Strepsil Δημοσ. 19 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 17/6/2022 στις 6:16 ΠΜ, prototypegr είπε Καλημέρα. Αν και δεν έχω αποκλειστεί ποτέ από αιμοδοσία, σε καταλαβαίνω. Πάντως το 48 για αιματοκρίτης δεν είναι πάνω όριο. Στην τελευταία μου αιμοδοσία είχα 51 και δεν καπνίζω (γιατί ως γνωστόν το κάπνισμα δίνει ανεβασμένες τιμές στον αιματοκρίτη). Εγω ειμαι καπνιστης χρονια.Σχετικο ειναι αυτο με το καπνισμα και τον αιματοκριτη...Σιγουρα αυξανει την πιεση.Απο μικρος κανω καθε χρονο γενικη εξεταση αιματος μετα 27 μου αρχιζε να αυξανει ο αιματοκριτης φτανοντας η τιμη στα 52 στην ηλικια των 30,τωρα ειμαι 33 και η φερετινη ειχε περασει το οριο μεχρι που πριν 2 χρονια ξεκινησα να δινω αιμα καθε 4μηνο.Πριν 2 μηνες που εδωδα παλι αιμα και εξετασεις μαζι ο αιματοκριτης(48) και η φερετινη επεσαν σε φυσιολογικα επιπεδα.Τωρα καθε 6μηνο και βλεπουμε 😎 Επεξ/σία 19 Ιουνίου 2022 από Strepsil
Titos301 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2022 ειμαι 26 μεχρι σημερα δεν εχω συμμετασχει ποτε σε αιμοδοσια απο φοβο...συμβουλες;
poulinos Δημοσ. 10 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2022 Στις 17/6/2022 στις 6:26 ΠΜ, anastas11a είπε Μήπως απλά έτσι έπρεπε να γίνει? Εγώ έδωσα μια φορά αίμα στη ζωή μου, πριν πολλά χρόνια, ως φοιτήτρια και έκτοτε είναι σαν να μου "πήραν" όλο το αίμα (δεν ξανανέβηκε αιματοκρίτης πάνω από 38, τότε είχα 42) και παίρνω συχνά πυκνά σίδηρο.... Αστείο έ? σιγουρα δεν φταιει η αιμοδοσια.παλια επαιζα ορια προς τα κατω πλεον βαραω ορια προς τα πανω.μην ξεχνας οτι εχεις και την αδιαθεσια καθε μηνα.τροποι να ανεβει ο αιματοκριτης υπαρχουν Στις 9/7/2022 στις 1:07 ΜΜ, Titos301 είπε ειμαι 26 μεχρι σημερα δεν εχω συμμετασχει ποτε σε αιμοδοσια απο φοβο...συμβουλες; κατι πολυ απλο που μπορω να στο πω μετα απο περιπου 35 αιμοδοσιες.α.ειναι στο μυαλο.β.ο πονος δεν ειναι τιποτα και σιγουρα πιο πολυ εχεις πονεσει αν εχεις κοπανησει σε κανα επιπλο γ και βασικο.πιο πολυ πονο εχει η βελονα για τον ορο μετα η βελονα που σου παιρνουν μικρη ποσοτητα αιμα πχ 20αρα και τον λιγοτερο της αιμοδοσιας. 3
GeorgeKatz Δημοσ. 14 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 7/4/2022 στις 10:26 ΠΜ, GeorgeKatz είπε Μια από τα ίδια και σήμερα στο "Ερυθρός Σταυρός - Κοργιαλένειο Μπενακειο" 👍 Δυστυχώς ήταν άδειο το γραφείο της αιμοδοσίας από αιμοδότες. Με υποδέχτηκαν με μεγάλη χαρά! Η κυριά της αιμοδοσίας μου ειπε ότι από το πρωί εως και τις 12:00 που πήγα ήμουν ο εθελοντής νούμερο 6 και αυτό είναι ένα πολύ χαμηλό νούμερο για το γραφείο. Μου ζήτησε να στείλω και φίλους μου εθελοντές αιμοδότες. Η αιμοδοσία περάστηκε κανονικά στο σύστημα blooddonorregistry ήδη 👍 Επέκταση Μια από τα ίδια και σήμερα στο "Ερυθρός Σταυρός - Κοργιαλένειο Μπενακειο" 👍 Άδειο (από αιμοδότες) το γραφείο αιμοδοσίας, έλαβα πολύ θερμή υποδοχή! Στα σημερινά νέα έμαθα ότι κάθε εθελοντής αιμοδότης δικαιούται μια αιματολογική εξέταση τον χρόνο, η διαδικασία είναι πας πρώτα από το γραφείο αιμοδοσίας, σου δίνουν ένα χαρτί και πας στο ταμείο του νοσοκομείου και σου δίνουν άλλο χαρτί και πας και δίνεις λίγο αίμα για τις εξετάσεις. Δεν πρέπει να γίνει την ίδια ημέρα με την αιμοδοσία. Θα το δοκιμάσω στις επόμενες ετήσιες αιματολογικές μου 👍 Η αιμοδοσία περάστηκε κανονικά στο σύστημα blooddonorregistry ήδη 👍 Τυράκι - φρυγανιά - χυμός - ευχάριστη κουβέντούλα 🙂 Επεξ/σία 14 Ιουλίου 2022 από GeorgeKatz 4
MariaLog Δημοσ. 15 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2022 Στις 17/6/2022 στις 9:52 ΠΜ, 9-11 είπε *3 χρόνια αργότερα στα τέλη Μαΐου του 2021, επισκέφτηκα την ίδια μικροβιολόγο αυτή τη φορά για να ελέγξω τα επίπεδα της βιταμίνης D. Οι ανησυχίες μου επιβεβαιώθηκαν: Ευρεθείσα τιμή 5,3 ng/ml (με επάρκεια τα 21 έως 60, δηλ. ΠΟΛΥ κάτω από το όριο) Μετά από τρίμηνη χρήση αυτού του συμπληρώματος και αύξηση -όσο το επέτρεπαν οι συνθήκες- της έκθεσης στον ήλιο, επανήλθε στο φυσιολογικό. Η επόμενη ανάλυση, τον Σεπτέμβριο, έδειξε 53,8 ng/ml. Χαώδης διαφορά. 4000iu η καψουλα , να φανταστω καθε μερα απο μια ε? γιατι εγω παιρνω τις lecalcif , 25.000iu μια φορα την εβδομαδα σε θεραπεια 6 μηνων και πασχιζω να φτασω τα ορια.. καιγω 5,3 τιμη ειχα
dhmak Δημοσ. 18 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) Τις δωρεάν εξετάσεις αίματος να τις προσφέρει μόνο ο ερυθρός σταυρός ή οπουδήποτε διενεργείται αιμοδοσία ;; Επεξ/σία 18 Ιουλίου 2022 από dhmak
GeorgeKatz Δημοσ. 18 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2022 Δεν γνωρίζω. Πιθανώς να ισχύει και αλλού. Αν καταφέρω κάνω αιματολογικές με αυτον το τρόπο, θα ενημερώσω.
poulinos Δημοσ. 18 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2022 πηγα και εδωσα στο ννα ημουν ο τριτος εκεινη την ημερα.δυστυχως δεν παει ο κοσμος. πηρα τα καλουδια μου 3
Titos301 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2022 Στις 17/6/2022 στις 9:40 ΠΜ, PedroG είπε Tο θέμα είναι να συνεχίσει να δίνει ο κόσμος γιατί μόνο 22 μέρες παραμένει το αίμα στο νοσοκομείο γιατι μετα τι το κανουν; το πετανε;
MarkFinn3 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 Στις 18/7/2022 στις 10:06 ΠΜ, poulinos είπε πηγα και εδωσα στο ννα ημουν ο τριτος εκεινη την ημερα.δυστυχως δεν παει ο κοσμος. πηρα τα καλουδια μου Καλησπέρα στην ομάδα, είμαι νέο μέλος. Έκανα λογαριασμό ώστε να ενημερώνομαι και από εσάς, αλλά και για να εξυμνήσω το ΝΝΑ. Για χρόνια έδινα σε διάφορα νοσοκομεία της Αθήνας. Αυτό που συνάντησα όμως στο ΝΝΑ (πήγα να δώσω για ασθενή), δεν το είχα δει πουθενά.. Από το ήρεμο κλίμα, τις νοσοκόμες που δεν έχουν ταλαιπωρήσει φλέβα μου ποτέ, το πρωτοφανές κολατσιό, όλα μαζί αγγίζουν τις ιδανικές συνθήκες για να δώσεις... Καθαρά , με τάξη και μία συνετή ''γρηγοράδα''. Δεν ξέρω, ίσως ευθύνεται για αυτό το ότι είναι στρατιωτικό νοσοκομείο; Δεν ξέρω. Επίσης δύο φορές που χρειάστηκα φιάλη για συγγενή μου, μέσα σε 2 λεπτά, είχα συνεννοηθεί. Πηγαίνω πάντα, όπως ο φίλος ο Poulinos κάπου που διάβασα, 08:00 λόγω εργασίας. Έχουν τέσσερα κρεβάτια, νοσοκόμες από πάνω σου, που έχουν όντως τον νου τους σε εσένα. Ο υπεύθυνος της αιμοδοσίας πολύ εξυπηρετικός και ξύπνιος. Από τότε έχω δώσει 14 φορές εκεί, και γύρω στις 35 σύνολο. Εύχομαι να με έχει καλά Ο Θεός και να δίνω για πολλά χρόνια ακόμη. Να έιστε όλοι γεροί και δυνατοί, ώστε να συνεχίσετε να κάνετε αυτήν την σπουδαία πράξη... Στις 14/5/2022 στις 5:28 ΜΜ, poulinos είπε αιματοκριτη οσες φορες μου εχουν παρει θα δεις οτι θα σου τρυπησουν το δαχτυλο θα σου παρουν μια σταγονα και θα την βαλουν σε ενα μηχανημα.δεν εχω δει να μετρας αιμοτοκριτη χωρις να βγει αιμα:P από τον Φλεβάρη έχουν στο ΝΝΑ ένα μαραφετάκι, μοιάζει με οξύμετρο, που μετράει τον αιματοκρίτη χωρίς αίμα..! Με την μέθοδο του οξυμέτρου... Βέβαια εμένα που έχω πάντα 48-51, μου έβγαλε 46 και ζήτησα να με ''τσιμπήσουν'' με τον παραδοσιακό τρόπο και έδειξε 48... 4
poulinos Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 Στις 21/7/2022 στις 4:52 ΜΜ, MarkFinn3 είπε Καλησπέρα στην ομάδα, είμαι νέο μέλος. Έκανα λογαριασμό ώστε να ενημερώνομαι και από εσάς, αλλά και για να εξυμνήσω το ΝΝΑ. Για χρόνια έδινα σε διάφορα νοσοκομεία της Αθήνας. Αυτό που συνάντησα όμως στο ΝΝΑ (πήγα να δώσω για ασθενή), δεν το είχα δει πουθενά.. Από το ήρεμο κλίμα, τις νοσοκόμες που δεν έχουν ταλαιπωρήσει φλέβα μου ποτέ, το πρωτοφανές κολατσιό, όλα μαζί αγγίζουν τις ιδανικές συνθήκες για να δώσεις... Καθαρά , με τάξη και μία συνετή ''γρηγοράδα''. Δεν ξέρω, ίσως ευθύνεται για αυτό το ότι είναι στρατιωτικό νοσοκομείο; Δεν ξέρω. Επίσης δύο φορές που χρειάστηκα φιάλη για συγγενή μου, μέσα σε 2 λεπτά, είχα συνεννοηθεί. Πηγαίνω πάντα, όπως ο φίλος ο Poulinos κάπου που διάβασα, 08:00 λόγω εργασίας. Έχουν τέσσερα κρεβάτια, νοσοκόμες από πάνω σου, που έχουν όντως τον νου τους σε εσένα. Ο υπεύθυνος της αιμοδοσίας πολύ εξυπηρετικός και ξύπνιος. Από τότε έχω δώσει 14 φορές εκεί, και γύρω στις 35 σύνολο. Εύχομαι να με έχει καλά Ο Θεός και να δίνω για πολλά χρόνια ακόμη. Να έιστε όλοι γεροί και δυνατοί, ώστε να συνεχίσετε να κάνετε αυτήν την σπουδαία πράξη... από τον Φλεβάρη έχουν στο ΝΝΑ ένα μαραφετάκι, μοιάζει με οξύμετρο, που μετράει τον αιματοκρίτη χωρίς αίμα..! Με την μέθοδο του οξυμέτρου... Βέβαια εμένα που έχω πάντα 48-51, μου έβγαλε 46 και ζήτησα να με ''τσιμπήσουν'' με τον παραδοσιακό τρόπο και έδειξε 48... Επέκταση αν ειναι απο φεβρουαριο για αυτο δεν το εχω πετυχει.εδωσα τον δεκεμβριο που με τρυπησαν στο δαχτυλο και εδωσα ξανα τωρα που οκ ηξερα στο περιπου αιματοκριτη οποτε δεν χρειαστηκε.δυστυχως με τα τρεχαματα περασαν 7 μηνες αντι για 3-4 για να δωσω αιμα. κατα τα αλλα και εγω οπως εχω πει εχω βρει την ηρεμια μου με το Nna ειτε στο να δινω αιμα ειτε στο να γινει μεταφορα φιαλης αν προκυψει κατι. Στις 18/7/2022 στις 10:41 ΠΜ, Titos301 είπε γιατι μετα τι το κανουν; το πετανε; το πλασμα κραταει παραπανω οσο ξερω για αυτο και γινεται διαχωρισμος.δεν ξερω More info δυστυχως.
Locke_John Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 Στις 22/7/2022 στις 4:56 ΠΜ, poulinos είπε αν ειναι απο φεβρουαριο για αυτο δεν το εχω πετυχει.εδωσα τον δεκεμβριο που με τρυπησαν στο δαχτυλο και εδωσα ξανα τωρα που οκ ηξερα στο περιπου αιματοκριτη οποτε δεν χρειαστηκε.δυστυχως με τα τρεχαματα περασαν 7 μηνες αντι για 3-4 για να δωσω αιμα. κατα τα αλλα και εγω οπως εχω πει εχω βρει την ηρεμια μου με το Nna ειτε στο να δινω αιμα ειτε στο να γινει μεταφορα φιαλης αν προκυψει κατι. το πλασμα κραταει παραπανω οσο ξερω για αυτο και γινεται διαχωρισμος.δεν ξερω More info δυστυχως. Επέκταση ευχαριστούμε για τις πληροφορίες για το ΝΝΑ. έχει μετρό εκεί κοντά; την επόμενη φορά, ίσως το προτιμήσω, από το Γεννηματάς, όπου πήγαινα κυρίως λόγω βολικού πάρκινγκ.. 1
poulinos Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 Στις 22/7/2022 στις 6:16 ΠΜ, Locke_John είπε ευχαριστούμε για τις πληροφορίες για το ΝΝΑ. έχει μετρό εκεί κοντά; την επόμενη φορά, ίσως το προτιμήσω, από το Γεννηματάς, όπου πήγαινα κυρίως λόγω βολικού πάρκινγκ.. σταθμος μεγαρο μουσικης.το νοσοκομειο ειναι απο πανω απο το μεγαρο μουσικης.η εισοδος ειναι απο το πανω στενο που λεγεται δεινοκρατους.λες οτι πας για αιμοδοσια στην πυλη. απο την πυλη προχωρας προς τα μεσα που ειναι η κεντρικη εισοδος. με το που μπεις στην κεντρικη εισοδο προχωρας ευθεια για 15 μετρα μεχρι να τρακαρεις τοιχο και πας δεξια.μετα απο 30-40 μετρα στο αριστερο σου χερι γραφει αιμοδοσια και σου λεει οτι δεν μπαινεις απο εκει και οτι προχωρα αλλα 5 μετρα μπροστα και ειναι στο αριστερο σου χερι. 2
Locke_John Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 Στις 22/7/2022 στις 6:54 ΠΜ, poulinos είπε σταθμος μεγαρο μουσικης.το νοσοκομειο ειναι απο πανω απο το μεγαρο μουσικης.η εισοδος ειναι απο το πανω στενο που λεγεται δεινοκρατους.λες οτι πας για αιμοδοσια στην πυλη. απο την πυλη προχωρας προς τα μεσα που ειναι η κεντρικη εισοδος. με το που μπεις στην κεντρικη εισοδο προχωρας ευθεια για 15 μετρα μεχρι να τρακαρεις τοιχο και πας δεξια.μετα απο 30-40 μετρα στο αριστερο σου χερι γραφει αιμοδοσια και σου λεει οτι δεν μπαινεις απο εκει και οτι προχωρα αλλα 5 μετρα μπροστα και ειναι στο αριστερο σου χερι. το gps του μέλλοντος, ή αλλιώς, μη πει κανείς ότι δε το βρήκε εύκολα Ωράριο απόγευμα/ σαββατοκύριακα, έχει; Ευχαριστώ! σε 1 μιση μήνα, θα το επισκεφθώ. 1
poulinos Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 Στις 22/7/2022 στις 6:59 ΠΜ, Locke_John είπε το gps του μέλλοντος, ή αλλιώς, μη πει κανείς ότι δε το βρήκε εύκολα Ωράριο απόγευμα/ σαββατοκύριακα, έχει; Ευχαριστώ! σε 1 μιση μήνα, θα το επισκεφθώ. δυστυχως δεν εχει weekends/απογευματα. αυτο ειναι το μονο κακο.παλια ειχε σαββατο πρωι αλλα το εκοψαν..ειναι το μονο μειον αυτο. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Ξεκίνησε από άδικος,
4 ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ
Μετάβαση στην ανάρτηση
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα