία από Fulgore
  • Like 1

Έχει δίκιο ο Fulgore. Θυμάμαι χαρακτηριστικά κάτι εφιαλτικά runs σε dungeons τύπου Uldaman ή Maraudon (εκεί πολλές φορές δεν βρίσκαμε την είσοδο του instance για αρκετά λεπτά) που ενώ φτάναμε με κόπο κάποια στιγμή στα μισά του instance, κάποιος αποχωρούσε ή καταλάθος γίνονταν disconnect, οπότε για να βρούμε αντικαταστάτη έπρεπε ή να ψάξουμε στο guild chat ή... να κάνει κάποιος HS στο Ironforge και να ψάξει μέσω Tradechat. Κι όταν έβρισκε κάποιον, έπρεπε να επιστρέψουν στο instance κι ως τότε κάποια trash mobs είχαν ήδη αρχίσει να κάνουν respawn... 

Να θυμηθώ επίσης ότι για να μπεις σε ένα battleground, π.χ. στο Warsong, έπρεπε να πας μέχρι τη φυσική του είσοδο στο Ashenvale Forest (ή στα Barrens για τους Horde) για να διαπιστώσεις ότι μπορεί να είχε queue 1 ώρα; Ή τους rogue που σε σκότωναν one shot;

Νομίζω ότι η αδημονία για τους classic servers είναι καθαρά φάση νοσταλγίας και τίποτε περισσότερο. Λίγες ώρες να παίξουν στους classic servers και θα βαρεθούν οι σημερινοί παίκτες του WOW. Πιστεύει κανείς ότι θα πηγαίνουν με την ίδια καψούρα να τρέχουν ξανά και ξανά το Molten Core raid, αφού ΠΡΩΤΑ κάνουν τα attunement quests, κι αφού βρούνε fire resistance gear, κι αφού καταφέρουν να μαζέψουν ΣΑΡΑΝΤΑ νοματαίους για να ρίξουν ένα boss και να μοιραστούν loot 2-3 items τη φορά;

No thanks :)

• Like 2

Εγώ σκέφτομαι να του δώσω μια ευκαιρία. Αν δω ότι δεν τραβάει, δεν έχω χρόνο κτλ να το σταματήσω. 

Είχα επιλέξει συνηδειτά να παρατήσω το gaming και να παίζω μόνο κάτι χαλαρά. Football manager έπαιζα για αρκετά χρόνια και τίποτε άλλο. Είχα μείνει επίσης συνηδειτά με ένα παλιό μηχάνημα που έκανε τα πάντα εκτός από gaming. Εδώ και μερικούς μήνες έχω στα χέρια μου υπολογιστή με πολύ καλά χαρακτηριστικά  και πλέον αποφάσισα να παίξω κάποια παιχνίδια που μου τράβηξαν το ενδιαφέρον. Να φανταστείτε είχα ξεκινήσει withcer 3 και το έχω προχωρήσει ελάχιστα. Έχω επιλέξει άλλο τρόπο να καλύπτω τον ελεύθερο μου χρόνο γιατί ήμουν επιρεπής στο κάψιμο. Αυτό το φοβάμαι λίγο με το wow. Μην χωρίσουμε κιόλας τώρ απου συγκατοικήσαμε 😂

47 λεπτά πριν, Bspus είπε

Μου αρεσε οτι αναγκαζοσουν να προχωρας, με τον κινδυνο να σε βρουνε οι αντιπαλοι, τα παλια battlegrounds (to AV ηταν ενα mini game απο μονο του. Το ειδα πως καταντησε στο cataclysm και ξενερωσα), το pvp ranking system.

Το AV ήταν σαφέστατα καλύτερο τότε, αλλά μετά από κάποια στιγμή καταντούσε βαρετό αφού επί ώρες μαίνονταν οι μάχες στο ίδιο σημείο χωρίς να υπάρχει κάποια ουσιαστική πρόοδος.

Όσο για το ranking system, ήταν τραγικό, ήταν σαν τις Πανελλαδικές εξετάσεις όπου μπορεί π.χ. να γράψεις 19,5 αλλά να μην περάσεις στο Πανεπιστήμιο επειδή όλοι οι άλλοι κάηκαν στο διάβασμα και έγραψαν 20...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν καποιος βαριοταν στον 1 μηνα θα σταματουσε και στους private, αλλα οι private εχουν κοσμο.

Η εκδοση που τρεχουν ειναι η 1.12, δηλαδη η τελευταια πριν το BC. Δεν πας μεχρι την πυλη του BG, κανεις queue σε ολα ταυτοχρονα απο την πολη.

Το ranking εμενα μου αρεσε παρα το προβληματα του. Ειναι ανταγωνιστικο παιχνιδι. Αν ολοι μπορουσαν να γινουν rank 14 και να παρουν τα epix δεν θα ειχε νοημα. Οπως δεν ειχε μετα που επαιρνες tokens η δεν ξερω τι και ηταν ολοι στα BG με τα pvp epics. τα οποια μαλιστα τα κανανε ετσι ωστε να ειναι και αχρηστα στο PvE.

Δεν προσπαθω να πεισω κανεναν οτι το classic θα τραβηξει τους παικτες που τωρα παιζουν το μοντερνο. Σαφεστατα αυτοι που θελουν το classic ειναι μειοψηφια, αλλα αρκετα μεγαλη ωστε να υποστηριξει το εγχειρημα. Ειμαι πραγματικα περιεργος ομως για το πως θα το υλοποιησουν. εχουν ευκαιρια να το κανουν καταπληκτικο η να το ξεφτυλισουν

Επεξ/σία από Bspus

1 ώρα πριν, Bspus είπε

Δεν προσπαθω να πεισω κανεναν οτι το classic θα τραβηξει τους παικτες που τωρα παιζουν το μοντερνο. Σαφεστατα αυτοι που θελουν το classic ειναι μειοψηφια, αλλα αρκετα μεγαλη ωστε να υποστηριξει το εγχειρημα. Ειμαι πραγματικα περιεργος ομως για το πως θα το υλοποιησουν. εχουν ευκαιρια να το κανουν καταπληκτικο η να το ξεφτυλισουν

Μια χαρα το classic θα τραβηξει τους παικτες που παιζουν το μοντερνο.

Αυτο που λεμε ειναι οτι αυτο το κρατημα δεν θα ειναι για πολυ καιρο.

Αυτο δεν σημαινει οτι παλια δεν υπηρχαν και αρκετα θετικα,αλλα ειδικα στα 60(σε σχεση με 70 και 80)ηταν ενα χαλι μαυρο η κατασταση.

Και μην μου το παιζουν ολοι νοσταλγοι λες και ειχαν ριξει Naxxramas και ειχαν Atiesh.

Εδω ακομα και στα 80 που το ξανα εβαλαν και επεφτε το wipe της αρκουδας.

Για να δω τον κοσμο να κανει clear το Zul Gurub με πρασινακια.

Μονο για τον εαυτο μου μπορω να πω, εχω δει το game στο classic και στο cataclysm χωρις τα ενδιαμεσα η μεταγενεστερα.

Για τον τροπο που επαιζα εγω, competitive PvP χωρις raids αλλα και για το leveling το classic εχει μεγαλυτερο ενδιαφερον. Μπορει το WotLK που ηταν το τελευταιο στο old style να μου αρεσε περισσοτερο, δεν το ειδα ομως ποτε στην εποχη του.

Στο cataclysm χαλασαν και την ιστορια τελειως αφου πηγαινες στο continent του WoTLK και ηταν σαν να ταξιδευεις πισω στο χρονο.

Αλλα και το γεγονος οτι αν βγαλουν classic θα ξεκινησουν ολοι παλι απο το μηδεν ειναι επισης κατι που το κανει ελκυστικο.

Δεν δικαιολογουνται να σε βαλουν να το ξαναπληρωσεις η να βαλουν ξεχωριστη συνδρομη. Αν κανουν κατι τετοιο ειναι απαραδεκτοι. Αλλα αν με το ιδιο πακετο μπορεις να συμμετεχεις και σε classic servers, η εστω με ενα εφαπαξ κοστος, θα κρατησουν συνδρομητες που αλλιως μπορει να εφευγαν.

Και αν δεν το θελει ο κοσμος ας μεινει με 3-4 servers classic συνολο. Αυτοι σιγουρα θα γεμιζουν.

το σιγουρο ειναι οτι για να αποφασισε η Blizzard να ανοιξει τον δικο της vanilla server, θα πείστηκε οτι μπορει να βγαλει κερδος απο αυτο.

και δεν το κανει για τους casuals, γνωριζει οτι αυτοι απο περιεργεια θα παιξουν για λιγο το παιχνιδι και θα το παρατησουν, αλλα για τους hardcore gamers που παιζουν ηδη στους private servers. 

ποσοι να ειναι αυτοι; 500 χιλιαδες; τους βαζει στο δικο της σερβερ και εχει ενα καλο μεροκαματο ενω κραταει χαρουμενη και την κοινοτητα της.

και σιγουρα θα χρεωσουν ξεχωριστα την νεα υπηρεσια. το ερωτημα ειναι τι τιμη θα ζητησουν και πως θα συνδυαστει με την υπαρχουσα συνδρομη.

λογικα θα μαθουμε το πλανο τους στην επερχομενη Blizzcon.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...