Προς το περιεχόμενο

Αιμοδοσία

Επισκέπτης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

On 16/04/2022 at 21:02, Arkin said:

Αυτα τα αντισωματα τα εχω ναι τα TG οχι τα TPO. Θα ρωτησω και για αιμοπεταλια. Δινω πανω απο 10 χρονια τα αντισωματα λογικα τα ειχαν ανεκαθεν αλλα δεν ειχα θυρωειδη ηταν φυσιολογικες οι τιμες. Ειδικα απο πηγη ζωης με ταραξαν στα τηλεφωνα να παω να δωσω αλλα ειμαι μακρια και δινω μονο στη μοναδα Αχεπα που ερχεται εδω που ειμαι και λεω αν γινεται να στειλουν το αιμα στην πηγη ζωης. Ελπιζω με τον ενα η αλλο τροπο να μπορω να δινω γιατι εχω υψηλο αιματοκριτη 48-49 και με εχει πει γιατρος να δινω ωστε να πεφτει αλλα κυριως χαιρομαι οταν δινω γιατι βοηθαω καποιον που εχει αναγκη.

μακαρι να ηξερα να σου πω κατι παραπανω για το πρωτο που λες. για τον υψηλο αιματοκριτη ναι ισχυει οτι οταν εχεις μεγαλο αιματοκριτη πρεπει να δινεις αιμα που και που  για να πεφτει. οσοι καπνιζουν εχουν και πιο υψηλο αιματοκριτη. και εγω συνηθως που δινω ανα 4 μηνες συνηθως εχω ψηλο αιματοκριτη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

43 λεπτά πριν, poulinos είπε

μακαρι να ηξερα να σου πω κατι παραπανω για το πρωτο που λες. για τον υψηλο αιματοκριτη ναι ισχυει οτι οταν εχεις μεγαλο αιματοκριτη πρεπει να δινεις αιμα που και που  για να πεφτει. οσοι καπνιζουν εχουν και πιο υψηλο αιματοκριτη. και εγω συνηθως που δινω ανα 4 μηνες συνηθως εχω ψηλο αιματοκριτη.

Δεν με άφησαν να δώσω τελικά σε 1 χρόνο λέει ελα που κάνω αγωγή. Δεν καπνίζω καθόλου ούτε κάπνισα ποτέ πάντα 48 αιματοκριτη έχω αλλά τώρα που δεν αφήνουν βλέπω να ανεβαίνει και άλλο. 

2 hours ago, Arkin said:

Δεν με άφησαν να δώσω τελικά σε 1 χρόνο λέει ελα που κάνω αγωγή. Δεν καπνίζω καθόλου ούτε κάπνισα ποτέ πάντα 48 αιματοκριτη έχω αλλά τώρα που δεν αφήνουν βλέπω να ανεβαίνει και άλλο. 

και για αιμοπεταλια ρωτησες?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, poulinos είπε

και για αιμοπεταλια ρωτησες?

Οχι δεν το θυμηθηκα αλλα ειδα και τη γιατρο καθολου προθυμη με λεει με ενα υφος σαν να βαριοταν ελα σε 1 χρονο που θα εχεις κανει αγωγη. Στο μεταξυ εχω δωσει πανω απο 25 φορες και με περνουν συνεχεια τηλεφωνο απο πηγη ζωης αλλα δεν μπορω να πηγαινω θεσσαλονικη για να δινω οποτε βολευει που ερχεται το αχεπα 2-3 φορες το χρονο. Λογικα επειδη το χασιμοτο εχει αυτα τα αντισωματα στο αιμα ισως να κολλαει στον ασθενη που θα γινει η μεταγγιση. Ενω στον απλο θυρωειδη δεν υπαρχουν αντισωματα οποτε δεν κολλαει σε αλλον. Και ειμαι ακομα 32 μακαρι να με αφησουν του χρονου που θα ξανα παω.

Επεξ/σία από Arkin

3 minutes ago, Arkin said:

Οχι δεν το θυμηθηκα αλλα ειδα και τη γιατρο καθολου προθυμη με λεει με ενα υφος σαν να βαριοταν ελα σε 1 χρονο που θα εχεις κανει αγωγη. Στο μεταξυ εχω δωσει πανω απο 25 φορες και με περνουν συνεχεια τηλεφωνο απο πηγη ζωης αλλα δεν μπορω να πηγαινω θεσσαλονικη για να δινω οποτε βολευει που ερχεται το αχεπα 2-3 φορες το χρονο. Λογικα επειδη το χασιμοτο εχει αυτα τα αντισωματα στο αιμα ισως να κολλαει στον ασθενη που θα γινει η μεταγγιση. Ενω στον απλο θυρωειδη δεν υπαρχουν αντισωματα οποτε δεν κολλαει σε αλλον. Και ειμαι ακομα 32 μακαρι να με αφησουν του χρονου που θα ξανα παω.

δυστυχως ναι καποια ατομα βαριουνται λιγο.πχ παρομοιο παραδειγμα.πας να δωσεις σου βγαζουν χαμηλη ή υψηλη πιεση. πολλες φορες στην χαμηλη σου λενε πιες ενα καφεδακι και ελα σε 10 λεπτα.στην υψηλη σου λενε αραξε 10 λεπτα και ξαναελα. υπηρξε και περιπτωση (εχω δωσει και εγω πανω απο 30 φορες) που η  αλλη μουτ λεει εχεις υψηλη πιεση γεια.

ps ποτε δεν ειχα/εχω θεμα πιεσης.μπορει απλα να ετυχε να παω λιγο γρηγορα κτλ.

Μόλις τώρα, poulinos είπε

δυστυχως ναι καποια ατομα βαριουνται λιγο.πχ παρομοιο παραδειγμα.πας να δωσεις σου βγαζουν χαμηλη ή υψηλη πιεση. πολλες φορες στην χαμηλη σου λενε πιες ενα καφεδακι και ελα σε 10 λεπτα.στην υψηλη σου λενε αραξε 10 λεπτα και ξαναελα. υπηρξε και περιπτωση (εχω δωσει και εγω πανω απο 30 φορες) που η  αλλη μουτ λεει εχεις υψηλη πιεση γεια.

ps ποτε δεν ειχα/εχω θεμα πιεσης.μπορει απλα να ετυχε να παω λιγο γρηγορα κτλ.

Για το θεμα πιεσης ειναι στιγμιαιο προχθες μετρηθηκα ειχα 15.6 την πρωτη την δευτερη επεσε 13.7 την τριτη 12.8 και τεταρτη 12.4. Ολα αυτα σε διαστημα 10 λεπτων. Ειναι υπερβολικοι μερικοι γιατροι αλλα ισως την εχουν παθει και φοβουνται απο λυποθυμιες η χειροτερα. Εχουν αναγκη απο αιμα παντως πρωτη φορα ηρθαν Απριλιο ηταν εκτακτη αιμοδοσια συνηθως ερχονται δεκεμβριο και ιουλιο 2 φορες το χρονο. Και ξερεις δινουν οι κλασικοι ειμαστε 3500 ατομα και αιμα δινουμε οι 150 το πολυ στο τσακιρ κεφι. Διπλα απο εκει που δινουμε εχει μπουγατσαδικο. Καθε Κυριακη που ερχονται πιτα απο 20χρονα που εχουν πιει βραδυ Σαββατου και πηγαν τωρα για την καφεδαρα τους δεν δινει σχεδον κανεις. Ειναι δυσκολο μαλλον να μην πιουν ενα σαββατο ωστε να δωσουν αιμα την αλλη μερα και να βοηθησουν καποιον που εχει αναγκη.

1 minute ago, Arkin said:

Για το θεμα πιεσης ειναι στιγμιαιο προχθες μετρηθηκα ειχα 15.6 την πρωτη την δευτερη επεσε 13.7 την τριτη 12.8 και τεταρτη 12.4. Ολα αυτα σε διαστημα 10 λεπτων. Ειναι υπερβολικοι μερικοι γιατροι αλλα ισως την εχουν παθει και φοβουνται απο λυποθυμιες η χειροτερα. Εχουν αναγκη απο αιμα παντως πρωτη φορα ηρθαν Απριλιο ηταν εκτακτη αιμοδοσια συνηθως ερχονται δεκεμβριο και ιουλιο 2 φορες το χρονο. Και ξερεις δινουν οι κλασικοι ειμαστε 3500 ατομα και αιμα δινουμε οι 150 το πολυ στο τσακιρ κεφι. Διπλα απο εκει που δινουμε εχει μπουγατσαδικο. Καθε Κυριακη που ερχονται πιτα απο 20χρονα που εχουν πιει βραδυ Σαββατου και πηγαν τωρα για την καφεδαρα τους δεν δινει σχεδον κανεις. Ειναι δυσκολο μαλλον να μην πιουν ενα σαββατο ωστε να δωσουν αιμα την αλλη μερα και να βοηθησουν καποιον που εχει αναγκη.

ο κοσμος δυστυχως δεν μπορει να καταλαβει οτι καταρχην δινουν για τον ευατο τους και τους συγγενεις τους και μετα για ολους τους αλλους. καταλαβαινω την ανησυχια των γιατρων απο την αλλη ομως επειδη εχουμε αναγκη καλο ειναι  να μην εισαι απολυτος.αλλο τοσο σε ατομα που εχουν γινει μονιμοι κατοικοι εκειμεσα. δεν ειναι οτι πηγα πρωτη φορα.εχουν βαρεθει να με βλεπουν εκειμεσα.

• Like 1

Μόλις τώρα, poulinos είπε

ο κοσμος δυστυχως δεν μπορει να καταλαβει οτι καταρχην δινουν για τον ευατο τους και τους συγγενεις τους και μετα για ολους τους αλλους. καταλαβαινω την ανησυχια των γιατρων απο την αλλη ομως επειδη εχουμε αναγκη καλο ειναι  να μην εισαι απολυτος.αλλο τοσο σε ατομα που εχουν γινει μονιμοι κατοικοι εκειμεσα. δεν ειναι οτι πηγα πρωτη φορα.εχουν βαρεθει να με βλεπουν εκειμεσα.

Μπερδευτηκα στο τελος εννοεις για την αιμοδοσια? Τι θα πει εχουν βαρεθει καπου κολλησα και δεν καταλαβα τι εννοεις.

3 minutes ago, Arkin said:

Μπερδευτηκα στο τελος εννοεις για την αιμοδοσια? Τι θα πει εχουν βαρεθει καπου κολλησα και δεν καταλαβα τι εννοεις.

εννοω οτι εχω παει και εχω δωσει 30 φορες αιμα χωρις προβλημα.οτι μια φορα με βρισκεις με υψηλη πιεση μπορει να ειναι και προβλημα αλλα μπορει να ειναι και επειδη απλα ανεβηκα πχ γρηγορα τα σκαλια για να ερθω.οποτε θα μπορουσε να μου πει οτι ξαναελα σε 10 φορες.με ξερουν δηλαδη οτι δινω συνεχεια και δεν εχω ποτε προβλημα .απο την αλλη βεβαια σου λενε οτι και να μην δωσει σημερα θα ξαναερθει σε μια εβδομαδα....

• Like 1

Στις 22/4/2022 στις 6:00 ΜΜ, Arkin είπε

Φίλε δεν συμφωνώ ότι είναι υπερβολικοί οι γιατροι για την πίεση.. με έχουν κόψει και μένα μια φορά... Εμένα μπροστά μου εχει λιποθυμισει παλληκάρι 100 κιλά μετά την αιμοδοσία και ούτε να τον σηκώσουν δεν μπορούσαν 4 νοσοκόμες.. χαστούκια, ενέσεις, υγρά ... Σταμάτησε η αιμοδοσία για 15'. Δεν είμαι υπέρ.. η ασφάλεια όλων πρώτα...

Επιπλέον γιατί κράζεις τα παιδάκια? Τους έχει γίνει κάποια ενημέρωση ότι είναι καλό για τον υγεία τους ή οτιδήποτε να δίνουν αίμα ? Υπάρχει κάποιο ανταποδοτικό κίνητρο για τον πληθυσμό ώστε να μπαίνει σε μια όχι και τόσο ευχάριστη διαδικασία?  

Αντί να κράζεις τα παιδάκια θα προτιμούσα να εκραζες το κράτος το οποίο εισάγει φιάλες αίματος από την Ελβετία για 150€ την φιάλη.. Αν έδιναν 20€ την φιάλη να βλεπαμε αν θα πήγαινε ο κόσμος και μετά να είχαμε να λέγαμε ..

Εδώ μέχρι πριν ελάχιστα χρόνια,με την προηγούμενη κυβέρνηση νομοθετήθηκε άδεια μιας μέρας από την εργασία για τους αιμοδότες στον ιδιωτικό τομέα και για την ίδια μέρα της αιμοδοσίας αποκλειστικά. 

Δηλαδή μέχρι τώρα έπρεπε να πάω να δώσω αίμα και μετά να πάω στην εργασία μου την ίδια μέρα . Για αυτό εγώ πάντα έδινα Σάββατο.

Δηλαδή πόσο πιο δύσκολο μπορούν να το κάνουν για να αποθαρρύνουν μερίδα του πληθυσμού ? Γιατί για τους δημοσίους υπαλλήλους ισχύουν 2 μέρες άδεια όποτε επιθυμούν ?

Φιλικά πάντα. Αιμοδότης με πάνω από 20 αιμοδοσίες εγω 

Υπάρχει μεγάλη ανάγκη για αίμα, η οποία αυξήθηκε πολύ λόγω της πανδημίας 

• Like 3

Εγώ παίδες έδωσα πρώτη φορά τέλος Σεπτέμβρη. Είχα γράψει και στο θέμα ότι εμφάνισα τάσεις λιποθυμίας τις επόμενες μέρες. Οι σκοτοδύνες αυτές συνεχίστηκαν καθ' όλο το μήνα και με ανάγκασαν να πάω πρώτα σε καρδιολόγο να δω τι γίνεται. Πρώτη φορά σε καριδολόγο, γενικά είμαι fit, χωρίς πίεση, χωρίς χοληστερίνες, θυροειδή και όλα τα αιματολογικά άψογα. Ούτε κληρονομικότητα, ούτε τίποτα. Μου έβαλε Holter ρυθμού και έκτοτε έχω ξαναβάλει αρκετές φορές. Στις περισσότερες δεν βρέθηκε τίποτα αξιόλογο, αλλά στην πρώτη εμφάνισα κολπικές ταχυαρρυθμίες και στην τελευταία κοιλιακές. Ειδικά οι τελευταίες είναι λίγο επικίνδυνες για να πάθεις αιφνίδιο θάνατο.. Δεν ξέρω εάν και σε ποιο βαθμό η αιμοδοσία επέτεινε το πρόβλημα που πιθανότατα προϋπήρχε, αλλά ουδέν κακόν αμιγές καλού γιατί τουλάχιστον το ανακάλυψα έγκαιρα.

Γεια σας.

Για αύριο, έχω κανονίσει να αιμοδοτήσω το μεσημέρι.

όμως, μεθαύριο, Κυριακή, έχω επίσης κανονίσει να τρέξω σε αγώνα ημι-ορεινό, 14 χλμ. 

Μήπως δεν είναι καλή ιδέα να κάνω και τα 2 και την αιμοδοσία καλύτερα να την πάω για μετά τον αγώνα;

• Like 1

7 ώρες πριν, Locke_John είπε

Γεια σας.

όμως, μεθαύριο, Κυριακή, έχω επίσης κανονίσει να τρέξω σε αγώνα ημι-ορεινό, 14 χλμ. 

Μήπως δεν είναι καλή ιδέα να κάνω και τα 2 και την αιμοδοσία καλύτερα να την πάω για μετά τον αγώνα;

ναι , άστο για μετά τον αγώνα καλύτερα.

9 ώρες πριν, Locke_John είπε

Οχι,δεν ειναι καλη ιδεα.
Να πας 2 μερες αργοτερα,για μενα.

18 hours ago, Locke_John said:

Γεια σας.

καλυτερα μετα τον αγωνα just in case

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...