fmarulezkd Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2020 Στις 23/11/2020 στις 12:04 ΜΜ, Agent_Orange είπε Ρε παιδια πήραν κανέναν σας τηλέφωνο απο νοσοκομείο για να δώσει αίμα; Με πηραν το πρωι απο τον Ερυθρο Σταυρο, να παω να δώσω γιατι οπως είπε είναι σε τραγική κατάσταση τα νοσοκομεία (με τρεμάμενη φωνή μου μίλαγε). Απλα μου φένεται λίγο περίεργο, που με βρήκαν και με πήραν , ενω δεν είμαι εθελοντής; Δεν είναι περίεργο το να παίρνουν τηλέφωνο όταν έχουν μεγάλες ανάγκες. Το που σε βρήκαν είναι καλό ερώτημα. Εθελοντής δεν είσαι, αλλά έχεις δώσει ποτέ για συγγενή κτλ; Ή έκανες ποτέ χειρουργείο;
Agent_Orange Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2020 Είχα δώσει το καλοκαίρι για τον αδερφό μου που νοσηλεύοταν εκεί, μάλλον απο εκει με βρήκαν. Οκ then αν και φοβάμαι με τον covid, θα παω να δώσω. 1 1
sakura22 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2020 Αν δεν κανω λαθος χρειαζεται ραντεβου. Δες αν κάποιο νοσοκομείο ή ο ΕΚΕΑ διοργανώνει κάποια αιμοδοσία σε χώρο εκτός νοσοκομείου. Η κατάσταση είναι τραγική εδώ και μήνες και σε παγκόσμιο επίπεδο (= ελάχιστες εισαγωγές αίματος). Ειδικά όσοι είστε νέοι και δεν έχετε επαφές με ευπαθή άτομα δώστε! 1
vagos789 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2020 Ολες οι αιμοδοσιες γινονται με ραντεβου πλεον υποτιθεται Δειτε εδω ολες τις ενεργες εκκλησεις https://mailchi.mp/bloode/weneedred-4560582?e=ff8f03e2c4 1
Demis Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2020 Υπάρχει μεγάλη έλλειψη σε αιμοπετάλια αυτήν τη περίοδο στα νοσοκομεία. Όποιος έχει λίγη παραπάνω ώρα να ξοδέψει, αξίζει να πάτε. Πηγαίνω τακτικά στο ΑΧΕΠΑ (ανά 20 μέρες) και από αυτά που ακούω τα πράγματα είναι δύσκολα. Ήταν από ανέκαθεν, τώρα με το lockdown είναι χειρότερα. Πρέπει να κλείσει ραντεβου για να πάει κάποιος, για να σου πουν σε θέλουμε τότε, καθώς πρέπει να τα δώσουν άμεσα επειδή έχουν μικρή διάρκεια ζωής.
vagos789 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2020 Δυστυχως τα αιμοπεταλια θελουν συνηθως και ενα πρωτο ραντεβου για ελεγχο,δηλαδη με ενα ραντεβου μονο δεν γινεται
Demis Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2020 Ναι μια αιμοληψία είναι και μετά σε καλούν. από κει και πέρα όμως δεν υπάρχει διπλός έλεγχος. Εμένα μια φορά μου πήραν αίμα στην αρχή και πλέον απλά πηγαίνω για να δώσω
vagos789 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 αν θελεις να δωσεις παλι αιμοπεταλια αλλα σε αλλο νοσοκομειο, παλι απο την αρχη
ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΣΑΝΤ Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2020 Καλημέρα, είχα καιρό να μπω στο φόρουμ και η αλήθεια είναι ότι όλη αυτή η χρονιά πέρασε στο τρέξιμο για όλους και ακόμα πιο πολύ για όσους εργάζονται σε νοσοκομεία. Θα έλεγα ότι τώρα είναι η ώρα να δώσουμε αίμα όσοι μπορούμε, γιατί με μεγάλο μέρος της χώρας μας σε lockdown οι ελλείψεις είναι μεγαλύτερες από κάθε άλλη φορά. Εγώ η ίδια κατάφερα και έδωσα αίμα πριν λίγες μέρες, και εργάζομαι η ίδια στον χώρο. Οι αιμοδοσίες γίνονται και σε σημεία εκτός νοσοκομείων και στα μεγάλα αστικά κέντρα και στις μικρότερες πόλεις προσπαθούμε να έχουμε έστω μια φορά την εβδομάδα κινητά συνεργεία. Το θέμα με τα ραντεβού δεν το γνωρίζω καθώς σε εμάς στην περιφέρεια δεν έχει προχωρήσει ακόμα, αλλά είμαι σίγουρη ότι ένα τηλεφώνημα στο νοσοκομείο που έχετε πιο κοντά θα σας πουν ό,τι χρειάζεται. Είναι σε κάτι στιγμές σαν αυτή που ζούμε που αξίζει να κάνουμε μια κίνηση σαν αυτήν και να μην αφήσουμε να καθυστερήσουν χειρουργεία που μπορούν να γίνουν άμεσα. Αν κάπου μπορώ να βοηθήσω και να απαντήσω σε απορίες θα προσπαθήσω να μπαίνω κάθε μέρα και να το κάνω. 1
KaraD Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2020 Για αιμοδοσία (εθελοντική όχι για εξετάσεις) γνωρίζει κάποιος αν πιάνει το μήνυμα με κωδικό 1 ή πρέπει να κάνουμε κάτι άλλο? Δεν είμαι κοντά σε κέντρο αιμοδοσίας και ο δήμος δεν έχει κάτι, οπότε το σκέφτομαι μην πάω για καλό και φάω και πρόστιμο.
ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΣΑΝΤ Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2020 Στέλνεις μήνυμα με κωδικό 1 και φεύγοντας από την ΝΥΑ (Νοσοκομειακή Υπηρεσία Αιμοδοσίας) ζητάς μια βεβαίωση που να λέει ότι έδωσες αίμα (ή ότι πήγες αλλά για κάποιον λόγο δεν μπόρεσες να δώσεις). Είσαι καλυμμένος. Μάσκα, ελαφρύ γεύμα πριν, έναν καλό ύπνο το προηγούμενο βράδυ και ταυτότητα/ ΑΜΚΑ. Όσοι μπορείτε πάτε, είναι κάτι που μπορεί πραγματικά να σώσει ζωές. 1
ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΣΑΝΤ Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2020 Όχι δεν απαιτείται τεστ για να μπεις στο νοσοκομείο για να δώσεις αίμα και δεν γίνεται έλεγχος για τον ιό στο αίμα που δίνουμε γιατί δεν μεταδίδεται ο ιός με αυτόν τον τρόπο. Εννοείται ότι όποιος από εμάς έχει την παραμικρή υποψία ότι μπορεί να έχει έρθει με κάποιον τρόπο σε επαφή με τον ιό, καλό θα ήταν να λάβει όλα τα μέτρα που προβλέπονται ώστε να προφυλάξει τον ίδιο και τους γύρω του και φυσικά κρυωμένοι, συναχωμένοι, με αντιβίωση τις προηγούμενες δύο εβδομάδες, δεν έχει νόημα να ξεκινήσουμε για αιμοδοσία. Για όποια απορία όμως, με τα φάρμακα που παίρνουμε μπροστά μας, παίρνουμε ένα τηλέφωνο πριν ξεκινήσουμε, γιατί κάθε μετακίνηση καλό είναι να γίνεται εφόσον υπάρχει λόγος.
Greektrooper Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2020 Την προηγούμενη εβδομάδα έδωσα αίμα στο Ογκολογικό Παίδων (Μαρ. Βαρδινογιάννη). Ραντεβού θέλει η διαδικασία για αιμοπετάλια. Για απλή αιμοδοσία δεν χρειάζεται. Τουλάχιστον έτσι μου είπαν σε αυτό το νοσοκομείο. Αν σας πουν κάτι διαφορετικό σε άλλο νοσοκομείο και πρέπει να δώσετε οπωσδήποτε, κάντε έναν κόπο και πηγαίνετε εκεί. 1
poulinos Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2020 πρεπει και εγω να παω να δωσω.περασαν 4,5 μηνες. θα ειναι η 34 φορα με το καλο.:p. ελπιζω να εχει το κλασσικο σαντουιτσακι.:p 30 σημειωμενες στο site 5 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Ξεκίνησε από άδικος,
4 ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ
Μετάβαση στην ανάρτηση
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα