Προς το περιεχόμενο

Xbox One Topic v2 [Xbox One][Xbox One S][Xbox One X]

Praetorian
Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian,

Παρακαλείστε θερμά να παραμένετε on-topic, να αποφεύγετε το VS με άλλες κονσόλες, με PC και με smartphones, στον βαθμό του εφικτού καθώς και να αποφεύγετε προκλητικούς χαρακτηρισμούς προς άλλα μέλη ή/και γενικεύσεις του στυλ "fanboys", "haters" κλπ. Οι συζητήσεις αυτές δεν οδηγούν πουθενά και συχνά δημιουργούν άσκοπες εντάσεις μεταξύ των μελών.

Σε κάθε περίπτωση, εάν συναντήσετε κάποιο προβληματικό/προσβλητικό μήνυμα, η ενδεδειγμένη οδός είναι να στέλνετε αναφορά για να το διαχειρίζονται οι αρμόδιοι συντονιστές.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, Virus_X είπε

Επειδή σε βλέπω τρως τα ρούχα σου (a.k.a. ψάχνεσαι και καλά κάνεις), κατέβασε το insider app - και μπες στην beta xbox. Οδηγίες νομίζω έχουν ποσταριστεί και στο 365.gr αλλά δεν είναι κάτι πολύπλοκο.

Θα δεις πραγματικά ένα next-gen UI και πολλά προβλήματα solved. ;)

1 ώρα πριν, mikele13- είπε

Μήπως έχεις τικαρισμενη την επιλογή turn off storage όταν κλείνει η κονσόλα?

Δεν είναι θέμα κονσόλας, άσκοπα παιδευεσαι και κάνεις reset κλπ.

Γενικά τώρα που όλοι έχουμε κλειστεί στα σπίτια μας, το ίντερνετ έχει μπουκωσει,χτες μου κατέβαζε τα updates μερικών παιχνιδιών και σε αρκετές στιγμές,σταματαγε τελείως και ξεκίναγε μόνο του όποτε ήθελε...

Υπομονή μόνο.....

Kυριοι, σας ευχαριστώ για την...τεχνική υποστήριξη, καλύτεροι και απο την MS λέμε :D 

Χθες βράδυ, έκανα πάλι hard reset και εβγαλα το μηχάνημα απο την πρίζα για λίγη ώρα, εκανα το ίδιο με TV και ενισχυτή.
Έβαλα να κατεβαίνει το Killer is Dead που ειναι BC απο δισκάκι, εκλεισα την κονσόλα και...κατέβηκε κανονικά ??? Το ιδιο και με ενα Χ360 arcade που ειχα (Ikaruga) οπότε το πρόβλημα μάλλον λύθηκε ?  
Τώρα δεν μπορώ να καταλάβω αν αυτο που βοήθησε ηταν το hard reset και η αποσύνδεση απο το ρεύμα ή το αν το Phantasy star online 2 ήταν το πρόβλημα, και ναι, το μηχάνημα ηταν πάντα σε instant on και η επιλογή "when xbox turns off, turn off storage" ήταν ξε-tick-αρισμένη...

Γενικά όμως, απ'ότι διαβάζω στο ιντερνετ, τα συγκεκριμένα προβλήματα δεν είναι καινούργια και εχει posts απο 4-5 χρόνια πριν και ο καθένας λέει το μακρύ και το κοντό του, παράδειγμα, η επιλογή "when xbox turns off, turn off storage", μερικοι λένε πως έχει να κάνει μονο με τους εξωτερικούς δίσκους, άλλοι λένε πως με την απενεργοποίηση αυτής κατάφεραν να κατεβάσουν με το μηχάνημα σβηστό.
και γενικά, απο προβληματάκια δεν πάμε πίσω, μεταξύ άλλων, αυτο που βάζεις π.χ backwards compatible δισκάκι/παιχνίδι και σου εμφανίζεται μήνυμα "this game cannot be played on the xbox one" παρόλο που είναι BC και χρειάζεται να το ξαναβάλεις στην κονσόλα 1-2 φορές ακόμα ή να κάνεις reboot μέχρι να σου το διαβάσει και να αρχίσει να κατεβάζει τα αρχεία απο το store.

Mια ερώτηση τώρα σχετικά με τον surround ηχο και συγκεκριμένα για το stereo headphone surround :
Oταν βάλεις την επιλογή windows sonic ή Dolby Headphone, να υποθέσω πως για να τον απολαύσεις , γίνεται μόνο μέσω των ακουστικών συνδεδεμένα στο joypad ?
Eξηγώ :
H ολη επεξεργασία γίνεται απο την κονσόλα, την κονσόλα όμως την έχω συνδεδεμένη μέσω ενισχυτή ο οποίος όμως δεν υποστηρίζει νέα format όπως Dolby Atmos κτλπ καθώς είναι 10ετίας (Sony STR-DA2400ES).
Oταν παίζω/βλέπω ταινίες στο PC/PS4, συνδέω προφανώς τα ακουστικά μου στον ενισχυτή, τι γίνεται τώρα όμως me to XONE που υποστηρίζει Αtmos for headphones και Win.Sonic απο την στιγμή που είναι συνδεδεμένο στον ενισχυτή που δεν υποστηρίζει αυτά τα format ? To decode το κάνει το μηχανημα, ναι, ο (ψευτο)surround ηχος θα μπορεί να βγαίνει σωστά απο τον ενισχυτή ? 
Θα μου πείτε, "δοκίμασέ το ρε φίλε" αλλά εκεί είναι το θέμα, οτι το Atmos for headphones κοστίζει ενα 15-άρι απο το store και δεν είμαι σε mood για (αποτυχημένα πειράματα) καθώς ΑΝ μπορείς να ακούσεις μόνο μέσω του joypad δεν αρκεί γιατι αυτό δεν μπορεί να οδηγήσει σωστά τα ακουστικά (βλέπε :  Ωμική αντίσταση).

Ευχαριστώ

EDIT : σχετικά με το D.Atmos for headphones βρήκα αυτό (δεν ξέρω αν ισχύει) :

"Dolby Atmos for Headphones doesn't have to be supported by any headphone manufacturer. It outputs the virtual surround in a stereo signal using head-related transfer functions. Basically, it uses known models of how we perceive sound to modify sounds meant to be positioned in 3-D space around you, and applies those frequency changes to those sounds to make them appear to come from that spot in space around you. So ALL stereo headsets support Atmos. Doesn't matter if it's via optical or through the jack in the controller - stereo is stereo as far as reproducing the virtual surround goes. The only difference there might be the potential sample rate used may be higher via optical (192k PCM) compared to whatever bitrate the wireless controllers support. If I had to guess though, I'd say both are probably using 48k anyway."

Επεξ/σία από red1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, red1 είπε

Kυριοι, σας ευχαριστώ για την...τεχνική υποστήριξη, καλύτεροι και απο την MS λέμε :D 

Χθες βράδυ, έκανα πάλι hard reset και εβγαλα το μηχάνημα απο την πρίζα για λίγη ώρα, εκανα το ίδιο με TV και ενισχυτή.
Έβαλα να κατεβαίνει το Killer is Dead που ειναι BC απο δισκάκι, εκλεισα την κονσόλα και...κατέβηκε κανονικά ??? Το ιδιο και με ενα Χ360 arcade που ειχα (Ikaruga) οπότε το πρόβλημα μάλλον λύθηκε ?  
Τώρα δεν μπορώ να καταλάβω αν αυτο που βοήθησε ηταν το hard reset και η αποσύνδεση απο το ρεύμα ή το αν το Phantasy star online 2 ήταν το πρόβλημα, και ναι, το μηχάνημα ηταν πάντα σε instant on και η επιλογή "when xbox turns off, turn off storage" ήταν ξε-tick-αρισμένη...

Γενικά όμως, απ'ότι διαβάζω στο ιντερνετ, τα συγκεκριμένα προβλήματα δεν είναι καινούργια και εχει posts απο 4-5 χρόνια πριν και ο καθένας λέει το μακρύ και το κοντό του, παράδειγμα, η επιλογή "when xbox turns off, turn off storage", μερικοι λένε πως έχει να κάνει μονο με τους εξωτερικούς δίσκους, άλλοι λένε πως με την απενεργοποίηση αυτής κατάφεραν να κατεβάσουν με το μηχάνημα σβηστό.
και γενικά, απο προβληματάκια δεν πάμε πίσω, μεταξύ άλλων, αυτο που βάζεις π.χ backwards compatible δισκάκι/παιχνίδι και σου εμφανίζεται μήνυμα "this game cannot be played on the xbox one" παρόλο που είναι BC και χρειάζεται να το ξαναβάλεις στην κονσόλα 1-2 φορές ακόμα ή να κάνεις reboot μέχρι να σου το διαβάσει και να αρχίσει να κατεβάζει τα αρχεία απο το store.

Mια ερώτηση τώρα σχετικά με τον surround ηχο και συγκεκριμένα για το stereo headphone surround :
Oταν βάλεις την επιλογή windows sonic ή Dolby Headphone, να υποθέσω πως για να τον απολαύσεις , γίνεται μόνο μέσω των ακουστικών συνδεδεμένα στο joypad ?
Eξηγώ :
H ολη επεξεργασία γίνεται απο την κονσόλα, την κονσόλα όμως την έχω συνδεδεμένη μέσω ενισχυτή ο οποίος όμως δεν υποστηρίζει νέα format όπως Dolby Atmos κτλπ καθώς είναι 10ετίας (Sony STR-DA2400ES).
Oταν παίζω/βλέπω ταινίες στο PC/PS4, συνδέω προφανώς τα ακουστικά μου στον ενισχυτή, τι γίνεται τώρα όμως me to XONE που υποστηρίζει Αtmos for headphones και Win.Sonic απο την στιγμή που είναι συνδεδεμένο στον ενισχυτή που δεν υποστηρίζει αυτά τα format ? To decode το κάνει το μηχανημα, ναι, ο (ψευτο)surround ηχος θα μπορεί να βγαίνει σωστά απο τον ενισχυτή ? 
Θα μου πείτε, "δοκίμασέ το ρε φίλε" αλλά εκεί είναι το θέμα, οτι το Atmos for headphones κοστίζει ενα 15-άρι απο το store και δεν είμαι σε mood για (αποτυχημένα πειράματα) καθώς ΑΝ μπορείς να ακούσεις μόνο μέσω του joypad δεν αρκεί γιατι αυτό δεν μπορεί να οδηγήσει σωστά τα ακουστικά (βλέπε :  Ωμική αντίσταση).

Ευχαριστώ

EDIT : σχετικά με το D.Atmos for headphones βρήκα αυτό (δεν ξέρω αν ισχύει) :

"Dolby Atmos for Headphones doesn't have to be supported by any headphone manufacturer. It outputs the virtual surround in a stereo signal using head-related transfer functions. Basically, it uses known models of how we perceive sound to modify sounds meant to be positioned in 3-D space around you, and applies those frequency changes to those sounds to make them appear to come from that spot in space around you. So ALL stereo headsets support Atmos. Doesn't matter if it's via optical or through the jack in the controller - stereo is stereo as far as reproducing the virtual surround goes. The only difference there might be the potential sample rate used may be higher via optical (192k PCM) compared to whatever bitrate the wireless controllers support. If I had to guess though, I'd say both are probably using 48k anyway."

Προσωπικά προτιμω τον ξερό δικαναλο ηχο παντως..

Πολυ hollow μου ακούγονται τα λοιπά 2 modes..

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, kostiger είπε

Προσωπικά προτιμω τον ξερό δικαναλο ηχο παντως..

Πολυ hollow μου ακούγονται τα λοιπά 2 modes..

Mαζί σου ρε kostiger, απλά ξέρεις, new toy, ήθελα να το δοκιμάσω και αυτό :D 
To δοκίμασα (έχει trial D.Atmos για 7 μέρες), το setup εύκολο και ναι, παίζει κανονικά  με ακουστικά απο τον ενισχυτή καθώς ο ήχος ειναι 2κάναλος (που απλά πέφτει επεξεργασία απο το μηχάνημα).
Το θέμα είναι οτι - παρόλο που δοκίμασα ΟΛΑ τα preset απο το app - δεν έμεινα και αρκετά ικανοποιημένος , κοινώς, ΔΕΝ έχει μεγάλη διαφορά απο ασυμπίεστο, απλό 2κάναλο ήχο, αυτό που καταφέρνει σωστά είναι να σου τινάζει τα τύμπανα στον αέρα λόγω του (υπερ)αυξημένου μπάσου
Eπίσης, οχι 15€ που έλεγα πιο πάνω αλλά...18.49€ μάλιστα.
ΟΚ, σου επιτρέπουν να το χρησιμοποιήσεις μέχρι 10 συσκευές αλλά και πάλι...

Δες τη θετική πλευρά, τουλάχιστον ενεργοποιήθηκε το D.Atmos® λογότυπο στο Netflix ! Εκανε θαύματα για το OCD μου. 

1 ώρα πριν, Choutas είπε

Ακούω Ikaruga και Phantasy Star. Πες μου ότι θα παίξεις και Pamzer Dragoon και Shenmue να σου φιλίσω το χέρι σαν παπάς.

Να το βγάλω απο τώρα το (latex) γάντι Chouta ή μετά ? 🤣
Panzer Dragoon Orta απο τους αγαπημένους μου τίτλους ever, ακόμα θυμάμαι το ΣΟΚ απο τα γραφικά οταν το είχα πρωτο-βάλει στο OG XBOX , διάολε, ακόμα και τώρα, μέσω BC είναι απίστευτα όμορφο, και μιλάμε για παιχνίδι 15+ ετών πριν, έτσι ? 
Τώρα, να το πω και αυτό ? ΑΥΤΑ είναι exclusives ρε γμτ (όπως και τα 2 N.Gaiden) και οχι τα τζίαρΖ οφ Γουόρ και FoRtsa (PAOK), ο λαός όμως θέλει μπουμ-μπουμ και κρέατα να πετσοκόβονται απο αλυσοπρίονο (και όμορφες ρόδες) οπότε...
Αντε να δούμε με το SeriesX που θα πάει 2ος γύρος με BC, θέλω και GunValkyrie (αθάνατη Sega) μεταξύ άλλων :D 
Kρίμα που το Outrun 2 και Αfterburner climax δεν είναι BC για τους ευνοητους λόγους (δικαιώματα αυτοκινήτων/αεροπλάνων)

30 λεπτά πριν, d_gkal είπε

Αν συνδέσω το Xbox απευθείας με optical σε ηχομπαρα(jvc wl515;), θα δω διαφορά στον ήχο σε σχέση με τα ηχεία της τηλεόρασης(Samsung 7100 series);

Εννοείται Gkal ;) 

Επεξ/σία από red1
  • Like 2

Καλησπέρα, είχε κανένας θέμα με την σύνδεση του wifi?

Εχθές μου έβγαλε ότι δεν μπορούσε να συνδεθεί με το wifi και σήμερα δοκίμασα οτι βρήκα στο net(restart xbox/modem, reset xbox, clear mac) αλλά τίποτα.
Το wifi λειτουργεί κανονικά σε όλες τις άλλες συσκευές όπως και η σύνδεση του xbox με καλώδιο.

Προσπάθησα να μιλήσω με το support αλλά είμαι πολύ ώρα στην αναμονή...

14 minutes ago, theo93 said:

Καλησπέρα, είχε κανένας θέμα με την σύνδεση του wifi?

Εχθές μου έβγαλε ότι δεν μπορούσε να συνδεθεί με το wifi και σήμερα δοκίμασα οτι βρήκα στο net(restart xbox/modem, reset xbox, clear mac) αλλά τίποτα.
Το wifi λειτουργεί κανονικά σε όλες τις άλλες συσκευές όπως και η σύνδεση του xbox με καλώδιο.

Προσπάθησα να μιλήσω με το support αλλά είμαι πολύ ώρα στην αναμονή...

Δες εδώ https://www.insomnia.gr/forums/topic/678299-xbox-one-topic-v2-xbox-onexbox-one-x/page/207/?tab=comments#comment-57176410

• Like 1
  • Thanks 1

39 λεπτά πριν, omegals είπε

Ό,τι και να πω είναι λίγο σε ευχαριστώ πολύ :D

Στην αρχή πήγα να απαντήσω ότι δεν έχω συνδεδεμένο δίσκο αλλά είχα φλασάκι.

Πολύ περίεργο πάντως...

• Like 1

Νεος κατοχος X+Ultimate gamepass.. βαζω να κατεβουν μερικα παιχνιδια ασυρματα παει με 15-20Mbps (Εχω 100ακατεβατα). 

Δοκιμαζω Restart κονσολας, ρουτερ, αλλαγη dns με της Google που προτεινουν διαφορα βιντεακια στο Youtube.. τιποτα.

Συνδεω καλωδιο, τα ιδια... μετα απο λιγο ανεβηκε στα 40-45Mbps. Στο xbox.com/status φαινονται ολα καλα. 

Καμια προταση πριν το πεταξω απ το παραθυρο; 😜

Μόλις τερμάτισα το πρώτο μου παιχνίδι. Ori and the blind forest definitive edition. Σε 25 ώρες. Πάμε για το επόμενο ori τώρα. Παρά πολύ καλό παιχνίδι για μένα που μαρεσουν τα πλατφόρμας. Και αν ξέρετε και άλλα προτείνετε μου. 

Στο μεταξύ με το game pass κατέβασα 17 παιχνίδια όλα τα γνωστά (gta v, gears, forza, pro κλπ) και έπαιζα δέκα λεπτά από το καθένα και τα παραταγα. Σε μπουκώνει αυτό το game pass. Μετά επικεντρωθηκα στο ori και ευχαριστήθηκα. 

• Like 1

7 minutes ago, darklordvader77 said:

Νεος κατοχος X+Ultimate gamepass.. βαζω να κατεβουν μερικα παιχνιδια ασυρματα παει με 15-20Mbps (Εχω 100ακατεβατα). 

Δοκιμαζω Restart κονσολας, ρουτερ, αλλαγη dns με της Google που προτεινουν διαφορα βιντεακια στο Youtube.. τιποτα.

Συνδεω καλωδιο, τα ιδια... μετα απο λιγο ανεβηκε στα 40-45Mbps. Στο xbox.com/status φαινονται ολα καλα. 

Καμια προταση πριν το πεταξω απ το παραθυρο; 😜

Μήπως έχει πέσει κόφτης στο download από την Microsoft λογω ιού;  

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, d_gkal είπε

Μήπως έχει πέσει κόφτης στο download από την Microsoft λογω ιού;  

Μαλλον τι να πω, δεν εξηγειται αλλιως κονσολα με 3 ωρες λειτουργιας. Θα το τσεκαρω ξανα πιο βραδυ.

Ασχετη ερωτηση: Ειναι σταθερο προγραμμα insider? Εχει καποιος εμπειρια;

Επεξ/σία από darklordvader77

19 minutes ago, darklordvader77 said:

Μαλλον τι να πω, δεν εξηγειται αλλιως κονσολα με 3 ωρες λειτουργιας. Θα το τσεκαρω ξανα πιο βραδυ.

Ασχετη ερωτηση: Ειναι σταθερο προγραμμα insider? Εχει καποιος εμπειρια;

Κανένα πρόβλημα είμαι στη beta ένα χρόνο τώρα. Στην άλφα φαντάζομαι θα είναι πιο ζόρικα 

32 λεπτά πριν, for4 είπε

Μόλις τερμάτισα το πρώτο μου παιχνίδι. Ori and the blind forest definitive edition. Σε 25 ώρες. Πάμε για το επόμενο ori τώρα. Παρά πολύ καλό παιχνίδι για μένα που μαρεσουν τα πλατφόρμας. Και αν ξέρετε και άλλα προτείνετε μου. 

Στο μεταξύ με το game pass κατέβασα 17 παιχνίδια όλα τα γνωστά (gta v, gears, forza, pro κλπ) και έπαιζα δέκα λεπτά από το καθένα και τα παραταγα. Σε μπουκώνει αυτό το game pass. Μετά επικεντρωθηκα στο ori και ευχαριστήθηκα. 

Δεν υπάρχει λόγος να κατεβάζεις 4-5 παιχνίδια. Στο τέλος γίνεται αυτό που έπαθες. Δεν θα παίζεις τίποτα. Ένα παιχνίδι την φορά μέχρι να το τερματίσεις ή να το βαρεθείς και να μην θες να το προχωρήσεις. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...