Προς το περιεχόμενο

Αιμοδοσία

Επισκέπτης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δυστυχως ειναι ετσι ακριβως τα πραγματα @poulinos . Ειναι μερος της νοοτροπιας να γινονται ολα τελευταια στιγμη και παντα κατοπιν προβληματος. Ηταν να δωσω επισης αυτες τις μερες και με απετρεψαν. Παλι καλα που υπηρξε εστω τωρα καποια κινητοποιηση, απο το τιποτα κατι ειναι και αυτο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

8 minutes ago, Getta Robo said:

Δυστυχως ειναι ετσι ακριβως τα πραγματα @poulinos . Ειναι μερος της νοοτροπιας να γινονται ολα τελευταια στιγμη και παντα κατοπιν προβληματος. Ηταν να δωσω επισης αυτες τις μερες και με απετρεψαν. Παλι καλα που υπηρξε εστω τωρα καποια κινητοποιηση, απο το τιποτα κατι ειναι και αυτο.

καλα ναι σιγουρα ειναι καλο που εγινε απλα υπαρχει τοσο αναγκη απο αιμα και αν ειναι αληθεια αυτο που λενε οτι εισαγουμε αιμα τοτε....

στο εξωτερικο βεβαια για να αναγκασουν τον κοσμο να δωσει δινουν και χρηματα αλλα καλως η κακως αυτο δεν θα γινει εδω.σιγουρα θα μπορουσε να υπαρχει καποια ανταμοιβη πχ καποια εκπτωση φορολογιας ή καποιο κουπονι αλλα ενταξει....

2 ώρες πριν, poulinos είπε

καλα ναι σιγουρα ειναι καλο που εγινε απλα υπαρχει τοσο αναγκη απο αιμα και αν ειναι αληθεια αυτο που λενε οτι εισαγουμε αιμα τοτε....

στο εξωτερικο βεβαια για να αναγκασουν τον κοσμο να δωσει δινουν και χρηματα αλλα καλως η κακως αυτο δεν θα γινει εδω.σιγουρα θα μπορουσε να υπαρχει καποια ανταμοιβη πχ καποια εκπτωση φορολογιας ή καποιο κουπονι αλλα ενταξει....

Οχι να μην γινει ποτε αυτο εδω, περα απο το ηθικο του πραγματος αλλα και για πρακτικους λογους. Με ισχυρο κινητρο ο αλλος θα παει να δωσει λεγοντας ψεματα οτι δεν εκανε σεξ χωρις προφυλαξεις, οτι δεν εκανε τατουαζ, οτι δεν πηρε κανενα φαρμακο κλπ
Ας κανουνε κανονα να δινουν δυο μερες αδεια απο την εργασια, τωρα νομιζω οτι ειναι μια ημερα.
Ας βαλουν και καμια διαφημιση.
Στο ΚΕΛΠΝΟ φαγανε τοσα εκατομυρια, μια διαφημιση για καποιο τετοιον λογο δεν ειδα ποτε.

• Like 4

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δηλαδή είναι ανήθικο να σε πληρώνει το δημόσιο ή και ιδιωτικές κλινικές... αλλά είναι ηθικό να το εισάγουν με πληρωμή;

Με την ίδια λογική όποιος δεν δίνει αίμα, είναι ανήθικος... δηλαδή το 99% του πληθυσμού.

Στην Ελλάδα οι εθελοντές έχουν πάλι κάποια προνόμια, σε περίπτωση ανάγκης δεσμεύονται γι' αυτούς οι φιάλες που έχουν δώσει.

Επί του θέματος, η αιμοδοσία θέμα συνήθειας είναι. Τις πρώτες 1-2 φορές θα αγχωθείς, μετά γίνεται ρουτίνα. Πλέον έχω αρχίσει να κοιτάω και το σακουλάκι με το αίμα από περιέργεια ή και το χέρι μου. Δεν με ενοχλεί πια.

Επεξ/σία από Επισκέπτης

9 ώρες πριν, Getta Robo είπε

Τωρα με τα περιστατικα και τις φωτιες, δωθηκε μαζικα παρα πολυ αιμα και ειναι απο τις ελαχιστες φορες στα χρονικα του κρατους, σε υπερκαλυψη.

Εγω ειμαι 50-50 σε αυτο.Τοσο καιρο γιατι δεν πηγαιναν να δωσουν αιμα;

Τι αλλαξε τωρα; Οπως και με την τοση προθυμια να δωσουν ολοι κατι στους πληγεντες,τροφιμα,ρουχα,φαρμακα η οτι αλλο εδωσε ο καθενας. 

Πιο πριν δεν ειχαμε πληγεντες;Δεν ειχαμε αστεγους; Δεν ειχαμε απορους;

"Καιμε το λιπος της ψυχης μας" 

• Like 1

Ειμαι χρονια εθελοντης,το αιμα μου καθε φορα ελεγχεται για μεταδοτικα νοσηματα και καθε φορα μου γινονται οι ιδιες ερωτησεις για σεξ,τατουαζ κτλ

Ο λογος που γινονται οι ερωτησεις ειναι οτι αν δωσεις υποπτες απαντησεις δεν θα σου παρουν αιμα ή δεν θα μπουν καν στο κοπο να το ελεγξουν (αν το δινεις μονο για να παρεις αδεια) και θα παει στα σκουπιδια κατευθειαν

Παντως δεν υπαρχει περιπτωση καποιος να πει ψεμματα και ετσι να μολυνει καποιον γιατι θα ελεγχθει το αιμα σε καθε περιπτωση

• Like 1

16 hours ago, orck said:

Οχι να μην γινει ποτε αυτο εδω, περα απο το ηθικο του πραγματος αλλα και για πρακτικους λογους. Με ισχυρο κινητρο ο αλλος θα παει να δωσει λεγοντας ψεματα οτι δεν εκανε σεξ χωρις προφυλαξεις, οτι δεν εκανε τατουαζ, οτι δεν πηρε κανενα φαρμακο κλπ
Ας κανουνε κανονα να δινουν δυο μερες αδεια απο την εργασια, τωρα νομιζω οτι ειναι μια ημερα.
Ας βαλουν και καμια διαφημιση.
Στο ΚΕΛΠΝΟ φαγανε τοσα εκατομυρια, μια διαφημιση για καποιο τετοιον λογο δεν ειδα ποτε.

δεν υπαρχει ακριβως ηθικό.υπαρχει οτι : υπαρχει ενα προβλημα και πρεπει να βρεις μια λυση.οταν πχ εισαγουμε αιμα και βλεπεις οτι ο κοσμος δεν ερχεται να δωσει αιμα οτι και να κανεις υποχρεωτικα πρεπει να βρεις καποιο τροπο για να δελεασεις τον αλλον να δινει.σε μερικες χωρες υπαρχει αυτο το μικρο ποσο για να δωσεις αιμα αλλα νομιζω οτι δεν ειναι καθε φορα που δινεις αλλα το δικαιουσε σε στυλ μια φορα το χρονο.οπως φαινεται μαλλον δουλευει.θα μπορουσε να μην ηταν λεφτα αλλα να ειναι μια ημερα αδεια δυο ημερες αδεια κτλ.στο ιδιωτικο τομεα πχ δεν το εχω δει να ισχυει το θεμα αδειας ενω αντιθετα στο δημοσιο ισχυει. απο εκει και περα ψεμματα μπορει να πει ο καθενας ακομα και για μια ημερα αδεια.

14 hours ago, GenesisX said:

Δηλαδή είναι ανήθικο να σε πληρώνει το δημόσιο ή και ιδιωτικές κλινικές... αλλά είναι ηθικό να το εισάγουν με πληρωμή;

Με την ίδια λογική όποιος δεν δίνει αίμα, είναι ανήθικος... δηλαδή το 99% του πληθυσμού.

Στην Ελλάδα οι εθελοντές έχουν πάλι κάποια προνόμια, σε περίπτωση ανάγκης δεσμεύονται γι' αυτούς οι φιάλες που έχουν δώσει.

Επί του θέματος, η αιμοδοσία θέμα συνήθειας είναι. Τις πρώτες 1-2 φορές θα αγχωθείς, μετά γίνεται ρουτίνα. Πλέον έχω αρχίσει να κοιτάω και το σακουλάκι με το αίμα από περιέργεια ή και το χέρι μου. Δεν με ενοχλεί πια.

πολλα ατομα δεν γνωριζουν οτι το προνομιο του να δινεις ειναι οτι δεσμευεις και μια φιαλη για σενα.το τελευταιο ισχυει.κοιταω βελονα κοιταω σακουλακι .δεν νιωθω πλεον μετα απο τοσες φορες.

9 hours ago, talibanakos said:

Εγω ειμαι 50-50 σε αυτο.Τοσο καιρο γιατι δεν πηγαιναν να δωσουν αιμα;

Τι αλλαξε τωρα; Οπως και με την τοση προθυμια να δωσουν ολοι κατι στους πληγεντες,τροφιμα,ρουχα,φαρμακα η οτι αλλο εδωσε ο καθενας. 

Πιο πριν δεν ειχαμε πληγεντες;Δεν ειχαμε αστεγους; Δεν ειχαμε απορους;

"Καιμε το λιπος της ψυχης μας" 

ειναι το κλασσικο.οτι αν δεν γινει κατι κανεις δεν παει να δωσει.ναι μεν υπαρχει πολυς κοσμος ο οποιος του αρεσει να βοηθαει αλλα αμα δεν τον παρεις απο το χερακι με την εννοια να πεις οτι ελατε να δωσετε πχ αιμα διοτι αυτο και αυτο και αυτο ,δεν θα ερθει. επισης με το θεμα εθελοντικης αιμοδοσιας. θελει χπ ο πατερας καποιου αιμα και βλεπεις αμεσως θα πανε  5 ατομα να δωσουν αιμα για να βοηθησουν.απο τα 5 ατομα απορω αν ενα ατομο απο ολα αυτα θα παει να ξαναδωσει εθελοντικα.δηλαδη το παθημα δεν γινεται μαθημα.απλα μετα το ξεχνανε.αν ξαναπαρουσιαστει αναγκη θα πανε αλλα ετσι εθελοντικα μπαααα.για το θεμα απορων αστεγων ειναι το κλασσικο.πρεπει να γινει κατι μεγαλο για να γινει κινητοποιηση αλλιως παλι κανεις δεν ασχολειται. επισης για το τελευταιο που λες ναι ειναι αληθεια οτι πολλα ατομα πανε και βοηθανε μονο οταν γινει κατι μεγαλο με σκοπο να νιωσουν την ικανοποιηση οτι εγω βοηθησα.

23 minutes ago, vagos789 said:

Ειμαι χρονια εθελοντης,το αιμα μου καθε φορα ελεγχεται για μεταδοτικα νοσηματα και καθε φορα μου γινονται οι ιδιες ερωτησεις για σεξ,τατουαζ κτλ

Ο λογος που γινονται οι ερωτησεις ειναι οτι αν δωσεις υποπτες απαντησεις δεν θα σου παρουν αιμα ή δεν θα μπουν καν στο κοπο να το ελεγξουν (αν το δινεις μονο για να παρεις αδεια) και θα παει στα σκουπιδια κατευθειαν

Παντως δεν υπαρχει περιπτωση καποιος να πει ψεμματα και ετσι να μολυνει καποιον γιατι θα ελεγχθει το αιμα σε καθε περιπτωση

ο λογος που γινονται οι ερωτησεις η μαλλον που απαντας τις ερωτησεις στο χαρτι ειναι για να μικρυνεις το παραθυρο οτι μπορει να εχεις κολλησει κατι το οποιο δεν μπορει ακομα να ανιχνευθει ακομα και αν κανουν τα τεστ.επειδη υπαρχει ενα χρονικο διαστημα απο την στιγμη που κολλας κατι μεχρι να ανιχνευθει αν καποιος απαντησει σε ολα οχι (θεωρουμε οτι λεει την αληθεια)τοτε το παραθυρο του να εχεις κολλησει κατι ειναι παρα πολυ μικρο αντιθετα με καποιον που μπορει να εχει κανει οτι κανει.βεβαια και οι ερωτησεις ειναι λιγο οτι να νε.πχ υπαρχει ερωτηση αν εχω παει εξωτερικο.οτι πηγα εξωτερικο δεν σημαινει και πολλα.δεν πηγα πχ στην ζιμπαμπουε

• Like 1

29 λεπτά πριν, poulinos είπε

υπαρχει ερωτηση αν εχω παει εξωτερικο.οτι πηγα εξωτερικο δεν σημαινει και πολλα.δεν πηγα πχ στην ζιμπαμπουε

Μετα συνεχιζουν,αν πεις πηγα Γερμανια και εσκαβα ΟΚ,αν πεις πηγα Ολλανδια και μαστουρωσα και περασα απο ολα τα μπουρδελα.....

Επισης κατι που γινεται ανεπισημα: Αιμα απο πολιτες χωρων με υψηλα ποσοστα ηπατίτιδας (πχ Ρουμανια),δεν αναμυγνυεται με το δικο μας.Τοποθετειται σε αλλο ραφι και διδεται επισης σε πολιτες αυτων των χωρων.

39 minutes ago, vagos789 said:

Μετα συνεχιζουν,αν πεις πηγα Γερμανια και εσκαβα ΟΚ,αν πεις πηγα Ολλανδια και μαστουρωσα και περασα απο ολα τα μπουρδελα.....

Επισης κατι που γινεται ανεπισημα: Αιμα απο πολιτες χωρων με υψηλα ποσοστα ηπατίτιδας (πχ Ρουμανια),δεν αναμυγνυεται με το δικο μας.Τοποθετειται σε αλλο ραφι και διδεται επισης σε πολιτες αυτων των χωρων.

πολλες φορες δεν ρωτανε καν.απλα δινουν το χαρτι και συμπληρωσε το.αν ο αλλος βαλει οτι δεν πηγε εξωτερικο δεν θα τον ρωτησουν.επισης δυσκολα θα πει ο αλλλος ναι πηγα πχ ολλανδια και εκανα αυτο ή πηγα ταυλανδη και εκανα το αλλο.οποτε ειναι αποκλειστικα στο χερι του χρηστη τι θα απαντησει και τι θα γραψει. απο εκει και περα οπως εχουν αναφερθει εχουν κολλησει διαφορα ατομα που εχουν παρει αιμα.τωρα πως τι που γιατι ποιος ξερει.

Εάν κάποιος κάνει κουτσουκελα σήμερα και δώσει αίμα αύριο σε κάποια τεστ θέλει και μέχρι 6μηνες για φανεί η ασθένεια πχ hiv.

Όσα χρόνια είμαι σχολιο/πανεπιστήμιο δεν θυμάμαι να μπήκε ποτέ κανείς στην αίθουσα από κάποιο νοσοκομείο να κάνει ενημέρωση, πως περιμένουμε στο μέλλον να μην υπάρχει έλλειψη;

Ας ξεκινήσουμε με αλλαγή νοοτροπίας πρώτα από όλα. Δίνω συστηματικά δύο φορές τον χρόνο. Περνώ μια ημέρα άδεια. Εγώ θα ήθελα να είναι άδεια η ημέρα αιμοδοσίας για να μην πηγαίνω σαν κυνηγημένος, να μου εξασφαλίζουν συνθήκες ότι θα μπορώ να το κανω, να μπορέσω να φάω καλό πρωινό και όχι κάτι στο πόδι, ότι δεν θα χρειαστεί να πάω δουλειά αμέσως μετα. Στην δουλειά υπάρχουν αρκετοί που χαριτολογουν λέγοντας με υπονοούμενα ότι όποιος δίνει αίμα το κάνει για την άδεια. Μπορεί εμείς να είμαστε έτσι αλλά υπάρχει ένα κλίμα ότι οι τεμπέληδες που θέλουν να αποφύγουν την δουλειά δίνουν αίμα.

Αυτό εάν το φτιάξουμε ίσως να βελτιωθεί το πράγμα.

• Like 1

13 minutes ago, orck said:

Εάν κάποιος κάνει κουτσουκελα σήμερα και δώσει αίμα αύριο σε κάποια τεστ θέλει και μέχρι 6μηνες για φανεί η ασθένεια πχ hiv.

Όσα χρόνια είμαι σχολιο/πανεπιστήμιο δεν θυμάμαι να μπήκε ποτέ κανείς στην αίθουσα από κάποιο νοσοκομείο να κάνει ενημέρωση, πως περιμένουμε στο μέλλον να μην υπάρχει έλλειψη;

Ας ξεκινήσουμε με αλλαγή νοοτροπίας πρώτα από όλα. Δίνω συστηματικά δύο φορές τον χρόνο. Περνώ μια ημέρα άδεια. Εγώ θα ήθελα να είναι άδεια η ημέρα αιμοδοσίας για να μην πηγαίνω σαν κυνηγημένος, να μου εξασφαλίζουν συνθήκες ότι θα μπορώ να το κανω, να μπορέσω να φάω καλό πρωινό και όχι κάτι στο πόδι, ότι δεν θα χρειαστεί να πάω δουλειά αμέσως μετα. Στην δουλειά υπάρχουν αρκετοί που χαριτολογουν λέγοντας με υπονοούμενα ότι όποιος δίνει αίμα το κάνει για την άδεια. Μπορεί εμείς να είμαστε έτσι αλλά υπάρχει ένα κλίμα ότι οι τεμπέληδες που θέλουν να αποφύγουν την δουλειά δίνουν αίμα.

Αυτό εάν το φτιάξουμε ίσως να βελτιωθεί το πράγμα.

καλα ναι δεν υπαρχει παιδεια σε αυτο.εμας ερχονται για ενημερωση στην δουλεια λιγες μερες πριν ερθουν για αιμοδοσια.αλλα με βαση το ποσοι ειμαστε λιγοι δινουν και μου ελεγε ο υπευθυνος.οι αντρες που μπορειτε να δωσετε πιο ευκολα δεν δινεται.οι γυναικες που θελουν δεν μπορουν.

• 2 μήνες μετά...
Στις 8/6/2018 στις 9:01 ΠΜ, CallMeRp είπε

Καλημέρα,

Σκέφτομαι να δώσω αιμα(1η φορά). Γνωρίζει κάνεις σε ποιο νοσοκομείο θα ήταν προτιμότερο να πάω; Κυρίως από πλευράς εξυπηρέτησης.Με εξυπηρετούν περιοχές των β.π. κ κοντά στο κέντρο.

Ευχαριστώ.

Εν τέλει έδωσα ,στο Κατ :D 

Ακολουθείς την κόκκινη γραμμή ,αφού φτάσεις ,συμπληρώνεις ένα ερωτηματολόγιο ,σε καλούν ,ξαπλώνεις και περιμένεις 5'.

Φρυγανιά ,τυράκι και χυμό.

Εγω προτίμησα κάτι σταφίδες,μπανάνα και νερό που είχα φέρει.

IMG_20181013_124635.jpg

29 minutes ago, CallMeRp said:

Εν τέλει έδωσα ,στο Κατ :D 

Ακολουθείς την κόκκινη γραμμή ,αφού φτάσεις ,συμπληρώνεις ένα ερωτηματολόγιο ,σε καλούν ,ξαπλώνεις και περιμένεις 5'.

Φρυγανιά ,τυράκι και χυμό.

Εγω προτίμησα κάτι σταφίδες,μπανάνα και νερό που είχα φέρει.

IMG_20181013_124635.jpg

ολοι φρυγανια.ναυτικο νοσοκομειο με τα σαντουιτσακια του

24 λεπτά πριν, poulinos είπε

ολοι φρυγανια.ναυτικο νοσοκομειο με τα σαντουιτσακια του

πρωινα δουλευω :( μονο σκ ελευθερος για την ωρα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...